Keresés

Részletes keresés

Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 5 napja -9 0 185822

-;))))

 

Éeedes fszm.

Előzmény: szaruespata (185815)
ManoSanga Creative Commons License 5 napja -10 1 185821

Pedig jobban jártak volna, ha nem foglalják el a balti államokat, és azok semlegesek maradhattak volna.

 

Tallinból 1941 augusztus végén evakuálták tengeri úton a szovjet csapatokat. Mivel a hajók nem kaptak légi támogatást, 16 hadihajó, 28 nagy csapatszállító hajó és sok teherhajó süllyedt el. 12.000 szovjet katona fulladt vízbe. Ez volt a szovjet Dunkerque, csak éppen a szovjet időben nem sokat beszéltek róla.

https://de.wikipedia.org/wiki/Sowjetische_Evakuierung_von_Tallinn

Előzmény: sasa0955 (185811)
martinaxe7 Creative Commons License 5 napja -9 0 185820

Мавзоле́й Влади́мирa Влади́мировичa Пу́тинa

Előzmény: martinaxe7 (185796)
berkut14 Creative Commons License 5 napja -11 0 185819

https://mandiner.blog.hu/2014/08/23/balti_ut_a_szabadsagba

 

 

"A balti népek tisztában vannak azonban azzal, hogy a 25 évvel ezelőtt összeállt hatszáz kilométer hosszú élőlánc hozzájárult az európai biztonságpolitikai helyzet jó irányú, fundamentális változásához.

 

 

putler apó azon siránkozott nemrég , hogy a baltiak nem fizették ki a SZU által befeketetett pínzt.

 

"Anyád..

Előzmény: berkut14 (185818)
berkut14 Creative Commons License 5 napja -10 2 185818

csak a topiktárs nagyorosz soviniszta arroganciája a balti kisállamokkal kapcsolatban , háborított fel.

 

apókánk mostanában hasonló hangnemben nyilvánul meg a baltiakkal kapcsolatban.

 

és az orosz hivatalos álláspont , hogy ezek az országok önként és dalolva csatlakoztak a SZU-hoz ,1940-ben.

 

és ez dől a hivatalos orosz állami TV-ből is.

 

ami hihetetlen, ótvar hazugság.  ezeket a kisállamokat a SZU annektálta 1940-ben. és ezt pl. az USA sohase ismerte el.

 

és a SZU rengeteg , ártatlan embert deportált 1940-ben.

 

http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1940_augusztus_6_a_szovjetunio_befejezi_a_balti_allamok_bekebelezeset

 

"valamint tömeges deportálási hullám követte, ezért a náci Németország 1941 nyarán benyomuló erőit a Baltikum lakosságának nagy része valósággal felszabadítókként üdvözölte.

 

Mindazonáltal a hitleri uralom – a zsidóság megsemmisítésére törekvő Einsatzgruppék pusztításával és a Harmadik Birodalomba való betagolás más következményeivel – csak fokozta a balti területek szenvedését, amit a leningrádi ostromgyűrű megtörése után – 1944 őszén – visszatérő Vörös Hadsereg dúlása teljesített ki

 

. Bár az Egyesült Államok 1940 júliusában – egyedüliként – jegyzékben tiltakozott a három köztársaság szovjet bekebelezése ellen,

Előzmény: Bromhold (185809)
berkut14 Creative Commons License 5 napja -10 0 185817

off

 

Karsai László

 

Karsai Elek , az apja , levéltáros és történész

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Karsai_Elek

 

berkut14 Creative Commons License 5 napja -8 0 185816

))))))

 

"No, itt üt vissza a slampossagod, mert nem irtad hogy talan? Te mire is gondoltal.

 

igazad van.

Előzmény: Bromhold (185809)
szaruespata Creative Commons License 5 napja -1 4 185815

Nos, az M54 kolléga által betett Puskin-képre történő értetlen rákérdezésed után legalábbis különösnek érzem részedről ezt a hangnemet. Annál is inkább, mert az adott hozzászólásban nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy valaki még a magyar történelem legalapvetőbb tényeivel sincs tisztában: mert az a mondat, hogy Magyarország 1918-ig nem volt független, hajszálpontosan ezt jelzi.

