Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Kovács István 01 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 293

Köszönöm!

Sokat segítettél

Előzmény: Baloo76 (292)
Baloo76 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 292

Szia,

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=107183989&t=9015726

Itt minden le van írva :)

üdv.: B.

Előzmény: Kovács István 01 (291)
Kovács István 01 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 291

Szevasztok!

Egy olyan kérdésem lenne van egy 6 éves freeway 1.6 Peugeotom.

A műszerfalon alul a magnó alatt  fűtésszabályozó tekerőgomboknál kiégett

a világítás.Nem tudom hogy lehet kicserélni az égőket.Ebben szeretnék segítséget kérni!

Előre is köszönöm!

meximaxi82 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 290

Jó napot kívánok!

Azt szeretném kérdezni, hogy Partnernél(1.9D) mi okozhatja, hogy a kormány kanyarban (kisebb-nagyobb tempónál is) vissza akar térni egyenesbe nem folyamatosan, csak szakaszosan, szintje "rángatja ki a kormányt a kezemből". A kerekek, futómű átnézve és jó. 

Köszönöm!

Vóter Creative Commons License 2013.12.26 0 0 289

Üdvözlök mindenkit.

Lenne egy problémám. Pár hónapja vettem egy 306-t, 1868 Dieselt, (sajnos) Delphi-Lucas adagolós. Olyan probléma jelentkezett nála, hogy ha áll fél - egy napot, akkor dadogósan indul. Sokszor le is áll, ilyenkor indítózni kell tovább, de ilyenkor már nehezebben indul. Ha viszont az első indítózás előtt felpumpálom a kézi AC-val, akkor sokkal simábban indul, (ilyenkor nem áll le sosem) viszont ilyenkor is ingadozik párszor a fordulatszám, mielőtt besimul. Gondolom ez így nem természetes.

Van valakinek tippje, mi lehet a gond? Eddig a tankban levő szívó-előszűrő egységnél szívott némi levegőt (ahol a két cső egymásban csúszik) de azt elhárítottam, de még mindíg fenn áll a probléma.

Esetleg alakított már át valaki EREDMÉNYESEN ilyen motort Bosch adagolósra? Ha igen, érdekelne a dolog.

Ja és egyszer olyat is csinált, hogy menet közben elkezdett "kopogni" a motor, mint amikor nagy az előtöltés. Leállítottam, újraindítottam,azóta nem csinálta. Ez mitől lehet? Valami kontakt hiba??

Megköszönném, ha valaki tudna segíteni néhány jó tanáccsal.

STAHL 97 Creative Commons License 2013.12.25 0 0 288

Menj be egy Peugeot márkaszervízbe, ott alvázszám után megmondják.

a pntos típusát,és nevét.

Valószínű hogy ingyen.

Ez a panoráma tetős, iszonyú ritka.

Előzmény: GhostMan82 (287)
GhostMan82 Creative Commons License 2013.12.23 0 0 287

ennyire nem kell azért segítőkésznek lenni......

GhostMan82 Creative Commons License 2013.12.21 0 0 286

Üdv !

Esetleg tudna nekem valaki segíteni hogy a 2001 évj . panorámatetős peugeotnak mi a pontos tipus megnevezése? mert még mindig probálok felhajtani a tető műanyag fakkhoz ajtókat ezidáig nem nagy sikerrel. esetleg valakinek valami hasznos ötlete van?

zoxigen Creative Commons License 2013.12.18 0 0 285

Sziasztok

Segítséget szeretné kérni. Nemrég került hozzám egy Peugeot Partner céges autóként. 2003-as, 1.9D.

Mostanában azt csinálja, hogy hármat sípol illetve felvillan a belső világítás. (Ez lehet összefüggésben azzal, hogy egy hete fel kellett újítani a generátort, mert elromlott?). Korábban is sípolt néha, de ahogy néztem az a hibás légzsák miatt lehetett, mert ahogy az felgyulladt, akkor sípolt egyet.

Illetve megtalálható esetleg valahol ezeknek a hibakódoknak a listája? Gugliban nem találtam, csak sima owners manualt, de abban nem volt.

STAHL 97 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 284

Mano 251.

A kulcsod valószinűleg megvan kopva azért nem müködik a gyujtáskapcsolóban.

Vidd el és kb 4000-5000 ft-ért másolnak egy szárat bele.

Az enyémnél se akarta már kinyitni a vezető oldali ajtót.

Ha gondot akarsz magadnak vegyél csak Scenic-et.

Ezek az új kocsik tele,de nagyon tele vannak elektronikával,ahogy mondod.

Igen.

És ezek általában elöbb vagy utobb meghalnak.

A Partner és a Berlingo egy kiforrt ,eredetileg teherautónak gyártott kocsi.

Minden flanc meg elektromos baromság nélküli kocsik.

