Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21178

ez nem fórumos konteo, hanem olyan háttérben futó dolog, amiről mások nem tudnak, viszont nekem meghatározza a mindennapjaimat. ahhoz képest, hogy számodra mennyire érdekes minden vallással kapcsolatos téma, mindenre harapsz, egyáltalán nem tűnsz érdeklődőnek. az igazságérzeted, amire annyira büszke vagy, valamiért egyáltalán nem szólal meg. jah, hogy csak a saját szabadságod a fontos, a másokkal szemben elkövetett szemétségek nem hatnak meg annyira.

Előzmény: nemkelltabu (21176)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21177
Előzmény: nemkelltabu (21176)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21176

Bocs, most megint rövid leszek, mer elég volt félnap, hogy már újra a fórum eméssze fel az időmet!

Az ilyen fórumos konteókat, mint pl. Tappancsmancs ügyletei, légyszi linkkel konkretizáld!

A konteózást nem ironiának szánom, magam is konteós vagyok, az élet erre tanított meg. Noha pl. a laposföldben és a chemtrailben nem hiszek! ;-))

 

Hsz. -od második felére:

Azt, sajna, neked kell eldöntened, hogy kiben bízol meg, és kiben nem!

Én magam is ezt próbálom megértetni az emberekkel, hogy ebben maguk hozzanak döntést, ne hagyják magukat befolyásolni a média, vagy a közvélemény által!

Tehát neked kell eldöntened, bízol-e az őszinteségemben, vagy kétszínűnek tartasz! Én tudomásul veszem ezt is, azt is, noha utóbbit nyilván nem örömmel...

Előzmény: Törölt nick (21174)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21175

nem, össz volt 3 hszem. nem töröltek ki semmit.

Előzmény: nemkelltabu (21173)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21174

miután tappancsmancs egy másik topikban bebizonyította, hogy megszabadult (remélem tudod mit jelent), ezért feltételezem róla, hogy akármilyen személyiségjegyeket, stílust fel tud mutatni. mivel maga is mondta, hogy a megszabadultak ravaszak, és sajnos olyan tapasztalatom van nekem is, ami a megszabadultakat egészen más színben tünteti fel, mint amit elhitetni próbálnak a nagyközönséggel. a jóságos láma, a megszabadító, meg az együttérző egy rakás hazugság, és eszük ágában sincs itt segíteni, vagy bárkit a szenvedéstől megszabaduláshoz juttatni. ha érdekel elmondom, de ezért már tappancsmancs egyszer töröltetett, aztán meg az isten bizonyossága topikban elismerte amit műveltek/ művelnek velem.

aztán egy másik nick ugyanott bemondta, amit én is tudok, hogy az isten a megszabadult lelkek közös elnevezése. ő jó lelkeknek vagy minek nevezte őket, és az igaz is, hogy önzetlenség vezet a megszabaduláshoz, de az is biztos, hogy a megszabadulás után démonná válnak, és ez ott kapcsolódik a te témádhoz, hogy az isten gonosz, legalábbis nem tudják ezek a megszabadultak kontrollálni magukat, mindennel egyek, és benned akármilyen érzelem keletkezik, ők arra rá fognak erősíteni, és akadályozni fognak a megváltoztatásában, mivel extrém mód ragaszkodnak a létezéshez (mert ezzel szemben számukra ott van az üresség, a semmi és a magány, ami érző lény számára elviselhetetlen. de a pontos miértet nem tudom. nem tudom, hogy tényleg "paradicsomban" vannak-e, vagy egyszerűen küzdenek az ürességgel a maguk módján)

 

 

Tehát ezért vagy sokszor ilyen ellenséges?

