Mindkét országban kiválasztottunk egy-egy szállodát. Tunéziában volt hely. Igaz némi időkorlát is volt., 10 nap amikor mindenképpen itthon kell lennem. Másrészt a fiam nem egy kirándulós fajta. Törökországban pedig annyi látnivaló van. Majd megnézem ha a fiam már nem jön velem. Úgy látszikaz utazási mániámat nem örökölte.
ezt nemtom, mit jelent, nemtom, milyen intézmény, a kertjében, szép pázsit volt, néhány festmény volt állványon.
Meg akartuk kérdezni bedit,
de valahogy elfelejtettük.
Aztán már csak szlogen lett ez a "dügürlümügürlü", amikor valamit akartunk mondani, de nem tudtuk jól kifejezni, kint az ember felejteni magyar, beszélni keverék nyelven,
dügürlü :))
na, ez egy külön téma, a szerencsehozó kék szem, vagy Fatima kék szeme, vagy rontás elleni szemek,
szóval erről több legenda van, mi, utasok mást tudtunk, mást az i.vez.,
úgyhogy nem tudom, mi az igazság.
Állítólag a rontás ellen van, kiakasztják mindenhova.
Gondoltam, nekem is hoznom kéne egy bazinagyot az APEH ellen...
Arab országokban is láttam már, szeretném, ha megosztanátok a tudásotokat ezzel kapcsolatban!!!
Szóval ide 18 líra a belépő, forintban cirka 3600-3800.
Ez nincs benne a befizetett programban.
Nem kötelező ide bemenni.
Állítólag egy óra kell, de elég is ahhoz, hogy hasson.
Mondjuk, én nem lettem sem szebb, sem soványabb, sem fiatalabb,
és hogy a betegségeim elmúltak-e, azt sem tudom,
de nem bántam meg, érdekes volt.
A víz pezsgett kicsit, a testem tele volt kis buborékokkal, csíkban letöröltem, érdekes volt, mint egy krém vagy ilyesmi.
Párom bizsergetést is érzett.... hmmm.... ő férfi... :)
Ha hónapokat élnénk To-ban, talán több időt töltenék ott, de így elég volt az egy óra, kicsit pihentünk, ilyenben is voltam, ezt is láttam, és mentünk tovább...
Még variálunk, az elképzeléseinket próbáljuk közös nevezőre hozni a pénztárcánkkal. A nagy kérdés, hogy Törökország vagy Tunézia. A 15 éves fiammal utaznánk, igy az idén a pihenés a cél. Főleg, hogy egy tizenéves fiút nemigazán lehet fakultatív programokra elcipelni. Neki a tenger a lényeg, nem pedig a "műemlékek".
De Marmarisba el kell menni úgy, hogy meg kell nézni a környéket is. Majd legközelebb.
a bejárattól, tehát ahogy a képen van, a bementel előtt, rögtön balra kell menni,
ott lesz az út, elég meredek, az amfiteátrumhoz.
Ettől a bejárattól pont hátranézve kell menni a mészkőteraszokhoz,
simán fürdőszerelésben,
köbö 50 méter, vagy annyi sem,
a papucsot nem lehet a teraszra vinni, bár nem láttam, hogy bárki ellenőrizte volna, de a turisták rendesen lerakták a papucsokat...
Aki félt, hogy ellopják, az vitte magával, a kezében.
Sok cuccot nincs értelme vinni, mert a mészkő eléggé síkos, csúszós, könynen vízbe huppan az ember, száraz helyet nem találni, közben nem tudod lerakni a cuccot, és tömeg van...
Szóval mintha egy fürdőbe mennél, még törölközőt se vigyél!
Ha bemegyünk, kajázdák, boltok vannak, és itt lehet befizetni és bemenni a termálmedencébe.
Asszem eleve ide 4-5 líra a belépő, nekünk a programban benne volt.
Ide bementünk, tele volt turistával, egy asztalnál letáboroztunk, az id.vez ott maradt a cuccokkal, itt lehetett átöltözni a mészkőteraszokhoz való ruhába, naná, fürdőszerelésbe, vagy a termálba, szintén fürdőszerelésbe.
Itt van zuhanyozó is, amikor visszavedlünk más ruhába.