Keresés

Részletes keresés

Kobzar Creative Commons License 2009.11.25 0 0 2727
Ma szereztem be a könyvet, ajánlom mindenkinek:

Emlékmű papírból: Norman Davies - A varsói felkelés
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=434594

"Olyan történet ez, amelyet sohasem mondtak el tisztességesen, annak ellenére sem, hogy feltár néhány alapvető igazságot a második világháborúról és megkérdőjelez sok elfogadott igazsággá emelt feltevést' - indokolja előszavában a témaválasztást Davies. Szerinte az elhallgatások és elkenések oka, hogy a lengyel fővárosban 1944-ben történtek a nyugati hatalmakat "kínos feszengésre késztették", a Szovjetunióban, illetve Oroszországban pedig még mindig más választ adnak bizonyos kérdésekre, mint nyugaton.
...
... a 970 oldalas könyvben 323 oldalon keresztül "csak" a felkelés előzményeit mutatja be. Képbe helyezi az olvasót nem csupán a német-lengyel, hanem az orosz-lengyel viszony, valamint a londoni emigráns lengyel kormány helyzete és az angolszász szövetségesekhez fűződő kapcsolatai tekintetében is. Bemutatja a főbb szereplőket és cselekedetik mozgatórugóit is. Davies könyvének sajátossága, hogy legalább annyira szól arról: miként próbálták meg a lengyelek elkerülni a sztálini expanziót, mint arról, hogy hogyan tettek kísérletet a náci uralom lerázására. Ebből aztán logikusan következik, hogy a könyvben az előzményekhez hasonlóan, több száz oldalon keresztül foglalkozik a felkelés következményeivel is. Azzal, hogy miként tagolták be Lengyelországot a szovjet birodalomba, s milyen sors jutott osztályrészül azoknak az embereknek, akiket a felkelésben játszott szerepük miatt elismerés helyett börtönbe zártak, vagy kivégeztek.
...
Norman Davies könyve kihagyhatatlan olvasmány a XX. század jobb megértéséhez.
Mumu Creative Commons License 2009.11.23 0 0 2726

sokat jartam oda,utoljara ez ev szeptembereben,mert Opatijatol 12o kilometere van, wegy kirandulas..de nem akartam soha oda koltozni..a mar leirt okokbol. A magyar alternativa 90-ben szulletett meg,addig a nyugdijas eveim helyenek Almunecar volt

kiszabva. Mediterean varoska Cordoba es Malaga  virtualis  conjunctio-janal,aj hol vot egy  telkem.

Az itt lettem-mint minden ami a sorstol adodott a kiindulopontol befolyasolva ambigu,sok féle,több oldalas,elkötelezetlen ugyan akkor gyökertelen ..igy van mindentol egy tavolsagom  nem atartozok sehova.En ezt nem ugy elem meg  ahogy az utolsomondat kelelmezte.. hanem hoyg ennek a pozitiv oldat kihazsnalom..ezerthihetnel neke egy kicsiket.. a skatulyas vadjat ha be is alarnam fogadni nem tudom nem erzem igy,sot,eppen a fentoek miatt ennek az elelnkezojet erzem. Talan felreertettel talan fere akartal erteni,mer maskep b nem tudott rendezni a dolgokat. Az egyik oldalon ott van a tiszteetre meltoerzese a sajat vedelmere a amsik oldalon azzhert meg kizkodik a szemelyiseged ..a  hehe beskatulyazas ellen. Amit Twe beskatulyazasnak mondsz az csak irasba stilisztika. A Toled is fesorolt szemely tipusok nem azt jelelntik hoyg a maskep gondolkodakat CSAK  s MINDET beosztanam kategoriakba,hanem csak azt jellenti hogy felsorolom az egeszbol azokat akik zavarnak ebbol az egeszbol es meg is irom miert..sokan mint a jobbikos baratom vagy eppen a muvesz oldala Csurkanak nem..de nem csak ok vannak hanem anyian akik maskep gondolkoznak mint én.. Miutan nagy koztunk a korkulonbseg (de isten ments ezzel operaljak) nem tudok a vitaba egy opercig sem haragudni Rad.Ezert megeresztek meg egyszer egy  szerettetl megfogalmazod hitemet,magatartasom alapjat:

-nem azoknak kellen vedekezniuk akiket igazsagtalanul es altalanositva bantanak.Hanem azoknak kell oket megvedeb niuk akik valamilyen modon  azokhoz tartoznak akik ilyen modon vielekedb nek (nem akarattal tartoznak oda hanem szarmazasbol n mint agyar  nemet stb vagy ams okbol egy oldalon hiszik oket a gyalazokkal) 

-a kriterium amiutan automatiksuan  be kell kapcsolni a asok vedelmenek szerkezetet:

   -gyengebb,kisebbseg,abban a kozegbe vedtelen

   -a mi tobbsegu kozosegunk ,embertelen dolgot tett amely fuggetlenul minden         elozmenyektol ,embertelen marad.a sajat ellki higienaink erdekebe is. esetleg a mi kerszteny erkolcsunk matt is. A kersztenyseget egyaltaln enm ertem a valas storyjaibiol szarmazonak hanem jezus szocialis tanitasabol szarmazonak.Mert mi ha akrjuk ha nem egy gorog-zsido-romai kulturan novuk fel meg ha nem  is tudjuk identifikalni  mi melyik..

   - nem altalanosithato a szemelyes es szemelyesitheto azaltalanos csak egy igen figyelmes ellemzes utan.Akikor sem illetheto senkire  egy eloitelet

erre persze mindjart valszohatod hoyg en is azt teszem mikor egyes megnyilvanulasokat altalanositok.Akkor ketzdem ezt el mikor kulonbozo helyken es kulonbozo moodn ugyanaz a magatartas lathato es az a amagatratasnak tielem is megelt kovetkezmenyei mar eletemfoyamab n nagy igazsagtaalan evsztesegeket hoztak. -minden am gyulolet,ami kirekesztes es megkulonboztets rosz ,elvetni valo..Ez igy van a amsik olalon is-- az arabok vedtelensege  egyes idokben reszekben,a negerekke ..a kurdoke,..es igen..amygaroke.. A mi vitankban tolemez nem fogyleheto meg mert itt ebbena  vitaban nem ok a megvedeni valok ..itt senki nem tamadta oket ..de ha elsz egy oylan topic ahol ottt lenek elhihetd oket vedenem a meggyozodesem hataraig

    -

-

Előzmény: Kobzar (2724)
Kobzar Creative Commons License 2009.11.22 0 0 2725
Beskatulyázod az embereket extrém módon.
Ez is egy attitűd, nem katasztrófa, csak megjegyeztem.
Szép napot!
Előzmény: Mumu (2722)
Kobzar Creative Commons License 2009.11.22 0 0 2724
"te nem igy csinalnad?"

De, én is így csinálnám.
Nem látok benne semmi kivetnivalót.

Remélem nem éri el Budapest a fasizmusnak azt a szintjét, hogy átköltözz Udinébe, a gyönyörű középkori díszletek közé (azé' Udine mégiscsak 100 ezres város).
Előzmény: Mumu (2720)
Mumu Creative Commons License 2009.11.21 0 0 2723
a ket radikalis szelsoseg mindig is oszesen kb.15% .-a lakosagnak..ezt a rosz idokben,gazdasagi vagy politikai valsag idejen erik el..Hitler megvalasztasa elott   4 millio kommunista szavazo savazott at  Hitlerre .Azert volt mert a baloldali szelsoseg nem volt kepes teljesiteni a radikalis kreeseket.. Most ujra ugy van itt MO-n hogy a balszelsosegesek nem jatszanak olyan szerepet a politikaban es tarsadalomban hogy a frisen politikaba tevedt meg kodos meggyozodesu de hatalmas  teterovel (Tatkraft) rendelkezoknek   szalitsak  azt a frisen pépesé ragott anyagot amelyl kiil lhet jonni azutcara 
Előzmény: Kobzar (2719)
Mumu Creative Commons License 2009.11.21 0 0 2722

nem akarom azonban hogy valami is megvalaszolatlanul maradjon.. Szoval te raravasznnak tartod ha olyan emberekkel erintkezel akik nem tartoztnak a listamba? en undorodiok listam peldanyaitol nem ravaszsag csak ellemi undor..mert oket nem lehet meggyozni,ok mar igy lettek  gyuloletre,uldozesu maniara es pofeszkodo kivagyok en-re programalva,valami vezertol ,fonoktol..rajuk ugy lehetet parancsokat irni mint a tiszta feher papirra s akapott vér-rög-valoság-ot álandoan magukkal hordják,ha lehet ki teritik a gyepüre..

