Ebben a topikban kívánom összegyűjteni azokat az információkat és tapasztalatokat, amelyek a szabadföldi kaktuszok tartásával kapcsolatban segítséget nyújthatnak.
Attól függ, hogy milyen csoport, az echinocereusok, escobariak hideg száraz helyen legyenek, az opuntia magoncok viszont bírják, ha fél ökölnyiek akkor gondolom ez utóbbiak, nekem is kint teleltek tavaly is, tavasszal kutya bajuk volt!
Steril homokba érdemes dugványozni, de ha nincs el változás nyár vége óta, akkor ott már van gyökér, ami jó jel. maradjon úgy ahogy van, húzd be az eresz alá, hogy ne érje az eső, maradhat kint télire!
Kérdezem hogy az idén magról vetett kicsike télálló kaktuszok kint teleltethetőek kibírják a hideget vagy vigyem be őket enyhelyre? Akkorák csak mint a fél öklöm.
Másik kérdés hogy korosabb növényekről a nyár közepén végefelé véletlenül letört 2 szártag földbe dugtam őket megvannak szerintem meggyökeresedtek ők kint hagyhatóak?
Látszik, hogy dolgoztál vele, jó lenne most már személyesen megnézzem, mert a végén a hóban fogom látni, ha sokáig halogatom ezt a látogatást, hét közben lenne jó összehozni, ameddig ilyen jó idők vannak!
Szia! A két opuntia télállónak tűnik, a nagyobb Opuntia polyacantha, a 3. Escobaria faj lehet nem látszik jól a képen, arról egy közelit tegyél légyszíves fel.
Ezen a képen talán némelyik télálló lehet, de pont nem lehet látni rendesen, mert az opuntia-ról az élük felül készült a kép.
A Chamaecereus sylvestris felett látható Opuntia gyanús, hogy télálló lehet, lehet, hogy Opuntia humifusa,de így oldalról nem látom mennyire ovális a szártagja, ha nem kerekded akkor az lesz
A másik a nagy cserépben látszó csoportban lévő macitalp, talán Opuntia polyacantha lesz.
Jobb képet fel tudnál ezekről tölteni? sokat segítene, a többi nem tűnik télállónak.
A képen felül jobbra két cserépben: Chamaecereus sylvestris, nem télálló, de a szakirodalom szerint szárazon -18 c°-ig bírja a hidegeket. egy védett ablakpárkányon, vagy fűtettlen helységben bírja! a többi nem télálló!