Az óceán gyönyörű, mi február utolsó hetében voltunk és nagyon-nagyon kellemes volt a viz, legszivesebben állandóan benne lettünk volna. Viszont a hullámokat nagyon komolyan kell venni és nem lebecsülni mert már az elsö nap majdnem megfulladtam, pedig zöld zászlós volt az idő. A szigettúra 40 euro volt fejenként ebéddel együtt. A jeep safari 30 euro. Nem érdemes az olcsóbb megoldásokat keresni mert max 5 euro-val olcsóbbak a helyieknél ebéd és magyar idegenvezetés nélkül.
Mi a TAP légitársasággal utaztunk,nagyjából ugyanebben az időben.A ferihegyi személyi és kézipoggyász ellenőrzés után , a vámmentes boltban lehet vásárolni , mert Lisszabonban már nekünk nem volt ellenőrzés , mivel egy tranzitváróban vártuk a következő gépre , szintén TAP flottás.
Ebben a váróban éjjel már csak egy büfé volt nyitva,kávét,vizet vettünk,ezután tehát már nem volt ellenőrzés,simán fel tudtuk vinni a gépre a folyadékot .
Az út kellemes volt,nyugodt,a gépek pontosan indultak,érkeztek,sőt hazafelé a Lisszabon Budapest járat 25 perccel korábban érkezett a tervezettnél.Éjjel a reptéren még ki kellett tölteni a vízumkérelmet,ez jó egyórás procedura volt,sok volt az utas(vigyetek tollat!).
Euróval mindenhol lehet fizetni,-bár a hivatalos fizetőeszköz az Escudo(10 Euro 1000 Escudo)-,sőt még a visszajárót is Euróban kaptuk.
A katamarános út fejenként 40 Euro volt.
Nekünk egy iskolalátogatás is volt a programban,ide vittünk édességet,amit szívesen fogadtak de az utcákon a gyerekek egyáltalán nem kéregetnek.
A szállodai eligazítás érkezéskor nagyon flottul ment,kb.20 perc alatt megkaptuk a kulcsot,érdemes már ekkor még egyet kérni a szobához.A portán 30 Euro kaucio fejében a TV és a légkondi távirányítóját és 2 strandtörülközőt is lehet kérni,ezt az összeget távozáskor kaptuk vissza.
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok! Még esetleg ínátok a repülőútról? 15 órakor indulunk, Lisszabonban szállunk át. Valóban nem engednek fel a portugálok semmi reptéren vásárolt italt a gépre? Nagyon fárasztó az út? Tényleg éjjel 11-kor érkezünk oda, vagy szokott késni a gép?
Mennyibe került a fakultatív program?(pl. katamarán)
Mi még nem láttuk az óceánt, nagyon várjuk az utazást!
A fakultatív programok közül szerintem nem érdemes kihagyni a jeep safarit sem, sokkal hangulatosabb és kalandosabb mint a szigettúra. Mi mind a kettőn voltunk és ezzel két programmal gyakorlatilag az egész szigetet bejártuk.
A palackozott vízhez fűznék hozzá annyit, hogy mi első két nap a helyi palackozott vizet ittuk. A párom egy kis megfázást hozott magával itthonról és a második nap 39,4 fokos láza lett, később rájöttünk, hogy a helyi palackozott víznek iszonyat magas a sótartalma és ez vihette fel a lázát. Én ajánlanám, hogy a Coca-Cola által gyártott BonAqua vizet részesítsétek előnyben ami sokkal finomabb és olcsóbb is mint a helyi. Érdemes belőle 5 literest venni.
