Keresés

Részletes keresés

cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.11 0 0 226

Bizonyára van olyan kedvenc számod a könnyüzenei műfajban, amit megtanultál és el tudsz énekelni. Te adod a hangodat, mi szolgáltatjuk a zeneialapot, csak tudnunk kell előre, hogy mit választassz.

Egyébként Nov.19-én lesz a vakbarát klub első összejövetele. Mi vakok és csökkentlátók jónéhányan már ismerjük egymást, hiszen azonos állapotunk miatt mégis csak egy közösség vagyunk. Szeretünk barátkozni és ápoljuk az emberi kapcsolatainkat. 

Előzmény: Spinderella (225)
Spinderella Creative Commons License 2005.10.11 0 0 225

Köszi a kedves invitálást. Az énekléssel az alapvető gondom (a közönség fülének kímélésén kívül) az, hogy halovány lila segédfogalmam sincs, hogy mit lehetne, mit szeretnék, zenei alapom meg nincs. Szóval ez részemről (ha és amennyiben) úgy működne maximum, hogy hirtelen ihlettől vezérelve ott helyben kitalálom, hogy én a Süsü a sárkányt akarom elénekelni. :-)))))

Egyébként hányan szoktak lenni egy ilyen bulin? Mennyire befogadó a társaság?

Előzmény: cincilifincili40 (224)
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.11 0 0 224
Kedves Spinderella! Örömmel vennénk, ha eljönnél a bulira. Bárki jelentkezhet a karaokira, aki szeret énekelni. Nyugodtan előadhatsz te is bármit, ami neked tetszik, hisz ebben az egészben az éneklés szeretete és az önkifejezés számít csak. 
Előzmény: Spinderella (223)
Spinderella Creative Commons License 2005.10.11 0 0 223
Mennék én is!! Bár éneklésre nem jelentkezem, óvom a tisztelt társaság füleit...:-)
Előzmény: vakbarát (222)
vakbarát Creative Commons License 2005.10.10 0 0 222

MEGHÍVÓ 

A Vakbarát klub 2005. November 19-én, Szombaton 17 órától 21 óráig megrendezi az első tea délutánt.
Helyszin: MVGYOSZ kiselőadó terem.
A belépés díjtalan.
A rendezvényen az alkohol és minden más tudatmódosító szer fogyasztása  tilos! Aki megszegi a tilalmat, az autómatikusan kizárja magát a klubdélutánból!
Mindenkit szeretettel várunk forró teával, süteménnyel, a büfében szendvics, édesség és üdítő kapható.
Zene, tánc, karaoke teszi izgalmasabbá az estet.

"A karaoke nem torokpárbaj vagy művészi önkifejezés, hanem az egyéni érzelmek és a társasági szellem megteremtése. Az énekléssorán sok titok kiderül az emberről, és az egyén őszinte kinyilatkoztatása (olykor a "Dalban mondom el" ízlésvilágában) szorosabbá fűzi a kapcsolatokat. Ha keleten valakit karaokézni invitálnak, az legalább egy kezdődő barátság jele. E beavatási szertartás során válik idegenből ismerős, aki már többet látott az egyénből, mint amit az a hétköznapokban mutat magából."

Az éneklésre jelentkezők előzetesen keressenek meg e-mailban vagy telefonon!

Judit és Péter

E-mail: vakbarat@freemail.hu

Telefon: 272 14 84

szemüveges Creative Commons License 2005.10.10 0 0 221

Köszönöm a kedves invitálást!

39 éves vagyok, Budapesten dolgozom A posta vezérigazgatóságon. Te merre élsz? Mit dolgozól?