Hogy is van ez a marxista fasizmussal? Mert az igaz hogy a marxiznmus  hazmesterei  es satobbijei ugyan olyan korokozokat hordanak magukban mint a fenti  listam nagyszamu peldanyai,de azert  az osztalyellenteteket figyelemebe tartok nem biztos hogy fasistak is..itt valami kimaradt a brosuraban.

igy mint lozung nem is olyan rosz..hasonlo osszebarkacsolt szoveget  mar olvastam,hallottam: ide kerul a kosmopolita szabadkomuves banda,a galiciai jovevenyek,a sotetbe  bujkalo imperialista, Ezt hangoztatva vidaman lhet elfigyasztani az ingyen italt..

Előzmény: Kobzar (2717)
Mumu Creative Commons License 2009.11.21 0 0 2721

Te egyre duhosebbes udvarianatlabb vagy,nem volt szandekomba hogy valamelyikben magadra talalj..valobban nem. De most mar gyanus . Milyn magyarokra gindolsz..? mindenfele gondolkozasu de temperalt magyarokkaltaalkozok.Egy negyven eves meg othoni baratsag kot ossu ze egy ma a jobbikhoz szervezeten tartozo sportujsagiroval. Ha meg emkeszel megirtam hogy tisztelem mert a kokarda orgia if dejen megfogadtuk hoyg egyutt setalunk vegig az Andrassy uton o az o nagy aprilsibaa is hordott kokardajaval es en alkalmilag egy voros szekfuvel a gomblyukomban..csak egy turt csinaltunk (senki nem vetet eszre) demegetttuk es ezrt akkot ot kellett tisztelnem ,mert o neki keleltt elhagynia a korlatolt mgatartast ,enegn soha enm kritizaltamk volna ezert a viccert de o a turelmetlen tarsasagba bizoyn megjarta volna..de nem toirtent meg.. Aztan a Fideszen kivul minen partba meg volt a baratim. Csurka hoozam kuldott levelt amelyben felker a Magar forumba valo irasra elkuldhettem neked postan keresedre,csak azert mert nem tudok  ide masolni..  egy bizonyos korben mar felemelkednek a poltikai meggyozodes kulonbsegeken es orulnek a vitanak.. megah nem si gyozik mege gymast.. csak ott avn duh ahol nincs megertes egy amsik velemyn irant. tudod ok boldogok mert az oveka menek oorszaga (vagy birodalma ,attol fugg melyik bibliat olvasod).

Szovalismerk sokfele magyart ,mint mas nemezetieket is..hidd el nekem.

de visszaterunk uyge  szemelyeskedesrol atemakra ? 

Előzmény: Kobzar (2717)
Mumu Creative Commons License 2009.11.21 0 0 2720
oh igen,ezt megnezehetd mar a legelejen megirtam..persze hogy ez leneges  az elhatarozasomba..de lakhatam volna Lubljana-ban,nagyon szep varos mindenki beszel nemetul,kozelbb is van hozzank,lakhatnak Udineba amely sokal olcsobb mint Becs(altalaban minde europai b varos olcsobb) vagy eppen 60 kilometere Pozsonyba,igy a fentiek figyelembe vetelevel ide jottem es mar sok sok milliot hagytam itt enyni ev aatt.. semmikepen nem akarok ebboo egy hazafias tettet konstrualni..oszehozom a kelelemst a hasznosal..te nem igy csinalnad? attol meg megtarthatom a targyu milagosagomat.. sok magyar tarsunk Becsben szeret lakni ,ha meg is huzza oott magat,de elvet i a biztomnsagot,a kulturat,a civilizalt intezmenyeket.. mit csinaljuk mindenki kedve szerint.
Előzmény: Kobzar (2718)
Kobzar Creative Commons License 2009.11.21 0 0 2719
Na vissza a határon túlra!
Lássuk, miből élünk.

