A napokban leadott a Duna TV egy interjút a fenti emberrel, aki tiszes őszülő állapotban van, felvillantva részleteket a Rocktérítő c. filmből.
Mi a véleményed: a lázadó, önpusztító, idegbajos, mániás-depressziós Pajor Tamásból miért lett egyik pillanatról a másikra újkreresztény, egyik vezető egyénisége az országot megosztó vallási közösségnek és miért tart ki még mindig itt?
Lehet-e valami általános magyarázatot adni más zenészek, közéleti emberek látványos megtérésére, a Hit Gyülekezetébe való beilleszkedésükre?
Aki nem volt evtizedekig HIT gyulis az nem tudja mit jelent egy ilyen kivalas. Aki meg volt es atment ezen az meg tudja hogy ez egy folyamat ami hosszu evekig tart tobb szakasza van felismeresekkel racsodalkozasokkal .
Ne akarjuk mer Tamastol rogton azt megkovetelni amire mi sem voltunk kepesek! Hagyjatok had jarja az utjat. Jo iranyba megy es latszik is rajta a pozitiv valtozas. Inkabb drukkoljatok neki.
Megkerdeznem a kritizalokat hogy esetleg kozbenjartal e mar erte vagy csak kritizalasig jutottal. Az utobbi esetben javaslom a tukrot de ne kozelrol nezz bele mert esetleg a gerenda osszetori.
Ui: Tamassal utoljara cca 25 eve talalkoztam. Ezt csak az esetleges elfogultsagokra irtam.
pár hónapja arról, hogy Tomi még HGy tagnak tekinti magát, aminek én örültem akkor is, és a jelenben is örülök ennek.
Én nagyon nem örülök ennek
Nem azért mert baj hogyha valaki hágyéstag, (mint például te), hanem azért mert hogyha felismeri a visszásságokat akkor egyértelműen nyilvánítsa ki a véleményét és mondja ki hogy német sándor nem keresztény
Mert ő ezt felismerte, csak azért nem meri mondani mert idióta módon el van hitetve és azt hiszi hogy az üdvössége német sándoron múlik és hogyha nemkereszténynek nevezi akkor ezzel támadja vagy kétségbe vona azt hogy istenembere és akkor Isten átka jön az életére, poklot kap.
Hülye primitív babonás félelem ez.
Amit fent írtam, azt onnan tudom hogy kétszer találkoztam vele azóta hogy kifelé állt a lába, és két egymást követő mondatban mondta azt hogy
1. németh sándornál manipulatívabb ember nincs a Földön
2. németh sándor istenembere
annak ellenére, hogy tulajdonképpen csak negatívum mondható el róla
Pajor Tamás hídgyülés munkásságát lelkesen ünnepeltem de akkor még naív voltam és olyan dolgot és pozitívnak fogadtam el - hát ami elég gagyi, értéktelen, primitív és tele van hülyeséggel, hazugsággal, féligazsággal.
Te is élő példa lettél most arra, hogy anno akik ismerték valamelyest a Neurotic zenéjét, azok vagy nagyon szerették, vagy nagyon nem szerették, köztes megítélés alig született róluk.
Igazad van, rosszul fogalmaztam, helyesebb lett volna azt írnom, hogy “már nem úgy HGy tag Pajor Tomiról, mint egykor volt Ő HGy tag…”
Így lett volna helyes, lévén én magam is írtam pár hónapja arról, hogy Tomi még HGy tagnak tekinti magát, aminek én örültem akkor is, és a jelenben is örülök ennek.
Komoly botrányt okozott ez a számuk az akkori avantgárd körökben, addig a rap-t stílusként kb. senki sem használta Magyarországon, főleg nem underground zenekarok.
Ez volt a leghíresebb száma Tamás “Neurotic” nevű zenekarának, sok részlete szállóige lett már akkoriban is (pl. “Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy…”, vagy “Neked törvény, nekem töltény kell”, stb…), és azóta is sokan idéznek belőle.
Komoly botrányt okozott ez a számuk az akkori avantgárd körökben, addig a rap-t stílusként kb. senki sem használta Magyarországon, főleg nem underground zenekarok.
Azt írtam Tomiról, hogy eltávolodott a HGy-tól, s nem azt, hogy egy az egyben kilépett. Az eltávolodás a korábbihoz képest más állapot nála is, ahhoz képest más állapot, mint amikor még egy vidéki gyülekezet pásztora volt és részt fett a pesti alkalmakon is és rendszeresen szólalt fel a Gyömrői úton is.
Tény, hogy 4 napja kitiltottak téged a fő hgy-s topikból, de akkor pl. miért nem a másik, a tévtanításos hgy-s topikba teszed be ezt a képet (igaz, immár vagy tizedszer), miért ide, a Tomiról szóló topikba teszed be?
Ez topik a jelenleg már nem HGy tag Pajor Tomiról szól, erre te ideteszel egy olyan 8 évvel ezelőtt készült fotót, amit kb tizedszer teszel be különféle topikokba csak úgy random, semmihez sem kapcsolhatóan.
Azt senki sem érti ilyenkor, hogy mi a célod ezzel, főleg amiatt sem, mert ez a fotó a jelenben itt teljesen off.
