Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2006.10.27 0 0 943

Azért Orbán cselekedeteiben az értelmet legfeljebb azon a szinten kereshetnénk ( már akit még érdekel), hogy bármi áron kinyuvassza Gyurcsányt.

De ez már vicces. Kis magyar abszurd.

Nincs programja, nincs semmi, bármit mond bármikor, és másnap az ellenkezőjét.

 

Kár, megjegyzem, de ahogy emitt Gyurcsánynak, amott Orbánnak nincs alternatívája, ez a dráma, feleim.

 

Ez a harc végkimerülésig fog tartani, max. imádkozhatunk, valamelyik mielőbb purcanjon ki ebben az eszetlenségben, aztán esetleg törődhetnénk végre közös dolgainkkal...

Előzmény: Törölt nick (939)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.27 0 0 942
Látod mennyire különböző módon figyeltük az eseményeket? Nekem egész nap a következő benyomásom támadt: az emberek nagy része tétován ténferengtek egyik helyszínről a másik felé. Azt se tudták, hogy mit akarnak, hol, s hogyan. Már a Corvin közben, délután 2-kor hallottam, hogy gyerünk a Kossuth térre, s Orbánt is elküldték a srácok a halál dákójára. Nagyon sok tinédzsert láttam. A tévében figyelt utcai harcokról meg két benyomásom volt: egyrészt nagyon spontán volt az ellenállás, improvizatív és amatőr, másrészt szemmel láthatóan semmi esélyük nem volt a jól felszerelt, elszánt rendőrökkel szemben. Ezt fokozatosan látták be az emberek, s így csökkent egyre a létszámuk. A turisták nagy számát mutatja, hogy a Blahán és a Ferenciek terén is 10 perc alatt eltűnt a tömeg, mikor keményedett a helyzet.
Előzmény: kamerasmobil (925)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.27 0 0 941
Miért is kellene a rendőröknek szabadon mozognia egy előre bejelentett, törvényes és ünnepélyes megemlékezésen?

"Meg mindig nem gyanus hogy miert pont itt kellett pont oktober 23-an, par hettel a korabban sosem latott zavargasok utan gyulest rendezni?"

Hát most megfogtál, tényleg böszmegyanús, hogy Orbánék éppen október 23-án akartak megemlékezni az 1956-os forradalom 50. évfordulójára. :)
Előzmény: kamerasmobil (922)
tuutuu Creative Commons License 2006.10.27 0 0 940

Szerintem az épelméjűek legfeljebb remélték, hogy nem lesz még egy svédtorna, a 23.-a be volt betonozva balhéilag. Onnan már csak imádkozni lehetett a szolid mérték érdekében.

 

Viktor miért nem azzal fejezte be, hogy menjetek békével a mittudoménmilyen utca felé, feleim!

Ha már ájtatosságban ott van a szeren.

Előzmény: Profán Béni (893)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.27 0 0 939
Szerintem vagy 200-300 utcai harcos csinálta a fesztivált. A többi pedig nézte, mert ilyet csak moziba látott eddig.

De felteszem megint a kérdést, a topic legfontosabb kérdését, mit nyerhet Orbán egy esetleges lázadás szításával? Mert szerintem semmit, bukni viszont sokat. Gondolom neked nem kell megmagyaráznom, hogy a zavargás sikeres leverése + a politikai ellenfélre kenése mennyire jövedelmező Gyurcsánynak.

De kiváncsian várom a megfontolható érveiteket.
Előzmény: Profán Béni (920)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.27 0 0 938
Én mindössze a retek tudosítójára emléxem, mikor a kipirult Toncsibaba megkérdezte tőle, hogy lát-e ismerős arcokat. Rendes meg válaszolt rendesen, hápersze. Namostan ő nem a frontvonalon, hanem a turisták között állt, amiből én bátran következtetek arra, hogy sokan mozi, színház és koncert helyett tömegoszlatást néznek szabadidős program gyanánt, merhogyaz olyan trendi.
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (926)
cren Creative Commons License 2006.10.27 0 0 937
"az ellenállás a demokratikus politika elfogadható formája" (Orbán)

"néhány gyors ötlet a végtelen számú ellenállási lehetőségből" (Ma56Brigád)

Részlet:

"A fontos, hogy a legeffektívebben műveleteket 6 fős csoportokban lehet végrehajtani. Ezért hozzatok létre ellenálló csoportokat barátaitokkal, bajtársaitokkal! Az ellenálló csoportnak adjatok nevet, esetleg hozzatok létre a saját csoportnak blogot, hogy értesülhessünk egymás akcióiról."

