Keresés

Részletes keresés

(has)Pókember Creative Commons License 2006.10.24 0 0 91
Hejj, éppen írni akartam, hogy olyan szép idő van, hogy vétek lenne kihagyni :-)
Amúgy az Irhás-árkon keresztül szoktam megközelíteni a KFKI-t (vagy a Magasút-dűlőn), de kerülhetek Budaörsre is, onnan még úgysem másztam meg a hegyet. Mikor tudunk indulni? Holnap szerintem korán el tudok szakadni a melótól, úgyhogy nekem szinte bármikor megfelel.
Előzmény: zfazek (90)
zfazek Creative Commons License 2006.10.24 0 0 90
Holnap munka után tervezek egy offtopik erdőzést. Budaörsről a sárgán a KFKI-ig, aztán a fény függvényében valamerre (valszeg haza). Nem csatlakozol be valahol 29-el?
Előzmény: (has)Pókember (89)
(has)Pókember Creative Commons License 2006.10.24 0 0 89
Jó kis edzést sikerült tartanom magamnak tegnapelőtt este, szándékomon kívül, pedig a legrövidebb Csepel-körömet mentem csak, de a lépcsőházban jutott eszembe, hogy se pumpa, se készlet, se szerszámok... Murphy viszont résen volt, természetesen az M0 híd után, lényegében otthontól a lehető legtávolabbi ponton állt bele egy hatalmas üvegszilánk a hátsóba, este 11, hogy 15km-t toljak, az kizárt, így felnin gurultam hazáig, hogy ne legyen olyan kényelmetlen, meg a felnit is csak a szükséges mértékben üssem fel, kiállva tettem meg a hazautat, súly az első kerekeken, amennyire csak lehet.
Nos, igen hálásak voltak a combjaim, aki nem próbált még fixin száz méternél hosszabban kiállva közlekedni, az tegye meg, az erősítés új dimenziói nyílnak meg előtte :-)))
(has)Pókember Creative Commons License 2006.10.24 0 0 88
Erre nincs szabvány, annyi bizonyos csak, hogy a Bottom Bracket Drop (tehát a középcsapágy helyzete a kerékagyakhoz képest) kisebb, mint az országúti kerékpárokon.
Például nézegetve a specialized.com-ot, kiderül, hogy a Langsterem BB Drop-ja pont ugyanannyi, mint az országúti modelleké (ellentétben a komolyabb pályavázukkal, ahol már 10-15mm differenca van - ez konkrét válasz a kérdésedre: ennyivel van magasabban a középcsapágy), tehát ez tulajdonképpen egy ál-pályaváz, országúti használatra :-)
Előzmény: kukonya (87)
kukonya Creative Commons License 2006.10.23 0 0 87
meg tudjatok mondani nekem, hogy egy rendes palyakerekpar kozepcsapagy-tengelye milyen magasan van?
kukonya Creative Commons License 2006.10.21 0 0 86
ezt olvastam tegnap egy levelezesi listan, nem tudom, kik azok a mi, aki elerte, hogy..., mindenesetre en kimegyek, es megnezem, mi igaz ebbol. ti hallottatok errol?

"Attantion!!!

Elértük, hogy szombaton (holnap) 10-töl 13-ig bemehetünk a Millire ingyen és bérmentve tekeregni. Én sajnos nem leszek ott, de kérek mindenkit, hogy népszerüsítse az ismerõsei között és maga is menjen el.
NAGYON-NAGYON fontos, hogy mennél többen legyetek, hogy mindenki lássa, hogy VAN IGÉNY A MILLIRE!

Hajrá!"
(has)Pókember Creative Commons License 2006.10.20 0 0 85
Bumm, egy csimbász? :-)
Azt hiszem, ebből már kiöregedtem. Aranyosak, meg minden, de nem az én világom.
És mégis ugyanarra kattanunk (a fixire). Hogy is van ez? :-)
Előzmény: zfazek (84)
zfazek Creative Commons License 2006.10.20 0 0 84
zfazek Creative Commons License 2006.10.18 0 0 83
ha jól gugliztam: nov 5, vasárnap.
Nekem elég necces :(
Előzmény: Skeletron (82)
Skeletron Creative Commons License 2006.10.13 0 0 82
Így van, ha fordul a kerék fordul a pedál! Ez a világot összetartó erő! :)
Szerencsére nazának is elérhető közelségbe került a nirvana:) Vagyis egy kerékfordításnyira:)