 

És ha valaki nagy hanggal belecsörtet különböző történelmi vagy kultúrtörténeti témákba úgy, hogy a vitapartnerétől értesül az alapvető történelmi tényekről (mert pechjére az adott téma a magyar történelem szerves része is, amely magyar történelmet rendszerében nem ismeri), de egyszer sem kér elnézést, hogy bocs, b+, ezt benéztem, mert nem tudom azt sem, amit még a prepubertás korú magyar gyerekek is tudnak az adott korról, akik még történelmet is csak alsótagozatos szinten tanultak, hanem a hatszáznegyvenötödik szakmai lejterlakabja után végre a hatszáznegyvenhatodik bejön, mert a vitapartner azt mondja: rendben, formailag jogos az észrevételed - és még mindg ott tart, hogy én nem olvasom el, amit írsz, akkor az illető nem vitázni akar, hanem győzni. De kinek és minek? Itt? Egy virtuális fórumon? Hát mit nyerhet vele?

 

Kérlek, érts meg valamit. Amikor a vitapartnered a maga részéről lezárja egy egyoldalú konszenzussal a vitát, az nem azt jelenti, hogy neked igazad van - csupán azt, hogy értelmetlennek tartja a további beszélgetést az adott témáról. A vitát - vagy beszélgetést - nem is azért folytatja, hogy győzzön, azaz a saját igazát bizonyítsa minden áron, hanem mert az adott téma érdekli - hiszen egy vita célja a konszenzus, nem a csata folytatása az utolsó golyóig és az utolsó katonáig. Aki azt hiszi, hogy ő birtokolja az abszolút igazságot és a Bölcsek Kövét, az téved - egyik sem létezik. Ha vitát folytatsz, miközben a másikat személyében támadod, megpróbálod a vitában a vitapartneri jogait egyoldalúen és adminsztratívan korlátozni (ne szólj hozzá ehhez, ne írj annak, érvek helyett tekintélyelvre hivatkozol, stb), azzal magát a vitát tagadod. Ugyanis egy vita csak demokratikus lehet: egyenlő jogokkal rendelkező felek érveinek ütköztetése. Ha valamelyik fél jogait egyoldalúan korlátozzuk, ott már vége a vitának: az már egy diktatórikus kinyilatkoztatásrendszer.

 

Amikor tanítóbácsizol-tanítónnizel, vagy azzal vádolod a vitapartnert, hogy mindenhez ért, nem tűri az ellenvéleményt, stb az egy infantilis csúsztatás. Pillanatok alatt utánanézhetsz: hát hány topichoz szóltam hozzá és ezeken belül hány témához? Hát ki az, aki önként és szívesen karikírozza saját magát, aki nem szégyelli az emberi gyengeségeit? Követeltem én valaha is, bárki kizárását a topicból vagy a fórumról vagy akár csak töröljék egy hozzászólását? Nem is ezzel van baja annak, aki a fentiekre hivatkozik, hanem azzal, hogy nem tud konzekvens választ adni az adott kérdésekre - hát ilyenkor jön a személy támadása. Csak ez már nem vitaeszköz, hanem a vita lezárása. 

 

A fentiek egyben válaszok egy korábbi - rendszeresen ismételt - személyeskedésedre. Minden emberre visszahat a szakmája: az enyém olyan, hogy csak konkrét konfliktushelyzetekkel találkozom. Nem zárhatom le őket egyoldalúan, nem jegelhetem el őket évekre és el kell fogadnom a játékszabályokat, akár tetszenek nekem, akár nem. Nem őrjönghetek, nem jelenthetem fel a másikat, és nem dolgozhatok hamis információkkal. Nem hihetem azt, hogy nálam van a Bölcsek köve és nem rimánkodhatok külső segítségért. Az írott és íratlan játékszabályok azonosak, a gazdasági potenciálok nem, aki jobban használja ki a lehetőségeit, az többet nyer, ez a játék ezért is kegyetlen. Senki nem nyer folyton, mindeki veszít is, sőt, egyetlen olyan játszma sincs, ahol csak az egyik fél nyerne - nem is érdeke egyik félnek sem.