 

alapvetően kedvellek, és tappancsmancsot is, mert sok a hasonlóság bennünk, csak úgy alakították, hogy az ellenkező oldalon álljunk. és mivel tappancsmancsról tudom, hogy ki, és tudom, hogy többek között ő is erőszakkal az opponensi állapotban tart, ezért haragszom rá. mert hazudik, és közben engem állít be hazugnak, hogy ne buktassam le. el sem tudod képzelni, hogy mit műveltek velem, milyen aljas dolgokat, és pont az önzetlenséget árulták el az én elárulásommal, ami őket is megszabaduláshoz juttatta. csak az embereknek olyan minimális fogalmai vannak a létezésről, hogy ha belekezdenék a taktikájuk részletezésébe, akkor egyszerűen bolondnak neveznének.

 

Nyilván, ha akár ebből, akár másból kifolyólag meglép egy bizonyos határt, akkor a moderátor közbe fog lépni.

 

a moderátor önkényesen lép közbe. a felhasználói feltételekben vagy moderációs elvekben felsoroltakat ha betartanák, akkor a topikok 80%át törölniük kellett volna. de nem ezt teszik, hanem szubjektíven, tetszés, kapcsolat stb alapján szelektálnak, és senki nincs aki felülbírálná a döntésüket (talán az adminisztrátorok, de ki van zárva, hogy ezzel bíbelődnek) de tényleg nem hiszem el, hogy te, az alapos megfigyelő erre nem jöttél rá. pont ez a kétszínűséged, a megjátszott naivitásod és mellette az egyébként értelmes, igazságos, udvarias, racionális hszeid számomra nem férnek meg egymás mellett. ezért vagyok veled bizalmatlan többek között.

nem a moderátorságodon van a hangsúly, hanem amit fent mondtam. a moderátorság onnan jött, hogy olvastam a moderációs elveket, hogy a rendes, udvarias fórumozókból, akik hosszú távon bizonyítottak, lehetnek moderátorok, és egyből rád gondoltam. és mivel olyan aranyosan próbálod a rendesség látszatát kelteni, természetes a következtetésem, hogy akár moderátor is lehetsz, vagy legalábbis pályázhatsz a kukás posztra.

a fő kérdésem tehát nem a moderátorság, hanem hogy honnan a fent említett kettősség. nem szeretnék még egy tappancsmanccsal társalogni. még akkor sem ha te meg ő nem egy személy vagytok, de a lényegetek ugyanaz.

 

Előzmény: nemkelltabu (21169)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21173

Én úgy értettem, h. volt három régebbi hsz.-od, ami nem lett kitörölve, de az újabbak igen. Ezeket ugye nem tudtam volna elolvasni. Ha ismét félreértettelek, akkor bocsi. Megint egyszerre pörgött fel néhány topic, az ember kapkod, mint Bernát a ménkűhöz, mert legközelebb ki tudja, mikor érek rá megint..?

Előzmény: Törölt nick (21172)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21172

most linkeljem be? mi akadályoz, hogy megnézd? egyébként meg mindegy, mert a lényegen nem fog változtatni a véleményed. nem hiszem, hogy nem vetted észre a moderáció elfogult vagdalkozását.

Előzmény: nemkelltabu (21170)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21171

Technikai kérdésedre:

 

Először is kijelölöd (bekékíted) azt a szót, vagy szavakat, amely mögé a linket szeretnél rejteni.

Ha ez megvolt, rákattintasz a fejlécben található láncszem ikonra, amely ilyenkor "kínálja" is magát.

Ekkor legördül egy kis ablak, amelyben a felső, kitöltetlen sorba be kell kopiznod az adott linket.

Ugyanebben az ablakban a kitöltött sor alatt egy másik sorban ki kell választanod, hogy a linkelt oldal új ablakban nyíljon-e meg, vagy pedig az ugyanabban? Javasolnám az új ablakot célszerűségi, kezelhetőségi okból, sajnos pont ezt nagyon kevesen teszik meg, még a fórumnak abban a másik bugyrában is, amelyről már beszéltem.