Mi 2 nappal ezelőtt érkeztünk haza Sal szigetről, Santa Mariaban az Oasis Atlantico Belorizonteben laktunk.2 fajta száláshely van,részben kis faházak(légkondi,szoba,fürdő wc-vel és egy kis öltözőszoba,apró terasz),részben a szálló épületében lévő szobák hasonló kondiciókkal.Tiszta,egyszerű,kényelmes.A kaja kitünő,bőséges büfé,sör és 3 féle bor,valamint üditők,kávé,tea.Rengeteg zöldség,hal,gyümölcsök és finom édességek.A szálló területén 3 medence van,ebből 2 tengervízzel töltött,körülöttük napozóágyak.Az óceán partján kis napernyők altt is vannak napozóágyak,a használatuk ingyenes.A strandon még egy kis büfé is van.A szállóban 3 étterem,2 bár van.Délelőtt és délután az animátorok táncokotatást,aerobikedzést,vizi gimnasztikát tartanak,este pedig az egyik étteremben tematikus estek vannak,később ugyanitt élőzene.A vendéglátók kedvesek,előzékenyek,alapszinten mindenki ért és beszél angolul.A városka központja(no itt ne számítsatok valami hatalmasra) a kikövezett tendgerparti úton kb.15 perces kényelmes sétával érhető el.A csapvízből nem szabad inni,erre érkezéskor fel is hívják a figyelmet,mi még a fogmosáshoz is palackos vizet használtunk.A szállóban kapott zöldségeket,gyümölcsöt nyugodtan megehetitek,de egyébként gyümölcsöt csak hámozva egyetek.Gyógyszert érdemes vinni,mert drága.Ugyan nem kötelező,de érdemes hepatitis A és B ellen is beoltatni magatokat a biztonság kdvéért.A programok közül a 3 órás katamarán túrát semmiképp ne hagyjátok ki,a legénység fantasztikus és bálnákat is láttunk.Emellett érdemes a szigetet körüljárni,a sós vizű kráterben élmény a fürdőzés és még délibábot is láttunk.A nap nagyon erősen süt,vigyázzatok vele,érdemes magas faktorszámú naptejet vinni.Remekül éreztük magunkat,ha van még kérdésed,szívesen válaszolok.
Sziasztok! Április 18-án utazunk Sal szigetre. Az Oasis A. Belorizonte szállodában lakunk majd. Aki már járt ott véleményezné? Jól döntöttünk? Milyen fakultatív programon érdemes részt venni? Be kellene oltatni magunkat? Szabad nyers gyümölcsöt, salátát enni (a víz miatt)? Minden érdekelne. Előre is köszönöm a segítséget!
A repülőút nem is annyira vészes, de maga a várakozás a reptereken az inkább megterhelő két pici gyerek számára még nekünk is az volt felnőtteknek. Sajnos éjszaka megy oda és vissza is a gép tehát elég nyűgös. Az óceán nagyon-nagyon hullámzik és nem nagyon van olyan része ahol a kicsik játszthatnak a parton úgy, hogy egy pillanatig is szem elől veszítsd őket. Tehát összességében szerintem még kicsik a gyerekeid ehhez a szigethez. Mondjuk az animátorok nagyon kedvesek voltak a mi szállodánkban, mindig lefoglalták a gyerekeket. Remélem tudtam segíteni, ha nem kérdezz nyugodtan.
Sziasztok ! Szeretnénk elmenni nyáron nyaralni , kinéztük a a fórum szigetét. Ám ahogy olvasgattam , szeretném tudni hogy 6 és 4 éves gyermekekkel neki merjünk e vágni ? Ételek fyermekeknek ,gyerekbarát szállodák vannak e ? Nyilván a repülő utat - meleget nekünk szükséges gyermekeinkhez igazítani mármint amennyire tudjuk :) válaszokat előre is koszonom K .
Sziasztok!
Új vagyok az oldalon. Múlt héten érkeztünk haza Sal szigetéről ahol 7 teljes napot töltöttünk. Mielőtt nekivágtunk az útnak ezen a fórum olvastam el a szigettel kapcsolatos minden információt, ami nagyon hasznosnak bizonyult.
Mivel nagyon sok segitséget kaptam ettől a fórumtól én is szeretném másoknak megkönnyiteni a döntést. Ha bárkinek segithetek valamiben az infóimmal szivesen várom a kérdéseket.
Lisszabonban van átszállás 1-2 óra van az átszállásra, utána másik géppel mentünk tovább. Bp. - Lisszabon kb. 3,5 óra, Lisszabon - Sal 4,5 óra. Ez csak kb. az időeltolódással együtt (mínusz 2 óra Sal, mínusz 1 óra Lisszabon).
Szia! Mi most voltunk februárban. Karthagoval mentünk, iiletve a TUI-nál foglaltunk, de úgy tudom csak a Karthagó szervez ide utakat, szóval az utazási szerződésünkön nekünk is Karthagó szerepelt. Minden nagyon rendben volt velük. Szuper volt a kinti telepített idegenvezetőjük.
Rocoboy! Egy éve voltam, akkor Portugál légitársasággal repültünk. Átszállás Lisszabonban. Azóta bármi változhatott, az utazási iroda mindekinek részletes felvilágosítással szolgál, hívd fel őket.
Nyáron júliusban szeretnénk elutazni a Zöld foki szigetekre. Kérdés Kartago-nál néztem és valaki utazott e már velük ide? Melyik társasággal repülnek ide, illetve non stop, vagy leszál valahol? Illetve mennyi az út mert így a térképen nézve 6-7 órára tippelek.
