Keresés

Részletes keresés

Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.20 0 0 223

Az ilyesmivel belőlem csak a csakazértist tudták volna kihozni"

 

 

belolem ki is hoztak:)

megtanitottak folyekonyan hazudni..na ezt en a sajat csaladomban nem akartak,es az elet engem igazol

Előzmény: Törölt nick (222)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 222
Az ilyesmivel belőlem csak a csakazértist tudták volna kihozni. Egyébként nem voltam vadulós, korántsem.
(Ismerőséknél is ilyen volt a családfő. Történt egyszer, hogy az iksz órára ígérkező gyermek félórát késett, mert hazafelé tartva durrdefektet kapott. Kérdés nélkül csattant a pofon, amint a gyerek belépett az ajtón. Az ilyen szülővel olyan szívesen elbeszélgetnék arról, hogy mégis mi a lóf... fenét képzel magáról.)

Neked van igazad.
Előzmény: Gabiiiiii (221)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.20 0 0 221

haggya man,en annyi pofont kaptam 18 evesen az ajtoban,ahany percet kestem a 8 orahoz kepest:)

 

talan nem veletlen,hogy en sokkal engedekenyebb vagyok...

Előzmény: Törölt nick (218)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.20 0 0 220

ne is torodj vele:)

 

sokminden masban is szandekosan az ellenkezokeppen nevelem a gyerekeimet,mint annakidejen a szuleim engem,es mar most ugy latszik,hogy ez engem igazol...Mar nekem is van felnott gyerekem,kamaszom is,es egesz mas a viszony nalunk,mint "otthon" volt

Előzmény: Törölt nick (218)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 219
Hát... a középkorban meg kivégzést nézni ment a pórnép; többségük setét volt, mint az éjszaka, pedig akkoriban nem volt tévé, ugye. Inkább az történt, hogy mostanra az "egyszerű" réteg is tévéhez jutott és hallatja a hangját, sőt a műsorok jó része nekik készül, mert sokan vannak. De sokan voltak eddig is...
Előzmény: Tenorista muszlin (213)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 218
Pfff. Most jövök rá, hogy te 14 éves korról írtál, én meg korábbról. Felületes voltam, elnézést. 14 évesen már nemigen szóltak bele, hogy mikor megyek aludni. (Jó, nyilván beleszóltak volna, ha valami extrém időpontban teszem.)
Előzmény: Gabiiiiii (209)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 217
Elolvastam. Kimagyarázásnak nevezed Gabiiiiii és a többiek hozzászólásait, ami az én olvasatomban annyit tesz, hogy nem hiszel nekik.
Előzmény: Tenorista muszlin (212)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.20 0 0 216

lehet,hogy ebben is igazsagod van,de azok a nenikek,akik annakidejen gyujtest rendeztek Isaura kiszabaditasara nem a gyerekkori sok tevezestol voltak ennyire "egyszeruek"

 

egesz egyszeruen van egy olyan reteg,akik nem eleg intelligensek ahhoz,hogy a dolgokat a helyen kezeljek....Es ez eletkortol fuggetlen...

Előzmény: Tenorista muszlin (213)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.20 0 0 215
Mondjuk én mindentől függetlenül fontosnak tartom a gyerek alvását, mert sok dolgot befolyásol. Persze, ha apuval másként nem tud összefutni a gyerek, az egy különleges helyzet. Nem lehet valami jó, nem irigyellek titeket :(
Előzmény: Aminah (211)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.20 0 0 214
14 éves korban azért tényleg túlzás az este 8 :)
Talán ezért van, hogy most engedékenyebb vagy és megengedőbb a tévét illetően?
Előzmény: Gabiiiiii (207)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.20 0 0 213
"vannak családok, ahol az esti program abban merül ki, hogy leülnek a TV elé és azt bambulják, szinte beszélni is csak annyit beszélnek egymással, hogy " mondd csak, most Annamaria Izolda gyerekének Juan Fernando az apja vagy Miguel Rodrigo?" vagy "Ne küldj már több sms-t, úgyis kiszavazzák ezt az XY-t a bigbradörházból!" Van ilyen, nem is kevés, és igen, fel kell rá hívni a figyelmet, de szerintem ha minden anyának megjegyzést teszel, akinek a gyereke megtanulja a reklámszövegeket vagy azt, hogy hogy néz ki egy Calgonitos doboz, csak annyi eredménye lesz, hogy ki fogják kaparni a szemedet :-)"