Ha ezt is kiválasztottad (a választástól függetlenül) a kis ablak alján van egy 'beszúrás' gomb, végezetül erre kell rákattintanod, és -elvileg- már működik is a dolog. Biztonság kedvéért azonban le szoktam ellenőrizni még piszkozat formátumban, hogy valóban oda mutat-e a beszúrt link, ahová én szeretném? Ha igen, akkor 'folytat' opció, majd 'elküldés'...

 

 

(Előzmény...)

nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21170

Nem olvastam ezeket az "eseményeket", a vegán topicra már egy ideje ráuntam. Ahhoz, hogy a felvetésedhez bármit érdemben hozzá tudjak szólni, látnom kellett volna a történéseket.

Előzmény: Törölt nick (21167)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21169

"...arra ... nem is gondoltál, hogy mivel mindenki ezer nicknéven futhat, egyiken ezt mondja, a másikon annak az ellenkezőjét, ezért az ember gyanakszik, hogy sunyi módon ugyanaz a személy szórakozik..."

 

De igen, gondoltam! Ugyanakkor arra is gondoltam, hogy az eltérő nick ellenére lehetnek olyan stílusjegyek, amelyek továbbra is jellemzőek maradnak egy-egy fórumozóra. Ahhoz már nagyon tudatosan "többszemélyűnek" kell lennie egy hozzászólónak, ha tudatosan más és más karakter jegyeket vonultat fel egyik, ill. másik nickje alatt. Ezzel együtt nem kizárt, hogy van ilyen. Egy ilyen fórum élő tanulmány lehetőségként adhatja magát szociológusoknak, pszichológusoknak, de még ilyen-olyan titkos, vagy kevésbé titkos társaságoknak (szolgálatoknak) is. Elképzelhető, hogy vannak ezek közt olyanok, akik egyszerű halandóként próbálnak beépülni mások bizalmába.

 

"...azért játszd csak a példás fórumozót. egyedül vagy vele..."

 

Tehát ezért vagy sokszor ilyen ellenséges? Nem igazán értettem, miért van benned ennyi ellenem feszülő, amely úgy tűnt, sokszor csak kitörési lehetőségre vár.

Amúgy láthattad, én sem vagyok példás fórumozó, talán épp a füled hallatára emlegettem nem túl rég valakinek az anyukáját hirtelen indulatomban... És korábban is voltam már kénytelen bocsánatot kérni más Olvtársaktól.

 

Hogy ki minek látja a fórumot, és miért jön ide, az mindenkinek a maga dolga. Nyilván, ha akár ebből, akár másból kifolyólag meglép egy bizonyos határt, akkor a moderátor közbe fog lépni.

...Mellesleg -mielőtt újból lemoderátoroznál- alighanem vannak itt a fórumon belül olyan bugyrok, ahol hamar összezördülnék az ottani moderátorokkal, ezért egyelőre nem is megyek azon témakörökbe.

Előzmény: Törölt nick (21166)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21168

Szeva!

 

Ha jól értelek, te vagy 'Helena' jogutódja? :-)

 

Ami a fórumon beállítható szellemi jogi státuszt illeti: Nekem van 'V' betűs (~"Veterán") nickem, amit a fórum egy teljesen más szegletében használok, itt a Vallfilen még véletlenül sem. Amott, a másik helyen, már többször szóba jött ezen beállítható tulajdonjogi státuszok ügye, ha ott nem olvasom, magamtól nem jutott volna eszembe. Amúgy ott viszonylag gyakrabban születnek olyan hozzászólások, ill. jelennek meg olyan feltöltések, amelyekkel kapcsolatban valóban lehet gyakorlati jelentősége ezen státuszoknak. Egy ottani Fórumtársat, aki mellesleg személyes ismerősöm is, kimondottan figyelmeztettek erre. Talán akkor állítottam be magam is. Aztán itt a Vall'Fil' -en már csak gépiesen ismételtem meg azon másik nickem beállításait.

