Jel 11.3-4
"Két tanúmnak meghagyom, hogy szőrzsákba öltözve ezerkétszázhatvan napig hirdessenek bűnbánatot.
Ők a két olajfa és a két gyertyatartó, amely a föld Urának színe előtt áll."
Zak 4.14
"Erre ő: Ez a két Fölkent, akik az Úr előtt állnak az egész földön."
Szűzanyánk, a Napba öltözött Asszony üzenetei.
Egy olyan kis faluban, ahol ápolják az emberi kapcsolatokat, és egy adjon Isten, és fogadj Isten vagy fél óra, ha valaki az alvégen mond valamit, mire a felvégre ér, tudják mit mondott, a hír megelőzte telefon nélkül is, pedig látszatra nem járt az utcán senki
Ezért az ilyen falukban nagyobb a becsület, mindenki háromszor meggondolja mit mond, mit cselekszik
És ha tartok attól, hogy a komaasszony megtud valamit, mennyivel inkább vigyázok a gondolataimra is, ha felérem az eszemmel, hogy az Isten meghallja minden gondolatomat, és a rejtekben gondoltakat is
Márpedig meghallja, és meg is jegyzi, sőt valamilyen formában válaszol azokra
Hogy az Isten Felé fordulok teljes erőmmel, figyelmemmel, és vágyammal, vagy a világ felé fordulok, és azzal istenítem a világot, az a különbség az Ó és az Új ember között
Ha istenítem a világot, az csak olyan, mint amikor piros szemüvegen keresztül akarom meglátni a piros színeket
Ha külsőségekben próbálok az Isten felé fordulni, még mindig a világot istenítem
Hogy nem látom be, hogy istenítem a világot, hiszen vagy az Istent imádom teljes figyelmemmel, vagy a világot istenítem, és nincs harmadik lehetőségem
Hogy imádom az Istent, az elsősorban figyelem, és másodsorban hála
Hogy istenítem a világot, a világon függök a figyelmemmel
Bennem van a vágy az igazságra, és benned van
Ha a világban keresem az igazságot, soha el nem érem
Ha békém van, igazságom is van
Azért lehet békém, mert megragadtam az igazságot
Hogy szellemben is meg tudjam ragadni az igazságot, az ott van a szív egyszerűségében, azaz nálam, és nálad van a lehetősége
Ha külsőségekben keresek, akkor a gondolataim távol keresnek
Ha megvizsgálom a gondolataimat, végre jó helyre kerültem
Iz 30.9 Bizony, lázongó nép ez, hazug fiak, olyan fiak, akik nem akarnak az Úr szavára hallgatni. Iz 30.10 A látnokoknak azt mondják: "Ne lássatok!" A prófétáknak meg: "Ne jövendöljetek nekünk igazat! Mondjatok inkább hízelgő dolgokat, prófétáljatok csalárdságokat. Iz 30.11 Térjetek le az útról, hagyjátok el az ösvényt, s hagyjatok nekünk békét Izrael Szentjével."
Amíg egészséges vagyok, úgy tekintek az egészségemre, mint az érdememre
És amikor megbetegszek, nem keresek mást a gyógyulásomhoz, mint pirulákat, és szinte megsértődök mindenki másra, ha nem elegendő a pirula
Amikor eljut hozzám az Isten Szava, még nem úgy forgatom, mint aki ki akar abból valamit is venni, hanem mintegy úgy, hogy ráhúzzam a gondolataimat
Majd eljutok oda, hogy ki akarom venni belőle a bölcsességet magamnak
Amikor meg végre felfogom, hogy az Isten Szava az Ő beszéde hozzám is, azt veszem, hogy kész vagyok azzal
Még az is előfordul, hogy én magyarázom másoknak, miközben az, amit Tanít nem vált a részemmé
Az nem kevés idő, és egyáltalán nem kevés szenvedésem, amikor a testem betegségénél elkezdem azt keresni, hogy mi volt a kiváltó oka, és elkezdem kizárni az okait
Egyáltalán nem kevés idő, és megszenvedtetésem után kezdem azt belátni, hogy amit Isten Tanít nekem, azért tanítja, hogy azt cselekedjem is, és ne csak mondjam
De nem abban ismerem fel, amint nem cselekszem, hanem abból, ahogy mások nem cselekszenek és megcselekszenek velem szemben
Egész könnyen meg tudnám tartani a testi egészségemet az egészségemben, ha nem lennék elszállva magamtól
Egész könnyen beléphetnék az életbe az életből, ehelyett először azonban a halálba lépek, megfertőzve a lelkemet
Betegség és betegség között is, és egészség és egészség között is van különbség
Hogy megtartsam az egészségemet az kiküzdés, és hogy visszaszerezzem az kiküzdés
Hogy mikor végre eljutok oda, hogy azt is cselekedjem már, amit megértettem, annál sokkal több, ha megkeresem az Isten személyes akaratát bennem, és azt megtartom
Amit nem cselekszem abban is keresem az Isten akaratát bennem, és amikor cselekedhetnék, akkor is először Hozzá fordulok
Hogy a saját döntésemben cselekszem a tisztát, az teljesen rendben van, de hogy az Isten akaratában cselekedjem, az minden fölött van
Értelem és átgondolás nélkül egyáltalán lehetne e egészséges a testem?