A többit mindenki saját felelősségére olvassa el.
Előzmény: Törölt nick (932)
cren Creative Commons License 2006.10.27 0 0 936
Többet olvasnak Szálasitól.
Sajnos :-(((((
Előzmény: Seki Waker (935)
Seki Waker Creative Commons License 2006.10.27 0 0 935

Ha elszaladnak - mint ahogy el is szaladtak - rosszul teszik. Ha barikád építés helyett leült volna 200 emeber az útra, azt a helyzetet nem lehetett volna hókotroval megoldani. Többek között az a baj ezekkel a suhancokkal, hogy keveset olvasnak Ghandiról/tól.

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (924)
Seki Waker Creative Commons License 2006.10.27 0 0 934
5. Taggyűlés sem volt.
Előzmény: Droopy (888)
Qqberci Creative Commons License 2006.10.27 0 0 933
azért érdekelne, hogy mire vártak...

Mire, mire... Hát a rendõrökre...
Előzmény: Törölt nick (931)
jakka Creative Commons License 2006.10.26 0 0 930

Az Erzsebet hid lepcsoin hagytak el a tuntetok az utcat.Tehat nem zartak le minden  menekulesi utvonalat maguk elol.Nem volt celjuk tenylegesen "megvedeni" az Erzsebet hidat.Mint ahogy a rendoroknek sem,hogy konkretan meccselniuk kelljen tobbezer sarokbaszoritott emberrel.Persze bekerithettek volna oket,de mit lehet csinalni kb 4-5 ezer emberrel aki nem tud menekulni,mindet egyszerre nem lehet eloallitani,ha meg kicsinyenkent allitjak elo oket,nagyon sok gerilla csapast kellett volna elszenvedniuk.Vegulis mindenki elerte a celjat.A rendorok megfelemlitoen tudtak fellepni es be tudtak mutatni,hogy fel tudnak morzsolni tobb ezres ellenallo tomeget.A tuntetok pedig letrehoztak "uzeneterteku vizualis lenyomatokat".

Egy win-win egyuttmukodes-mondanank ha cinikus allatok lennenk.

Előzmény: kamerasmobil (925)
jakka Creative Commons License 2006.10.26 0 0 929
Az mas kerdes,hogy tenyleg vegig meri-e csinalni,de ettol meg ezt probalja uzenni.
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (924)
kamerasmobil Creative Commons License 2006.10.26 0 0 928
Orban mai akcioja utan eleg egyertelmu, hogy ki az aki legalabbis gatlastalanul hasznot akar huzni a hetfoi esemenyekbol, ha nem rogton o volt a foszervezo:

Orbán Viktor szerint nemzetközi következményei is lesznek az október 23-i magyarországi "brutális emberijog-sértéseknek". A Fidesz elnöke a Hír TV reggeli műsorában, telefonon, Berlinből beszélt erről, felelősségre vonást szorgalmazva a hétfői történésekkel kapcsolatban.

Szavai szerint még a taxisblokád idején sem volt példa arra, hogy ilyen brutálisan lépjen fel az államhatalom, "és az emberi jogokat így letörjék, mint ahogy tették ezt 23-án délután és este". A politikus szerint olyasmi történt Magyarországon, ami szokatlan Európában: az "emberi jogok ilyen durva, rendőrségi önkény általi letaposása, ez azért ismeretlen, itt ilyen nincsen". Szerinte az állam erkölcsi és anyagi elégtétellel tartozik a bántalmazottaknak.

"Azok, akik pedig megsértették az emberi jogokat, legyen szó közrendőrről vagy a rendőrség parancsnokairól, majd a vizsgálatok kiderítik, őket pedig személyesen, egyenként felelősségre kell vonni" - jelentette ki Orbán Viktor.