Jól hangzik ez a fixis telehold! Menjünk!
Előzmény: (has)Pókember (81)
(has)Pókember Creative Commons License 2006.10.13 0 0 81
Hajrá, hajrá! Ha érdekel a zen és a buddhista tanok, a tao és a világmindenség összhangja, akkor megfordítod a kereked... :-)

Telehódon még nem voltam, kissé zavar a sok ember, de ha megígéritek, hogy végig fogjátok a kezemet, akkor rábeszélhető vagyok :-)
Viszont úgy illik, hogy aki fixivel megy fel, az fixivel is jön le! Még vacilálok, hogy mivel érdemes menni, az outival nagyobb élvezet az aszfalt, de montival meg le lehet jönni utána a kövesen.... (vagy a sárgán Hűvösvölgy felé, hihihi, azt a múltkor meghegymásztam felfelé, de lefelé ejtőernyő is kéne :-))
nazabiker Creative Commons License 2006.10.13 0 0 80
Wow, akkor megtaléltam a szaktopikot... Sziasztok:)
Beteszem ide a zújáriel... izé fixi/ss gépemet. Még szokni kell egy kicsit aztán kerékfordít és fixi... addig offtopik vagy maradhat?:)
ss
Előzmény: zfazek (79)
zfazek Creative Commons License 2006.10.12 0 0 79
Gratula, még én sem tettem téli álomba a trekkingemet mert tervezek én is egy karikát a Normafánál, csak fogalmam sincs, hogy mikor.

Nem ontopikozzuk meg a következő telehódat? Addigra talán Naza kollégát is ide és a hódra csábítjuk.
Előzmény: (has)Pókember (78)
(has)Pókember Creative Commons License 2006.10.11 0 0 78
Tegnap on-topik lett az On-One, egy defektszerelés mellékhatásaként.
Rögtön kirándultam is egyet a HHH-n, az őszi erdőnél nincs szebb és hangulatosabb, fixivel meg aztán maga a megtestesült nirvána :-) S végre nem fáztam lefelé jövet, szépen lábfékkel lejöttem, ahogy azt illik.
(has)Pókember Creative Commons License 2006.10.06 0 0 77
Még mindig csak elméletben - a Henger által belinkelt időfutam oldalon 100 körüli rpm-et javasolnak időfutam csapásszámnak. Letöltöttem egy jó kis progit - lusta voltam írni egyet :-) - ami adott áttétellel kiszámolja többek között a csapásszámot. Eszerint 46/15-tel 100-as rpm kb. 39 kmh-nak felel meg, de 46/14-gyel is csak 41.5 kmh körül. Vagyis még ez is picit túl pörgetős, ha feltételezzük, hogy képes vagyok 41kmh-nál nagyobb átlagra ilyen rövid távon.
Na többet már nem akarok ezen agyalni, irány a sziget! :-))
zfazek Creative Commons License 2006.10.04 0 0 76
Nem tudom a választ, próbálkozz, aztán riportolj! :)
Én idáig két maratont futottam (ironmanon kívül). Az elsőben 6 perces kilikkel kezdtem és azt tartottam is, míg a lábam fel nem mondta a szolgálatot és jött a séta. Nem a tempótól, hanem a négy óra folyamatos futástól. 4:30 lett a vége.
Másodikra 5 perces kilikkel kezdtem, hogy ha a végén belassulok akkor legyen már félóra előnyöm. Féltávig ment az 5p/km, utána folyamatosan lassultam de végig 6 percen belül tudtam maradni és 40 perccel értem célba korábban. 1 percet gyalogoltam összesen.
Ki kéne próbálni mi lenne ha 4:30-al kezdek :) 10 km után KO valószínűleg.

Bár azt hiszem rossz az analógiám, mert a maraton egy nagyon hosszú szám, a sziget tt pedig nagyon rövid.
Én kinéznék egy időt amit szeretnék, a hasznos képleteddel kiszámítanám az átlagsebességet és azzal mennék. Féltávnál eldől, hogy tudsz-e ezen gyorsítani (akkor hajrá), esetleg belassulsz és akkor fuccs az álmoknak.

