Keresés

Részletes keresés

voland00 Creative Commons License 2014.08.08 0 0 221

Annyi a különbség, hogy a Dryzone Angol gyártmány a Safequard mosószergyár forgalmazza

 a hatóanyag tartalma 60 %, ugyanilyen koncentrátumú az ULTRAQUR és még néhány Angol anyag A WEP, PLUS  Német a Wacker szigetelőanyag gyár készíti a hatóanyag tartalma 80 %, ezzel teljesen megegyező összetételű a Sil-San .

Az utóbbiak 90%-os átnedvesedésig alkalmazhatóak.

 

Előzmény: aktacs (217)
utólagos vízszigetelés, v Creative Commons License 2014.07.14 0 0 220

 

Az előző bejegyzésemben található weboldal címe helyesen:

http://viz-szigeteles.com

Elnézést a hibáért.

Előzmény: utólagos vízszigetelés, v (219)
utólagos vízszigetelés, v Creative Commons License 2014.07.14 0 0 219

 

Kedves Üvegszilánk!

 

A pice, szuterén szigetelésének több módja is van. Ezek sajnos rendkívül költséges eljárások.

 

- Technikai szigetelés: ebben az esetben a fal külső oldalán a földet el kell távolítani a fal mellől, majd az aljzat síkjában elkészíteni a vízszintes sávszigetelést. Ez történhet falátvágással (falfűrészeléssel) is, melynek során a megfelelő magasságban szigetelőlemez kerül a falba. Ezután a fal függőleges szigetelése következik. Ezt úgy kell megoldani, hogy a vízszintes illetve a függőleges szigetelés folytonos legyen ( pl. összeolvasztással, stb.)  Előnye, hogy mivel a föld nincs a fal mellett, megoldható a fal talajsík alatti hőszigetelése is.

A fal belső oldalán a vakolatot el kell távolítani és a helyére - só lekötés után (fluátozás) -légpórus vakolatot készíteni. Az eljárás költsége szuterén esetén kb. 50-80.000 Ft/m.

 

- Vegyi szigetelés: két eljárás alkalmazása terjedt el. Tömbinjektálás, melynek során az egész faltestet szigeteljük. Poliuretán gyanta vagy akrilátgél alkalmazásával a fal a torlaszvíz nyomásának is ellenáll. A másik eljárás, amikor a fal külső oldalán szigetelőhártyát képezünk (háttérinjektálás). Ezekben az esetben is szükséges a légpórus vakolat elkészítése. Az eljárások költsége 90 cm vastag fal esetében 80-90.000 Ft/m². Kérdésére itt jegyzem, hogy olyat nem lehet csinálni, hogy a fal keresztmetszetének csak a harmadát injektáljuk. A falba, belülről packereket építünk be, melyeken keresztül 200-300 bar nyomáson jutnak be a szigetelőanyagok. Tehát mindenhova.

 

- Émilie hozzászólásában említette a légpórus vakolatokat. Én e helyett inkább vízzáró vakolatot javasolnék, amennyiben a fal vizesedése nem nagy mértékű. Ebben az esetben a fal talajsíkjában történő vízszintes sávszigetelését is meg kell oldani. Ez abból adódik, hogy a víz jelentős része jelen pillanatban kipárolog a belső térbe. Ha ezt megakadályozzuk, akkor a víz haladna tovább felfelé, majd a talajsík felett kívülről és belülről is károsítaná a vakolatot.

A vakolat elkészítése előtt itt is szükséges a fluátozás. Az eljárás költsége: 15-20.000 Ft/m a sávszigeteléssel együtt.

 

Üdvözlettel: Hegedűs István

http://viz.szigeteles.com

Előzmény: üvegszilánk (215)
Budai Szabolcs Creative Commons License 2014.07.13 0 0 218

Üdv érdeklődnék tud e valaki tanácsot adni.

 Kerítés lábazat rossz konstrukció szétfagyott egy kicsit, a rossz részeket leszedtem a lábazatról, kenhető szigeteléssel szeretném megakadályozni a vízfelszívódást a kert felőli oldaról. Az utca felőli oldalról lett egy kisebb rés a lábazat megmaradó része és a járda között. Ezt mivel lehetne lezárni hogy itt ne szivárogjon le vagy fel a víz.

 

aktacs Creative Commons License 2014.07.11 0 0 217

Üdv mindenkinek!

 

Van valakinek injektáló krémekkel tapasztalata?

Melyik jobb, a dryzone, vagy a web plus? Megéri a kb. +25%-ot ártöbletet a dryzone?