 

És végül: nem engedhetem meg magamnak, hogy az adrenalin a nyakam fölé emelkedjen. A konfliktushelyzeteket meg kell oldanom, nem emelhetem egyik pillanatban a mennybe, a másikban pedig nem döngölhetem agyagba a másik embert éppen az adott hangulatomnak megfelelően. El kell fogadnom őket, az alkalmazottakat is, ha azt akarom, hogy engem elfogadjanak. Nem tehetem tönkre a legfontosabb értéket az emberi kapcsolatokban, azaz a bizalmat: minden ember egy róka, akit meg kell szelidítenem. Aki vadászt játszik a maga kis B612-esén és hangulatától függően mindenkire rálő, okkal-ok nélkül (miközben sokszor golyó sincs a puskájában), az hiheti magát a fórum (vagy éppen a világ) urának, csak éppen a végén már mindenki elbújik előle.

 

És soha nem lesz belőle kis herceg.

Előzmény: Bromhold (185803)
Bromhold Creative Commons License 5 napja -1 1 185814

tehát te egy lépcsőfok vagy, semmi egyéb

 

 

Basza meg, a tartalmam egy lepcsöfok maximum, de en mint Ember tuti hogy nem leszek es  nem vagyok Neked egy lepcsöfok, egy targy, egy elettelen dolog,  amin Te  menjel a labaddal.

Előzmény: herwest (185808)
Bromhold Creative Commons License 5 napja -2 1 185813

Hogy Neked van egy allaspontod arra, hogy mastol elteröen Te hogy iteled meg a Molotov-Ribbentrop Paktum jelentöseget es kötesenek okait szovjet szemszögböl valo allitolagos szüksegessegere, az egy dolog, itt

 

az az allaspontod ami, de egyszerüen nekem a gyomrom nem veszi azt be, hogy Te itt szokasod szerint nyilt zsidozasba kezdesz azzal az allitolagos hatszellel hogy Karsai Laszko törtenesz allitolag közszereplö, es

 

akkor Te mar minden legaljabb sertegetest es kimondott szemelyeskedest is irhatsz Karsai törteneszre, es ezt Te kizarolag az 1950-ben született törteneszre annak a zsido vallasa miatt irod, no, ezt az en gyomrom

 

nem veszi be Tölled, mar elnezest, azt meg megkevesbe hogy erre a Te nyilt zsidozo tartalmadra mar kettö plussszt is kaptal, es itt egyertelmüen Karsai törtenesz volt konkretan erintve Töled >

 

herwest 7 órája
  185799

A népszabadságos libsik olyan házikedvenc, aki, miután meghalt a gazdi (kommunizmus) felfalja a néhai gazdi testét, hogy csillapítsa éhséget.

Előzmény: herwest (185804)
kinetikus Creative Commons License 5 napja -1 0 185812

Baszhattya eső után.....

Előzmény: szaruespata (185786)
sasa0955 Creative Commons License 5 napja -3 6 185811

Akinek a magyar államisággal kapcsolatba vannak  kételyei, az általános iskolai tananyag. Nem kívánok hozzászólni.

 

Lett és Észtország történelme nyilvános, mindenki utánaolvashat, független államokként 1918-ban jöttek létre, de ez csak egy mellékszál volt, érdekesség.

 

Balti államokban nagy befolyással, népességgel rendelkeztek a németek és a svédek. Molotov-Ribbentrop paktumban szereplő felosztást a szovjetek módosították és a nekik megígért lengyel területek egy részéről lemondva inkább a balti területeket kértek.

 

Szovjetek készültek a háborúba és nem engedhették meg, hogy a balti államok a németek szövetségesei legyenek.

Előzmény: Bromhold (185803)
Bromhold Creative Commons License 5 napja -4 1 185810

Na, mi van,  nem tudsz beidezni reszt?

 

Okay, akkor csak a vakvilagba allitottal valamit, espedig azert csak hogy egyet zsidozhassal.

