Vázáganként 2 termés nyugodtan meghagyható, mert jó erőben van a fa.
Nekem 2022-ben az akkor kétéves Mariska 15-16 darab gyümölcsöt nevelt fel úgy, hogy a hajtásnövekedés átlag 70-80 cm volt. Az is igaz, hogy figyeltem a tápanyagellátásra, öntözésre.
Csak bíztatásnak, hogy sikerülhet. 3 fajtából 2 jól eredt. Egy viszont teljes csőd. És mind a három fajta egyformán lett kezelve. Csak a fajta volt a különbség.
Leírom ide is újra: akinél sok fajta korán virágzik az évről évre szivatósabb fagyhullámok miatt, tegyen egy próbát a Ford fajtával.
Mandula alanyon van nálam, és pont egy hullámmal később jut teljes virágzásba, mint a többi.
Lesajnált fajta, amit nem értek, ízlések és pofonok. Nekünk kifejezetten ízlik, ugyanis nem csak bután édes, hanem van sava is és egy pici halvány keserű, de inkább jó mint zavaró.
Csukló vastagaágút is visszavághatsz, ki fog hajtani. Én 20 cm-es csonkot hagytam, a sebet lekezeltem és egy év alatt 3-5 ujjnyi vastag új hajtást hozott.
Őszibarack mennyire hajlamos alvó rügyről kihajtani? Elég elcseszett a kb 4 éves fám koronaszerkezete, megpróbálnék 1-2 új hajtást kicsikarni belőle. Törzsbe bemetszős módszer működik? Illetve ha jelentősen (akár teljesen) visszavágok 1-2 erősebb ágat, akkor hajlandó lesz nekem 1-2 új hajtást hozni a törzsön?
Az obiban jártam őszibarackot láttam na nem akart hervadni ,de azért kénytelen voltam elvinni na viccet félre téve két számomra ismeretlen reilance ill harnas fajtát vettem kipróbálásra tesztelésre van valakinek tapasztalata ezekkel a fajtákkal.
Ha enyém lenne a fa, visszavágnám alaposan. A beszemzett karon egy elágazást hagynék a szemzett rész felett, a többit pedig arányosan kurtítanám. Ujra nevelném az egész fát. Lenne két kar az új oltásokból és másik 1-3 a régiből. Ha valahol nagyon hajtana, azt nyáron, esetleg többször is vissza metszeném. (Sebkezelés!)