Keresés

Részletes keresés

Papagena79 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 3787
Megkérdezhetem, hogy mi a problémád és főleg, hogy miért nem jelezted eddig?

Köszönöm!
Előzmény: esővíz (3786)
esővíz Creative Commons License 2009.03.21 0 0 3786
A közös képviselő előtt a számvizsgáló bizottságot kéne elzavarni. Nagyon messzire!
qwaevisz Creative Commons License 2009.03.21 0 0 3785
van olyan személy, aki már sokszor tanúbizonyságot tett nekem arról, hogy nem vagyunk azonos intelligencia szinten (én vagyok tahó paraszt, a nyál is csorog a számból...főleg ha szépet álmodom :p) így nem konkrét post-ra reagálnék, csak úgy általánosságban.

Bálint, ezúton is köszönjük Neked hogy anno nyáron, saját idődet, energiádat és pénzedet áldoztad arra, hogy megszervezd és lebonyolísd a lakógyűlést számunkra. Vagy annyira intelligens, hogy a lakógyűlés előtt többünk kérdéseit összeírtad, legtöbbünk pedig van annyira intelligens, hogy tudjuk, az ott táblára került kérdések nem saját önző éned projekciója (jó szó..tegnap estéről megjegyeztem :-) )

nyilván vannak olyanok, akiknek csak a saját érdekérvényesítésük számít, a pénz, pénz és a hatalom. szerencsére azért még van pár ember is..
esővíz Creative Commons License 2009.03.20 0 0 3784
Elnézésedet kérem, hogy belekotyogok.Nem hőbörögve, és nem nyálfröcsögve.

Nem gondolod (nem gondolod), hogy nem kéne újra kezdeni a hőbörgés és nyálfröcsögés jelzők használatát? Mert lesz aki megint nyasgem-ezni kezd, és lehet egymásnak esni........Legalább lesz dolguk a portásoknak?
Előzmény: sg2 (3782)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2009.03.20 0 0 3783
...Nem Te voltál aki leghangosabban tiltakoztál a lakógyűlés ellen, és mégis megtisztelted a jelenléteddel az iskolai ebédlőt? (azt nem akarom írni hogy "odatoltad a pofád, holott előtte fröcsögő nyállal kérted ki magadnak", mert alapszintű jólneveltségemnek köszönhetően -veled ellentétben- én nem bántom meg azt aki esetleg a szabadidejéből megszervez egy ilyen lakógyűlést....továbbá nem kérem ki magamnak és nem "így illett volna-úgy illett volna" nyafogok...és nem gúnyolódok rajta pimasz és bicskanyitogató stílusban mikor tisztelettel megkérdem a saját időmből-energiámból-eszközömből kinyomtatott tacepóim kifüggesztése ügyében a Gondnokot...ezek csak úgy eszembe jutottak veled és a stílusoddal kapcsolatban...ja ajánlottad hogy szervezel Te is egyet -remélem hogy remek összeköttetéseidből kifolyólag neked is szinte ingyen adják oda az ebédlőt.)

...Nem veszem fel a kesztyűt, ettől függetlenül még kitérek a "szánalmas" hozzászólásod tartalmára és reagálok rá, csak most nem érek rá -tudod nem csak ilyen "fröcsögő jóindulatú" emberek lakják ezt a lakóparkot, hanem szimpatikus és jóindulatú barátok, velük fogok eltölteni egy kellemes péntek estét (és épp a B-ben, úgyhogy ajánlom ne kerülj az utamba;-))
Előzmény: sg2 (3782)
sg2 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 3782
Hmm... Emlékszem, volt egy lakógyűlés hónapokkal ezelőtt. Ott valaki felvetette, hogy fogja az egy szem portás ellátni a feladatát, ha dupla akkora területet kell majd bejárnia, hiszen akkor sokáig nem lesz senki aki a bejáratnál beengedhetné a vendégeket. És ugye mi van ha akkor jönne épp egy mentő valakiért. Az a probléma is felvetődött, hogy be tud jönni illetéktelen ember a kertbe, mert hiába van ott a portás, ha egy másik vendéget regisztrál éppen, akkor nem tudja ellenőrizni azt, aki egy kifele jövő lakó mellett bemegy a nyitott ajtón. Nem azért mert tévézik, hanem mert fizikai képtelenség. Az AFM elmondta, hogy az M2 indulásával két portás jelenlétét tervezik. A gondnok is ott volt, elmondta miért javasolja ő is a két portást. Többen helyeseltünk. Én utána direkt rá is kérdeztem, hogy akkor az M2 költségvetésének tervezésekor már számolnak-e azzal, hogy ők is fizetnek egy portást. Válasz: igen.