Három gyermekkel utaznánk ( 14,11,1),melyik szigetet ajánlanátok?Maio,Boa Vista,Brava szigetén volt valaki?Úgy tudom ezek a szélvédettebb helyek.Milyenek az árak?Nyáron volt már valaki itt?
Nekünk helyi idegenvezetőnk volt. Néhányan a csoportból érdeklődtek a cápahorgászat felöl. Ő kerek perec megmondta, hogy ő a cápákkal van és nem szervez ilyen programot. De korrekt módon elmondta, hogy mire lehet számítani. Kb. azt, ami itt is elhangzott. Valakinek sikerül, valakinek nem.
De szerencsés vagy, hogy fogtál. A mi csoportunkból sajnos senki nem fogott, elég csalódottak is lettünk. Pedig olyan véres csócsát akasztottak a szerelékre, h ha arra, akkor semmire nem jönnek. Az egyik helyi azt mondta, h eléggé félnek az emberektől a cápák és azért nem jönnek közel a parthoz, ahol egyébként meg napközben fürödtek a túristák. Titeket is az utolsó szálloda mellé vittek le?
Cápák tuti nincsenek? Akkor én mit fogtam? Teknősrécét? :-) Igaz, amit én akasztottam meg, nem volt nagy, de ugyanazon a héten egy magyar hölgy kettőt is fogott, az egyik több mint két méteres volt!
Mi kedden jöttünk haza. A Crioulában voltunk, ami egy clubhotel. Nagyon hangulatos, a szobák nagyon szépek és tiszták. Az ellátás megfelelő, de nem túl változatos.
Sal szigeten nemsok minden van, de nagyon jól ellehet tölteni azt az egy hetet. Kellemes szél fúj a parton. Ha napoztok mindenképp kenjétek magatokat, még ha nem is érzitek. Én 2x hámlottam le, de az első nagyon csúnya volt, pont azért mert nem kentem be magam és 1 óra alatt kb. mintha másodfokú égésem lett volna az orromon.
A tenger kellemes, hatalmas hullámokkal. Jókat lehet benne hülyéskedni. De azért ésszel, mert 1x 2x durván maga alá tud forgatni. Cápák tuti nincsenek. Férjemmel voltunk éjszakai cápa túrán, ahol egy ártatlan halat sem fogtak :) De legalább a hangulat jó volt. Nagyon aranyosak, kedvesek a helyiek és a magyar túristák is, de tényleg. Egyik meglepetés volt számomra, hogy teljesen más magyar mentalitású emberekkel voltunk együtt, mint másfele irányú utazásaink során.
Van egy pár fakultatív program is, szóval jól ellehet tölteni azt az egy hetet. Mi átrepültünk Boa Vistára, ami teljesen más, mint Sal. Sokkal zöldebb és ott már tényleg fehér homokú tengerpart van. Ott fog épülni egy szálloda, de még az odavezető út sincs kiépítve. Csak egy hatalmas tábla hívja fel a figyelmet, h "coming soon" :) Azt mondják, roham léptekkel fejlődnek. Mindenkinél pl. érintőkijelzős telcsiket láttam. Régi roncs kocsik nincsenek, szinte csak újak.
A szigettúrára sajnos nem mentünk el, azt mondták a többiek, hogy nagyon érdekes volt. Helyette sajnos katamaránozni mentünk el. Aki bírja a nagy hullámokat annak biztos klassz, nekem nagyon kellett koncentrálnom, h a snack bentmaradjon (bocsi) :)
Santa Marián pont múlt héten volt Karnevál. Az összes ember az utcán volt. Sütögettek, bulizgattak ott. Egy pillanatig nem kellett félnem a hatalmas tömegben, mégcsak megsem löktek. Nagyon furcsa volt pl. egy egyiptom után, ahol az arabok pofátlanul piszkálnak és nem hagynak békén. Biztonságosabb hely, mint Európa. A kocsi ablakja lehúzva maradt a program alatt és amikor rémülten szóltam az idegenvezetőnek, h a táskák ott vannak, csak mosolygott. Van egy pár rendőr de nem tudom miért vannak, talán a túristák miatt. Elég nagy a szegénység náluk, de nincs büncselekmény.
Szerintem nagyon kevesen vannak azok, akik nem fogják jól érezni magukat itt. Én csak ajánlani tudom bárkinek aki pihenni szeretne!