Csak nem kaparják ki, ha meg mégis ezt tervezik, akkor külön öröm, hogy a neten beszélgetünk :D

Amúgy pont ezt mondom már több hozzászólásban is, hogy nem csak úgy VANNAK, hanem ők a borzalmasan nagy többség ebben az országban. Lemérhető ez pont az általad említett SMS-ekből is, amiket a tévéknek küldenek az emberek, pedig ezek az SMS-ek nem filléres kiadások. Nem győzöm hangsúlyozni, világelsők vagyunk.
Előzmény: Aminah (203)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.20 0 0 212
Én azt mondom, a szülők ÁLTALÁBAN teszik ezt. Az, hogy az itteni pár hozzászóló hogy csinálja, nem tudom, mert nem látom, max sejthetem :)
Olvasd el pontosan, mit írtunk :)
Előzmény: Törölt nick (200)
Aminah Creative Commons License 2008.10.20 0 0 211

"A legtöbb szülő szépen otthagyja a gyerekét (persze tudom, kizárólag a házimunka idejére, jajjaj, hogyne) és ekkor vajon hány szülő nézi meg, mi megy a tévében? Valszeg kb senki, épp emiatt is jött be, hogy este 10 előtt is rengeteg adás van, amin ott a korhatáros karika, hogy a szülő odapillantson és lássa, mi van. "

 

Amíg kicsikék, ez marha egyszerű: minimax és elkobzom a távirányítót :-)

 

Kizárólag házimunka idejére...hehe, most önvizsgálatot tartottam és még mindig azon gondolkozom, hogy mikor van az, hogy a lakásban vagyok és nem végzek házimunkát? :-))) Akkor, amikor velük játszom, vagy amikor alszanak...:-))))

 

Ez az altatás dolog sem olyan egyszerű. Anno nekem is 8-kor szigorúan ágyban volt a helyem, (az esti mesét már pizsamában néztem) és én  aludtam is, mint a bunda...és amikor apukám 8-kor felhív telefonon és a háttérből hallja, hogy a fiaim birkóznak az apjukkal, akkor mindig megkérdezi, hogy hogyhogy még mindig nincsenek ágyban ezek a gyerekek!? Én meg mindig elmondom, hogy te (apukám) du 4-5-re mindig otthon voltál, együtt volt a család. Az én gyerekeim este 7-8-ig nem látják az apjukat (sokat is melózik, meg az út oda is 1 óra legalább). Most mi a fontosabb? +1 óra alvás vagy +1 óra apuval?

Szerintem nincsenek kőbevésett szabályok. Mindig az adott korban, az adott körülményekhez igazodva kell élni.

Előzmény: Tenorista muszlin (194)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 210
Nem tudtak róla, hogy nem alszom. No és persze kaptak volna a fejükre, ha már egy ilyen kicsi gyereket hagynak konzumidiotizálódni :)
Előzmény: Gabiiiiii (209)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.20 0 0 209

nektek nem volt  fenyes szekrenyetek?? abban tok jol lehetett latni a masik szobaban mukodo tv-t legfeljebb forditva:)

 

akkor  inkabb engedek megegy meset,vagy meg olvasgathat,rajzolhat az agyaban,de ennek a tilalomnak szamomra semmi ertelme

Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 208
Én is így voltam vele. Egyrészt ebéd után se igen aludtam, és ezzel nem voltam egyedül, többnyire egymást szórakoztatta az aludni nem tudó bagázs; aztán este is virgonc voltam. Én sem nézhettem tévét, de emlékszem, volt olyan nem egyszer, hogy kisurrantam, és valamilyen bútordarab rejtekéből néztem. (Nagyrészt nem értettem, amit láttam, csak a tiltott gyümölcs volt izgalmas.)
Bezzeg most tudnék durmolni ebéd után :)
Előzmény: Gabiiiiii (207)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.20 0 0 207

nalunk altalaban 9-kor van fektetes es pontban 7-kor ebresztem.....Ha mindig az aktualis alvasigenyhez igazodnank,akkor en napokig fel sem kelnek:)

 

meg aztan minden gyerek maskepp van bekotve..Hetkoznap,mikor alszik delben az  oviban,este ugy kell leutni,hetvegen,mikor nem alszik ebed utan,"normalis" idoben agyban van....