 

PS.: A "but"a-n meg senki sem izgatja magat, en sem :-))), a napi politika topikokban allandoan le van valaki valakitöl fasiztazva, komcsizva, liberonacizva, libsizve, hülye zsidozva, ...,  ugyhogy a butaval Te meg a többihez kepest amik itt mennek meg nagyon is egy Urilany voltal :-)

 

 

 

Tschüss, ja, eszembe jutott hogy Veled napokig kell hadakozni hogy vegre valamit beirj mint forras, mint az allitolagos forrasod  (ami itt ugye a konkret idezetek lettek volna a SU-val kapcsolatos cikkböl)  olyant

 

ami mar a legelejen kezenfekvö lett volna  hogy ezt Te tedd, kezenfekvö lett volna  hogy ezzel kezd  Te  az egesz temazasba valo beleszolasodat

 

Előzmény: herwest (185807)
Bromhold Creative Commons License 5 napja -2 1 185809

No, itt üt vissza a slampossagod, mert nem irtad hogy talan? Te mire is gondoltal.

 

PS.: ugye az un önallo -teljesen souveren- nemzetallamok Europaban a 19. szazdban kezdtek kialakulni, de magaban a 19 . szazdban meg inkabb birodalmak voltak mint nemzetallamok -azok a nemzetallamok melyeket ma! ertünk nemzetallamok alatt, a nemzetallam fogalma alatt, igy ha Te azt irod hogy pl Magyarorszag a törtenete folyaman mint nemzetallam! 1918-ban lett, akkor en magam nagyon sokat nem okoskodnek ezen, csak talan keveset, de az allitasodat en komplett nem tennem rögtön be a lavorba.

Előzmény: berkut14 (185781)
herwest Creative Commons License 5 napja -3 2 185808

(btw: csak azért tettem eleget "kérésednek" mert ez egy alkalom arra, hogy kifejtsem álláspontomat, tehát te egy lépcsőfok vagy, semmi egyéb)

Előzmény: herwest (185807)
herwest Creative Commons License 5 napja -3 2 185807

OFF

Szokjál már le arról hogy engem utasítgasz. Lehet hogy ez a habitusodra jellemző, de nálam nem jön be. Nem szeretem a butákat.

Előzmény: Bromhold (185806)
Bromhold Creative Commons License 5 napja -5 1 185806

Sanda csúsztatás: "kétségbeesetten" akarják igazolni ...

 

 

Ta kis okoska,  kis nyiltan zsidozo, hiszen amit beideztem az Töled olyan annyira tiszta zsidozo  tartalom volt hogy ihaj.

 

 

PS.:  ne meset irjal nekem, hanem idezd be legyszives  azt a cikkreszletet ahol szerinted az a Karsai nevü (nem tudom egyebkent ki, sosem hallottam a nevet, de ez ugye szokas szerint nem jelent semmit)

 

törtenesz (hogy törtenesz az ott all a cikk vegen)  szerinted nem passzolot irt.

Előzmény: herwest (185804)
Bromhold Creative Commons License 5 napja -2 1 185805

Kösz, majd megigerem hogy a nap folyaman valamikor belenezek, aztan este reagalok majd. (Ez most az Abessiniat erinti hogy 36-es 41 között mi volt?  PS.: egyebkent jo hogy megint irsz ebben a topikban, mar kicsit hianyoltam a targyilagos stilusu  tartalmaidat :-)))

Előzmény: sasa0955 (185802)
herwest Creative Commons License 5 napja -6 5 185804

Sanda csúsztatás: "kétségbeesetten" akarják igazolni

Kétségbeesve a libsik vannak, akik gazdi nélkül maradtak.

A tények mutatják hogy a Ribbentrov-Molotov paktum záradékában lévő nyugati térnyerés létfontosságú volt a szovjet védelem szempontjából. Több hétbe telt a Baltikum és Dagö szigetére telepített támaszpont felszámolása és csaknem egy hónapba a Breszt-litovszki erőd elfoglalása. Ez a Karsai nem történész, hanem egy szar.