Émile Creative Commons License 2014.07.02 0 0 216

 Jól gondold meg mert,  csőbe húzhatnak. Semmilyen útólagos szigetelés nem segít.

 

 

 Viszont az un. légporúsos vakolattal némi eredményt elérhetsz.

 ha ráérsz menj el egyszer a körúton lévő Apáczai könyvkiadóba,  annak is a pince helyiségeibe, ahol kitűnő mosdókat stb. alakítottak i.

Előzmény: üvegszilánk (215)
üvegszilánk Creative Commons License 2014.06.30 0 0 215

Sziasztok! Egy századfordulón épült belvárosi ház szuterénjét szeretném megvenni, és próbálom felmérni a felújítással járó költségeket. Természetesen a szuterén salétromosodik, annak rendje szerint. Az ingatlanban ugyan az elmúlt 20 évben folyamatosan voltak használók, és így nem annyira durva a helyzet, de azért egyes helyeken szépen dobja le a vakolat a festéket, salétromosodik a fal. A pince nagyjából 100 nm, négyzet alakú. Talajjal érintkező fal az utcafronton van, kb. 10 méter hosszú. Két oldalról a pince további részei határolják, míg a maradék egy oldala a szomszédos házzal határos. Olvasgattam a szigetelési eljárásokat, melyeknek lényege, hogy vízzáró réteget hoznak létre valamilyen speciális anyag falba juttatásával, a fal teljes vastagságában. Mivel ennek a háznak a falai régi szokás szerint 80-90 centisek, az jutott eszembe, nem megoldás-e az, ha a külső falat nem teljes mélységében, hanem csak harmadáig-feléig töltenék fel a vízzáró anyaggal a talajszintig, s aztán a talajszinten (felette) csak egy sor furatot helyeznének el teljes mélységben. Így létrejönne a vízzáró réteg. A belső közfalakat gondolom eleve elég csak egy sorban, a pince padlószintjén kifúrni.

Ha valaki ért ehhez, kérem mondja meg, hogy nagy hülyeség-e ez így. Ha árat is tudnátok mondani, az végképp nagyon jó volna! Tudom, hogy látatlanban nagyon nehéz, de legalább nagyságrendileg... Köszönöm előre is!

vízszigtelés, vizes fal Creative Commons License 2014.05.12 0 0 214

Kedves Rakó István!

 

Várom a képeket, amelyeket elküldheted az email címemre is. A cím publikus.

Az utólagos vízszigetelés legfontosabb része az, hogy megállapítsuk mi okozza a falak vizesedését. Mivel az épület völgyben van, itt több tényező is okozhatja azt.

Üdvözlettel: Hegedűs István  06/30 455-3267 (kérj ingyenes visszahívást)

http://viz-szigeteles.com

Előzmény: hooligan68 (213)
hooligan68 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 213

Kedves Hegedűs István!

 

Sajnos képeket jelenleg nem tudok feltenni,mert pont ma jöttem haza a Balatonról és a ház ott található!!!

Legközelebb 2 hét múlva megyek le!!

A ház kívülről van leszigetelve,de majd lefényképezem és felteszem a falról a képeket!

 

Üdvözlettel:

                

                      Rakó István

Előzmény: vízszigtelés, vizes fal (210)
d-zone Creative Commons License 2014.05.04 0 0 212

Kedves Okostónika!

 

Van rá tapasztalat, kiválóan működik. (pld: Földrajzi Műzeum Érd)

Az Aquapol más elvet használ, semmi közük egymáshoz.

 

Miért merült fel a kérdés?

 

           Üdv: szigetelő

 

http://www.d-zone.hu

 

 

Előzmény: okostónika (211)
okostónika Creative Commons License 2014.05.03 0 0 211

Érdeklődnék, hogy az ún. töltéskompenzációs falszigetelési eljárással kapcsolatban van-e tapasztalata valakinek? http://szigetelunk.hu/hu/utolagos-falszigeteles/299 

 

Van-e bármi köze az Aquapol nevű csodához ennek az eljárásnak? Ha nincs, akkor működőképes-e?

 

Köszönettel

 

Előzmény: vízszigtelés, vizes fal (210)
vízszigtelés, vizes fal Creative Commons License 2014.05.02 0 0 210

Kedves Hooligan68!