Ott voltál, hallottad ezeket, ott pislogtál csendben az első sorban. Nem mondtál ellenérvet, nem vitatkoztál, nem mondtad hogy szerinted így és így lehetne megoldani, hogy egy portás is el tudja látni biztonságosan ezeket a feladatokat. Most meg, utólag, megy a hőbörgés és nyálfröcsögés...

Nem mondanám hogy szánalmas vagy, ha nem Te szervezted volna azt a lakógyűlést.
esővíz Creative Commons License 2009.03.20 0 0 3781
A mondat második felét honnan veszed?
Előzmény: fenyőbútorasztalos (3780)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2009.03.20 0 0 3780
...Ja, ezek nem FAIR dolgok, viszont jogilag támadhatatlan...
Előzmény: esővíz (3778)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2009.03.20 0 0 3779
Igen, megkérdezte saját magát az építtető. Ugyanígy megkérdezte saját magától:
" Te Egressy Ingatlan Holding, akarod a felszíni beállók kizárólagos használati jogát? Tessék, odaadom. Értékesítsd a tulajoknak a saját osztatlan közös területükön a beállókat."
Előzmény: esővíz (3778)
esővíz Creative Commons License 2009.03.20 0 0 3778
A portások számáról nem kellene megkérdezni a ll ütemet is? Évi 6250000 a hozzájárulásuk. Személy szerint én két portást ellenzek. Én meggyőződtem már róla mit /nem/csinálnak.
qwaevisz Creative Commons License 2009.03.20 0 0 3777
most van egy kis idom, leírom amivel egyetertek:
a gondnok viselkedésén én is azt látom, hogy nem a mi oldalunkon áll, de ez hatványozottan igaz az AFM-re..
a gondnokunk sokmindenben szerintem szócső. kérdeznek tőle valamit a fórumon, és megkérdez szakembert, a főnökét, hogy mit hogyan válaszoljon. Úgy kell talán felfogni, hogy kicsit skizofrén, és több személyisége is van :-) Amennyit én eddig beszéltem vele, segítőkész, rendes ember, de nyilván a főnökének felel és nem nekünk.
A porta helyzetéről már többekkel beszéltem, alapvetően az jön le nekem belőle, van akinek tetszik a 2 portás, van akinek nem (a playstationos irániát akár én is írhattam volna, gondolom ebből látszik én melyik véleményen vagyok..). A leglogikusabbnak az tűnik, hogy erről mindenképpen szavazni kellene a közgyűlésen. Amitől viszont félek: simán a tulajdonosok nélkül döntenek ezernyi dologról, lehet hogy az AFM simán úgy gondolja, ebbe nincs a lakóknak beleszólásuk???? (jogilag jó volna látni, mit tehet és mit nem..)
a melegvíz kérdése, de leginkább a fűtés engem is nagyon aggaszt..erről már többször írtam, a mi lakásunkban biztos hogy valami el van cseszve..16-17 fokban v(f)agyunk otthon (gyerkőc még nincsen), és így fizetünk 17-18e Ft-okat (44nm).. melegvíz kapcsán az a furcsa, hogy nyáron több köbméter vizet melegítettünk mint télen...ami meg persze irreálisan drága (már kb. 4 lakópark pontos adata alapján, durván 40%-al drágább nálunk valami miatt)