Nekem egy 2003-as van,és a szürökön, és az olajakon kivül még egy égőt nem cseréltem.

1,9D   70 pacival.  5,0l /100km.

Van még kérdésed?

Előzmény: Mano254 (282)
ebédfuti Creative Commons License 2013.12.03 0 0 283

:) Ennek igazán örülök!

Előzmény: Zoord (281)
Mano254 Creative Commons License 2013.12.03 0 0 282

Üdv Mindenkinek!

Egy 99-es 5 személyes 1.9D Partner tulajdonosa vagyok 2009 óta. Alapvetően elégedett vagyok a kocsival, de az idei évben kezdtek megsokasodni a problémák:

- a központi zár teljesen random működik (hol igen, hol nem), és már jó ideje megadta magát a távirányító. - eddig nem sikerült orvosolni. Hasonló rapszodikussággal működnek a belső lámpák is.

- idén utolért hátsó híd mizéria - fel lett felújítva.

- nyáron a nyaralás előtti héten minden előjel nélkül megadta magát az egyik ablakemelő - csere. Bármikor jöhet a másik is.

- pár hónapja elszállt a szervo bordásszíja

- jelenleg az önindítóval van zűr, úgy néz ki, cserélni kell a betétet. Hónapok óta csak a pótkulccsal indul az autó, a normált nem lehet elfordítani benne (de az ajtókat nyitja).

- Idén vettem észre, hogy kívülről is láthatóan kezd rozsdásodni (küszöb, sárvédőív) + némi rozsda volt a tornyok mellett már a vásárláskor is, de az nem növekszik látható mértékben. Valószínűleg még orvosolható, kérdés, hogy mennyiért lehetne kilakatolni.

- A vételkor volt adagolóprobléma, azt orvosultuk, azóta hidegben is gond nélkül indul

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek reálisan mennyi ideig lehet értelmesen (gazdaságosan) üzemeltetni egy ilyen autót?
Családi kocsinak tartjuk, tehát nem szeretném megvárni, míg széthullik alattunk. Van néhány hiányossága (nincs klíma, 1 tolóajtó van csak, gyenge menetdinamika),  és a korából adódóan vannak elhasználódott részek (pl vezetőülés) de ezzel együtt nagyon megbízhatónak tartom, egyszer sem hagyott ott sehol, a helykinálata is abszolút szuper.

Elsősorban azért érdeklődök, mert a családon belül lenne most lehetőségem váltani egy 2009-es Renault Scenic II-re, ami szintén nagyjából lefedi az igényeinket, ismert az előélete, és jelentősen jobb a passzív biztonsága.
Cserébe ugyebár tele van tömve elektronikával, és a vételár mellett magasabbak lesznek a fenntartási költségei. Ebben a kocsiban 134.000km van (zöme országút és pálya), az enyémben óra szerint most 224.000km (de szerintem ezt nyugodtan lehet 1,5-2× szorzóval venni.), a vásárláskor 164000 volt az óra állás.

Ti ezek fényében megtartanátok a Partnert, vagy váltanátok (akár erre, akár másra)? 

Előre is köszi a válaszokat!

Zoord Creative Commons License 2013.12.03 0 0 281

A javítás megtörtént .és jó lett:) https://www.youtube.com/watch?v=fdZNltz1ghY

Előzmény: ebédfuti (277)
ecch Creative Commons License 2013.12.02 0 0 280

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy pontosan milyen átmérőjű a 1996-tól gyártott első szériás Partner ablakmosófolyadékszivattyú kimeneti pöcsének átmérője?

frpeter Creative Commons License 2013.11.28 0 0 279

Nekem az 1.8D volt, és én is kerestem a pollenszűrőt, de állítólag nincs benne.

Előzmény: Spykiller (278)
Spykiller Creative Commons License 2013.11.28 0 0 278

sziasztok! 2 kérdéssel fordulnék hozzátok!
1. hol található a fűtőmotor előtét ellenállása?
2. hol található a pollenszűrő?

Az autó 98-as évjáratú 1.9D (69LE, WJZ motorkód) Partner

Segítségeteket előre is köszönöm

ebédfuti Creative Commons License 2013.11.21 0 0 277

Féktárcsa elvetemedett. Előfordul sajnos, egy ismerős suzukiján 3x cserélték, mire jó lett. Vidd vissza gariban, a beszerelőműhely által kiadott tanúsítvánnyal, s felejtsd el azt a márkát.

Előzmény: Zoord (271)
STAHL 97 Creative Commons License 2013.11.18 0 0 276

Szerintem le kell venni a tankot.

Nekem is ugyanez az 1.9D van.

De sehol nincs nyilás a beltérben hozzá.

Bár az enyém tgk.

Előzmény: Barta Zsolt (275)
Barta Zsolt Creative Commons License 2013.11.17 0 0 275

Üdv!