Hogy konkrétan mi mit jelent ezen kis jelölések közül, ezt akkor részletesen elolvastam, ma már fejből csak kb. annyira fussa, amit te is említettél, hogy a jogok nálad maradnak-e, avagy automatice az Indexet illetik...

 

Azt mondod, én is ugyanannyit offolok. Ez ellen protestálnék kissé! Valamennyi OFF óhatatlanul becsúszik szinte mindenkinél, ezért én a tartós offolás ellen emeltem szót. Az az, ami kiábrándító! Én gyakran próbálom ennek úgy elejét venni, hogy egy adott gondolatsort átviszek egy másik témához, sajnos azonban úgy tűnt, itt a Vall'Fil' -en ebben kevésbé megértőek az Olvtársak, mint abban a másik szegletben, amire feljebb hivatkoztam.

 

Szidalmazod a moderátorokat, nekem eddig sem itt, sem pedig amott nem volt személyes problémám velük. Ebből, ugye, azt vonom le, hogy legkevesebb kettőn áll a vásár! :-)

Te meg ebből is majd azt hallod ki, hogy nyilván magam is moderátor vagyok, azért "védem" őket. :-)

Előzmény: Törölt nick (21165)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21167

ja, és legutóbb úgy tiltott le a moderátor a vegás topikról, hogy 3 db hszem volt, még korábban, amiket ki sem törölt, és a tiltást meg sem magyarázta. szerinted ez mennyire korrekt? az nem zavarta, hogy a topik agyon van offolva és személyeskedve mások által, akik azóta is ott garázdálkodnak. na erre varrjál gombot, barátom.  nem tudom, de szerintem ettől már nyugodtan forgolódhatnál álmatlanul az éjjel, ahogy lelkiismeretes fórumozói hozzáállásod alapján gondolhatnánk.

 

 

Előzmény: Törölt nick (21166)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21166

arra a te éleszeszűségeddel nem is gondoltál, hogy mivel mindenki ezer nicknéven futhat, egyiken ezt mondja, a másikon annak az ellenkezőjét, ezért az ember gyanakszik, hogy sunyi módon ugyanaz a személy szórakozik. tappancsmancsnak is van másik nickje, a golyóbishop, ezért miért ne lehetne a nemkelltabu a harmadik. teljesen természetes, hogy teszteljük a nickeket, a következtetéseket meg úgy vonom le, ahogy  akarom. mindenesetre eggyel több ok, hogy senkit ne lehessen komolyan venni, ami csak korábbi állításomat bizonyítja, hogy a fórumozás a majomkodáson kívül semmire sem jó. de azért játszd csak a példás fórumozót. egyedül vagy vele. ez egy állatkert, és nem is kéne másnak feltüntetni.

Előzmény: nemkelltabu (21164)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21165

szeva,

 

ja nem láttam, hogy van olyan, hogy csakúgy topik.

most vettem észre, hogy te beállítod a szellemi tulajdonjogi státuszt. megkérdezhetem, hogy miért és mikortól? a fórumon nem tudom van-e más egyáltalán, aki beállítja. ennek nem az a jelentősége, hogy az indapass ne rendelkezhessen a fórumos hozzászólásaid felett? merthogy azt kevesen tudják, hogy amit idekörmölnek, afelett az indapass automatikusan mindenféle jogot gyakorol, és még annyit sem tehetsz meg, hogy törölteted a hszeidet, ha ő nem akarja. csak jogilag ott bukik a dolog, hogy a felhasználói feltételekben hibás linket adnak meg, és a szellemi tulajdon státuszának beállítását elrejtik a hozzászólás ablakban. vagyis szándékosan akadályoznak abban, hogy gyakorold a jogaidat. remélem mindenki tudja, hogy az adat mennyit ér mostanában az ilyen cégeknek.

te tudod, hogy a legördülő ablakban melyik jelzés pontosan mit jelent, vagy csak tippeltél? ha nem állítasz be semmit, akkor automatikusan az indapass rendelkezik a jogok felett, vagy akkor senki sem?