Előzmény: erapilla (220)
erapilla Creative Commons License 2005.10.09 0 0 220
Jaaa, és a találkozóra bátran gyere el, mert a vakok és gyengénlátó emberek nagyrésze kedves és barátságos ,és odafigyelünk egymásra.
erapilla Creative Commons License 2005.10.09 0 0 219
Eggyáltalán nemtartalak tolakodónak ,hiszen ez a topic erről szól ,hogy a gyenggénlátó és látó embered is eltudjanak beszélgetni, egymással.Én nézek tv-t az ujság betűi már nekem sajnos nagyon apró, de ha valamit elkell olvasnom akkor azt nagyítóval teszem. Az utcán egyedül közlekedek  ha nagy a fény akkor a jelzőlámpa fényeit elég nehéz megkülönböztetnem. Hálistennek még semmiben enmszorulok segítségre. Írj te is többet magadról .Lakóhelyed, korod, munkád stb.
szemüveges Creative Commons License 2005.10.09 0 0 218

Remélem nem tartasz tolakodónak, ha megkérdezem, mit jelent az, hogy nagyon keveset látok? Olvasol könyvet, újságot, Nézel Tvt? Hogy közlekedsz?

Eljössz a buliba? Örülnék, ha több csökkentlátóval megismerkedhetnék itt a topicban, mert akkor bátrabban mennék a találkozóra.

Előzmény: erapilla (216)
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 217
Sziasztok! Örülök, hogy újra kezd beindulni a topic. Remélem, egyre több új látogató jön közénk és a régiek is visszatalálnak.
erapilla Creative Commons License 2005.10.09 0 0 216
Szia szemüveges!Köszönöm a kedves szavakat.Én sajnos gyengénlátó vagyok,mindkét szememmel nagyon keveset látok.
szemüveges Creative Commons License 2005.10.09 0 0 215
Köszönöm az infót vakbarát! vsz Jelentkezem telefonon.
Előzmény: vakbarát (212)
szemüveges Creative Commons License 2005.10.09 0 0 214
Kedves Erapilla nem vagyok csökkentlátó, de szemüveg nélkül az orromig sem látok. A térlátásom viszont a szemüvegben elég szűkös. a neved nagyon nőies és vonzó! :-) Mesélnél te is magadról?
Előzmény: erapilla (211)
vakbarát Creative Commons License 2005.10.09 0 0 213
A karaoke énekléssel, és a buli részleteivel kapcsolatban érdeklődjetek az alábbi telefonszámon:
272 14 84
vakbarát Creative Commons License 2005.10.09 0 0 212

Már ahogy említettem bárki (teljesen jól látó, bárki innen a netről, vak, csökkentlátó, stb.)jelentkezhet, csak az a kérésem, hogy ne a bulin mondja, hogy énekelni szeretne.

Éppen még az sem akadály, ha ismerjük a számot, de a hangmagassságot is egyesztetni kell, na, és a microfon használata sem megy olyan könnyen először.

Előzmény: erapilla (211)
erapilla Creative Commons License 2005.10.09 0 0 211
Szia szemüveges!Ha jól selytem te sem vak sem pedig gyengénlátó nemvagy,ugye?
szemüveges Creative Commons License 2005.10.09 0 0 210
Következő kérdésem: Csak azok vehetnek részt a buliban, és a karaokin akik a vak körben mozognak?
Előzmény: vakbarát (209)
vakbarát Creative Commons License 2005.10.08 0 0 209

A karaoke-ra bárki jelentkezhet, de az a kérésünk, hogy előzetesen beszéljük meg. A zenei alapot hozhatod te is, ha előre megbeszéled velem kísérlek zongorán, szintetizátoron, vagy meg szerzem a SMF-et (standard midi file)-t. Mindenkép jelezzétek a részvételeteket, hiszen az idő véges.

A választható dalok száma attól is függ, hogy hányan jelentkeztek.

Előzmény: szemüveges (208)
szemüveges Creative Commons License 2005.10.07 0 0 208

Sziasztok!

A karaoke-ra ki jelentkezhet?

Előzmény: vakbarát (206)
erapilla Creative Commons License 2005.10.05 0 0 207
Sziasztok!Még csak most fértem a géphez,eddig tolongás volt itt.Tetszett amit az utólsó hozzászólásban olvastam.Alig várom hogy résztvehessek ezen a klubbtalin.Remélem hogy mások érdeklődését is felkeltette ez az esemény,és minél többen elfognak jönni.
vakbarát Creative Commons License 2005.10.05 0 0 206

A talit  karaoke, különleges tea, süti felszolgálásával szeretnénk szinesebbé tenni.

