Jobb későn, mint soha alapon most ismertetem a szeptember havi Hihetetlen témánkba vágó írásait. Az 58 oldalon a Navidad vadembere szerepel, de az alighanem ember volt, aki a vadonban élt, és időnként lopni járt a házakhoz.
A 61. oldalon az Emberevő Poukai szerepel, ez a Haast-féle sas volt, a valaha élt legnagyobb ragadozó madár. legalábbis eddigi ismereteink szerint.
A 64. lapon Újra felbukkant a tengeri szörny címen Ez a ningen néven ismert élőlény, talán-talán valami fura fóka vagy bálnafajta.
Úgyhogy van mit lapozgatni, ha valaki rászánja magát.
A legújabb UFO-magazin a mi témánk szempontjából érdektelen. viszont a hihetetlen-ben van egy olyan cikk, ami - bár közvetve - illik a témánkhoz. Ez pedig a rémpingvin, esetleg pingvinrém. 1948-ban Floridában óriási madárlábnyomokat fedezte fel, a tengerből jöttek, és oda is távoztak Legjobban a pingvin lábnyomaihoz hasonlítottak, csak éppen óriási nagyok voltak. Némely okosok szerint ezt legalább egy tonna súlyú állat hagyhatta maga után.
Pár évtizeddel később két haver elmondta, hogy ők eszkábálták a pingvintalpat, ólommal öntötték ki, és a reggel horgászatuk előtt azzal színesítették életüket, hogy egyikük kisétált a partra, járkált egy sort, visszament, majd másnap megvette az újságokat, és jót mosolygott. Igazolásként bemutatta a pingvintalpakat. Szellemes, meg kell hagyni!
Valami eszembe jutott, de ez nem jelenti azt, hogy ez a megoldás. Éspedig minden macskakiállítás örökös sztárja, a Maine coon. Ezek a macskák akár 14 kilósak is lehetnek, minden színben előfordulhatnak. a nyakukon tényleg dús a szőrzet. Tehát vagy elvadult Maine coon, vagy ez és a vadmacska hibridje. A hosszú fogakra viszont ez nem magyarázat.
A könyvtárban egy tekintélyes méretű és súlyú könyv akadt a kezembe, hazahoztam, kiolvastam. A címe Misztikus történetek gyűjteménye. Mindenféle érdekességet sorol fel, varázslók, kísértetek, időutazás, stb. A cikkek általában negyed-fél hasáb terjedelműek, a kivételesek egy egész lapra is kiterjednek, és nem éppen precízek, de ezt nem is vártam el tőlük.
Találtam egynéhány, a témánkba illőt köztük, sorolom, tessék kapaszkodni.
206 oldal: A Champlain-tavi szörny első feljegyzése 1608-ból.Ráadásként más időből és helyekről néhány viziszörny.
222 lap: Madagaszkár, a szép nevű Tratratratra, 1658-ban. Talán egy óriáslemur.
245 oldala: Svájc, 1711. Macskakafejű kígyó, talán ez lenne a Tatzelwurm?
257 oldal: 1757, híradás a mokele-mbeléről. Ugyanott megemlítik a szépnevű mbielu-mbielut is.
263 oldal: Mexikó, 1780, itcuintlipotzotli. A kép szerint eltorzult kutyaféle, jól láthatóan nőstény.
290 oldal: Ausztrália, 1848, feltűnik a bunyip.
293 oldal: Néhány tengeri szörny + a viharmadár.
348-349 oldal: a Molyember + a Jersey-i ördög+gonosz ló (alias pooka) + gyíkember.
364 lap: Állítólagos majomemberek.
374 lap: A Loch-Ness szörnye.
Nos, ennyi lenne. Ahogy írtam a cikkel nem túlzottan alaposak, de azért ezt a könyvet is felvehetjük a könyvtárunkba.
Még valami eszembe jutott: nem csak a párválasztás lehet a gond, de a tojások gondozása is. Néhány kisebb ragadozó simán ellophatta a tojásokat, vagy a kikelt fiókákat.
Nekem is megfordult a fejemben, bár a leírás itt-ott nem stimmel, hogy egy ilyen lényhez tartozzon. Egyébként Észak-Amerikában alig 2 millió éve valóban éltek "óriás" röpképtelen ragadozómadarak. Lehet valamikor majd kibővítem vele a cikket.
Sajna, én csak egy mosolyogtató, de rövid hírrel szolgálhatok a Hihetetlenből.
A Komorovó (Oroszország) terület kormányzója éveken át jelentetett meg álhíreket az újságokban a jeti észleléséről, mi több, egy férfit jelmezbe bújtatott, és az ijesztgette a táborozókat. Akár ne is mondjam, turistacsalinak szánta, bár az nem derült ki, mennyire volt sikeres a terve.
Ez érdekes volt, köszönöm! Elolvasás és némi gondolkodás után még egy lehetőség jutott eszembe, bár lehet, hogy tévedtem. Hátha tényleg valami röpképtelen óriásmadár, mint a moa volt?
A szarv a fején lehet valami taréjféleség, mint pl., a kazuárnál.
Azt, hogy mostanában nem találkoztak vele, jól megindokoltad a cikkedben.
Sem az április, sem a májusi Hihetetlen nem tartalmaz olyan cikket, ami a témánkhoz illene. Szolgálhatok egy angliai temetőben garázdálkodó vérfarkassal, de valahogy nem tűnik megbízhatónak a hír.
A legújabb UFO-magazin a mi témánk szempontjából érdektelen.
A Hihetetlen egyoldalas cikket szentel egy Dél-Karolinában, valami mocsárban élő gyíkemberről..
Azért némi kételyeim vannak iránta. Valaki egy millió dollárt ajánlott annak, aki élve elfogja a "szörnyet", eddig nem akadt jelentkező. Nem vagyok szörnyvadász, de egymillió nagyon sok pénz, úgyhogy ha esély lenne az előkerítésre, akkor egymásba ütköznének a vállalkozók.
Amennyiben jó helyen találja el, megállíthatja egy sima golyó is, nyilván nem feltétlenül egy átlagos kaliberű fegyverből. Vízilovakat, elefántokat is lehetséges egy-két lövéssel gyorsan elpusztítani, ha jó helyre céloz a vadász a megfelelő fegyverrel.
Röstellem, de a flatwood-i szörnyről most olvasok először. Ami a lényt illeti, lehet, hogy egy, eddig enm ismer, ritka főemlősfaj, de az is lehet, hogy egy nagyon ismert majom, mai állatkertből, a hanyag tulajdonostól vagy egy cirkuszból szökött meg.