Egyre több a szélsőjobboldali német fiatal
http://index.hu/kulfold/hirek/2009/03/17/egyre_tobb_a_szelsojobboldali_nemet_fiatal/

A Wolfgang Scha:uble belügyminiszter által kedden ismertetett felmérés szerint erősödik a szélsőjobboldali beállítottság és az idegenellenesség a német fiatalok körében. A miniszter szerint a hatóságoknak sürgősen cselekedniük kell, hogy megakadályozzák a fiatalok további radikalizálódását.

Az elmúlt két évben mintegy 45 ezer közép- és főiskolás megkérdezésén alapuló felmérésben a megkérdezettek 4,9 százaléka beismerte, hogy tagja egy szélsőjobboldali csoportnak, illetve úgynevezett bajtársi szövetségnek. Az idegenellenesség különösen a főiskolások között volt jelentős.
Kobzar Creative Commons License 2009.11.21 0 0 2718
"..es ezutan jogos kerdes hogy mit keresek itt?"

Amit felsoroltál, mind szép.
... de Budapesten még mindig jobban kijön az ember az osztrák nyugdíjból, mint Bécsben, ugye?
Nem tudom, kérdezem.
Előzmény: Mumu (2716)
Kobzar Creative Commons License 2009.11.21 0 0 2717
"az idegen bolond.. talan zsido,mit tudni ..de lehet a moszkva-bukarest-telaviv zengely ugynoke is.. vagy verszopo tokes nemzetgyalazo fattyu.. nagypofaju svab idegen szivu agyalagyult oreg.. "

Ej, te attól sokkal ravaszabb vagy, hogy gyanúba keveredj... :)
Te tudod kikkel jársz össze.
A te skatulyáidat ismerjük, és szerinted te is ismered az ő skatulyáikat.

"attol fugg hazmester az illeto,magasvegzetsegu ifjonc,nyelveket nem tudo tanito,illo tradiciokkal rendelkezo szaknelkuli elnyomott,egyszeru megoldasokra törö izompacsirta vagy annak vezna partfogoltja,nenik akiknek elloptak az oroszok az orajat, valamint tetrekesz kamerad,csak sajat forast ivo nemzet mento "

De kizárt, hogy zsidó legyen, igaz-e? :)
Ideje lenne már más magyarokkal is ismerkedned egy kicsit.

Egyébként kikérem magunknak a házmesterek, magas végzettségű ifjoncok, nyelveket nem tudó tanítók, illő tradíciókkal rendelkező szaknélküli elnyomottak, egyszerű megoldásokra törő izompacsirták (vagy azok vézna pártfogoltja), oroszoktól meglopott nénik, tettrekész kamerádok, csak saját forrást ivó nemzetmentők nevében (utóbbi kategóriához még nem volt szerencsém).

Avagy az osztályellentétekben gondolkodó marxista fasizmus személyedben tovább él.
Előzmény: Mumu (2715)
Mumu Creative Commons License 2009.11.21 0 0 2716

..es ezutan jogos kerdes hogy mit keresek itt?

-az anyanyelvem viragait

-a karinthy fele szofordulatot

-egy magat kereso nep gyotrelmeit

-a szomszedasszonynal a kifogyott ecetet

-Hofi-t

-a lipoti nagymama kenyeret

-a tereferet a piaci arusal

-a Dunakanyart

-okos , meg sok  evesen is szenvedelyes aszonyokat

-vad vitakat szkeptikus es onironikus ertelmisegekkel

-a dunaparti setakat a ahrom hidon keresztul

 

 

 

Előzmény: Kobzar (2712)
Mumu Creative Commons License 2009.11.21 0 0 2715

az idegen bolond..

talan zsido,mit tudni

..de lehet a moszkva-bukarest-telaviv tengely ugynoke is..

vagy

verszopo  tokes

nemzetgyalazo fattyu..

nagypofaju svab

idegen szivu

agyalagyult oreg..

attol fugg hazmester az illeto,magasvegzetsegu ifjonc,nyelveket nem tudo  tanito,illo tradiciokkal rendelkezo szaknelkuli elnyomott,egyszeru megoldasokra törö izompacsirta vagy annak vezna partfogoltja,nenik akiknek elloptak az oroszok az orajat, valamint tetrekesz  kamerad,csak sajat forast ivo nemzet mento 

 

 

Előzmény: Kobzar (2712)
Mumu Creative Commons License 2009.11.21 0 0 2714

Igy van.Megoldas?