Ismét írsz részben rám utaló írást, emiatt írok neked választ.
Nehéz mindenkinek véleményt alkotnia olyan dolgokról, amelyekre nincs közvetlen rálátása, Tamás megnyilatkozásait pedig én egyáltalán nem követem, nem vagyok fenn a fészen sem, és csak pár vele kapcsolatos cikket olvastam el, amikor épp írtak róla, mert ő számomra elsősorban egy régi ismerős, és ezen felül én sohasem voltam vele érdemi kapcsolatban.
PT zenei munkásságát már 1986 óta ismerem, másfél évvel az 1987 decemberi megtérése előttől, a feleségem 41 éve a tágabb baráti körének volt a tagja Tamás megtéréséig, de mindez még az underground, a totális önpusztító korszakának az időszaka volt.
A HGy felé való érdeklődésünket az ő és más avantgárd zenészek megtérése keltette fel bennünk, emiatt a feleségem (akkor még csak barátnőm) Tamásék megtérése után 3 hónappal, 1988 márciusban el is ment egy hgy-s budaörsi Istentiszteletre, de akkor még nem tért meg.
1989 júniusban is ott voltunk az AMEN zenekar Nemzeti Sportcsarnokbeli első koncertjén, de 1989 augusztusban már több vidéken élő családtagunk addigi megtérése miatt mentünk el a HGy-ba személyesen Salgótarjánban, azaz Tamásék 20 hónappal korábbi megtérése csak az egyik első, igaz, nagyon jelentős impulzus volt számunkra.
Tamás számomra sohasem volt szellemi tekintély, hanem csak régi ismerősként kommunikáltunk vele mindig a HGy-n belül is. A feleségem is és én is, azaz mindketten ismertük közelről azt a szellemi és lelki nyomort és mélységet, amiből Őt kihozta Isten, remek dokumentálása ennek a csodás változásnak a pont a megtérése környékén Tamásról forgatott “Rocktérítő” c. film, amely címet épp a megtérése miatt kellett megváltoztatni.
E topik címe jogosan nevezi Tamást jelenségnek, mert mindig is az volt a tehetsége és a személyisége révén, később pedig hiteles példájává tudott válni a függőségekből való megszabadulás lehetőségének, és innentől emiatt maradt továbbra is “jelenség”, és minimum ezen a téren hiteles jelenség.
Nekem ez az összképem Tamásról, és nagyon örülök annak, hogy továbbra is hittel beszél Istenről és az Ő Fiáról, és nem a hitétől elfordulva távolodott el a HGy-tól, mint tette azt korábban több, egykori zenésztársa.
Nekem tehát nem szükséges senkit leutánoznom Tamás kapcsán, ismertem, ismertük mi már őt bőven a megtérése előtt is, akkor, amikor még az általad itt emlegetett “hgy-s alvezérek” nem ismerték, de mint írtam, nem voltam, voltunk a megtérésünk után vele már érdemi kapcsolatban.
ilyenkor amúgy a "tökösalfahím" önigazult csaló hitgyülis alvezérek tanácstalanok, várják a felsőbb utasítást hogy most mit is kéne gondolniuk. aztán ha németh kiadja a parancsot, egyből "abban hisznek" és elkezdik nyomni a szöveget amit a németh beléjük sugallt. ha épp ki kell csinálni pajort, akkor kicsinálják, ha épp áhitatosan nyugalmat kell árasztani, akkor azt teszik...
és az ilyen vámmentes és hasonló janicsárok meg az alvezéreket utánozzák le...
A megbocsátás nem azt jelenti, hogy a bűnösöket futni hagyjuk. Ha Németh Sándornak mindenki megbocsátana, az nem azt jelentené, hogy onnantól rendben lenne az összeharácsolt vagyonán ülnie. A megbocsátás bűnbánatra indít, a bűnbánat a kár jóvátételére. A gyilkos bűnbánata az örök életére vezet, de a halott nem támad fel tőle.
Egyébként nem tudjuk, ki(k) volt a merénylő, mert akire rá akarják fogni, az aligha.
mindez ügyebár azért is sötét, mert ez a csaló nő is tudja hogy halálbüntetést kap a merénylő. és azt is tudjuk, hogy ezek az amcsi vallási csalók egyetértenek a halálbüntetéssel. persze ők nem tennék meg, hanem kiszervezik az államra ugyanez ment az inkvizíció korában, ott nagyüzemileg, szervezetten...
Ő döntött ìgy!Sajnos már korábban is előfordult hogy felkent szolgálók szembefordultak Isten munkájával.Ez benne van a pakliban sajnos.
Annyira kellemetlen, hogy folyton porondon akar lenni a szereplésével... Ahelyett hogy lenyugodna végre....
Pajor úr annyival előbbre tartja az általa jónak gondolt politikai ideológiát, hogy a vallását is eldobja miatta. Szomorú, de legalább látszik milyen ember.
Nagyon szomorú de sajnos igaz Pajor Tamás nagyon elszakadt a valóságtól
:D
megjegyzem, a hitgyülektés vezérek ugyanígy csinálták ki a "kisembereket" akik általában gyengék voltak hogy feldolgozzák ezt...