Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2021.11.19 0 0 3953

Ésszerű megoldásnak tűnik. Remélem, kriptidünk nem fagy meg a télen, hiszen trópusi állat.

Előzmény: Névtelen Nevű (3952)
Névtelen Nevű Creative Commons License 2021.11.19 0 0 3952

Úgy tűnik fény derült az Upponyi kardfogú macska kilétére! 

https://cryptids-and-strange-sightings.blogspot.com/2021/11/upponyi-kardfogu-macska-megtalalva_19.html

Csimpolya Creative Commons License 2021.11.02 0 0 3951

Elolvastam, illetve átlapoztam az UFO-magazin, illetve a Hihettlen legújabb számát, de nincs benne olyan cikk, ami a mi témánkhoz illene.

Csimpolya Creative Commons License 2021.09.29 0 1 3950

Az október havi Hihetetlen a mi témánk szempontjából érdektelen.

Csimpolya Creative Commons License 2021.09.10 0 1 3949

Jobb későn, mint soha alapon most ismertetem a szeptember havi Hihetetlen témánkba vágó írásait. Az 58 oldalon a Navidad vadembere szerepel, de az alighanem ember volt, aki a vadonban élt, és időnként lopni járt a házakhoz.

A 61. oldalon az Emberevő Poukai szerepel, ez a Haast-féle sas volt, a valaha élt legnagyobb ragadozó madár. legalábbis eddigi ismereteink szerint.

A 64. lapon Újra felbukkant a tengeri szörny címen Ez a ningen néven ismert élőlény, talán-talán valami fura fóka vagy bálnafajta.

Úgyhogy van mit lapozgatni, ha valaki rászánja magát.

Csimpolya Creative Commons License 2021.08.05 0 1 3948

A legújabb UFO-magazin a mi témánk szempontjából érdektelen. viszont a hihetetlen-ben van egy olyan cikk, ami - bár közvetve - illik a témánkhoz. Ez pedig a rémpingvin, esetleg pingvinrém. 1948-ban Floridában óriási madárlábnyomokat fedezte fel, a tengerből jöttek, és oda is távoztak Legjobban a pingvin lábnyomaihoz hasonlítottak, csak éppen óriási nagyok voltak. Némely okosok szerint ezt legalább egy tonna súlyú állat hagyhatta maga után.

Pár évtizeddel később két haver elmondta, hogy ők eszkábálták a pingvintalpat, ólommal öntötték ki, és a reggel horgászatuk előtt azzal színesítették életüket, hogy egyikük kisétált a partra, járkált egy sort, visszament, majd másnap megvette az újságokat, és jót mosolygott. Igazolásként bemutatta a pingvintalpakat. Szellemes, meg kell hagyni!

Csimpolya Creative Commons License 2021.07.08 0 1 3947

Eddig nem írtam, most teszem: a legújabb Hihetetlen sem tartalmaz olyan cikket, ami ide illene. 

Csimpolya Creative Commons License 2021.07.07 0 1 3946

Valami eszembe jutott, de ez nem jelenti azt, hogy ez a megoldás. Éspedig minden macskakiállítás örökös sztárja, a Maine coon. Ezek a macskák akár 14 kilósak is lehetnek, minden színben előfordulhatnak. a nyakukon tényleg dús a szőrzet. Tehát vagy elvadult Maine coon, vagy ez és a vadmacska hibridje. A hosszú fogakra viszont ez nem magyarázat.

Előzmény: Névtelen Nevű (3944)
Csimpolya Creative Commons License 2021.06.26 0 1 3945

Érdekes, csak nem nagyon tudom, mit gondoljak róla. Azt hiszem, legjobb megvárni a további megfigyeléseket.

Előzmény: Névtelen Nevű (3944)
Névtelen Nevű Creative Commons License 2021.06.24 0 0 3944

Ugyanakkor készült egy jó kis magyar nyelvű videó egy olyan érdekes macskaféle kriptidről melyről már én is írtam, érdemes megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=ID4-DWHwy0U

Névtelen Nevű Creative Commons License 2021.06.24 0 0 3943

Köszönöm a beszámolót! Majd ránézek mindenképp, érdekesnek hangzik.