Az áttétel kérdés is jó, arról is számolj be!
Előzmény: (has)Pókember (74)
zfazek Creative Commons License 2006.10.04 0 0 75
Nekünk tegnap megvolt a spontán szerveződő semi fixi gruppen rájd. Én 42/16-al voltam, sprinter kollegám outival de 42/17-el (azt hiszem) ment végig. Nem így készültem, így nem volt biciklis nadrágom, szemüvegem, (kesztyüm), kulacsom.
Budaörs - Bia - tóparti út Zsámbék fele - 1-es út keresztezése után Páty fele a mezőgazdasági úton - Páty - Bia - Budaörs.
Szinte végig egymás mellett beszélgetve, tervezzük, hogy két év múlva megrakjuk a Paris - Roubaix amatőrt. Ez volt a fő téma. Néha azért szóba került a pulzus, laktát, zóna, cél, ilyenek. A lefelék kivételével partiban voltam a sráccal pedig ő is folyamatosan tekert. A Páty táblát fél kerékpárral buktam, de hát ezt előre tudtam, hogy így lesz.
Utána még begurultam a vársoba mert elkészült a bagaboo futárzsákom :) De ez már egy másik történet.
(has)Pókember Creative Commons License 2006.10.04 0 0 74
Tegnap ismét felkerestem a szigetet, ezúttal az outival. Egy tudományos tételre kerestem a választ, mely szerint ha adott egy táv (2340m), és azt adott sebességgel teszem meg (példánkban 35 kmh), akkor egy nagyon hasznos képlettel előre kiszámolható az, hogy mennyi ideig fog ez tartani (kb. 4 perc). A tudományos tétel bizonyítást nyert a gyakorlat által: 3:58-at mutatott az óra :-)))
Komolyra ferdítve a szót, arra próbálok rájönni, mi a jobb ilyen rövidtávú időfutamoknál: teljes erővel bekezdeni, és féltávnál erősíteni :-), vagy megpróbálni egy adott átlagsebességgel viszonylag folyamatosan végigmenni.
Például a múltkori teljesítményem kb. 41kmh-s átlagot jelent, az első módszerrel, vajon könnyebb-e (tehát jobban emelhető-e) ez, ha végig folyamatosan ennyivel megyek, vagy nyugodtan kezdjek 50 feletti tempóval, és közben lassuljak.
Illetve még egy kísérletet fogok megejteni, felteszem az agy másik oldalára a 14-es lánckereket, így azt is meglátom majd, hogy a 46/15 vagy a 46/14 ad-e jobb eredményt, vagyis inkább pörgetni érdemes, vagy inkább lassabban, de erősebben nyomni.
Tiszta fizikaóra :-)
(has)Pókember Creative Commons License 2006.10.01 0 0 73
Ma egy majdnem-Bp-Bfüredet sikerült mennem, sajnos túl hamar vissza kellett fordulni, de majd legközelebb... Lementem Csepeltől Ráckevéig, ott át a Dunán, aztán Bugyi felé egy kis kerülő, hogy ne az 51-esen kelljen jönni, onnan Taksony, és a Soroksárin vissza. Szavazni mentem egyébként (más a hivatalos lakcímem, mint ahol tényleg lakom), gondoltam kis kerülő belefér :-) 105 km, bőven bruttó 4 órán belül lett a végeredmény. Szint az ugye nem volt benne, ennek köszönhető ez a remek tempó. Arra számítottam, hogy lassulni fogok, de nem, az első óra 25-ös átlaga kúszott felfelé (valószínűleg déli szél volt), és végig kényelmesen tudtam tartani a 30-32-es tempót, sőt, egyes részeken a 35 is ment (pulzuskütyü nem volt, de érzésre 80% alatt). Viszont a fenekemet kockásra ültem, nemesebb szerveim folyamatosan zsibbadtak, és a végén már a derekamat is éreztem. Mentálisan is lefáradtam, a Népligetnél egy orv-bucka miatt majdnem estem is egyet, mert kiütötte a kormányt a kezemből, de féllábas roller-technikával egy busz teljes nézőközönsége előtt sikerült nem felbucskázni.
Ez alapján szerintem Füredre bőven leérnénk 5 órán belül, az esetleges eltévedéseket nem számítva :-) Csak kell találnom egy jobb nyerget, vagy plusz pelenkát betenni a további kellemetlenségek elkerülése végett.
Előzmény: zfazek (71)
(has)Pókember Creative Commons License 2006.09.30 0 0 72
Ilyen sincs minden nap: pályaváz-kiárusítás a Bajnokban. Szerintem picit sokat kérnek értük, de ha valakinek esetleg pont egy ilyen kell... nehogy lemaradj! :-)
Ide amúgy is érdemes időnként elpislantani, szoktak fixis cuccok lenni folyamatosan.
zfazek Creative Commons License 2006.09.28 0 0 71
Én valamikor olyan aszfaltos extrém amerikai versenyről olvastam ahol van külön fixi kategória. Az is átmegy Arizonán és a Sziklás hegységen is talán.
Mi előbb tavasszal rakjuk meg a Budapest - Balatonfüred távot, nagyon kíváncsi vagyok mit tudnék ott menni. Természetesen KÉT fékkel :)
Egyébként a hét elején visszaraktam a fixis kerekemet, így kerek a világ.
Előzmény: (has)Pókember (70)
(has)Pókember Creative Commons License 2006.09.28 0 0 70
Kisszínes hírek.
A gruppettos topikban folyó ultrás szervezkedésről jutott eszembe a Great Divide Race, és az is (hogy ontopik legyek), hogy Matt Chester is elindult rajta, de aztán nem követtem, mi lett vele (gyk: Matt Chester egy igen híres/hírhedt titánváz-építő Amerikában, mellesleg megszállott offroad-fixis (scorcher)).
Most utánanéztem, és kiderült, hogy nem egyedüli fixisként vágott neki ennek az aprócska kis versenyecskének:
szinte hihetetlen, de 2006-ban David Nice, Matt Chester és Rudi Nadler is fixin indultak - igaz, egyikük sem ment végig. A legtovább Rudi Nadler jutott (Colorado félúton van), David Nice bringáját meg egyszerűen lenyúlták, miközben az út mellett szunyókált.