ingerület bennem is van..
(ha gazdag ember volnék, már nem itt laknék, megbántam, hogy anno AL-t választottam, csak a marketingre figyeltem, szerintem nem vagyok ezzel sem egyedül)
_gaabi_ Creative Commons License 2009.03.20 0 0 3776
Mivel feltételezem, hogy engem nem sorolsz a "belső emberek" közé, teszek egy-két megjegyzést.
Sok mindenben egyetértek az indulatoddal, de eltévesztetted a helyet és az indulatod tárgyát.
Hely: Péter Imre nem olvassa ezt a fórumot, úgyhogy ide hiába írsz neki.
Tárgy: Az általad leírt dolgok 90%-a nem P.I. hatásköre, hanem az ingatlankezelőé (AFM)! Igen, a gondnok feladata tényleg a villanykörték cseréje. Meg persze végignézni mi nem működik, bejelenteni, a garanciális iroda nyakára járni. (Nem állítom, hogy ez utóbbi dolog egy sikertörténet lenne: lásd szökőkút, fák cseréje; de nem látom át, hogy mennyire tette meg amit megtehetett)
Ami itt a nagyobb gáz, az az AFM ténykedése. Hozzájuk tartozik az összes szerződés, kertészet, takarítás, gáz/melegvíz, eljárni a ház ügyeiben (lőtér, biztonsági kamerák). Na meg az információáramlás totális bojkottálása. Fogalmunk nincs, hogy mit csináltak az elmúlt évben, mert látható dolog nemigen van, viszont elzárkóztak mindenféle információterjesztéstől. (Így megint nem sok más lehetőségünk lesz a közgyűlésen, mint elfogadni a költségvetést, amit elénkraknak). Ők nem vállalták a fórumon való jelenlétet és reagálást. Ahogy az AL is visszautasította a leendő lakók ilyen kérését, hogy ne kelljen találgatniuk, hogy mi az aktuális kifogás, hogy miért nem költözhetnek...
Bocs, de én nagyon becsülöm P.I.-t azért, hogy vállalja ezt a jelenlétet. Ne feledd, hogy ez nem tartozik a feladatkörébe! Egy csomó olyan dologban is igyekszik válaszolni, ami nem a hatásköre. És a fórumon felvetett problémákra is reagál, nem csak a hivatalos úton benyújtottakra. Természetesen lehet a hozzászólásaival nem egyetérteni, de szerintem ebből a társaságból ő az, aki a legkevésbé érdemli meg a kritikát. Meg tudod pl. mondani így kapásból, hogy hogy hívják a közösképviselőnket? Na ez az! Hogy lehet, hogy sose találkozunk a nevével?
Az AFM-nek inkább lehetne feladata, hogy fórumon reagáljon a felvetésekre. Vagy legalábbis havonta tájékoztasson arról, hogy mi is a helyzet lakóhelyünkön. Na majd valami ilyet lenyomunk a torkukon a közgyűlésen ;)
Ha valami építőt is szeretnénk tenni a lakóparkért:
Lényegesen meg kell erősíteni a számvizsgáló bizottságot. Műszaki embereket is kell bele rakni (a számlákhóz értőkön kívül!), akiknek van fogalmuk a kJ-okról vagy a faültetésről. Így jóval nagyobb beleszólásunk lenne a dolgokba. És olyan ember is kell a SzB-be, aki a lakossági kapcsolatot meg tudja teremteni. Egy-két lakógyűléssel, tájékoztatással, közvélemény-kutatással.
Előzmény: doktor.szorny (3771)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.19 0 0 3775

"A melegvíz mire kijön a csapból, elfolyik 5 liter víz"

Nálam jön kb, 2 liter után, a M1 A2-ben lakom.

"messze nem forró."

Nálam teljesen balra fordítva a csapot elég forró, az 1. emeleten.

"a fűtésköltség sokkal magasabb mint pl. egy lakásonkénti nem is olyan drága egyéni kazán esetén"

Ez így van és ez a legnagyobb lehúzás itt a Mandalában, a portaszolgálat mellett.

Nem lehetne felszólalni, hogy valamit talán változtatni kellene, mivel az utólag kirótt fűtéskülönbözeten kívül a havi díj is aránytalanul magasnak tűnik?

qwaevisz Creative Commons License 2009.03.19 0 0 3774
nekem is levág pár dolgot az index (ie7??)... azt  írtam hogy próbálom sarkításnak olvasni amit ír, és leírtam hogy szerintem Péter Imre az egyetlen, aki megéri a pénzét.. a többi kb. olvasható..
qwaevisz Creative Commons License 2009.03.19 0 0 3773

másban is van indulat rendesen :-)

szerintem csak sarkítás amit a ga Kertben.. ettől persze még nem szent ember, nekem is kissé már unalmas..sokszor már csak azért olvasom amit ír, mert vehetjük úgy, hogy ő képviseli a hivatalos állásp..

persze az én anyámat, nekem tetszik amit szörny doktor ír..

fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2009.03.19 0 0 3772
Szerintem sokan azt se tudják a házban, ki a gondnok, mi (lenne) a feladata, hány ház tartozik hozzá (igazából 3, de végül is a 7 is igaz valahol...)