 

tudod,bennem az eleg erosen el,hogy meg 14 eves koromban is este 8-kor volt takarodo,mert a szuleim igy tartottak jonak,de en meg 11-kor siman a plafont bamultam...kipihentebb nem voltam,mintha csak 10-kor kellett volna lefekudnom

Tehat igyekszem azert en is szabalyokat felallitani,de enyhebbeket es atjarhatobbakat

Előzmény: Tenorista muszlin (206)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.20 0 0 206
A gyerekek nagy része reggel 8 előtt föl van keltve. Ez azt jelenti, hogy számolhatunk reggel 7órai keléssel nagy általánosságban. Persze ismerek családot, ahol ez reggel 6kor van... de számuljunk héttel.
Ha este 9kor fekteted le a gyereket, akkor reggel 7ig alszik 10 órát. Ha tényleg elaludt 9kor. (Én pl nem aludtam el, de a lényeg, hogy már ágyban voltam és pihentem és nem a tévét bámultam, mint a gyerekek többsége.)
Ehhez a 10 órához lehet még valamennyit hozzátenni, leginkább este, ha nem 9kor fekteted, hanem valamivel előtte. Persze nem mindegy, hány éves gyereknél. De ovis korban szerintem jót tesz.

Nem kell folyton megsértődni, nem akarja neked itt előírni senki, hogy mikor fektesd a gyereket, felőlem aztán éjfélkor is lefektetheted, hátha éjjeli diszkó - mozgás is kell neki, ha te előírod, ki tudja :D
Elrugaszkodtunk a topic címétől erősen, a reklámok és a gyerekek kapcsolatától :)
Előzmény: Gabiiiiii (199)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.20 0 0 205

hogy ki fogják kaparni a szemedet :-)"

 

en ugyan nem kaparom ki senki szemet:)

 

egyebkent alapvetoen tenyleg igaza van a korlatlan es kontrolalatlan TV-nezessel kapcsolatban,csak ebben sem vagyok a vegletek embere,mindent lehet csak esszel

Előzmény: Aminah (203)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.20 0 0 204

abban sem latok sok karosat,ha hallja a mososzerreklamokat,hiszen en ohatatlanul peldalozok a batyja zoknijaval,amit szivesen odaadnek a reklamok kitalalojanak es ettol nem hiszi el kontrol nelkul,amit ott lat

 

 

tudod szerintem ez jo modszere annak,hogy ne higgyen kontrol nelkul annak,amit a TV-ben lat,barcsak ezt elerhetnem a szuleimnel is mas temanal....

Előzmény: Gabiiiiii (202)
Aminah Creative Commons License 2008.10.20 0 0 203
Számon nem kértél, csak kritizáltál ;o)

Ez olyan, hogy volt egy trend, miszerint egyre többen nem szoptattak, mert féltették a mellüket, csináltak ellene egy kampányt, de ma már ott tartunk, hogy ha azért nem szoptat valaki, mert épp nincs teje, azt is a sárga földbe döngölik.

Vagy van egy trend, miszerint egyre több kismama maga kéri a császárt, van ellene figyelemfelhívó kampány, de ma már ott tartunk, hogy már-már anyaszámba sem veszik a császárosokat, és olyanokat beszólnak a császáros anyukáknak, hogy az állam leesik.

Értem én különben, hogy miről beszélsz, igen, vannak családok, ahol az esti program abban merül ki, hogy leülnek a TV elé és azt bambulják, szinte beszélni is csak annyit beszélnek egymással, hogy " mondd csak, most Annamaria Izolda gyerekének Juan Fernando az apja vagy Miguel Rodrigo?" vagy "Ne küldj már több sms-t, úgyis kiszavazzák ezt az XY-t a bigbradörházból!" Van ilyen, nem is kevés, és igen, fel kell rá hívni a figyelmet, de szerintem ha minden anyának megjegyzést teszel, akinek a gyereke megtanulja a reklámszövegeket vagy azt, hogy hogy néz ki egy Calgonitos doboz, csak annyi eredménye lesz, hogy ki fogják kaparni a szemedet :-)
Előzmény: Tenorista muszlin (190)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.20 0 0 202

tudod,kivalasztom mondjuk a Minimaxon,melyik meseket nezheti meg,de ohatatlanul belefut reklamokban,ott foleg a gyerekek agymosasara szolgalokba.