Részleteket idézek a

Népszabadságban megjelent cikkből.

"Népszabadság Online Karaoketerápia Teveli Gábor, 2005. április 23.

00:00 Újévi ünnepség egy animista észak-laoszi faluban, szombat este egy bangkoki plázában, kínai fesztivál Kuala Lumpurban vagy egy hétköznapi délután egy japán üzleti negyedben. E négy teljesen eltérő eseménynek ugyanaz a csúcspontja: a karaoke. Írásunk erről a világot, lassan Magyarországot is meghódító szórakozásról szól. A glóbusz túloldalán tízmilliók hajlandóak áldozni egy ilyesfajta közös danolásért. Az énektudás hiánya nem akadály, sőt nem is lényeges, mivel Kelet-Ázsiában a karaoke nem torokpárbaj vagy művészi önkifejezés, hanem az egyéni érzelmek és a társasági szellem hétköznapi tréningje. A katartikus élménynek bárki részese lehet, és gyakran fizetni sem kell érte. Fesztiválokon, vasárnapi vásárokon, érettségi ünnepélyeken, falusi vígasságokon az egész kerület, község, negyed vagy város közösen szórakozik, s ilyenkor illetlenség pénzt kérni az alapvető szükségletért. A karaoke beköltözött a boltokba, a várótermekbe, a távolsági buszjáratokra, a piaci standokra, az út menti, bambuszból ácsolt hörpintőkbe és nem utolsósorban az otthonokba. Családi események kötelező szertartása lett, baráti összejövetelek ópiuma, fiatal lelkek őszinte vallomása az ismerkedési rituáléban - a karaoke generációkat kísér végig az egyén születésétől a komoly felnőttkorig. A digitális hordozókra rögzített dalok és a színes feliratos videoklipek bámulatos sebességgel terjednek hegyen-völgyön át, tonnaszám csempésződnek át ingatag határokon, főleg Burma és Thaiföld között, és vonzerejüknek a hegyvidékek elszigetelt népcsoportjai sem tudnak ellenállni.

Mi teszi ilyen ellenállhatatlan és imádott szórakozássá a karaokét Kelet-Ázsiában? Nos, valószínűleg ez az egyetlen tömegszenvedély a világon, amelynek virágzását komoly létfilozófia táplálja. A karaoke általában társasági aktus. Mozgatórugója nem az egyén szórakozása vagy a mások szórakoztatására irányuló vágy (az énekesek zöménél ez egyébként szóba sem jöhet), hanem a közösségi kapcsolat megteremtése, amely őszinte és felszabadult közeget hoz létre. A karaoke az együttléthez, a közös cselekvéshez nélkülözhetetlen bizalom szimbóluma. Kelet-Ázsia nagyvárosaiban a munkanap végeztével nyakkendőjük szorításán lazító üzletemberek a karaoke élvezetével oldják az irodai feszültséget, és táplálják a brigádszellemet a sarki bárokban, vagy a belvárosi hipermarketek földszinti karaokefülkéiben. A harminc évvel ezelőtti ős karaokeszeánszoknak ez volt az eredeti rendeltetése. Ma nincs olyan korosztály és társadalmi réteg, amely ne rajongana az időközben világraszólóvá lett mulatságért. A közös dalolás során sok titok kiderül az emberről, és az egyén őszinte kinyilatkoztatása (olykor a "Dalban mondom el" ízlésvilágában) szorosabbá fűzi a kapcsolatokat. Ha világ e tájékán valakit karaokézni invitálnak, az legalább egy kezdődő barátság jele. Az aktusnak mondhatni fontos szociális funkciója van. E beavatási szertartás során válik idegenből ismerős, aki már többet látott az egyénből, mint amit az a hétköznapokban mutat magából. A karaoke intim légköre szabad utat enged az érzelmeknek. Legyen az elkeseredés, kitörő boldogság, szerelem vagy kétkedés, az előadás során mindenkinek a szíve hangján szól a szája. Az őszinteségen kívül semmi nem számít.