 

mellesleg te ugyanannyit offolsz, és fórum minden topikja tele van személyeskedéssel és offolással, de a moderátorok szelektívek, ráadásul tájékozatlanok és rosszindulatúak.

de legfeljebb én is hangsúlyozom az offolásaim ellenére is az offolás helytelenségét, és akkor talán nem törölgetnek ki.

Előzmény: nemkelltabu (21162)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21164

Szia 'Embim'!

 

De jó, hogy hivatkozol erre az állítólagos földönkívüliségemre! Hiszen akartam reagálni arra is, csak elfelejtettem! Szóval itt a fórumon számomra eddig az egyik legnagyobb poén az volt, amikor egy másik Fórumtárs egy itt nem hivatkozott topicban azt írta, talán azért van bennem embergyűlölet, mert előző életemben egy földön kívüli faj egyede voltam(?)...

Ha ő mondja... no meg most már mások is! (;-D)

 

Hogy amúgy még miről ment az OFF?

Helena olvtársnő állandóan azzal nyaggatott, hogy bizonnyal moderátor vagyok. Konkrétan ő egy bizonyos 'Tappancsmancs' nevű hozzászólóval akart azonosítani, aki állítólag saját magáról állította, hogy egyúttal -persze nyilván más nicken- moderátor is.

Amúgy ők, mármint Helena és 'Serlock' a szaporodós topicban foglalkoztak a vallásossággal (konkrét szaporodási vonatkozás nélkül is), a vallásos topicban pedig elkezdték a nickek mellett található piktogramok elemzését. Ezt tettem szóvá, mire újból megkaptam, hogy ez "bizonyítja", hogy moderátor vagyok. Micsoda "éleslátás"..! :-)))

 

Természetesen bekapcsolódhatsz a beszélgetés(ek)be, ha van kedved!

 

Amúgy pár napja megint volt szerencsém egy egész délelőttöt eltölteni szerény kis településeteken! Ilyenkor mindig integetek magamban, hogy: "Szia Embim..!"

 

Üdv: T

Előzmény: Törölt nick (21163)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21163

Szia Nemkelltabu!

 

Szóval földönkívüli vagy... a belinkelt beszélgetésből. Izgalmas. 

Pontosan mi az off-témátok? Alkalomadtán be szabad kapcsolódni?

Előzmény: nemkelltabu (21162)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.08.20 0 0 21162

Üdvözlet!

 

Másik topicbeli előzményre válaszolnék itt! Elsősorban Helena olvtársnőnek!

Talán máshol is írtam már, hogy kimondottan utálom itt a fórumon a tartós offolást. Mivel jobban szeretem olvasgatni a fórumot, mint irkálni bele, ezért több időt is töltöttem már előbbivel, mint utóbbival. És mindig nagyon lehangolónak találom, amikor egy érdekes téma cím alatt, amely ígéretes beszélgetést sejtetne, valami egészen másról esik ott szó, mint amire a cím utal. Persze egy-egy mondat erejéig simán belecsúszhat bárki az offolás "vétkébe", ezzel még nincs nincs gond, de a tartós OFF már kiábrándító tud lenni egy olyan "mezei" olvasó számára, mint amilyen én is vagyok. De ettől még nem kell moderátornak lennem! Ha az lennék, Helena, ti már repültetek volna réges régen azokból a topicokból, ahol az első figyelmeztetés után sem hagytátok abba az OFF -ot! Ugyanakkor topic törléssel nem fenyegetőznék néhány hülye offoló miatt, mert ez már "kollektív büntetés" lenne, mely azokat is sújtaná, akik nem érintettek az itt említett "bűn"-ben!

Kedves Helena, persze ettől még hidd nyugodtan, hogy moderátor vagyok, ettől még egy icipicit sem fogok rosszabbul aludni! :-)))

 

További szép napot!

Törölt nick Creative Commons License 2020.07.18 0 0 21161

Amúgy én is mindig kibillenek:)))

Viszont szeretnék úgy élni, ahogy Te is írtad, hogy egyre kevésbé fájdalmasabb. 

