Bocsi! Csak azt hittem a műkori jó lesz amolyan gyűjtő fogalom félének (nem naon vagyok tisztában a pontos fogalmakkal).
Igen, végül is az EB indulást illetően már gyakorlatilag nincs nyitott kérdés. Viszont Kiira megszerezheti első aranyérmét a finn bajnokságban a felnőttek közt a 2., 3., és 4. helyek után. :)
Itt Finnországban bárki lehet korcsolyázó, indunak tanfolyamok 3 éves kortól, és szinte minden klubban van felnőtt oktatás is. Nekem az tetszik itt, hogy nemcsak a fővárosban vannak jó klubbok, Kiira tamperei, Susanna oului, Laura és Jenni espooi, Ari-Pekka helsinkii, Alisa Drei Rihiimäkiben lakik stb..
Néztem énis a rövid eredményeket és nincs Alisa Drei.. Mondjuk szerintem nem tudta volna megelőzni Kiira, Laura, Susanna hármast de akkoris. Innetől kezdve viszont szerintem egyértelmű, hogy ők hárman mennek az EB-re Jenninek meg marad a junior világbajnokság.
Jenni Vähämaa nem indul, ugyan megszerezte a jogot, de pont akkor rendezik a junior grand prix döntőt ezért nem lesz Raumaban. Nem tudom, hogy ezzel elúszik e a lehetőség, hogy megszereze az indulási jogot az EB-re. Gyanus, hogy hiába nyerte meg a Finlandia kupát, neki idén marad a junior mezőny. Nagy harc lesz az OB-n, egyenlőre Pöykiö és Lepistö van előnybe a Finlandia kupán ők szerepeltek jobban. Korpi mellett szól, hogy őt nagyon favorizálják itt, tavaly sem szerezte meg a jogot az indulásra a Finn bajnokságon, aztán mégis kiküldték, és jól is szerepelt legjobb finnként bronzérmet nyert.
Nagyon fontos lenne, hogy minél előbb egészséges legyen és tudja folytatni a felkészülést, mert a december eleji országos bajnokságon igen csak sok múlik, és a legkisebb hiba is végzetes lehet a jelenlegi finn női keretet nézve. Gyakorlatilag bármelyiküknek helye van a dobogón egy EB-n.
A tisztán korizott, új rövid program és az érte kapott pontszám (új egyéni csúcs) mindenképpen bíztató, és remélhetőleg a hibák is eltűnnek majd szépen.
Jenni Vähämaa-nak pedig nagy gratula! A 6.! helyről nyerte meg a versenyt hatalmas egyéni csúccsal.