Értelem és átgondolás nélkül nem tudom megszüzesíteni a lelkemet
Ha elfogadom a létedet, és elfogadom magamat is, mint teremtettet, mégha látszatra minden ugyanúgy marad, és látszatra a gondolataim is olyannak maradnak, mint azelőtt, mégis a döntéseimben már megjelennek a gondolataid
Ugyan a gondolatok úgy járnak és kelnek, jönnek és mennek, mintha a sajátjaim lennének, addig nem ismerhetem fel őket, amíg nem látom meg bennük az idegent
Hogy be tudjam fogadni a gondolataidat, ahhoz meg kell hívnom őket
Ha nálam járnak, fényt derítenek a gondolataimra
Az már egy egészen más lehetőséged velem szemben, ha felajánlom Neked az akaratomat
Hogy abból döntsek, amit nem tudok, vagy abból, amit tudok, ahhoz nyilván meg kellene tudnom
Ha attól kérdezek, aki maga sem tud, csak annyit hallok, amit szeretnék hallani az elvárásaimban
Hiszen az elvárásaim is csak olyanok, mint az ismeretem
Így a gondolataid olyan helyre vezetnek, ahol még nem jártam
Ha meg hallomásból, és mások leírásából akarok házasodni, nyugodtan sajnáljál engem, mert rászolgáltam a sajnálatodra
És leggyakrabban azért leszünk tevékenyek, hogy legyen lehetőségünk a semmittevésre
És amikor távol tartjuk magunkat az Istentől, a távolságtartásunkban benne van az is, hogy próbálunk menekülni a tevékenységtől
Bár nem lehetünk büszkék magunkra abban, mégis képes jól szolgálni minket, amikor megállunk a rohanásunkban , és így hozzánk férhetnek a tisztulás gondolatai
És ahogy tisztulnak a gondolataink, úgy egyre tevékenyebbé válunk, és a restségünk legyőzése győzelmet hoz a világ felett
Még a világosságomban sem tudom megérteni a pokol sötétségét, hát még mennyire nem tudom megérteni a sötétségemben
Sötétségemben nem tudom mi a menny, hiszen nem kaptam részt belőle
Ha nagyra törekvésemben elutasítottam a szellememet, aki pedig jönne, az a jellemző rám, aki nem vagyok
És ahogy lekötöttem a lelkemet az elmúlóba, a gondolataimat is lekötöttem
És a pokolban már nem lesz más gondolatom, csakis pokoli
És nem azért maradok a pokolban a pokoli gondolataimmal, mert az Isten nem emelne ki engem onnét, hanem egyszerűen nem tudok befogadni a világosság gondolataiból
Így magam maradok benne
Miközben a menny nekem lett teremtve, ha nem kérek belőle, akkor is nekem lett teremtve
És a Földön nem a szükségem megérteni a menny csodáit, és csodálatosságát, mert azt a testemben még nem érthetem, és csak igen töredékesen élhetem
Hogy befogadhassam a szellememet az kegyelem, és mivel kegyelem, nem az érdemem, hanem az alázatom
Az alázatom meg az akaratom következménye
Ha nem küzdöm ki az alázatomat, akkor a kegyelem nem tud nekem adni
Hiszen a pokoli az akaratom
A szűk ösvény meg nem a nehézségem a szellememben, hiszen átemel azon
Akik néhanap fogadóórákat adtak, az általuk kiválasztottaknak
Miközben jaj volt azoknak, akik meg merték őket szólítani
A királyságomban, és császárságomban, és a királyságodban és császárságodban sorrendet állítunk, és jaj azoknak, akik átlépik mondvacsinált korlátainkat
És mivel innét indulunk, mert ebből indulunk, úgy tekintünk az Istenre, mint ilyen császárra
Azt vesszük, hogy távolságot tart tőlünk, miközben ez a tévedésünk befolyásol minket, és mi vagyunk azok, akik távolságot veszünk Tőle
