Hova nem terveztek kaput? Mégis hol lesz az a beálló, udvaron belül? Egy helyen tudom elképzelni, a D blokk előtti kis részen, ahol most a bódék állnak.
Az tudjátok, hol lesz a bejárat? Lesz kerítés a Nádasdy oldalon? Csak mert ott jóval beljebb kezdődik a ház.
Külső beállót??? Az merre van? Az udvari parkolóhelyekre nekem korábban azt az infőt adták, hogy az vendég parkoló lesz. (persze val. sokan kisajátították ill. kisajátítják majd maguknak)
"lesz még olcsóbb is" - szerintem is, de én nem mertem kockáztatni, jól bebuktam
Ez az állandó időzavar az építőiparban! :-)) Egyébként ezt az infó-t az illetékes OTP-s kollégától kaptam akit átlagosan 2 hetente "zaklatok" a szerződés meglétével kapcsolatban.
Nekem kb. 5 hónapja is azt mondták, hogy a bankokkal a három oldalú megállapodás két héten belül meg lesz kötve. :-) Az eladásokat én is néztem, egy ismerősöm, aki hasonló dolgokkal foglalkozik, azt mondta, hogy ez a szám normális.
Az építkezés befejezése várhatóan szept. 30. , de mire minden szükséges papírt megszereznek.... ahhoz kell még pár hét. Egyéb info: Az OTP, MKB, Nádasdy-Udvar közötti háromoldalú szerződést várhatóan 2 héten belül aláírják, ha ez meglesz máris lehet intézkedni a hitelügyintézést illetően.
Ma eszembe jutott egy érdekes, mindannyiunkat érintő kérdés, az év közi áfakulcs emelés. Mi van, ha (ahogy azt rebesgetik) feljebb megy a 20-as? Elég durván érintene akár 2-3% is.
A Baltex egy fürdőszobabolt, amely projektekre szállít csempéket, szanitereket, csapokat stb. Én attól, aki az építkezésen van kint tőlük, azt a felvilágosítást kaptam, hogy nem csak abból lehet választani, ami az építkezésen van, hanem a bolt teljes választékából.
Nekem nem teljesen tiszta, ki az a Baltex? Nem jó nektek ami ott van az építkezésen, bemutatóterem?
Neked milyen dátumod van, én is azt hallottam, hogy legalábbis az építkezés le akar vonulni szeptember végén. Az elég jó lenne, ha korábban át tudnák adni!
A végleges szerződést 85%-nál írjuk alá legkorábban, legalábbis nálam így van.
Én már voltam egyszer a Baltexben, igaz a budaőrsi úton lévő boltjában (Fonte bútorokkal egy épületben), hétvégén megnézem a másikat is. Nekem olyan emlékeim vannak, hogy nem egy olcsó üzlet...
Nekem úgy tűnik, hogy nem igazán kommunikál egymással az értékesítés ill. a kivitelezés... Ezért vannak eltérő infóik az építkezésről.
Hallottam már egy korábbi befejezési dátumról is, és amennyiben ez igaz, úgy neki kellene állnunk a végleges szerződés megkötésének és a hitelügyintézésnek...
Sajnos rég jártam itt... ,de örömmel látom, hogy kezd lassan fellendülni a topic.
kirababa - neked sem volt szükséged arra a hatalmas kamrára??? :))))
TheFish - én mindenképpen ajánlanám az ócsai úti Baltex megtekintését, mivel valóban elég nagy a választék, igaz inkább a közép kategóriától a prémiumig.
A határidőkkel kapcsolatban pedig ne az értékesítőkre hallgassatok (én is sok érdekes infót kaptam tőlük), mert végül mindig a Kun Úrnak lett igaza. Ha valaki igazán naprakész infórmációkkal rendelkezik az építkezéssel kapcsolatban, akkor az Ő. (hűha ha a Kun Úr olvasná, hogy milyen dicsérő szavakat írok róla...) :)))
Még egy fontos jó tanács mindkettőtöknek: a ti szinteteken már kivésték az elektromos hálózatnak az "útját". A jövőbeli meglepetések elkerülése végett érdemes lefotózni, hogy hová ne akarjatok polcot, képet stb. felfúrni.