Szerintem sokan vannak, akik azt is elhinnék, ha évi 100 milka helyett a gáz-befizetésünk csak 19,5milka volna, és a különbözetet jóindulattal 5millióra lealkudta a KK...Isaura kiszabadítása is megtörtént, Sándor Gyuri egy Burda szabásjegyzéken tapicskolt a zoknis lábával, és volt aki megette hogy az Pest térkép...hát hogyne fogadna el bárki bármit, ha az szépen szabatosan legépelve ropogós papíron ott áll!

Szerintem sokan azt hiszik, hogy gondolkodni és kételkedni bűn. Ha ugrálni kell az alkonykapcsoló előtt, mert 10mp alatt leolt, akkor az azért van így, mert koncepcionálisan így lett tervezve...Hofi szavaival: " a fos ha keményebb volna, akár szar is lehetne"

Szerintem sokan azt hiszik, hogy az elmúlt 60 év alatt meggyökeresedett hozzáállási forma a természetes. Megszoktuk, hogy a boltban odalöknek valamit. Megszoktuk hogy drága pénzért rágós a hús az étteremben, hogy becsap a pincér, hogy félrebeszél és hazudik a politikus....

Szerintem sokan úgy gondolják, elég ha a kockás abrosz mellett dühöngünk kicsit ha valamit nem értünk. Ha érthetetlenül-méltánytalanul soknak tartunk valamit valamiért. Esetleg belerugunk a kutyába, rosszabb esetben lekeverünk a kölöknek egy maflást ("miért kaptam? -meg fogod érdemelni")...megkérdezni és tisztázni a dolgokat? De hát az energia...minek idegesítsük magunkat? Lám, mindenre van "adekvált" válasz, jó ködös, de legalább válasz. Persze hogy hálásak vagyunk ha legalább válaszra méltat valaki...

Szerintem sokan vannak vele úgy, hogy a jó az magától jön, és nem kell érte semmit se tenni. Sőt, a mostani is "tökre jó", "igaz vannak hibák, kissebb kommunikációs hiányosságok(...), kissebb sumákolások...de a másik az jobb?? Ááá...a föld igenis banán alakú, szeretném elhinni a többiekkel:-)

...Szerintem az okos ember a más hibáiból tanul. A kevésbé okos a magáéból. A legkevésbé okos még a sajátjából sem képes okulni.

Szerintem nem kért meg rá az illető, de a karcos és szókimondó mefgogalmazása mögött a tartalom lényegére kéne figyelni...

Szerintem Mfan1 tutti leüti a magas labdát:-)
doktor.szorny Creative Commons License 2009.03.19 0 0 3771

Innen üzennék a Mandala Kert kedves gondnokának, Péter Imrének:

Nem hiszem hogy jogosan feltételezni, hogy a lakók kevésbé járatosak a jelenlegi piaci körülményekben,és hogy az egyes szolgáltatások lakópark szinten mennyibe kerülnek, és milyen szolgáltatást tartalmaznak. Vannak itt jópáran biztosan, akik sok-sok éve bankoknál, nagy multiknál, államigazgatásban, közgazdasági területen

dolgoznak, ebből doktoráltak, ezt tanítják. A munkájuk nem a parasztvakításból és a félrevezetésből áll, hanem tudásuk segítségével mozdítják előbbre ezt a világot. Talán nem kéne őket totálisan hülyének nézni, Ön nem ovóbácsi, nem ezért

fizetjük (közvetetten) arany áron. Ha a munkáltatója azért fizeti Önt, hogy a problémás lakókat, akik nem csak fizetnek mint a katonatiszt, lehülyézze és lehurrogja, akkor ön nem egy lakópark gondokja, hanem egy kurvával van egy szinten.  Felteszem nem szeretne ezzel azonosulni, tegyen róla, csak Önön múlik, és én nem kérek pénz érte (mint ahogyan Ön szokott szívességet tenni tennünk..)

