Azt szeretném kérdezni, hogy Partnernél(1.9D) mi okozhatja, hogy a kormány kanyarban (kisebb-nagyobb tempónál is) vissza akar térni egyenesbe nem folyamatosan, csak szakaszosan, szintje "rángatja ki a kormányt a kezemből". A kerekek, futómű átnézve és jó.
Lenne egy problémám. Pár hónapja vettem egy 306-t, 1868 Dieselt, (sajnos) Delphi-Lucas adagolós. Olyan probléma jelentkezett nála, hogy ha áll fél - egy napot, akkor dadogósan indul. Sokszor le is áll, ilyenkor indítózni kell tovább, de ilyenkor már nehezebben indul. Ha viszont az első indítózás előtt felpumpálom a kézi AC-val, akkor sokkal simábban indul, (ilyenkor nem áll le sosem) viszont ilyenkor is ingadozik párszor a fordulatszám, mielőtt besimul. Gondolom ez így nem természetes.
Van valakinek tippje, mi lehet a gond? Eddig a tankban levő szívó-előszűrő egységnél szívott némi levegőt (ahol a két cső egymásban csúszik) de azt elhárítottam, de még mindíg fenn áll a probléma.
Esetleg alakított már át valaki EREDMÉNYESEN ilyen motort Bosch adagolósra? Ha igen, érdekelne a dolog.
Ja és egyszer olyat is csinált, hogy menet közben elkezdett "kopogni" a motor, mint amikor nagy az előtöltés. Leállítottam, újraindítottam,azóta nem csinálta. Ez mitől lehet? Valami kontakt hiba??
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni néhány jó tanáccsal.
Esetleg tudna nekem valaki segíteni hogy a 2001 évj . panorámatetős peugeotnak mi a pontos tipus megnevezése? mert még mindig probálok felhajtani a tető műanyag fakkhoz ajtókat ezidáig nem nagy sikerrel. esetleg valakinek valami hasznos ötlete van?
Segítséget szeretné kérni. Nemrég került hozzám egy Peugeot Partner céges autóként. 2003-as, 1.9D.
Mostanában azt csinálja, hogy hármat sípol illetve felvillan a belső világítás. (Ez lehet összefüggésben azzal, hogy egy hete fel kellett újítani a generátort, mert elromlott?). Korábban is sípolt néha, de ahogy néztem az a hibás légzsák miatt lehetett, mert ahogy az felgyulladt, akkor sípolt egyet.
Illetve megtalálható esetleg valahol ezeknek a hibakódoknak a listája? Gugliban nem találtam, csak sima owners manualt, de abban nem volt.
Egy 99-es 5 személyes 1.9D Partner tulajdonosa vagyok 2009 óta. Alapvetően elégedett vagyok a kocsival, de az idei évben kezdtek megsokasodni a problémák:
- a központi zár teljesen random működik (hol igen, hol nem), és már jó ideje megadta magát a távirányító. - eddig nem sikerült orvosolni. Hasonló rapszodikussággal működnek a belső lámpák is.
- idén utolért hátsó híd mizéria - fel lett felújítva.
- nyáron a nyaralás előtti héten minden előjel nélkül megadta magát az egyik ablakemelő - csere. Bármikor jöhet a másik is.
- pár hónapja elszállt a szervo bordásszíja
- jelenleg az önindítóval van zűr, úgy néz ki, cserélni kell a betétet. Hónapok óta csak a pótkulccsal indul az autó, a normált nem lehet elfordítani benne (de az ajtókat nyitja).
- Idén vettem észre, hogy kívülről is láthatóan kezd rozsdásodni (küszöb, sárvédőív) + némi rozsda volt a tornyok mellett már a vásárláskor is, de az nem növekszik látható mértékben. Valószínűleg még orvosolható, kérdés, hogy mennyiért lehetne kilakatolni.