Ami Ausztrait illeti: ott egy angyoneros haborueotti resentiment szelidul meglesz anekdotikus..A haider mumus mar utolso eveiben is valaszatsi eszkoze volt a partjuknak: nem az antiszemitizmus volt a cel hanem  a xenophobia (azt sem olyan jo). Mikor Haidert kikozositettek kulfoldon amerikai zsido taancsosal dolgoztatott (nem sok sikerrel) A mi hegedus Lorant lelkeszunk vehemenciaja  méretekekl nagyobb mint amilyen Haidernek fenykoraba vot..

Ott az ellenszenv fogyasba mar leglabb 40 éve... nem tudok jobban bizonyitani mint a maximalisan lemerg heto teruleten ahol az onkentes megnyilvanulast biztosiztja a titoktartas,tehata valsztasoknal.. ott senki nem kell jatszon hanem sajat elgondolasa szerint valaszhat..

MO-n  aza ntiszemitzmus no,egyre batrabb es direktebb.. a ygenge kormany,a gazdasagi mizeria a torvenyek slamposaga es a partok roszkedve  uj torvenyek kozos  fogalmazasara felerositi a emzeti kincsnek szamito aversio-t

Előzmény: schgy (2713)
schgy Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2713
Nézd én nem vagyok otthon, tehát nem látom, abból ítélhetek, hogy a család többi tagja (kb. huszan) mindennapi élményeihez ez nem tartozik hozzá ilyen szinten, ahogy most leírtad. Annyi tartozik hozzá, hogy ők is érzik a klikkesedést és ezt utálják, de a (feleslegesen) növelt és fenntartott indulatok nyilván a szennyet is felkavarják mellesleg (mint minden forradalom/ellenforradalom környékén), ami kétségkívül zavaró.

schgy
Előzmény: Mumu (2711)
Kobzar Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2712
"az en ujsagarusom fidszista ,a borbelynom szociakkal tart az oirvosom kairandult szdszes..es mindegyikuk magyaraza ki kicsoda kihez emnejele s kihez ne"

Most gondold el, hogy te meg az ő felsorolásukban ki s mi lehetsz?
Előzmény: Mumu (2711)
Mumu Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2711

Biztositlak hogy itt nem "van oylan" hanem majdb nem csak ez van..mindnenap talalkozok vele..higyed el.

A munkahelyekn belul is iyg van es ha semleges akrsz maradni megprobaljak leelelorizni hogyy nem titkolod-e hovatartozasodat.. kulonioseb az allami tisztvislok kozott a kis titkarnok es a referensek is... a 4-6 os villamoson magam hallottam egy neniket szidtak mert kommunista?nepszabadsagot olvasott..

az en ujsagarusom fidszista ,a borbelynom szociakkal tart az oirvosom kairandult szdszes..es mindegyikuk  magyaraza ki kicsoda kihez emnejele s kihez ne

Előzmény: schgy (2710)
schgy Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2710
"nem nezuk milyen politikai meggyozodese van a sarki fuszeresnek,milyen ujsagot olvas valaki a villamoson,milyen politikai meggyozodes birtokaban konyvel.."
Ha kobzar és én ugyanazon a projekten dolgoznánk valószínűleg szintén nem azzal foglalkoznánk elsősorban, hogy milyenek a politikai nézeteink (mások), ki a kövérebb (fene tudja), ill. milyen a származásunk, mint Magyarországon is a túlnyomó többség. Sőt ha arról lenne szű, hogy a valamelyikünk által vezetett projektben a másik bekerülhete, szintén nem játszanának ezek a kérdések semmilyen szerepet (hacsak a projekt maga nem politikai jellegű, de ez esetben a nem egyetértő fél valószínűleg nem is jelentkezne, tehát ismét csak nem lenne szerepe a dolognak).