Azt szeretném megtudni hogy P.partner 1868 d. hol lehet behetolni az üzemanyag tartályba felülről?5 személyes kivitel!

Válszt előre is köszi.

Előzmény: halaszd (257)
Zoord Creative Commons License 2013.11.13 0 0 274

Cserélt már valaki  az ajtón kédergumit.

Gegszee Creative Commons License 2013.11.12 0 0 273

Sziasztok!

Adott egy Peugeot Partner, 2.0, 2001-es. Az a gondom, hogy nem lehet rendesen tankolni, ha kiaksztanám a pisztolyt, állandóan visszarúgja.
Mitől lehet ez és hogyan lehet megoldani, mindenféle szétszerelés nélkül?
Azt hallottam, hogy valami levegőztető trutyis lehet..

Válaszotokat előre is köszönöm!

GhostMan82 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 272

Üdv Mindenkinek!

remélem valaki tud nekem segíteni.

2001-s Peugeot Partner Combispace Mistral (panoráma tetős)boldog tulaja vagyok pár napja vettem:-)

Tudna esetleg valaki abban segíteni hogy a tető részen lévő cd-tár fakkot, illetve a hátsó ülés felett lévő tároló rekesz ajtókat hol lehet beszerezni ? elég sok bontót felhivtam sajnos nem jártam sikerrel.

előre is köszönöm a segítséget.

Zoord Creative Commons License 2013.10.17 0 0 271

Hátha valaki  tud válaszolni.

Lehet nem ide való , de hátha van tapasztalat.
2007 év 1,6 Hdi Peugeot Partner Freeway .
Idén 07. hónapban körbefékeztük az autót.( új tárcs,dob, betét, pofa. Nagyobb 130-150 Km/h tempónál hirtelen intenzív fékezéskor rázni kezd a kormány.A jelenséggel csak most szembesültem. mi lehet a gon?

kiralys Creative Commons License 2013.09.04 0 0 270

Olajfoltos az 1.6 HDI motorom márka emblémás műanyag védőfedél alatti bizonyos része, és élég erőteljesen "kartellgáz" szaga is van.

Hiába fújok rá féktisztító sprayt, 1-2 nap múlva újból olajos lesz.

Budapest, esetleg Pest-megye vonzáskörzetében keresek jó hírű szerelőt, peugeot-Citroen szervízt, ahová rendszeresen hordhatnám karbantartásra is a Partnerem.

Kit ajánlotok?

[Walaki]D`Lair Creative Commons License 2013.08.17 0 0 269

Na most meg 6.75 lett a fogyasztásom, gyakorlatilag ugyanolyan körülmények között...ki érti ezt...

Zéahangya Creative Commons License 2013.08.16 0 0 268

Egy kis klíma kímélő megoldás:Shark HP03

Jó lett.:)

halaszd Creative Commons License 2013.08.06 0 0 267

Szia,

Te úgy látom csak és kimondottan csak a saját károdon tanulsz.

Az az igazi tapasztalat, csak drágább.

A Partnerek a Peugeot szinte legstabilabb minőségű autói  kb. 15 éve, csak néhány tipus hibájuk van, de az előbb utóbb szinte mindnél.

Majd belátod.

Azonnal javítva ( leírtam) fele árban javul. Később súlyosabb.

Én már 50 év felett kb 40db utcai Peugeot ( plussz 2db versenyautó) után már öreg vagyok a csodaváráshoz. Időben javítok, javíttatok.

Üdv.

Előzmény: Zéahangya (265)
halaszd Creative Commons License 2013.08.06 0 0 266

Szia,

többé-kevésbé igen.

Az a motor ahhoz a tempóhoz , kompresszor használat mellett kevés.

Pont.

Üdv.

Előzmény: [Walaki]D`Lair (263)
Zéahangya Creative Commons License 2013.08.06 0 0 265

Szia

Na csak annyi hogy 2013.05.10.-én töltettem fel a klímát és 2013.07.18.-án már megint nem működött . hát visszamentem . a srác azt mondja nem lát semmit hogy hol eresztene( spec szemüveg és lámpa a vizsgálathoz) méréskor megint csak 40g volt a rendszerbe. azt mondta hogy folyamatossan használjam mert így nem fogja látni h ho,l ereszt . . 2 hét Tirol es most kezdtem használni , eddig jó....

Előzmény: halaszd (262)
d..roland Creative Commons License 2013.07.31 0 0 264

Szerintem azért lett 8 liter a fogyi, mert benzint raktál bele (te magad írtad)...

Tréfát félretéve, én most mentem 350km-t 140-150-es utazóval egy 1.6hdi 110-zel - természetesen végig klímával, nekem még sosem volt kikapcsolva, nyáron hűt, télen meg a párásodás ellen - 5.8-as átlaggal.

Szóval egy lambda szonda mérést megér a probléma...

Előzmény: [Walaki]D`Lair (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!