 

Továbbá: közismert libsi legenda (amit annyit ismételtek hogy senki nem gondol bele mélyebben) hogy Sztálin miután megtizedelte a vezérkart ezzel megrongálta a katonai képességeket. Ehhez képest annyi történt, hogy a régi vezetőket likvidálta és jöttek az újak, akik már nem lovasságban gondolkodtak. Az csak a szemét libsi propaganda hogy a régiek tehetségesek voltak, az újak dilettánsok, ehelyett mindkét csoportban voltak ilyenek is meg olyanok is. Akit ez részletesebben érdekel javaslom ezt a linket: Stalin’s Purge of the Red Army and Its Effects on the WW2 Eastern Front

Továbbá: Sztálin tisztogatásának a hasznosságát maga Hitler ismerte el, (miután már túl volt a Stauffenberg-merényleten) és méltatta hogy Sztálin ügyes módon megszabadult a kerékkötőktől, neki is ezt kellett volna csinálni. Megyjegyzendő, hogy a tisztogatások legismertebb alakja Tuhacsevszkij valóban okozhatott volna problémát, ha életben marad, ugyanis folyékonyan beszélt németül, voltak német kapcsolatai, nagyra becsülte a németeket, és ami a legveszélyesebb: voltak politikai képességei, úgyhogy lehet Sztálin szerencsés kézzel nyúlt bele a dolgokba, a jövő szempontjából a nemzetre veszélyes ellenlábas kiiktatásával. (Ehelyett a németek kénytelenek voltak beérni a jóval súlytalanabb Vlaszovval)

A Vörös hadsereg kezdeti sikertelensége az új német harcmodornak és a összeszokott katonai gépezetnek köszönhető, a Vörös Hadseregnek hiányzott 2 év felkészülés. Voltak tankjai, de nem jött létre az azt ellátó logisztika, hiány volt tehergépkocsiból. Nem véltletlen amire a szerző is utal, hogy a Sztálin próbált időt nyerni. Persze a sunyi libsi szerző Sztálin készséges együttműködését hozza ki ebből.

A szerző szemforgató módon említi a baltikumi atrocitásokat, de arról elfelejt említést tenni, hogy ez a zsidó bolsevizmus követte el, akik (az elvek emberei) tűzzel vassal terjesztették ezt a sajátos vallást.

Továbbá: hibásan tűzte ki a viszonyítási pontot (szándékosan, mert azért nem hülye) A 38-s müncheni Chamberlain-Hitler paktum a viszonyítási pont ami mindent meghatároz. Sztálin felismerte hogy a nyugat a busz alá akarja lökni, és a soron következő történéseket ennek elhárítása határozta meg, mindet ez indukált.

Összefoglalva pont ellentétes a megállapítás: Sztálin a lehető legjobban kezelte a meglehetősen bonyolult helyzetet, és jól jött ki a dologból, beírva nevét az orosz történelembe Nagy Péter IV. Iván, és a Napóleon-verő Sándor cár mellé. A szaros kis történész ugatása megmarad egy bezárt lap zárványaként.

Előzmény: Bromhold (185801)
Bromhold Creative Commons License 5 napja -2 0 185803

Magyarország ...

 

Meg kívánom jegyezni, hogy  ...   Az pedig, hogy a kiegyezés után perszonálunióba került Ausztriával,

 

 

 

 

En meg azt kivanom megjegyezni hogy az ember -en legalabb is- mar szegyenli magat es bebujna valahova, hogy meg veletlenül sem legyen semmi fele formaban Veled egy tartalomban, ennek oka pl az is hogy

 

akkora baromsagokat irsz hogy az ...hümhümhüm, ...   hiszen a Kiegyezes utan Magyarorszag Ausztriaval  REALunioba került   ellentetben azzal mint ahogy Te ezt fönnt allitod.

 

 

 

PS.: Ahogy - mint arra Mara korábban nagyon helyesen rámutatott - a Rzeczpospolita is ...

 

 

Ah, Tanito Bacsi vagy Tanito Neni,  az elöbbiek  ^  (fönnt igye a realunio minz 1569) utan hogy allapithatod meg Te azt hogy amin Te napokig es több helyen is vitaztal, hogy az most "nagyon helyes"? :-)

 

(Es most -miutan majdnem hetekig a real!-es a perszonal union vitaztunt vagy 30-40 tartalomban, meg azt sem irhatod ujbol hogy a selejt hibaja mint ahogy a Hedvig - ügyben irtad.)