Előzmény: Eriel :) (21160)
Eriel :) Creative Commons License 2020.07.18 0 0 21160

Érdekes ez a kibillentés-dolog. Én is azt hittem, hogy már nem fogok kibillenni (letérni az ösvényről, szenvedni, összezavarodni), de nem igaz. Viszont az összezavarodás is, a szenvedés is valahogy értelmet nyert, és már nem félek tőle. Jön, megy. Egyre kevesebb, és egyre kevésbé fájdalmasabb, de a legfőbb dolog: tudom hová tenni, része az ösvénynek.

Előzmény: Törölt nick (21159)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.18 0 0 21159

Szerintem is mindig jön valami, hat is Rád. De már nem billent ki. Erre gondoltam. Ezt egyedül vagy minta-háttér nélkül felépíteni lehetetlen,  ilyenkor jöhet útmutató ösvény, barátok.

 

Előzmény: Eriel :) (21158)
Eriel :) Creative Commons License 2020.07.18 0 0 21158

Nem tudom, mit jelent révbe érni. Ha azt, hogy langyos vizen ringatózunk az idők végezetéig biztonságban és nyugalomban, akkor szerintem olyan nincs is. Mondjuk álmodni azért lehet róla. :) Jó lenne hátradőlni és megpihenni. Ehelyett az van, hogy mindig jön valami, amit így-úgy meg kell oldani, főleg belül. Ami könnyebb mostanában, hogy mindehhez van egy egyértelmű ösvény. 

Előzmény: Törölt nick (21157)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.17 0 0 21157

Szia Eriel:)

 

Az enyémet én nyílegyenesnek látom visszafelé. 

És most már révbe értél? 

Előzmény: Eriel :) (21156)
Eriel :) Creative Commons License 2020.07.17 0 0 21156

Ha végignézek a vargabetű-történelmemen, szerintem sem elég egyértelmű :D A végén úgyis minden kiderül. :)

Előzmény: Törölt nick (21155)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.16 0 0 21155

Szia Eriel:)

 

Ez így olyan jól hangzik, mint egy sütisütés-gyakorlat, hogy az elején nyers marad..., aztán már nem nyers, de még mindig nem kelt meg, a végén meg megég. Elméletileg a végén akkor kész cukrász lehetsz?

Én csak remélem és kívánom, hogy a fejlődés ilyen logikus és egyértelmű legyen. De őszintén nem hiszem.

Előzmény: Eriel :) (21154)
Eriel :) Creative Commons License 2020.07.14 0 0 21154

                        Mi van akkor, ha Nálad ez a gondolkodás éppenhogy hajlam?

 

Semmi. :) Nagyon örülök, hogy sikerült valami jó hajlamot is megőrizni magamban, amit aztán tovább tudok erősíteni. Az egész buddhista gyakorlás erről szól egyébként: az ember megpróbálja a tudatát és a szokásait a jó irányba "hajlamosítani". Abba az irányba, ami gyakorlás felé, a tisztulás felé, az erényes cselekedetek felé mozdítja őt, és az erénytelenek felől pedig távol tartja. Egyébként ez is karmikus, nyilván. Hogy maradt-e ilyen hajlam benned, át tudtál-e hozni az előző életedből erre vonatkozó szokásokat, tudati irányultságokat. Mondják, hogy pont ezért kell kihasználni a jelen életet, hogy minél több ilyen "menjen veled tovább", ne csak a hülyeséget és a teljesen haszontalan szokásokat hordozzuk életről életre. Hátha egyszer jó földbe kerülnek ezek a magok, és ki tudnak csírázni. Minden cselekedet egy karmikus mag. Még a gondolat is.

Előzmény: Törölt nick (21153)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.13 0 0 21153

Szia Eriel!

 

Szép utat jártál be. 