Az épeítkezés alagsorában van kialakítva egy bemutató terem, de szerintem ott nincs egy bolt teljes kínálata. Ki van rakva melyik az alapáras, melyik feláras. Kb. 8-10 db minden féléből.
Kun I-vel intéztem mindent, csak múlt héten szabadságon volt, ezért hívtam az értékesítőt.
Illés Antal az értékesítőm.
Ha pontos lakás számot mondanék, akkor akár a nevem is kiírhatnám ide. :-) De e-mailben elküldöm, ha gondolod.
Mi volt a csempekiválasztás menete? Nekem Kun azt mondta, hogy 23.ker. Ócsai úti bolt teljes választéka az árupaletta, és onnan bármit választhatok. De olyat is szokott mondani, hogy ez a bolt kitelepül az építkezés helyszínére is.
Szólnék, csak az a gáz, hogy már felhúzták, és utólag bontattam, így akkor még én örültem, hogy ingyen megcsinálják. Egyébként ezt mind a Kunnal intézed vagy az értékesítővel? Ki az?
Minden anyagot kiválasztottam, még a csapokat is. De ma megint megyek, mert egy-két dolgot tisztázni szeretnék.
Szerintem szólj a kamra miatt, hiszen abban fal is van és ajtó is! Kb. 20-30e Ft, gondolom jól jönne a feláras csempéknél. Nekem is a kamra ajtó az egyik, amit levontak ill. az ehhez tartozó fal.
Én a kádat is külön hozom, és most meg az történt, hogy múlt pénteken az értékesítőm arról tájékoztatott, hogy nekik sűrgősen kell a kád, és minél előbb rendeljem meg. :-) Szombaton megrendeltem. Akár a héten szállítani is tudnák. Csak ma Kun Istvánt is felhívtam, aki közöltö, a kád elég augusztusra, szóval még tároljam majd valahol. Mondjuk a bolt szerintem tudja tárolni, bár ők csak arról tudnak, hogy július elejéig kellene tárolni. Majd kiderül, ha plussz költségem lesz e miatt, azt is nekik fogom kiszámlázni.
Milyenek a csempék? Van mozaik is? Parkettát is választottál már?
Valóban kicsit gáz ahogy ezt leírtad... Tök olyan mint a valuta vétel-eladás :))
Én múlt héten választottam ki a burkolóanyagokat, a kínálat nekem nagyon tetszett.
Igaz kicsit bele kellett nyúlnom a feláras dolgokba is. Nekem az a fura, hogy senki nem hívott, hogy menjek válogatni, ha nem hívom fel őket, akkor nem is tudok róla.
És függőben maradt egy-két dolog, amit még egyeztetnünk kellene, de ezért sem nagyon hívnak... Amúgy szerintem eddig korrektek.
Én is egyike vagyok a lakástulajoknak a házban; nekem is voltak pozitív és negatív tapasztalataim is.
Én elég sok minden változtatást kértem a lakásban, annak ellenére, hogy az én lakásom sem nagy! A változtatásokról kaptam egy ajánlatot, hogy ez mennyibe is fog kerülni a következő módon (részlet a doksiból, ami érdekes lehet):
"TÖBBLET:
6 m2 válaszfal építése kétoldalt vakolva, fehérre festve 74820.-"
Rögtön feltünt, hogy én pont ugyanennyi falat nem kértem, de szerencsére néhány napja voltam a lakásban a doksi megkapása előtt, így tudtam, hogy ez nincs plusszban hozzáépítve, az elírás csak a doksira vonatkozott. :-)
Na persze nem ez volt az egyetlen elírás a doksiban, tehát nem vontak le mindent, amit nem kértem... De ezt mind megbeszéltem Kun I. Úrral és küldött egy módosított ajánlatot, amiből megint bedobok ide egy részletet:
"LEVONÁS:
6 m2 válaszfal építése kétoldalt vakolva, fehérre festve 52374.-"
Látjátok, az ár időközben megváltozott (kb. 3 nap volt a két doksi között). Ezt azonnal közöltem velük, hogy ez nem így megy, még egyezkedünk a 20 ezernyi különbségen.
Gondoltam azért írom ezt le, mert akinek nem rontják el az ajánlatát az nem is észleli a különbséget.
Most jön majd a csempekiválasztás és a parketta kiválasztás július elején. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?