 

Remekul meg lehet vele beszelni,hogy egy ugatos kiskutya nalunk teljesen felesleges,van "igazi" macskank,a gondoskodasat kielheti rajta es mar le is van beszelve egy sokadik vacak megvasarlasarol...Es a tobbi ugyanugy.Soha nem volt azzal problema,hogy hisztizett volna valami kacatert,ha en ugy lattam,hogy tenyleg jo es fejleszto,megbeszeltuk,hogy valami alkalomra megkaphatja..Karacsony,szuletesnap,stb....addig meg 16x fog megvaltozni a velemenye a "nelkulozhetetlennek" hitt csodarol....

Előzmény: Tenorista muszlin (197)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 201
Magyarán, feltételezed, hogy itt mindenki bort iszik és vizet prédikál.
Előzmény: Törölt nick (200)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 200
Nem csak este nyolckor van híradó és/vagy film.
Egyébként észrevetted, hogy folyamatosan meghazudtolod az itteni anyukákat?
Te: minden szülő agyatlanul, korlátlanul, átgondolatlanul etc. poshasztja a kölköt a tévé előtt nonstop.
Gabiiiiii: mi nem; mi mértéket tartunk és ellenőrizzük, mit nézhet meg a gyerek és mit nem.
Te: ezt nem hiszem, mert minden szülő agyatlanul, korlátlanul, átgondolatlanul etc. poshasztja a kölköt a tévé előtt nonstop.
Gabiiiiii: mondom, hogy mi mértéket tartunk és ellenőrizzük, mit nézhet meg a gyerek és mit nem.
Te: ezt nem hiszem, mert minden szülő agyatlanul, korlátlanul, átgondolatlanul etc. poshasztja a kölköt a tévé előtt nonstop.
Satöbbi.
Előzmény: Tenorista muszlin (194)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.20 0 0 199

Nem minden családban alapértelmezett, hogy a gyerekek az esi híradónál (amikor már amúgy is aludni kellene lassan a kicsiknek, hiszen kicsik) 

"

 

na hurra,megerkeztunk oda,hogy ,mar azt is mas mondja meg,mikor fektessem le a gyereket..csak hogy tudd...nalam a kicsit hetente vagy 2x,vagy 3x uszni jar,ilyenkor fel 8-ra erunk haza,ekkor kezdodik az M1-en a hirado.....Kivancsi lennek a fene nagy otletedre,hogy is kellene neki ilyenkor meg aludnia vacsora,furdes nelkul????

 

de igazad van,mozgas nuku,lenyeg,hogy fel 8-kor agyban legyen

 

 

azt azert megengeded,hogy EN dontsem el,mi a fontos a gyereknek es mi nem??

Előzmény: Tenorista muszlin (194)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.20 0 0 198
"Szerinted felállt egy pasi is segíteni, aki tanúja volt a Babco vs. szipus villamosos nézeteltérésének? Egy sem!"

Szerintem azok nem voltak férfiak. Bocs.
Előzmény: Babco (179)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.20 0 0 197
"Ajánlom a módszeremet: Kiválasztani a gyerek életkorának megfelelő filmet, ami lehet mese vagy természetfilm, aztán nem mindennap órákig, hanem időnként engedni nézni. Nekem bevált, mert nem tévéfüggők, viszont sokféle egyéb információhoz jutnak. :-))"

Az a gond sokszor, hogy akár el is olvashatod az újságban, és nagyon hasznosnak fogod tartani az adott műsort.... aztán a valóságban mégis egészen másképp alakul majd. Vajon a műsorújságban az a műsor, amit írtam, hogy szerepelt? Mint USA-háborús propaganda? Pedig az volt, fehéren-feketén.
Előzmény: Babco (177)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.20 0 0 196

azt azert ne felejtsuk el,hogy a gyerek nem a legfontosabb tag a csaladban,hanem az egyik tagja....Beleszuletett egy mar meglevo eletformaba..Ha a gyerek elott megneztem a hiradot,utana is meg fogom..Nem fogok megvonni magamtol mindent,esetleg szelektalok,de azert mindent mar ne vessunk ala a gyerek letezesenek......