Mi van akkor, ha Nálad ez a gondolkodás éppenhogy hajlam?

Előzmény: Eriel :) (21152)
Eriel :) Creative Commons License 2020.07.13 0 0 21152

Nekem az is fura, hogy miért fontos az, hogy az ember tudatában legyen, mikor mi történik vele. 

 

Számomra sokkal furább az, amikor valakinek ez egyáltalán nem fontos. Nyilván sokáig éltem én is úgy, hogy csak sodort az élet, hagytam magam arra menni, amerre az ösztöneim, a szokásaim és a hajlamaim vittek, de egyszer csak ebből elegem lett, és rákérdeztem, hogy miért? Mire fel ez az egész? Most viszont már nem értem, hogyan lehetséges, hogy erre valaki soha nem kérdez rá? Annak idején imádtam a "mi az élet értelme?" topikot, és ott vadásztam a válaszokra. Hogy másnak mi? És hogy nekem mi? Aztán rájöttem, hogy nem is ez a kérdés, sokkal inkább az, hogy ki vagyok én? Akkor azt nyomoztam egy darabig, hogy ki is vagyok valójában. Végül pedig rájöttem, hogy a leginkább az fontos nekem, hogy mi az igazság a valóság körül? Mi a valóság? Merthogy az, amit most látok, érzek és gondolok, annak nem sok köze van hozzá. Egy karmikus színtér, amit illúziókból építettünk, mindenki magának. És mögötte ott van egy tiszta valóság, ami néha átszürelmik a fátylakon, és néha meg lehet érezni. És ennyi pont elég ahhoz, hogy továbbmenjek ebbe az irányba, és megpróbáljak tudatában lenni annak, hogy mikor mi történik a _valóságban_. És akkor azt is meg fogom tudni, hogy ki vagyok én. A kettő valahogy együtt működik.

Előzmény: Törölt nick (21149)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.11 0 0 21151

Szia!

Nyugodtan használd, remélem, idetalál hívott topictársad.

Előzmény: nemkelltabu (21150)
nemkelltabu Creative Commons License 2020.07.11 0 0 21150

De jó, hogy van ez a topicod, 'Embim'!

Én eddig nem is tudtam róla...

Így viszont nem kell nekem nyitnom egy 'OFFTOPIC' topicot! Hiszen ez is az!

 

Akkor legelőször is 'CiniKuss' fórumtársat szeretném megszólítani egy nem túl nagy jelentőségű mondanivalóval, amit viszont mégis régóta szerettem volna elmondani neki.

 

Az általa sokszor borúlátóan hangoztatott "túl hosszú, ezért nem olvasom el" szindrómáról lenne szó!

Lehet, hogy ez a hozzáállás általános értelemben is terjed, nem tudom.

De! Ha itt a fórumon jelen van, abból még -szerintem- nem kell arra következtetni, hogy az élet minden területén ez dívik!

Itt a fórumon pl. én is sokszor így vagyok vele. De ez azért van, mert a fórumot egy könnyed kikapcsolódási műfajnak tartom.

Nyilván, ha mondjuk leülnék egy ismeretterjesztő könyvet elolvasni, máshogy állnék hozzá!

Tehát, szerintem, önmagában attól, hogy valakinek itt a fórumon nincs türelme elolvasni a hosszú hozzászólásokat, az nem jelenti szükségképp azt, hogy máshol sem képes hosszabb szövegekre koncentrálni!

 

Kedves 'CiniKuss', ha olvasod, nem értesz egyet ezzel..?

 

Üdv: T

Törölt nick Creative Commons License 2020.07.11 0 0 21149

Köszönöm, hogy leírtad, mi a lényege, miért akarják ezt annyira. Ez a halál utáni tudatosabb állapot fura lehet. Szinte vonzó. Nekem az is fura, hogy miért fontos az, hogy az ember tudatában legyen, mikor mi történik vele. 

Szép napot, már csak este leszek.

Előzmény: Eriel :) (21148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!