Előzmény: szaruespata (185783)
sasa0955 Creative Commons License 5 napja -2 2 185802

 

"No, ez egy erdekes allitas, hogy Abessiniaban 36-ra befejezödött volna az olasz katonai agresszio, hiszen az abessin ellenallas egeszen 41-ig folyamatosan folytatodott, több mint felmillio (közel 1 mio) abessin aldozata volt az olasz katonai tamadasnak 41-ig, amig aztan a britek beavatkoztak es a korabbi abessin csaszar  visszaterhetett a tronjara. Szoval en nem mondanam azt hogy 36-ra Abessiniaban minden paletti lett."

 

 

 

Van más forrás is , de ez a lényeg, két rövid változat.

 

https://honvedelem.hu/cikk/haboru-az-utolso-fuggetlen-afrikai-orszagert/

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Abessz%C3%ADniai_h%C3%A1bor%C3%BA

Előzmény: Bromhold (185795)
Bromhold Creative Commons License 5 napja -3 0 185801

A népszabadságos libsik olyan házikedvenc, aki, miután meghalt a gazdi (kommunizmus) felfalja a néhai gazdi testét, hogy csillapítsa éhséget.

 

 

 

Ah, mar hianyoltalak Teged mint rutinos  (es rendszeresen zsidozot) a forumon, de  megirnad talan hogy mik ennek a  magyar törtenesznek a targyi tevedesei?

 

Par pelda az allitasodra  esetleg?

Előzmény: herwest (185799)
herwest Creative Commons License 6 napja -3 2 185799

A népszabadságos libsik olyan házikedvenc, aki, miután meghalt a gazdi (kommunizmus) felfalja a néhai gazdi testét, hogy csillapítsa éhséget.

Előzmény: herwest (185798)
herwest Creative Commons License 6 napja -3 3 185798

Eltekintve néhány téves megállapítástól, vagy sarkítástól, a cikk tipikus esete annak, hogy a pohár félig üres, vagy félig tele.

 

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (185777)
Jowl McCure Luck Creative Commons License 6 napja -11 1 185797

lényintől leeresztik a páclevet és azzal hosszabbítják putlerke életét

Előzmény: martinaxe7 (185796)
martinaxe7 Creative Commons License 6 napja -11 0 185796

Már raktározzák a balzsamot

Előzmény: berkut14 (185792)
Bromhold Creative Commons License 6 napja -1 1 185795

Bromhold fórumtárs a 2. világháborút korábbi időpontra datálná, de senkit sem érdekelt a Japán - Kínai, vagy a Japán- Szovjet háború - ami a Molotov - Ribbentrop- paktum idején  még nem zárult le- . Afrikai kontinensen az Olaszok terjeszkedtek, de ez 1936-ra befejeződött.


No, ez egy erdekes allitas, hogy Abessiniaban 36-ra befejezödött volna az olasz katonai agresszio, hiszen az abessin ellenallas egeszen 41-ig folyamatosan folytatodott, több mint felmillio (közel 1 mio) abessin aldozata volt az olasz katonai tamadasnak 41-ig, amig aztan a britek beavatkoztak es a korabbi abessin csaszar  visszaterhetett a tronjara. Szoval en nem mondanam azt hogy 36-ra Abessiniaban minden paletti lett.

(Lennt egyebkent beteszem hogy eredetben mit is irtam.)


Bármilyen furcsa, de a tervet 1935 januárjában a franciák jóváhagyták, sőt eleinte még a britek is támogatták. A brit külpolitika azonban később már ellenezte a gyarmatosítást, azaz egész Abesszínia olasz kézre kerülését, mert Mussolini terjeszkedése a britek egyiptomi pozícióját veszélyeztette,

Ehhez -a tölem piros szinnel jelölthöz):