És amikor végre megtalálhat minket, mert sikerül ennek a tévedésnek a falát megrepesztenie, akkor még mindig megmarad bennünk, hogy megpróbálkozunk a külsőségekben a „császárhoz” járulni
Miközben mint Atya fogadna minket
Hangosan dicsőítjük, és magasztaljuk, azt gondoljuk ez az imádat
Miközben amikor a másikért azt teszem, amit magamért is megteszek, abban tudom imádni
És egészen könnyen szót tudok vele érteni, mint testvérrel, hiszen úgy fogad, mint a testvérét
Elvonulva a csendbe, a szív egyszerűségével, gyermeki szavakkal és gondolatokkal
Mindaddig, amíg a testemben a mammont szolgálom, a testem a valóságos
Majd amikor felfedezem a Világosságot, és eltölt a világosságával, a lelkem lesz a számomra a valóságos
A mammonhoz is tartozik egy gondolat halmaz, a lelkemhez meg a végtelen gondolatok
Hogy úgy fogalmazzam meg, hogy a testem a főnököm, az ellenszenvet ébreszt benned, és tagadod azt az igazságot, hogy a testem képes lekötözni a gondolataimat
A mindennapi élet tele van babonás mozdulatokkal, és szóképekkel, akkor is, ha azt tagadom
Sőt a nemzetek szokásai is sokszor babonásak, miközben tiszta gondolatokkal eltűnik belőlük a babona
És minél inkább babonás valaki, annál inkább találkozik a babonája megtörténésekkel, ami megint főleg gondolatok
Ha meg úgy találom, a babonáim igazolják a félelmeimet, vagy megmaradok a korlátolt gondolataiban, vagy felismerek, hiszen előttem a végtelen gondolatok lehetősége is
Hogy mit találok valóságosnak, az meg nyilván tapasztalatok összessége
Ugyan mindenben ott van a kérdés, és egyben a válasz is
Amíg meg nem foglalkozok a kérdéssel, hiszen elégedett vagyok a mammonban, nyilván érdektelen marad a számomra a válasz
Hogy mi hozza el nekem a kérdéseket, hogy egy gondolat, vagy tapasztalatok, az mindegy
Élesebb lesz a kontúrja a kérdésnek, ha a tapasztalatokhoz rendelünk gondolatokat
Bár még a mammonban azt gondolom, hogy a kérdésem az, hogy létezik e az Isten
Miközben, ha figyelmesen körbenézek, akkor rádöbbenek, az már egy megválaszolt kérdés
Így a valódi kérdésem, hogy eddig merre jártak a gondolataim, és mért éppen arra?
Mi az oka, hogy megpróbálom távol tartani magamtól a világosság gondolatait
Miközben már ezerszer és ezerszer kaptam gondolatokat az Istentől
Másokon keresztül, és közvetlen ösztönzéseimben
Hogy kezdjek el kérdezni
Hogy először rosszakat és rosszul is kérdezhetek, az mindegy
A testedet a legnagyobb részben, a jóval nagyobb részben az betegíti meg, amit megeszel és megiszol
És a levegő víz, és napfény és mozgás tartja egészségesen
A lelkedet meg az betegíti meg, ami kijön belőled, ami meg ott kezdődik, hogy gondolat, és így akarat, beszéd, és minden amit megteszel, és minden amit nem teszel meg
Az istentelen világban amit eléd raknak, hogy egyed, és igyad, azt teszik eléd, amiben ott a haszon
Ha istentelenségedben azt gondolod, hogy nincs az a pénz, amiért árts a másiknak, nézz a másikra, aki nem képmutató, és elismeri, hogy van az a pénz
Fiatal korban keresed az igazságot, de az istentelen világ eltagadja, hogy az igazság lényege a szeretet
Majd amikor megszenvedtet téged is a mások haszna, megint felteszed a kérdést, hogy hol az igazság
Haszonszerzésemben nem tudok semmit az igazságról, ne is engem kérdezz, hanem azt, aki él
Életet meg nem adhat más, csak az Élő, Aki a lényegében Szeretet