- A vételkor volt adagolóprobléma, azt orvosultuk, azóta hidegben is gond nélkül indul
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek reálisan mennyi ideig lehet értelmesen (gazdaságosan) üzemeltetni egy ilyen autót? Családi kocsinak tartjuk, tehát nem szeretném megvárni, míg széthullik alattunk. Van néhány hiányossága (nincs klíma, 1 tolóajtó van csak, gyenge menetdinamika), és a korából adódóan vannak elhasználódott részek (pl vezetőülés) de ezzel együtt nagyon megbízhatónak tartom, egyszer sem hagyott ott sehol, a helykinálata is abszolút szuper.
Elsősorban azért érdeklődök, mert a családon belül lenne most lehetőségem váltani egy 2009-es Renault Scenic II-re, ami szintén nagyjából lefedi az igényeinket, ismert az előélete, és jelentősen jobb a passzív biztonsága. Cserébe ugyebár tele van tömve elektronikával, és a vételár mellett magasabbak lesznek a fenntartási költségei. Ebben a kocsiban 134.000km van (zöme országút és pálya), az enyémben óra szerint most 224.000km (de szerintem ezt nyugodtan lehet 1,5-2× szorzóval venni.), a vásárláskor 164000 volt az óra állás.
Ti ezek fényében megtartanátok a Partnert, vagy váltanátok (akár erre, akár másra)?
Féktárcsa elvetemedett. Előfordul sajnos, egy ismerős suzukiján 3x cserélték, mire jó lett. Vidd vissza gariban, a beszerelőműhely által kiadott tanúsítvánnyal, s felejtsd el azt a márkát.
Adott egy Peugeot Partner, 2.0, 2001-es. Az a gondom, hogy nem lehet rendesen tankolni, ha kiaksztanám a pisztolyt, állandóan visszarúgja. Mitől lehet ez és hogyan lehet megoldani, mindenféle szétszerelés nélkül? Azt hallottam, hogy valami levegőztető trutyis lehet..
Tudna esetleg valaki abban segíteni hogy a tető részen lévő cd-tár fakkot, illetve a hátsó ülés felett lévő tároló rekesz ajtókat hol lehet beszerezni ? elég sok bontót felhivtam sajnos nem jártam sikerrel.
Lehet nem ide való , de hátha van tapasztalat. 2007 év 1,6 Hdi Peugeot Partner Freeway . Idén 07. hónapban körbefékeztük az autót.( új tárcs,dob, betét, pofa. Nagyobb 130-150 Km/h tempónál hirtelen intenzív fékezéskor rázni kezd a kormány.A jelenséggel csak most szembesültem. mi lehet a gon?
Olajfoltos az 1.6 HDI motorom márka emblémás műanyag védőfedél alatti bizonyos része, és élég erőteljesen "kartellgáz" szaga is van.
Hiába fújok rá féktisztító sprayt, 1-2 nap múlva újból olajos lesz.
Budapest, esetleg Pest-megye vonzáskörzetében keresek jó hírű szerelőt, peugeot-Citroen szervízt, ahová rendszeresen hordhatnám karbantartásra is a Partnerem.
Na csak annyi hogy 2013.05.10.-én töltettem fel a klímát és 2013.07.18.-án már megint nem működött . hát visszamentem . a srác azt mondja nem lát semmit hogy hol eresztene( spec szemüveg és lámpa a vizsgálathoz) méréskor megint csak 40g volt a rendszerbe. azt mondta hogy folyamatossan használjam mert így nem fogja látni h ho,l ereszt . . 2 hét Tirol es most kezdtem használni , eddig jó....
Szerintem azért lett 8 liter a fogyi, mert benzint raktál bele (te magad írtad)...
Tréfát félretéve, én most mentem 350km-t 140-150-es utazóval egy 1.6hdi 110-zel - természetesen végig klímával, nekem még sosem volt kikapcsolva, nyáron hűt, télen meg a párásodás ellen - 5.8-as átlaggal.
Szóval egy lambda szonda mérést megér a probléma...