Mi az hogy kesöbb35 januarjara azt irod -ertelemszerüen- hogy a britek akkor tamogattak, de ugye  volt az un Maffey-Beszamolo ami az olasz Giornale a'Italiaban  36. februar 20-an megjelent, ez a Maffay-Beszamolo a brit Colonial Office szakertöei allitottak  össze a brit kormany reszere arrol hogy  Abessinia  olasz megszalasa  a brit gyarmatbirodalmi erdekeknek nem! jelent eletfontossagu fenyegetest, az a Maffyay-Beszamolo 1935. agusztusaban a brit kormany ele került, es ennek a nyilvanossagra hozatalanak (kezen-közön került ez az olaszokhoz, lennt az idezetben benne van hogy hogyan) ideeig bizony Baldwin csak lavirozott, pl az olajembargot sem akarta a Nepszövetseg ele vinni (Mussolini vegig azzal fenyegetödzött hogy ha az olajembargo tema a Nepszövetseg ele kerül, akkor kilep a Nepszövetsegböl), es csak ezutan ment Eden Genfbe  marcius 2-an, es az olajembargot erintö pozitiv brit allaspontot benyugtotta, de itt is felmunka volt, mert a franciaknak gondjaikdilemajuk  voltak ezzel, igy Eden egyetertett azzal, hogy az olajembargi veglegesen brit reszröl csak a brit kormanydöntes alapjan fog törtenni.

 

No, a nagy kerdes itt: volt-e aztan egyaltalan a Nepszövetsegtöl olajembargo döntes az olaszokat erintöen?

Es Abessinia kilepett-e a Nepszövetsegböl, avagy annak folyamatosan a tagja maradt?

 

https://www.ifz-muenchen.de/heftarchiv/1978_2_3_robertson.pdf


Der Maffey-Bericht, der von Experten des Colonial Office in London über einen Zeitraum von mehreren Monaten sorgfältig er-arbeitet worden war, wurde der britischen Regierung Anfang August 1935 vorgelegt. Seinen Initiatoren zufolge hätte eine Besetzung Abessiniens durch Ita-lien an sich keine Bedrohung lebenswichtiger Kolonialinteressen Großbritan-niens bedeutet. Der Bericht geriet auf mysteriöse Weise in italienische Hände und erschien am 20. Februar im Giornale d'Italia. Seine Veröffentlichung entfesselte ein Pandämonium in England, wo die Politik der Regierung ihrer Scheinheilig-keit überführt worden war77. Gleichzeitig mit diesem Gewitter trafen von der Front weitere Siegesmeldungen ein. …
75 Aloisi, a. a. O., 19.2.1936. 76 ADAP, C, Bd. IV, 2. Nr. 575. 77 Auszüge aus dem Bericht wurden vom Royal Institute of International Affairs veröffent-licht: „Documents" 1935, Vol. II, S. 566. Er wird außerdem behandelt bei E. M. Robertson, Mussolini as Empire Builder. Europe and Africa 1932-1936, London 1977. Den deut-schen Quellen zufolge fiel der Bericht während der Verhandlungen zwischen Maurice Petersen und R. D. Saint Quentin, dem britischen und dem französischen Experten für Abessinien, in italienische Hände; die Verhandlungen fanden Ende 1935 in Paris statt - vgl. ADAP, C, Bd. IV, 2, Nr. 590. ...

Schließlich »stimmte Baldwin der Auffassung der Mehrheit zu, daß jetzt eine Ölsanktion erfolgen" müsse. Es gibt für Baldwins Entscheidung eine Erklärung besonderer Art. Baldwin hatte immer darauf be-standen, daß der Aufrüstung absolute Priorität in der englischen Politik zukom-me. Der Erfolg dieser Politik sei sehr weitgehend von industrieller Mobilisierung abhängig, und dafür S616H » die Zusammenarbeit mit der Arbeiterschaft und ihr guter Wille wesentlich". Wenn es Großbritannien abermals unterlasse, den Völ-kerbund zu unterstützen, könne es den Konservativen mißlingen, das Volk für die Aufrüstung zu gewinnen. Sie könnten sogar die nächste Wahl verlieren85. Es war den Engländern bewußt, daß der Schritt, de..