Namost. Nem akarom leszolni azt a nehany esetet, amikor a Budapesten bevetett cirka 600-1000 rendorbol nehanyan valoban komoly tulkapasokat kovettek el a 2-4000 fonyi zavargoval es sajnos artatlan jarokelovel szemben - gumilovedek szembe 5 meterrol, konnygaz a babakocsihoz, viperazas satobbi. Ezek szomoru esetek es remelem hogy felelossegre vonjak az elkovetoket es a jovoben elkerulik a hasonlo szomoru hibakat.

De. Messze nem tortent semmi olyasmi, ami kirivo vagy rendkivuli esemeny lenne, es teljesseggel indokolatlan igy kikelni ellene. Ez az egesz megint ugy tunik, mintha a Fidesz szepen felkeszult volna hogy verengzes lesz, es utana ok tiltakoznak - aztan a drama elmaradt, ok viszont hulye robotkent csakazertis daralni kezdik a betanult szoveget. Az EU-ban ennel sokkal durvabb dolgok is tortentek, emberek haltak mar meg* tunteteseken, es akkor sem kerult sor kozponti beszolasra, vagy barmifele nemzetkozi kovetkezmenyre...

* Erdekes lenne lenyomozni azt is, hogy ki kezdte el terjeszteni az agyonvert tuntetorol szolo remhirt...



Előzmény: kamerasmobil (844)
koldoknezo Creative Commons License 2006.10.26 0 0 927
Eddig szerencsére nem sikerült. A destabilizálás szándéka viszont egyértelmű, hisz a tüntetések erről szólnak.
Előzmény: Törölt nick (895)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.10.26 0 0 926
"Én azt gondolom, hogy nem azok vettek részt a hétfői utcai harcokban javarészt, akik ott voltak pl. a tévé ostrománál."

Már nem emlékszem melyik adó tudósítója viszont elég sok "ismerős" arcot vélt felismerni.
Előzmény: Törölt nick (918)
kamerasmobil Creative Commons License 2006.10.26 0 0 925
Ti nem ugyanazt a barrikadozast neztetek mint en, vagy csak osszefoglalot lattatok?
Az Erzsebet hid budai oldalan is volt egy kis barrikad, az ottani utepites terelo tablait es egyeb anyagokat hordtak oda, nem volt tul eros de gyalogosan csak atmaszni lehetett volna rajta. Ezt egy masodik hokotro nyomta szet, es utana kb. 250-300 rendor es vagy 15 busz kelt at a hidon, egyenesen a barrikadosok hataba. Nagyjabol az erkezesukkel egy idoben szortak tele konnygazzal a "kuzdoteret" es indultak be a vizagyuk is a Ferenciek teren.

Szerintem profi taktika volt, meg ha a vegrehajtas kicsit docogott is - a Ferenciek terenel sokat tokolt a hokotro es egy molotovot is eleje dobtak, utana meg nagyon kis resen keltek at a rendorok, de addigra mar az osszes rendbonto felvette a nyulcipot.
Előzmény: Törölt nick (911)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.10.26 0 0 924
Az csak egy ősöreg, ócska provokáció volt: az agresszor áldozatnak tünteti fel magát. Ha megindult volna az attak, felpattannak és elszaladnak.
Előzmény: jakka (921)
kamerasmobil Creative Commons License 2006.10.26 0 0 923
Mindket idoszakban allando resztvevoi voltak a zavargasoknak a tizenot-huszonegynehany eves fiatalok, akik bizonyara remek balhenak gondoltak a dolgot. Emlekeztek peldaul a Blahan a baratnore, aki az uvegeket dobalo pasijanak a fegyverhordozoja volt?
Előzmény: Törölt nick (913)
kamerasmobil Creative Commons License 2006.10.26 0 0 922
Szerintem az Astoria mellett két dolog szólt, jó helyen van közlekedés szempontjából, s a kevesebb többnek látszik.