Előzmény: Csimpolya (3942)
Csimpolya Creative Commons License 2021.06.23 0 0 3942

A könyvtárban egy tekintélyes méretű és súlyú könyv akadt a kezembe, hazahoztam, kiolvastam. A címe Misztikus történetek gyűjteménye. Mindenféle érdekességet sorol fel, varázslók, kísértetek, időutazás, stb. A cikkek általában negyed-fél hasáb terjedelműek, a kivételesek egy egész lapra is kiterjednek, és nem éppen precízek, de ezt nem is vártam el tőlük.

Találtam egynéhány, a témánkba illőt köztük, sorolom, tessék kapaszkodni.

206 oldal: A Champlain-tavi szörny első feljegyzése 1608-ból.Ráadásként más időből és helyekről néhány viziszörny.

222 lap: Madagaszkár, a szép nevű Tratratratra, 1658-ban. Talán egy óriáslemur.

245 oldala: Svájc, 1711. Macskakafejű kígyó, talán ez lenne a Tatzelwurm?

257 oldal: 1757, híradás a mokele-mbeléről. Ugyanott megemlítik a szépnevű mbielu-mbielut is.

263 oldal: Mexikó, 1780, itcuintlipotzotli. A kép szerint eltorzult kutyaféle, jól láthatóan nőstény.

290 oldal: Ausztrália, 1848, feltűnik a bunyip.

293 oldal: Néhány tengeri szörny + a viharmadár.

348-349 oldal: a Molyember + a Jersey-i ördög+gonosz ló (alias pooka) + gyíkember.

364 lap: Állítólagos majomemberek.

374 lap: A Loch-Ness szörnye.

Nos, ennyi lenne. Ahogy írtam a cikkel nem túlzottan alaposak, de azért ezt a könyvet is felvehetjük a könyvtárunkba.

Csimpolya Creative Commons License 2021.06.06 0 0 3941

Egy biztosnem szívesen találkoznék vele!

Előzmény: Névtelen Nevű (3939)
Csimpolya Creative Commons License 2021.06.06 0 0 3940

Örülök, hogy nem tartod teljes képtelenségnek. 

Még valami eszembe jutott: nem csak a párválasztás lehet a gond, de a tojások gondozása is. Néhány kisebb ragadozó simán ellophatta a tojásokat, vagy a kikelt fiókákat.

Előzmény: Névtelen Nevű (3939)
Névtelen Nevű Creative Commons License 2021.06.06 0 0 3939

Nekem is megfordult a fejemben, bár a leírás itt-ott nem stimmel, hogy egy ilyen lényhez tartozzon. Egyébként Észak-Amerikában alig 2 millió éve valóban éltek "óriás" röpképtelen ragadozómadarak. Lehet valamikor majd kibővítem vele a cikket.

Előzmény: Csimpolya (3937)
Csimpolya Creative Commons License 2021.06.05 0 0 3938

Sajna, én csak egy mosolyogtató, de rövid hírrel szolgálhatok a Hihetetlenből.

A Komorovó (Oroszország) terület kormányzója éveken át jelentetett meg álhíreket az újságokban a jeti észleléséről, mi több, egy férfit jelmezbe bújtatott, és az ijesztgette a táborozókat. Akár ne is mondjam, turistacsalinak szánta, bár az nem derült ki, mennyire volt sikeres a terve.

Csimpolya Creative Commons License 2021.06.05 0 0 3937

Ez érdekes volt, köszönöm! Elolvasás és némi gondolkodás után még egy lehetőség jutott eszembe, bár lehet, hogy tévedtem. Hátha tényleg valami röpképtelen óriásmadár, mint a moa volt?

A szarv a fején lehet valami taréjféleség, mint pl., a kazuárnál.

Azt, hogy mostanában nem találkoztak vele, jól megindokoltad a cikkedben. 

Előzmény: Névtelen Nevű (3936)
Névtelen Nevű Creative Commons License 2021.06.05 0 0 3936
Csimpolya Creative Commons License 2021.05.28 0 1 3935

A legfrissebb UFO-magazinban egy kétoldalas cikk van Nessie-ről, éspedig a 6-7 oldalon, friss észlelésekkel.