Magasztos szociális és filozófiai létmagyarázatai ellenére a karaoke genezisét a nép ajkán élő legenda sokkal prózaibban írja le. A műfaj Japánban született, állítólag egy kobei bárban, ahová egyik este a vendégek szórakoztatására odarendelt szalonzenekar nem érkezett meg, így a talpraesett tulajdonos kazettára rögzített muzsikával biztatta éneklésre a közönséget. Az újdonsült mániának hamar nevet is találtak: a karappo okeszutra ("üres zenekar") rövidítése pár esztendő alatt az összes világnyelv jól ismert vendégszavává vált. A legenda árnyékában a karaoke igazi teremtéstörténete valószínűleg ismeretlen marad, és korának kezdetét jobbára az első karaokeberendezések 1971-es piaci megjelenésére teszik. Azóta a karaoke napi tömegigényt kielégítő hatalmas üzletággá vált, amelyet a technológiai fejlődés gyorsuló motorja hajt. A magnókazettákat egy évtizeden belül felváltották a digitális CD-k, könnyen kereshető dalokkal, az atmoszférateremtő, mézédes videókkal, a vágópultok szakállas trükkjeivel és a segédfeliratokkal, amelyek az új slágerek ismertségét növelték. Szédületes lendületét a karaoke technikai egyszerűségéből nyerte, és rövidesen megjelentek a bárhol összeüthető kemping karaokeberendezések, egy pár mikrofonnal és egy TV-VCD kombóval. Családok milliói vásároltak otthonukba karaokeszettet, így a társas tréninget ezután a legfontosabb közösség is bármikor elvégezhette az otthon melegében. Az olcsó készülékek özöne és a csillapíthatatlan szenvedély rövidesen komoly problémákhoz vezetett

az urbánus társadalomban, számba kellett venni a zajcsökkentés lehetséges módjait. Az arany középutat a Japánban kifejlesztett karaokefülkék jelentették, nyilvános utcai bódék, ahol a járókelők enyhíthetnek a szükségükön pár pénzérme fejében. Az első példányt 1984-ben építették Japánban, Okayama megyében, egy rizsföld mellett, egy teherautó vezetőfülkéjének átalakításával. Az automata karaokebokszok azóta minden nagyobb kelet-ázsiai városban meghonosodtak, például Bangkokban a csillogó plázák alagsorában, ahol többnyire 50 forint a dal. Hong Kongban 16 millió dollárt öltek a világ legnagyobb karaoketer-mére, ahol 151 fülke működik napi 24 órában, az év minden napján. Indonéziában, Bali szigetén a Dempasar karaokepalotában faltól falig futó, süppedős padlószőnyegek, finom bőrrel kárpitozott heverők és liftek emelik a luxust, a sziget egyik legelőkelőbb épületében.

Ha Bangkokban a nap egyetlen másodpercét sem szeretnénk karaoke nélkül tölteni, akkor a következőképpen kell eljárnunk: béreljünk egy beépített karaokéval tuningolt Toyota limuzint, vegyünk ki egy szobát a Karaoke Hotelben, kapcsoljuk a tévét a 24 órás karaokecsatornára, iratkozzunk be egy karaokeiskolába, a szabadidőnket pedig töltsük egy tavaly bevezetett mobilszolgáltatással, ami állítólag egy teljes karaoke-hangstúdiót pakol a telcsinkbe. Amennyiben a Toyota limuzin nem elérhető, rendelhetünk egy fuvart Suwit Thongthim úrtól, az első bangkoki karaoketaxi sofőrjétől. Thaiföldön egyébként ötezer karaokemulatót tartanak számon. Karaoke nélkül nem teljes a férfiak élete Kelet-Ázsiában, és nem titok, hogy a karaokebárok vendégei elsősorban többé-kevésbé ifjú urak. Ennek oka akár az is lehetne, hogy a nők még a VCD-szobák intimitásában is jóval szégyellősebbek a férfiaknál, de nem így van: a zene ebben a kultúrában is hallucinogén hatású a nőkre. A dudorászás és a táncmozgások a kelet-ázsiai hölgyek ösztönös tevékenysége, amely a tudatalattiból hangolja az agyat. A férfiak között ezzel szemben jóval több a fatorkú trubadúr, mégis hangosabban és nagyobb számban dalolnak. Akár a thai harci kakasok. A masszázsszalonokhoz és szaunákhoz hasonlóan a gombamód szaporodó karaokebárok előbb Japánban, majd az eszeveszett fejlődésbe lendülő délkelet-ázsiai országokban a stresszes városi férfiak görcsoldója lett. A vendégek frissítő testi és szellemi fürdőre, kikapcsolódásra és nem utolsósorban szórakozásra vágynak, miképp a japán teaházakban. Mindez ugyan férfitársaságban is élvezhető, de nyilvánvalóan jobban esik mosolygós hölgyekkel.