 

attol meg,hogy hallja a hirado elott a reklamokat,meg megkapja a neki jaro torodes,figyelmet es foglalkozast....

Előzmény: Tenorista muszlin (188)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.20 0 0 195
"Akkor nem a tévé a hibás, hanem a szülő. Itt nem olvastam senkitől, hogy azt propagálná, hogy mértéktelenül, bármit nézessük a tévét a gyerekkel."

Naná, hogy a szülő a hibás, ki más lenne az :D
Neki a felelőssége ez. Is.

Én se olvasom senkitől, hogy a mértéktelenség a jó a tévézésben. Csupán a TAPASZTALATOM az, hogy a szülők mégiscsak szinte mértéktelenül tévéztetik a gyerekeket, és jól meg is magyarázzák az egészet. Látom, tapasztalom.
Előzmény: Babco (176)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.20 0 0 194
"Na ezt még én sem nézem meg, nemhogy a gyerekek...
Attól még hogy valaki engedi a gyerekének ezeket a filmeket, nem biztos hogy az összes szülő, aki spektrumot vagy NG-et enged a gyerekének, az bármit megnézet vele. Ha megkérdezed, hogy én engedek-e kólát inni az 5 éves gyerekemnek (a 6,5 éves nem is szereti, ha erőltetném se inná meg), akkor a válaszom az, hogy igen. Csakhogy itthonra nem veszek semmilyen üdítőt, kólát akkor kap, ha gyerekzsúron tesznek ki. Vagyis a kicsi havonta, de inkább kéthavonta kap egy decit kb. Azért ez igencsak messze van azoktól a gyerekektől, akik hetente járnak a gyorsétterembe és nemcsak a menühöz kapják a kólát, hanem otthon is minden nap."

A legtöbb szülő szépen otthagyja a gyerekét (persze tudom, kizárólag a házimunka idejére, jajjaj, hogyne) és ekkor vajon hány szülő nézi meg, mi megy a tévében? Valszeg kb senki, épp emiatt is jött be, hogy este 10 előtt is rengeteg adás van, amin ott a korhatáros karika, hogy a szülő odapillantson és lássa, mi van. Mert elolvasni, utánanézni már nehéz, elvenné az időt a házimunkától, meg hát úgyis napközben van, akkor nincs emberevő szörny és pornó a csatornákon.
De azért ez a műsor, amit említettem, egy nap kellős közepén leadott háborús propaganda volt, amit még el tudok képzelni, hogy az USA-ban bizonyára hasznos a kicsiknek (...) de a mi gyerekeinket nem kéne ezzel (se) hülyíteni.
Ami a kólaivást illeti, szerintem teljesen jól csinálod. És én se hiszem, hogy probléma lenne, ha valamelyik gyerek egy-egy zsúron hozzájuk az üvöltő tévéhez és pár deci kólához, nem fog belehalni. Csak ne legyen napi program. Se a tévé a hülye műsoraival, se a kóla. Nyilván teljesen elzárni minden káros dologtól nem lehet, de törekedni kell, hogy legalább a szülő ne segítse a mocsokba a saját gyerekét.


"Erről is sajnos beszélni kell a gyerekkel, a maga idejében. A drogokról óvódás korban nem hiszem hogy sokat kéne beszélni, elég ha tudja a gyerek, hogy idegentől ne fogadjon el semmit. 10-12 éves kor után viszont igenis beszélni kell erről a témáról. Azért a tévé és a drogok "kipróbálása" nem ugyanaz a téma, ezt ne mosd össze."

De bizony, összemosom :)
A tévé káros, és kész. A drogok is károsak. Mindegyik máshogyan káros. Egy olyan országban, ahol a tévézésben világelsők a lakosok és különösen a gyerekek, egy olyan helyen, ahol minden 8. ember alkoholbeteg, ott igenis kell foglalkozni ezekkel a dolgokkal. Mindennel a maga idejében. No de te se úgy gondolod, hogy amikor 10-12 évesen erről beszélgetni akarsz, akkor közben ki is probáljátok, mint a tévét, ugye? Érted, miről beszélek?