 

Ide fel tudsz tölteni képet is. Jó lenne látni, hogy gyakorlatilag mi okozza a problémát. Ha csak elől vizes a fal akkor lehet, hogy nem a szigetelés hiánya okozza a bajt. Mindenre van megoldás. Azt írod, hogy az épület "le van szigetelve kívülről". Ez azt jelenti, hogy hőszigetelve van? Hőszigetelés után gyakran előfordul, hogy a lakás belülről vizesedni kezd. Ennek az az oka, hogy nem jó a szigetelés, de annyira nem  volt rossz, hogy a falazat nagy mennyiségű vizet feltudjon venni. A fal képes volt a felszívódott vizet kipárologtatni a környezetbe. Hőszigetelés után erre már nem képes, így a víz a lakásban próbál meg elpárologni, megnövelve ezzel a belső vakolatok vízmennyiségét. Ha a vakolat már erre nem képes, akkor a víz megjelenik a falon. Penészesedni kezd, stb. Persze más oka is lehet a problémának, ezért jó lenne látni képeket is.

 

Szaktanácsért hívd a 06/30 455-3267 telefonszámot, és kérj ingyenes visszahívást.

 

http://viz-szigeteles.com

 

Üdvözlettel: Hegedűs István

 

Előzmény: hooligan68 (209)
hooligan68 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 209

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek!!!

Van egy családi házam,ami levan szigetelve kívűlről!!

A ház egy kis völgyben található és az elejét elég sűrűn veri az eső és így a belső falam kb 2m hosszban penészesedik ill. vizesedik 10-15 cm magasságban!!!

Mit lehetne ellene csinálni?

Ha a szegélybetont kiönteném valami folyékony vízszigetelőanyaggal az megoldás lenne rá?

Üdvözlettel:

                 hooligan68

d-zone Creative Commons License 2014.03.05 0 0 208

Üdv!

Azóta elkészült a vízszintes szigetelés pótlása. Viszont a vékony falak miatt az utólagos hőszigetelést is el kell készíteni, hogy a hőhidaknál ne csapódjon ki a pára. A szomszédnak, jogszabály szerint, az állagvédelmi munkákat tűrni köteles.

 

Üdv: szigetelő

 

Előzmény: Vitamax25 (205)
vízszigtelés, vizes fal Creative Commons License 2014.02.25 0 0 207

Sziasztok!

Örülök neki, hogy sokan érdeklődtök, illetve annak, hogy tudtam már egy pár esetben segíteni. Amennyiben további kérdések merülnek fel az utólagos vízszigeteléssel kapcsolatban akkor nézzétek meg az alábbi linken látható tájékoztatást.

http://www.kalauz.hu/vizes_fal_nedves_haz_szigetelese_bontas_nelkul_budapest_akcios_ar_5900_ftfm

Csivir Creative Commons License 2014.02.22 0 0 206

Üdv.! Szeretnék kicsit körbekérdezni itt, látom, hogy vannak hozzáértők. Nemrég jártunk egy kb.20 éve épült négyemeletesben, ahol a lépcsőházban irdatlan dohszag fogadott minket. Van pincéje, gondolom az lett olyan okosan megépítve anno, hogy most ilyen állapotok uralkodnak (gyanítom, hogy fűtetlen és a szellőzés sincs megoldva, habár kis ablakszerűségeket láttam). Az érdekelne, hogy az ilyen jellegű problémát szokták-e orvosoltatni, milyen módszerek léteznek, és vajon mekkora a költsége? Több milliós? Panelprogram keretében megpályázható az ilyesmi?

Még valami... mivel konkrétan 4.emeleti lakás miatt látogattunk, minket annyira komolyan nem érintene a dolog, de esetleg a lépcsőházat egy páraelszívóval vagy ilyesmivel felszerelni van értelme, hogy legalább ott kint lehessen hagyni mondjuk a babakocsit?

Vitamax25 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 205

Üdv,

ma voltál nálunk a Pestlőrinci Barcsay utcában - mi a véleményed?

Előzmény: d-zone (203)
_KGR_ Creative Commons License 2013.12.03 0 0 204

Sziasztok,

 

Annyit még hozzátennék, hogy a vízesedés miatt természetesen nekem is volt penészesedési, dohosodási problémám.

Mivel idén sajnos nem fért bele a vízszigetelés, egy másik megoldást választottam, hogy addig is élhető legyen a ház.

A probléma alap forrása, hogy csak esténként vagyunk otthon és emiatt nem tudtunk eleget szellőztetni, így egy páraérzékelős huzatventilátorral támogatott higroszabályozású szellőztető rendszert építettünk be (ventilátor +3 fali légbevezető.)