Vagyis: a rendorok nem tudnak a gyules miatt szabadon mozogni a jarmuveikkel, ellenben megsokszorozodik egy esetleges tomegpanik okozta kar a szuk teruleten.

Meg mindig nem gyanus hogy miert pont itt kellett pont oktober 23-an, par hettel a korabban sosem latott zavargasok utan gyulest rendezni?
Előzmény: Törölt nick (881)
jakka Creative Commons License 2006.10.26 0 0 921

Valamilyen szinten a veresnek odaallas is eszkoz a tuntetok szamara.

Volt egy csomo fenykep ahol leultek leterdeltek a rendorsorfal ele,holott tudtak,hogy nem szamithatnak kegyelemre.

Jelentese:

"Nem erdekelnek a kovetkezmenyek,barmi tortennyen mondom a magamet."

 

Előzmény: Indián (919)
Profán Béni Creative Commons License 2006.10.26 0 0 920
Arra gondolok, hogy a tévéostromnál a provokáció-elmélet nem kamu (de nem Gyurcsány provokált), és ha jól megnézzük, különösebb retorzió azért a máááámoros éjszakáért nem volt. Kérdés, hogy abból a félezerből hányat vágtak sittre. (Kömben is, folyton az volt a duma, hogy 50 ember elöl produkálja magát, a többi meg békés nézelődő, még csitítja is őket. A tévében is valami hasonló arány látszott.)
Előzmény: Törölt nick (918)
Indián Creative Commons License 2006.10.26 0 0 919
Hát komolyan lettek véve a kiosztott pofonmennyiségből ítélve...
Előzmény: jakka (916)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.26 0 0 918
Mire gondolsz? Első menetben vagy félezer embert kerestek. Dokumentált rendőri túlkapások voltak, az előzetesek beszámolóival se fogják körbetapétázni a jogvédőirodák pozitív üzenetek c. faliújságát. Én azt gondolom, hogy nem azok vettek részt a hétfői utcai harcokban javarészt, akik ott voltak pl. a tévé ostrománál.
Előzmény: Profán Béni (915)
jakka Creative Commons License 2006.10.26 0 0 917
Mint ahogy azt is lehetett tudni,hogy a tankkal nem fog sikerulni harcolni.De megis lassa a vilag,hogy bele van csapva a levesbe.
Előzmény: jakka (916)
jakka Creative Commons License 2006.10.26 0 0 916

Szerintem a barikadepites szimbolum,uzenet volt.

"Figyelem! Radikalizalodunk. Tessek komolyan venni minket! Most olyat csinalunk amit multkor nem csinaltunk.Tessek kiszamolni,hogy mit csinalunk legkozelebb es elgondolkozni!"

Nyomasgyakorlas. Es a kameraknak is legalabb annyira szolt,mint a rendoroknek.

Nem hiszem,hogy arra gondolhattak,hogy meg tudjak vedeni.

Előzmény: Indián (905)
Profán Béni Creative Commons License 2006.10.26 0 0 915

Asszongya a Heti Válasz két hete:

 

Lapunknak 17 esetről sikerült kiderítenie, hogy a vádhatóság melyik naphoz köti a bűncselekményt, ám ezek közül mindössze három kapcsolódik a Szabadság téri eseményekhez. (Négy személyt a tévénél elkövetett fegyveres erőszak miatt tartóztattak le.)

 

Nem egy statua.

Előzmény: Törölt nick (914)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.26 0 0 914
Komoly retorziók voltak, s kemény ítéletek. Indiánnak már írtam, szvsz nincs nagy átfedés.
Előzmény: Profán Béni (912)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.26 0 0 913
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy nagy átfedés lenne a szeptemberi és az októberi harcokban résztvevők között. S ha ez így van, akkor jó lenne egy magyarázat erre.
Előzmény: Indián (910)
Profán Béni Creative Commons License 2006.10.26 0 0 912
Hát nem is a többség gyújtogat tévét. Az meg, hogy az első menetben megsérült 100 rendőr (egy életveszélyesen) és kb. 4 béközepes, és a végén megitták Rudi viszkijét, sztem nagyon nem vehette el a kedvüket semmitől.
Előzmény: Törölt nick (909)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!