Kicsit unalmas már olvasgatni, hogy "mindent lehet, de ez Önöknek pénzbe kerül", meg hogy ha ennél olcsóbb, akkor a fű se nő tovább, és ha valami nem tetszik, akkor el tudjuk intézni hogy ezt a "szívességet is megtegyük" azért a pár millácskáért havonta, de az "plusz pénzbe kerül". Ez szánalmas, már ne haragudjon, de ha nem itt laknék, csak röhögnék rajta, hogy milyen lúzerek laknak itt, hogy ehhez még tapsolnak is.

Az nyilvánvaló, hogy vannak belső emberek a lakóparkban. Nyilván egy ekkora AFM-ABM-AL Holding-Egressy Ingatlan összevont cégnek sok alkalmazottja van, akik ilyen-olyan kedvező feltételekkel a saját projektekben vesznek lakást. Az is

nyilvánvaló, hogy ők az éves prémiumuk magas összege miatt úgy védik az AFM, stb. cégeket, mintha a sajátjuk lenne. Ki ne tenne így.. a fönöke is olvassa a fórumot, neki sokkal több visszajön a fizetésében ezek kapcsán, mint amennyire sok a

közös költség, vagy a "világ legmodernebb kazánja". Saját részemről az ilyen lakók (van kb 6-7 akit nick alapján elég könnyű beazonosítani) hozzászólásaira a többi kívülálló lakó részéről nem is válaszolnék.. az is nyilvánvaló, hogy még nagyobb prémiumért ezek az emberek szeretnek középpontban lenni (egyszerű csordaösztön..). Szóval mindenki maga döntse el, mennyire birka.

Remélem majd lassan felébred a lakóközösség 50% + 1 tulajdoni hányada, és ezeknek a csalóknak ajtót mutat. Könnyebb megérteni a gondnok urunk ködösítéseit, ha nem lesz MK, nem lesz ahol gondnok legyen, nem lesz munkája. Ha erőlteti a garanciális dolgokat, nem kap prémiumot, ha pofáját betömi azoknak akiket nem lehet leültetni két légbőlkapott hülyeséggel, akkor kap prémiumot..

A portásoknak hogy mi a dolguk, és hogy mi nem, rohadtul nem érdekli szerintem a lakóközösség nagy részét. Szerintem a legtöbben nem is találkoznak velük, és is csak udvariasan be szoktam köszönni, és ennyi. Hogy a MK2 használja, majd az MK1 fizeti a közös területek közös költségénak nagy részét, az nem tudom hova vezet.. persze magyarázat erre is van. A portásoknak nem munkaköri előírásuk a tv nézés, mint ahogy nekem sem. Szerintem vegyünk nekik egy playstation-t is, most hogy ketten vannak, tudnának multiba játszani. Rohadtul felesleges ide két portás. A luxusszállodákban a rivierán van 2 portás 80 emeletes ikertonyroknál.. és ott is azért, mert ezerszer több dolga van ott egy portásnak, mint itt..

Ha már itt tartunk, mivel a gondnokunk nagyjából csak villanykörtét cserél, azt is a mi pénzünkből, és szívességből (értsd: plusz pénzért), akkor egyel több a felesleges gondnok is. A lakók is tudnak fórumozni, meg osztani egymást, nem kell ehhez még egy kerületben sem lakó ember..(az ő szavával élve)

Egy kicsit más téma, de ha már írok, megemlítem ezt is: az nem tűnt fel senkinek, hogy mennyire rossz a fűtés és vízfelmelegítés a mandalában? Nem értek az ilyen mérnöki dolgokhoz, de itt rohadtul kispóroltak valamit.. a "nagyon szupi modern kazán", és egyéb marketing szövegek mellett azért a fűtésköltség sokkal magasabb mint pl. egy lakásonkénti nem is olyan drága egyéni kazán esetén..pedig az messze nem modern kivitelezés. A melegvíz mire kijön a csapból, elfolyik 5

liter víz, és a melegvíz is szánalmasan meleg csak.. messze nem forró. Ősrégi házakban (értsd háború utáni) érdekes módon tűzforró víz jön szinte azonnal, nem lehet alányúlni olyan forró..persze magyarázkodni itt is lehet.. hogy hát át kell

hozni föld alatt, meg veszteségek itt ott amott. Nem hiszem hogy ez volna a 21. század építési problémája, és az emberiség sok ezer éves építészeti tudása a mandala kertnél véget ért..pedig nagyon úgy tűnik, hiszen "ez normális, hogy