Thaiföldön, Malajziában és Indonéziában a városi karaoke-bárok zömében a gésák szerepét csinos hosztesszlányok látják el, bár képességeik szűkebb határok között mozognak, mint a művelt japán társalkodónőké. Indonéziában a karaoke népszerűségét mutatja, hogy CD-lejátszót lehetetlen vásárolni beépített karaoke-funkció nélkül. Jakarta vagy Bali temérdek karaokemulatójába az Eagles slágerek tekintélyes nyugati és ázsiai vendéget is vonzanak a helyiek mellett.

Chiang Mai, Thaiföld, 2005. április."

 

vakbarát Creative Commons License 2005.10.05 0 0 205

Nagy hírem van!

2005. 11. 19. Szombat 17 órától 22 óráig megszerveztem az első klubb talit.

Részleteket a következő napokban teszem közzé.

Péter

 

cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 204
Szia erapilla! Sziasztok többiek! Nem volt olyan nagy szám a szombati buli. Igaz, már majdnem vége volt a műsornak, mire odaértünk. Paudics Béla lépett fel. Egy zongorista, harmónikás és egy basszusgitáros kísérte. Óriási temperamentummal adta elő magát. A műsor után a közönség nagyrésze hazament.Utána egy vak pasi zenélt, egy másik pedig dobolt. Ötször nyertünk a tombolán. Néhány ismerőssel dumcsiztunk egy kicsit, ücsörögtünk és hallgattuk a zenét. Ennyi volt. 
Előzmény: erapilla (203)
erapilla Creative Commons License 2005.10.01 0 0 203
Holvagytok? Merrejártok? Talán mindenki a szövibe ment?és bulizik?Jó nektek.Aki ottvolt irja meg.
erapilla Creative Commons License 2005.10.01 0 0 202
Hú de jó langyi a radiátor.Szeretem mikor reggel egy szál hálócuccban is lelehet ülni a gépmellé.Remélem te sem fáztok topiklakók!
vakbarát Creative Commons License 2005.09.28 0 0 201
Hiányoztok cimborák!
erapilla Creative Commons License 2005.09.27 0 0 200
Köszi vakbarát ,ez jólesett.
Magdi60 Creative Commons License 2005.09.27 0 0 199
Az  Info Rádióban ma már többször is lement egy riport, hogy az EU hírek a vakok és gyengénlátók számára is elérhetők lesznek, ennek kapcsán mondták, hogy Magyarországon kb. 45 ezer ember, ezek közül 5-600 aki a 250 ezer forintos olvasó szoftvert használja, és még kb. ezer, akik a demo változatot, s, hogy ez nagyon kevés. A riporternő megkérdezte: - És igény volna rá?
vakbarát Creative Commons License 2005.09.26 0 0 198

Hiányzol erapilla!

 

Magdi60 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 197
Sziasztok! Most, az MTV-n, az Estében, lesz egy olyan riport, amit úgy harangoztak be, hogy fillérekbe kerülne a vakok biztonsága a metrón...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!