Ismét igaz, hogy vannak olyanok Magyarországon, akiknél ez szerepet játszik és hangosak is. Hangosabbak, mint azt szerintem hagyni kéne, de a mai magyar állam kialakulása esetén a szólászabadság parttalansága volt az egyik ugyanolyan mára gondot okozó zárvány, mint Izraelben anno egyes vallásos axiómák törvénybe építése. Ezzel egyútt a túlzó általánosítás (a "mi nem nézzük" magában hordozza a "ti bezzeg nézitek" állítását is, ha ilyenfajta szembeállításról van szó, pedig a helyes állítás max. annyi lehetne, hogy "nálatok többen nézik, mint nálunk", vagy nálatok fontosabb szerepet játszik, mint nálunk", ha ezek bármelyike igaz egyáltalán) nem a megfelelő módszer, ha ezek ellen szeretne valaki fellépni.

schgy
Előzmény: Mumu (2708)
Mumu Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2709

Ja ews meg valami:hozzank emigral a keleti zsidosag tekintelyes resze..ott jarnak iskolaba ahol a heber nyleb v tanitasa benen van az iskola tervbe (nem kotelezo) mint ahoyg barmilyne ethnikaiju gyerk is jarhat az iskolakba..

Nezzel utana hany zsdio idegn nyevu zsido ,emigral ide ?

Előzmény: Mumu (2708)
Mumu Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2708

hehe..nagyon sokaig tartana mig az egeszet megertened..sok okbol. Az egyik a szubjektivitasod..a temat eldonto tenyek szortirozasa..az eloiteletek..a duh ..sok minden.Nem akarlak meggyozni..en csak a sajat velemenyemt kepviselem..

de meg mindig nem valaszoltal arra hogy meggyozo-e az hogy onkentesen es titkosan az osztrak tobbseg zsido szarmazasu szemelyt tett meg az orszagot lef gmagasabb posztrol keoviselo elnoknek. nlaunka  neo valsztja az elnokot,nem a parlament,a poltikai konjunktura.. ebben az esetben is a nep akarta es nem a partok esetleg Haider partja.. megvagyunk gardak nelkul  szitkok nelkul,konyvegetesre biztatas nelkul..nem nezuk milyen politikai meggyozodese van a sarki fuszeresnek,milyen ujsagot olvas valaki a villamoson,milyen politikai meggyozodes birtokaban konyvel..

Előzmény: Kobzar (2701)
Kobzar Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2706
"Ha egy katolikus templomban nem veszed le a fejfedőd akkor a pap felszólíthat, hogy vedd le és ha nem teszed meg akkor akár rendőrrel kivezettethet."

Érdekes, ilyenről én még nem hallottam.
Valóban megteheti ezt egy pap?
... és ha igen, akkor vajon miért nem teszik meg?