így van", mondják mérnökök.

u.i.: nem szoktam fórumozni, mert egy lakóközösségben lévő széthúzást az anonimitás csak erősíti, és ez az ingyenélő aranyáron dolgozó közös képviselet malmára termeli a vizet (aminek a keringetési díját is mi fizetjük :-))

u.i.2: szándékosan bántottam írásomban mind a gondnokot, mind saját magukat, lakókat. Magamat ugyanennyire bírálom. Ez az első megnyilatkozásom, és rohadtul nem érdekel hogy ki mit gondol róla, pont e miatt nem is nagyon fogok többet írni

(ennek gondolom sokan örülnek majd amúgy is).

u.i.3: a kettes ütem lakóinak: nem tudom, hogy pontosan milyen arányban költöztek már be, és mennyien nem. A "csókosok" nyílván bent vannak már, a többieknek még mindig van idejük (1-2 hét) hogy tényleg nagyon dühösek legyenek. Ahogy én

ismerem, AFM-nél a szerz. dátum + 6 hónap felelősség nélküliség az teljesen normális.. jogilag ugye kész a lakás november 15.-én, csak hát még áprilisban szerelik az elekromos hálózatot.. jahát az nem része a "kész lakásnak". A recept a

következő: nagyon elhúzni az átadást, így idegesek az emberek, és bár vannak "kis" hibák a lakásban, átveszik műszakilag és birtokba, mert hát duplán fizet az átlag albérletet plusz hitelt. A garanciális iroda a legelső 1-2 bejelentésnél udvarias lesz, de persze a problémát nem fogják megoldani. Ami hiba, az 3 év múlva is hiba lesz, ebben teljesen nyugodt lehet mindenki. Nem hiszem hogy megoldás volna nem átvenni a lakást, én is átvettem anno, mert 90% ki van fizetve, így AFM-et nem fogja érdekelni ha valaki még továbbra sem akar beköltözni. Talán a megoldás lefizetni birtokbavételkor az építésvezetőt.. azt hallottam hogy ez "segít" a hibák 1-2 héten belüli javításában..

fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2009.03.18 0 0 3770
...ez eddig is világos volt...
Előzmény: esővíz (3769)
esővíz Creative Commons License 2009.03.18 0 0 3769
Komfort szerint (gondolom) ez a sárga fórum, a másik (a "zárt) meg a kék.
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2009.03.18 0 0 3768
Ahogy illető fogalmazott a kéken: ezt meg én "nem értem..."
Mindegy, inkább szóban, stílusról-üdülésről (??)
:-)
Előzmény: komfort (3767)
komfort Creative Commons License 2009.03.18 0 0 3767

szerintem rosszul írod a kék alapon, észak-nyugati a lakásod...kedvezőtlen tájolás energia felhasználás szempontjából, -így hőnyereség szinte semmi,

vacakol itt valami nekem 

Előzmény: fenyőbútorasztalos (3764)
komfort Creative Commons License 2009.03.18 0 0 3766
megint kimaradt itt, hogy tulajdonosként kifogásolhatsz ilyen-olyan módon, de szerintem mindegy is, hogy én hogy látom, hogy te hogy látod
komfort Creative Commons License 2009.03.18 0 0 3765

ma már biztosan hazajutok időben, beszélünk, 

az előbbiből éppen ami lemaradt, erről szólt volna ki mit mondhat, egy dolog, hogy tulajdpár dolgot, de a megfelelő iskolai végzettséggel rendelkező, felkészült AFM alkalmazottakaknak nem mondhatod, írhatod, hogy a Te pénzedből üdül (például), - nem állítom, hogy ezt közölted velük, csak példaként említek ilyen szélsőséges dolgot-, ha úgy geljárásban elégtételt lehet kérni, de a stílusra ott is adni kell.