Csimpolya Creative Commons License 2021.05.25 0 1 3934

Sajnálatos módon őszre halasztva. Remélem, akkor talán meglesz.

Előzmény: Csimpolya (3933)
Csimpolya Creative Commons License 2021.05.08 0 1 3933

Mindez az éppen most megjelent UFO-magazinra is vonatkozik.

Azért érdekelne, sikerül-e megtartani a már háromszor elhalasztott rendezvényt?

Előzmény: Csimpolya (3932)
Csimpolya Creative Commons License 2021.05.06 0 1 3932

Sem az április, sem a májusi Hihetetlen nem tartalmaz olyan cikket, ami a témánkhoz illene. Szolgálhatok egy angliai temetőben garázdálkodó vérfarkassal, de valahogy nem tűnik megbízhatónak a hír.

Csimpolya Creative Commons License 2021.02.26 0 1 3931

A legújabb UFO-magazin a mi témánk szempontjából érdektelen.

A Hihetetlen egyoldalas cikket szentel egy Dél-Karolinában, valami mocsárban élő gyíkemberről..

Azért némi kételyeim vannak iránta. Valaki egy millió dollárt ajánlott annak, aki élve elfogja a "szörnyet", eddig nem akadt jelentkező.  Nem vagyok szörnyvadász, de egymillió nagyon sok pénz, úgyhogy ha esély lenne az előkerítésre, akkor egymásba ütköznének a vállalkozók.

Csimpolya Creative Commons License 2021.02.26 -1 0 3930

Bevallom, az ezüstgolyóval nem a tényleges lehetőségekre céloztam, hanem a vérfarkasra,őt ezüstgolyóval lehet lelőni.

Előzmény: Névtelen Nevű (3929)
Névtelen Nevű Creative Commons License 2021.02.26 0 0 3929

Amennyiben jó helyen találja el, megállíthatja egy sima golyó is, nyilván nem feltétlenül egy átlagos kaliberű fegyverből. Vízilovakat, elefántokat is lehetséges egy-két lövéssel gyorsan elpusztítani, ha jó helyre céloz a vadász a megfelelő fegyverrel.

Előzmény: Csimpolya (3926)
Névtelen Nevű Creative Commons License 2021.02.26 0 0 3928

A legújabb cikkben kicsit kiveséztük a Miskolci László által a csatornáján (Link: https://www.youtube.com/watch?v=f3WBN6eSSzU&ab_channel=L%C3%A1szl%C3%B3Miskolci) bemutatott tobzoska-lény észlelést:

https://cryptids-and-strange-sightings.blogspot.com/2021/02/biatorbagy-pikkelyes-lenye.html

Névtelen Nevű Creative Commons License 2021.02.26 0 0 3927

Lehet majd lesz róla egy cikk a blogon a későbbiekben.

Személy szerint a fényképen látható lénynél az ismert főemlősöket kizárnám, a testarányok, és a fejdísz miatt is.

Előzmény: Csimpolya (3925)
Csimpolya Creative Commons License 2021.02.22 0 0 3926

Ez az óriáspávián érdekes ötlet, de valahogy kétlem, hogy egy darab ezüstgolyó megállítaná.

Egyébként garantáltan idegfrászt kapna az is, aki fényes  nappal akadna össze vele.

Előzmény: Névtelen Nevű (3923)
Csimpolya Creative Commons License 2021.02.15 0 0 3925

Röstellem, de a flatwood-i szörnyről most olvasok először. Ami a lényt illeti, lehet, hogy egy, eddig enm ismer, ritka főemlősfaj, de az is lehet, hogy egy nagyon ismert majom, mai állatkertből, a hanyag tulajdonostól vagy egy cirkuszból szökött meg.

Előzmény: Névtelen Nevű (3924)
Névtelen Nevű Creative Commons License 2021.02.13 0 0 3924

Titokzatos főemlős-szerű lényt észleltek mexikóban! A furcsa teremtményről valósnak titulált kép is készült.

https://cryptids-and-strange-sightings.blogspot.com/2021/02/titokzatos-leny-eszleles-mexikobol.html

Szerintetek mi lehet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!