Fél év távlatában azt tudom mondani, hogy bevált. Penész eltűnt és amikor hazaérünk, már nem a dohos szag fogad minket. Bár most már nagy hidegek vannak (és a beszívott levegő elvileg folyamatosan hűti a házat), sokkal jobb a hőérzet a bent, mint tavaly. Kis házról van szó, emiatt hővisszanyerős rendszer aránytalanul drága lett volna (soha nem térül meg a többletráfordítás). Ez a beruházás kb 6-od annyiba került, mintha idén meg kellett volna csinálnom a vízszigetelést.

 

 

 

 

Előzmény: kecsoke (200)
d-zone Creative Commons License 2013.11.29 0 0 203

Üdv! Csak most olvastam a problémáról, de nem láttam rá itt választ. Megoldódott a gond? Amennyiben nem akkor tudok segíteni, de csak helyszíni szemle esetén. Elég komplex egy meglévő vizes pince utólagos szigetelése ezért bátor dolog szemle nélkül javaslatot adni. Viszont létezik korszerű belső oldali technika több is.

Hívjon a 30/710-3825-ös számon.

 

Üdv: Szigetelő

Előzmény: a.hangok.a.fejemben (194)
d-zone Creative Commons License 2013.11.29 0 0 202

Runner 125 megoldódott a penész probléma? Ha igen hogyan?

 

Üdv: Szigetelő

Előzmény: fal szig. függ (196)
_KGR_ Creative Commons License 2013.11.29 0 0 201

Szia,

 

Nem, sajnos még nem jutottam el a probléma megoldásáig. Úgy néz ki, hogy jövőre fog csak összejönni a dolog. Természtetesen amint van bármilyen tapasztalatom, megosztom itt a fórumon.

 

 

Előzmény: kecsoke (200)
kecsoke Creative Commons License 2013.11.27 0 0 200

Végül sikerült-e valamilyen eredményt elérni?

Ha igen, melyik technikával? Milyen költségekkel? stb..

 

Köszi

Előzmény: _KGR_ (172)
kecsoke Creative Commons License 2013.11.27 0 0 199

_KGR_  panaszkodtál, hogy nem osztja meg senki útlólagosan a tapasztalatait.

Ha esetleg tudtál valamilyen technikát, vagy amit elmondtál, akkor annak az eredményét el tudod mondani?

 

Köszi,

Kecsó

vízszigtelés, vizes fal Creative Commons License 2013.11.11 0 0 198

Sajnos a képek nem jelentek meg beillesztéssel ezért itt pótlom.

Üdvözlettel: Hegedűs istván.

 

 

 

Előzmény: runner 125 (195)
vízszigtelés, vizes fal Creative Commons License 2013.11.11 0 0 197

Tisztelt Runner!

 

A lábazat szigetelése előtt tisztázni kell, hogy a lábazat negítív oldalán, azaz a szobák felöl mi van. A mellékelt 1. ábra szerint a lábazat negatív oldala maga a szoba fala. A 2. ábra szerint viszont az aljzatbeton magasabban van mint a külső járda sík. Az ábrát úgy készítettem el, ahogy általában a díszítő sorolatlan kőből készült lábazatok zömét csinálják. A másik falazási módszer az, hogy a lábazat teljes egészében kőböl készül. Az ábrákon jól látszik, hogy sem lemezbeütéssel, sem pedig falfűrészeléssel a szigetelés nem megoldható, mivel a vzszintes fugák nem egy magasságban helyezkednek el, illetve a sorolatlan kőfalban nincs is fugaazonosság. Ebben az esetben nem marad más mint az injektálás. Az előttem hozzászóló tévesen reagált amikor a Dryzone alkalmazásánál azt említi, hogy alacsony nyomású injektálás. A Dryzone az injektáló krém, így azt nyomás nélkül, injektákó pisztollyal juttatjuk a falba, az előre elkészített furatokba. Ebben az esetben is az injektáló krém használata a célszerű. A fal mind két oldalán ell kell végezni ilyen esetben. Amennyiben a 2. ábrának megfelelően az aljzat és a járdasík magassága között különbség van, akkor az aljzatsík magasságában kell elkészíteni az injektálást, a lábazatot pedig légpórus vakolattal kell ellátni (VIPREX-UNI pl.) A folyadékkal történő injektálással szemben a krém nem tud elfolyni, ezáltal nincs hibalehetőség. Az injektálásról is beillesztek egy képet. Természetesen örülnék neki, ha lenne kép az ingatlanról, mert akkor pontosabban meglehetne határozni, hogy milyen technológia alkalmazása a legcélszerűbb. Amennyiben úgy gondolja, akkor küldhet képet, illezve bővebb információt a szigeteltet@gmail.com emailre, illetve telefonon is elérhet a 06/70 647-1344 számon. A szaktanácsadás ingyenes.