Előzmény: fenyőbútorasztalos (3764)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2009.03.18 0 0 3764
Andris, én tulajdonosként jogosult vagyok leellenőrizni bizonyos tételeket. A KK meg kutya köteles ezt biztosítani, még ha nincs is szándékában vagy éppenséggel nem fűződik hozzá érdeke. Arra is gondolhatna, hogy 257 tulajdonosból csak van néhány aki esetleg nem az a bemondásra mindent hívő-fajta. Érvényes ez a "személyiségi jog" -ra való hivatkozásnál is. Komolyan gondolták, hogy az erre való hivatkozásukkal végleg elejét veszik az érdeklődésnek? (tulajdonos megnézheti!)
Én a számoknak és a tényeknek hiszek, remélem Te is:-)
(nálad folyton törölnek?:-O)
...Ja...hétfő óta ahányszor csöngetek, soha nem találok senkit otthon, remélem estefelé otthon vagy? Köszi előre is!
Előzmény: komfort (3763)
komfort Creative Commons License 2009.03.18 0 0 3763

valaki itt is törölget, de mégegyszer nem írom le

komfort Creative Commons License 2009.03.18 0 0 3762

OK!

szűk kitekintésben egyébként rendben van a itt fűtés, melegvíz készítés költsége is, energiás barátaim küldtek egy két energia áras összehas.

A Te többi megállapításod, vagy kérdésed, ( h

Előzmény: fenyőbútorasztalos (3761)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2009.03.17 0 0 3761
Köszönöm a segítségedet Andris:-)
Igen, a "7" ezek szerint elírás. Nyilván viccből közlik -lehet hogy azóta helyesbítették?
Azért van ennek is üzenete, ki-ki véleményezze. (7 rengeteg, 3 csak sok, de ha MINI...?)
Megy a győzködés a 2 portással kapcsolatosan. Én ugyanilyen alapon kérhetem az 1fő P.I./ház gyakorlatát? Mert ha 1 P.I. el tud látni 3 házat, akkor 1 recepciós miért nem tud ellátni 2 MINI társasházat?
Előzmény: komfort (3760)
komfort Creative Commons License 2009.03.17 0 0 3760

biztos, hogy úgy kell azt érteni?, ....szerintem elgondolkodni rajta, és felhívni a főnökét, hogy itt valami nem stimmel neked...mert nem stimmel

aztán fűtésedet megnéztem, a C-D-E épületek azonos lakásaihoz képest középn vagy fogyasztásban, pedig Te északnyugati oldalon vagy, ők délkeletiek,

de ha a veled azonos tájolású ugyanilyen lakásokat nézem ott is középen vagy ( átlagos), van kevesebb , és van többet fogyasztó a Te lakástípusodban lakók között....pedig ha Tiéd lenne a legrosszabb, tájolásból éppen adódhatna, valószínű, hogy fűtési szokások sem egyformák, így nem lehet az elemzés pontos

Előzmény: fenyőbútorasztalos (3759)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2009.03.16 0 0 3759
Nem szeretnék senkivel se vitatkozni meg hülyeségeket írni és azokra reagálni.
Ez tény, és Te is leellenőrizheted az A-fm oldalán:
-Dagály 1. ütem
-Mandala 1.
-Mandala 2.
-Premier ház
-Ikon
-Ikon2
-felszíni parkoló
(mindnek említett a létesítményfelelőse)
Nem kommentálom inkább.
Előzmény: komfort (3758)
komfort Creative Commons License 2009.03.16 0 0 3758

Imrénél azért az túlzás, az a "7" ( a fele is sok), ezekkel a kijelentésekkel óvatosabban...szabin volt, mert jár neki, ....mielőtt szóbeszéd tárgya lenne azok között, akiknek fontos mindent kommentelni, és hülyeségeket írni

használatbavételi ma reggel óta ok, gondolom én, hogy kevesebb feljelentéssel időben, és könnyebben ment volna... de már mindegy is

gyalogátkelő közlekedési lámpájának Hungária sarokkal való összehangolásához szükséges kábelek a földben, helyükön vannak, forgalomtechnikai okokból nem elég a Mexikói u sarokkal való összehangolás,

áramlási zajok újonnan átadott lakásokban is előfordulhatnak, ( már van rá példa), addig nehéz beszabályozni, amíg legalább 85-90 %-a a lakásoknak nem kerül használatba, ...akkor érdemes hozzányúlni, persze most is lehet, ( pláne amikor elviselhetetlenül zúg,) és majd később ismét 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!