"Most 5 és 6 évesen még fölösleges, hiszen nem tud alkoholt vásárolni, a gyerekzsúron nem azzal kínálják a szülők. De ez 14-16 éves koruk körül elő fog kerülni. És bizony attól nem megyek a falnak, ha egy ünnepnap egy finom vacsoránál vagy születésnapkor belekóstolnak a pezsgőbe, borba. A teljes tiltás csak oda vezet, hogy titokban, a haverokkal fogja kipróbálni, akkor meg ki tudja mennyit iszik.
Egyébként egy kollégám mesélte, hogy a koleszban ahol ő volt, a legnagyobb kurvák és nagyivók, akik mindenben benne voltak, a katolikus sulikból jöttek. Addig ezektől el voltak zárva, a kollégiumban meg tomboltak."

Hasonló tapasztalataim vannak :)
De gondolom, érted, hogy a kérdésem mire vonatkozott :)

"Nem arról van szó, hogy leültetjük a gyereket reklámot nézni. Hanem arról, hogy ha kezdődik a híradó, vagy nézünk valami filmet és megszakítják reklámmal, akkor nem kapcsolom ki visítva a tévét, hogy jaj ezt ne nézd. Különben is őket nem a hitelreklám érdekli, hanem a játékok - na itt kell a szülőnek is megbeszélni a gyerekkel."

Akkor te most úgy fest, hogy visszatáncolsz. Tehát akkor a tévéreklám mégse hasznos? :)
Kezdelek nem érteni :)
Nem minden családban alapértelmezett, hogy a gyerekek az esi híradónál (amikor már amúgy is aludni kellene lassan a kicsiknek, hiszen kicsik) és főleg az azután következő filmnél ott legyenek a tévénél. Oviban én ekkor már régen az ágyban voltam. Nem is voltam reggel nyűgös, hisztis, tudtam tanulni és jóval nyugodtabb voltam, mint azok a gyerekek, akik az este8as híradó utáni műsorokban is nagyon pengék voltak, a szülőknek köszönhetően. (Akik elmesélték, miről szóltak ezek a filmek.)

"Azt én is olvastam, sőt egyet is értek vele, hogy a dohányzás káros a gyerekekre (is). Azt viszont még soha egyik szakembertől sem hallottam, hogy attól nem lesz baja a gyereknek, ha mértékkel, a szülővel együtt néha-néha elszív egy cigit. De azt már nagyon sokan állítják, hogy a tévézés okosan, mértékkel, a műsorokat megfelelően kiválasztva nem káros."

Szerintem a dohányzás-témába nagyon ne menjünk bele, van megfelelő topic rá :) Én még nem hallottam, hogy jó lenne, ha a gyerek a szülővel elszívna egy-egy cigit, kicsit durva így első olvasatra, de ma már mindent bebízonyítanak, inkább erre nem reagálok :D
Én a tévézést, mint intézményt, mint napi többórás tevékenységet ítélem el, azt a fajtát, ami arról szól, hogy bekapcsolom a tévét, de úgy, hogy fogalmam sincs, mi van benne, de valami úgyis lesz, úgyhogy bekapcsolom. Ez káros. Pici gyerekekről van szó...

"Hol és ki írja azt, hogy a gyerek egyáltalán ne nézzen tévét? Amikor a múltkor a guglival kerestem, eddig minden szakemberre hivatkozó cikk azt írta, hogy a teljes tiltás nem vezet eredményre."

Ja, volt egy családilapos link, aminek a szerzőjét azóta se tudjuk.
Én meg nem mondtam egy szóval se, hogy a teljes tiltás kell. A tiltás amúgy is rossz szó. A nevelőknek, szülőknek megfelelő alternatívát kell mutatni a tévé helyett, ezért szülők vagy nevelők - többek között.
Sajnos a szülők is úgy kezelik ezt a kérdést, hogy vagy van tévé, vagy kikapcsolt tévé van, ami előtt a gyerek szomorúan ül, mert TILTVA VAN. Ami persze nem más, mint büntetés. Hiszen a tévé alapértelmezett. Én azt hiszem, értelmes, normális szülőknél nem ilyen a világ, amiben van tévé, ami alap vagy nincs tévé, ami meg már a bünti. Érted...?

"Idéznél lécci egy tanulmányt, ahol a neves szakember azt állítja, egy percig se üljön a 3 évesnél nagyobb gyerek a tévé előtt?"

Hol is mondtam én ilyet? :)
Előzmény: Babco (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!