Üdvözlettel: Hegedűs István

 

 

Előzmény: runner 125 (195)
fal szig. függ Creative Commons License 2013.10.24 0 0 196

Sza runner 125,

 

Aszabálytalanul rakott kőfalat lemezzel nem lehet megoldani.

Én az alacsony nyomású injektálást ajánlanám...(pl. :dryzone).

De ezt mindenképp látni kell előtte,hogy konkrét technologiát javasoljon valaki.

Nagyjából az árak egyformák az ugyanolyan eljárásnál,csak a a kiszállási díj a külöbség cégek között.

De mindenképpen kalkulálnod kell utómunkálati költségekkel is.

Én zalában tevékenykedem.

Ha tudok segíteni valamiben jelezz és beszélünk.

 

Előzmény: runner 125 (195)
runner 125 Creative Commons License 2013.10.17 0 0 195

Sziasztok,

 

Kb. '70-ben épült családi ház lábazati szigetelésére melyik megoldás lehet a legoptimálisabb? A lábazat nagy szabálytalan "piroskőből" épült.

A szoba belső fala kb 30-35cm magasságban néhol penészedik.

 

Google-ban keresgélve láttam lemezbepréseléses megoldást, illetve furatba töltött szigetelőanyag bejuttatását is. Melyik jobb?

 

Illetve tudtok ajánlani Gy-M-S megyében korrekt árral dolgozó céget?

 

Köszi.

 

a.hangok.a.fejemben Creative Commons License 2013.09.14 0 0 194

Üdv!

 

Nagy belmagassággal rendelkező pince (alagsor), 4 lakásos ikerház egyik "negyede" alatt a falak fel vannak ázva egyik sarokban a víz is áll, feltehetőleg az esőzések miatt, viszont körbe a pince különböző tereiben figyelhető a vízesedés/dohosodás!

 

Kérdésem a következő lenne:

 

Mivel nagy a belmagasság, megoldást jelenthetne-e egy szigetelt aljzatréteg felhúzása és ugyanez a falak mentén valami korszerű szigetelő megoldással? Vagy amíg a pince alap nincs körbe ásva és kívülről leszigetelve, ez veszett fejsze nyele? (Körbeásni a 4lakásos ikerház helyzetéből adódóan max két oldalról lenne lehetséges...)

 

Örülnék a szakértő tanácsoknak!

vízszigtelés, vizes fal Creative Commons License 2013.08.27 0 0 193
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Üdvözletem SSJ!

 

Kezdjük az elején. Ha fal vakolat nélkül 60 cm a fal akkor az nagyméretű téglából készült. A kisméretű téglából 6.5, 12, 25, 38 és 50 cm-es falak építhetők. Kérdés, hogy van-e szigetelés a falban, és ha van mennyire végzi el a feladatát. Nem minden esetben szükséges vízszintesen szigetelni a falat még akkor sem ha vizes, mert nem biztos, hogy a szigetelés hiánya miatt az. Ha szigetelőlemezt átlapolták normál habarccsal, akkor az képes felvizesíteni a falakat. Ebben az esetben a szigetelés rehabilitációjára van szükség, szintén légpórus vakolattal, Pl. Viprex UNI , vagy Viprex hab. A hagyományos módon lerakott hajópadlóknak általában nincs szigetelésük. A padlókat hordozó gerendákat bevonták bitumennel, amit aztán homokba ágyaztak. Így a talajpára általában feltör és egy része elpárolog a szobában. A nagyobb gond akkor kezdődik ha a szoba aljzatát szigetelik és nem fordítanak figyelmet a falak szigetelésére. Ilyen esetben ugyanis ez a talajpára is igyekszik feljutni a gyengén szigetelt, vagy szigetelés nélküli falba. Ha az aljzat marad akkor csak az aljzat feletti sorban lehetséges a falfűrészelés, így marad 1 sor szigeteletlen falrész a hajópadló felett. A lemezbeütés is dettó ugyanaz. Lehetséges, hogy nálatok is inkább az injektálás lenne a megoldás, hiszen az, az injektálás magasságától 15 cm-el lejjebb is szigeteli a falat, tehát képes a padlósík alá jutni.

st1:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
Előzmény: SSJ (184)
vízszigtelés, vizes fal Creative Commons License 2013.08.27 0 0 192

Az ábrán az injektálást láthata.

Előzmény: Annamária Süt (185)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!