... és ha egy rendőr kivezeti az illetőt a templomból, mert MAGÁNTERÜLET pl., az szerinted ugyanaz, mintha letartóztatná?
Előzmény: Gavriel (2703)
Kobzar Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2704
Azon kívül, hogy tulajdonképpen hamisnak állítod be az egyetemi, és a zsidó szervezetek által elvégzett kutatások eredményeit is?
Mindenki hülye, aki nem téged igazol?
Örülök, ha segíthettem...
Előzmény: Mumu (2699)
Mumu Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2702
az orszag tobb mint felenk a nagy tobbsege hatarozott igy.
Előzmény: Mumu (2700)
Kobzar Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2701
Nem válaszolsz tehát?
Se a nosztalgiázó náciknak zenélő osztrák hadseregre, se a Waffen SS-t éltető, majd megválasztott Haiderre?
Semmi?
Előzmény: Mumu (2699)
Mumu Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2700
Neked ugyanazt a valaszt adhatom amit Kobzarnak:ott elek latom mi van ott..es szinten a pelda: z fezsido elnok egsz zsido felsgel lesz amsodik i s nagy tobbseggel az osztrak elnok. Hogy kulturarol is beszeljek ahol szinten valsztasal figlajak el a helyet:Ioan Hollender  sok eve a bwecsi hires ,rszag buszkesegenk av ezetoje... Ezeket nem  nyiltan  hanem titkosan valsztottak meg,,, Ennell nem tudok jobb peldat adni.. mert ezek tenyk,elhatarozo dolgokban tortenek meg.
Előzmény: Gavriel (2693)
Mumu Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2699
Neked  vitanfelul jogod van  engem szamodra odatenni ahova akrsz,jogod van szemuvegnelkul vagy torz szemuveggl nezni azt amit akarsz..annyi mard csak hoyg ilyne modon mindig igazat adhatsz magadnak,nem kell felfogyelni semmire amni elter az eloiteleteitol..es igy szepn csndben eg yoylan vilagba csempeszet magat ahol minden ugy nezz ki ahoyg  te szeretned es ha nem akkor megvaltoztatnad..na itt van a kis hiba..mert nem tudod megvaltoztatni plane ha ugy fogsz hozza hoyg kozben fogalmad sincs hogy valosagba hoyg nez ki.. Nekem Te viszont igen meggyozo peldaja van annak miylen  amagyaar ifjabb generacio protipusa..sokat segit nekem .
Előzmény: Kobzar (2691)
Kobzar Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2698
Ma reggel hallottam a rádióban (Kossuth), hogy a Siratófalnál letartóztattak 3 zsidó feminista nőt, akik kipában, és imasálban imádkoztak.
Ilyesmit vajon egy szekuláris államban is meg lehetne csinálni?
Előzmény: Gavriel (2695)
Mumu Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2697
Kobzar tarsam,en elek ott en ismerem a helyezt es mar ne gyanusitssal azzal hogy naluk en hallgatnek.. Az en valaszom aza  etny (amirre te magad reszedrol nem reagaltal) hogy a valszttofulkeben  es ismerve Fischer ethnikajat  anyg tobbeggl ot valasz. Mwgegyszer megkerdem :eleg ez aarar hogy a tobbseg velemynet ismerd ?a..
Előzmény: Kobzar (2691)
Kobzar Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2696
Háde' ÉN harsognám, hogy MOCSKOS NYILAS MAGYAROK, ha ilyenek történnének Magyarországon!
Hogy lehet ilyesmik mellett szó nélkül elmenni?

"De ezt is trükkösen csinálták. Civil ruhában, saját szakállukra zenéltek a hadsereg hivatalos kommünikéje szerint."

Idén!
Eddig HIVATALOSAN vettek részt rajta, egyenruhában.
Itt az eredeti cikk (Frankfurter Rundschau):

http://www.fr-online.de/in_und_ausland/politik/aktuell/?em_cnt=1901358&

"Die österreichische Armee wird in diesem Jahr nicht an der Ehrung der Waffen-SS in Kärnten teilnehmen."
Előzmény: Gavriel (2692)
Kobzar Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2691
Az a bajom veled Mumu, hogy sorolsz példákat, de azokra nem reagálsz, amik téged cáfolnak.
Homokba dugod a fejed.
Mint egy strucc.

Büszkélkedsz Kreiskyvel, de azt nem kommentálod, hogy kormányra került a Waffen SS-t teljesen nyilvánosan éltető Haider.
Ha Orbán ilyet csinálna, hogy a nyilasokat élteti teli pofával, majd megnyerné a választásokat, mit szólnál he?
Hogy a magyarok fasiszták.
Még mindig.
Még csak most igazán.
Ugye?
Irving 2 éves börtönbüntetését említed, miközben szarsz rá, hogy az osztrák hadsereg húzta a talpalávalót a Waffen SS nosztalgiabulijain.
Mondom a HADSEREG zenekara.
Hopp, bocsika...

Szóval, mintha nem akarnál tudomást venni a valóságról.
Egyébként én készséggel elismerem, hogy EZ nem a te valóságod.
Te egy szellemileg megtisztult, zsidó polgárait (mind a 8 ezer bécsi zsidót...) megbecsülő Ausztriát ismersz csak.
Ez az az elfogultság, ami miatt azt sem tudom neked elhinni, amit egy átlagembernek elhinnék... de ez nyilván nem kell, hogy zavarjon téged.

Tudod a módszerem, amit a tájékozódásnál alkalmazni szoktam, hogy figyelmen kívül hagyom a szélsőséges hírek forrásait.
Ausztria esetén te nálam egy szélsőséges hírforrás lettél.
Előzmény: Mumu (2689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!