Ha jól tudom, fixivel még senki sem ment végig ezen a "versenyen". Titkos vágyam, hogy egyszer (10, 15 év múlva talán?) én is elinduljak - hogy fixivel-e, azt még nem merem állítani :-)
(has)Pókember Creative Commons License 2006.09.26 0 0 69
Erről még az jutott eszembe, hogy micsoda égés.... egy normális track-standet sem tudok összehozni :-) (a Langsterrel - az outival már egész jól megy.)
Előzmény: PaT_PaN (64)
(has)Pókember Creative Commons License 2006.09.26 0 0 68
Jól eldugtam, ugye? :-)
btw. pókhas != haspók. További részletekért lásd az értelmező kéziszótárt.
A pókhas ilyen.. Ilyet valószínűleg nem láthattál rajtam :-P
Előzmény: PaT_PaN (67)
PaT_PaN Creative Commons License 2006.09.26 0 0 67
Én nem akartam ilyet írni, de mikor felismertem a bicajt, azonnal megnéztem a hasát is... :)
De úgy nem láttam, nem volt neki :) Vagy ennyi erővel nekem is lehetne ez a nevem...
Előzmény: zfazek (66)
zfazek Creative Commons License 2006.09.26 0 0 66
Volt pókhasa vagy sem? (Bocs :)
Előzmény: PaT_PaN (64)
PaT_PaN Creative Commons License 2006.09.26 0 0 65
Beírom ide is, ha kell valakinek ajándékba egy régi szingós ambrosio felni (nem szegecses), keressen meg. Nincs szívem kidobni, én biztos, hogy nem fogom használni.
PaT_PaN Creative Commons License 2006.09.26 0 0 64
Akkor te voltál. Én a lámpánál álltam a túloldalon, te meg csorogtál nagyon lassan felém előre, de az úton. Néztem, hogy nem áll meg a lábad, + a langster, szinte biztos, hogy te vagy...
Előzmény: (has)Pókember (63)
(has)Pókember Creative Commons License 2006.09.26 0 0 63
Az bizony meglehet. A hídra már nem megyek fel, mert ott dolgozom az Irinyi sarkán...
Előzmény: PaT_PaN (62)
PaT_PaN Creative Commons License 2006.09.26 0 0 62
(has)Pókember, ma reggel karinthy-október23 #, aztán fel a petőfire? Láttam egy langsterest...
Előzmény: (has)Pókember (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!