 

sie zu tun im Begriff wa-ren, zum Krieg gegen Italien führen konnte. Noch immer an Waffenmangel lei-dend, griffen sie auf das deutsche Angebot vom vergangenen Herbst zurück, ih-nen Kriegsmaterial zu verkaufen. Anfang März wurde Lord Riverdale nach Ber-lin geschickt, um den Boden für einen Ankauf von Kriegsmaterial zu bereiten. Nachdem er die Frage mit Schacht und Neurath, die er beide geneigt fand, er-örtert hatte, teilte er dem War Office am 9. März mit, daß es „sehr schade wäre", aus der Bereitschaft der Deutschen, die Vorschläge anzunehmen, »keinen Vorteil zu ziehen"86. Hitler hatte seine doppelgleisige Politik also nicht aufgegeben. Die Mission Riverdales wurde durch die Ereignisse überholt. Eden fuhr mit Instruktionen des Kabinetts nach Genf, wo er den Sanktionsausschuß am 2. März davon in Kenntnis setzte, daß seine Regierung für ein Ölembargo eintrete. Bei diesem Treffen vertrat Flandin einen vollkommen entgegengesetzten Stand-punkt. Er schlug vor, an beide Seiten einen letzten Appell zur schleunigen Be-endigung des Krieges zu richten, bevor ein Embargo in Betracht gezogen würde. Aloisi bezeichnete das Treffen als einen »coup de théatre" und tadelte Grandi, 84 Die logistischen Probleme, denen sich die Italiener gegenübersahen, wurden in einem Be-richt des Generalstabs vom 17.1.1936 dargelegt und am 24. 1. bestätigt; vgl. Parker, a. a. O., S. 325 f. 85 Eine Zusammenfassung dieser Kabinettssitzung bei Hardie, a. a. O., S. 207 ff. 86 FO 371/19891/C 1831/4/18, PRO.

260 Esmonde M. Robertson weil er es unterlassen habe, Rom korrekt zu informieren, obwohl Grandi sich energisch - wenn auch vergeblich - darum bemüht hatte, gute persönliche Bezie-hungen zu Eden zu pflegen87. Flandin erklärte Eden unumwunden, daß Italien den Völkerbund verlassen würde, wenn es zu Ölsanktionen käme. Noch schlim-mer sei, daß Hitler die nachfolgende Krise ausnutzen und deutsche Truppen ins Rheinland schicken würde. Im Hinblick auf den Ernst des französischen Dilem-mas erklärte sich Eden damit einverstanden, die Ölsanktionen bis zu einer end-gültigen Kabinettsentscheidung zu verschieben.Ez az eredeti tartalmam >

""80 évvel a háború után Európa Parlament állásfoglalása szerint:
"a második világháború ... az 1939. augusztus 23-i hírhedt német-szovjet megnemtámadási szerződés (a Molotov–Ribbentrop-paktum) és az ahhoz csatolt titkos jegyzőkönyvek következményeként robbant ki, a ..."
" Ez az allitas -hogy a 2. Vilaghaboru a Molotov-Ribbentrop Paktum következmenyekent robbant ki- egy nagy marhasag, hiszen itt a VILAGHABORU-rol van szo, tehat kontinensek területen folyo haborukrol, ha több kontinens erintett harci cselekmenyekben melyek nem polgarhaboruk, akkor beszlhetünk un vilaghaborurol, node 1939. szept. 1-elött (Lengyelorszag megtamadasa, bzw 1939. agusztusban a Molotov-Ribb.Pakt.) mar Mussolini Afrikaban (Abessinia pl) es Azsiaban Japan (kinai-koreai területen pl) tamado haborut folytatott, tehat Europan (Europa mint kontinens)  kivül 1939. szeptember 1-elött mar ket masik kontinensen volt haboru, es a tamadok Hitler katonai szövetsegesei voltak, tehat helyesen: a 2. Vilaghaboru az europai hadszinteren!  1939. szeptember 1-en  stb.
 
Ha mar 39. szeptember elseje elött ket kontinensen folyt haboru, akkor nem lehet azt allitani hogy a harmadik kontinensen valo hadszinterrel indult egy Vilaghaboru.""

Előzmény: sasa0955 (185779)
m54-b Creative Commons License 6 napja -2 5 185794

Egyik bejegyzés 13 órája, a másik 1,5. Ennyit az összeesküvésről.

Előzmény: berkut14 (185791)
martinaxe7 Creative Commons License 6 napja -9 0 185793

Örökelnökség

 

+ 20 év

berkut14 Creative Commons License 6 napja -9 0 185792

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!