Igen, a 740esekből volt szívó dízel. Én felújjíttattam az enyém motorját, de így is volt már hengerfejtömítés-kiégés. A hosszú sorhatos motornak nem éppen ideális a termikus eloszlása (vagy mi): az első hengerek jóvel hűtöttebbek, mint a hátsók. A legtöbb (ha nem minden) hengerfej repedéses, ami előbb utóbb a pakolás kiégéséhez vezet. Ráadásul nagyon sokat futott a legtöbb dízel példány. Az enyémet 99ezerért vettem és inkább nem írom le, hogy ennek hányszorosát költöttem EDDIG rá úgy, hogy az alulról rohadó kasztnihoz még nem is nyúltam:)
Én szeretem ezt a motort, de lehet, hogy csak azért, mert vagy 250ezret költöttem a felújítására (pl. 6 Mahle dugó = 90ezer).
Felújítás után is eszi/ette az olajat, ez benne van a gyári normában, de nem keveset szürcsölt belőle. Most egy spéci olaj van benne, amiből 3-4000-ként iszik egy litert. És ez legendásan alacsony érték már...
Ha öreg autót akarsz/tudsz venni, az illúziókat jobb ha elfelejted és nem árt az sem, ha egy racionális autószerelő szakit is viszel a mustrára.
Megbízhatóság, illetve inkább tünetmentesség okán inkább a szomjasabb benzineseket javasolnám Neked, de ennek megfontolása nagymértékben függ attól, hogy hány km-t tervezel bele tenni évente. A benzinesekből ritkább a 2 literes, ami kevesebbet fogyaszt a 2,3-asoknál. Gázzal már megfontolandó alternatíva egy 2,3-as is, ha nem mindig akarod teljes mértékben kiaknázni a benne szunnyadó erőt:)
Nekem van egy 2,3-as benzines SÁRGA 245-ösöm is (131LE), Ő hűségesen várja sorsát a parkolóban:/
A dízel autóm rég frissített értékeléséről itt olvashatsz:
A biztonságos rész az nekem is fontos. Talán ezért nem bánom annyira ennek az 1 esnek a történetét. Mondjuk a 240 esnek elég korrekt a biztonsága. Idősebb járgányoknál nagyon fontos a nem korrodált karosszéria. A 740 is létezett turbo nélküli dízellel?Uye abban is az LT motorja volt , ha jól tudom.
Ha autót racionális gondolkodással vásárló személyt szeretnél kérdezni, rossz ajtón kopogtatsz:)
Én annak idején beleszerelmesedtem a 240-esekbe és leszállt a köd.
A totálcar-on tuti van olyan cikk, hogy autóvásárlásnál mikre kell figyelni. Talán 2 napja is olvastam rajta ilyet, de több korábbi is van (szokásos átverések, Nyíregyházáról, Békéscsabáról, BP környékéről ne, stb. Ezeket olvastam, nem én tapasztaltam!).
Örök szabály (lenne), hogy idősebb autónál nem a kilométeróra állást kell nézni, hanem az össz állapotot, benyomást. Ez utóbbi az eladó tekintetében is árulkodó: egy telefonos egyeztetés hangvételéből is sok minden kiderül az eladóról és így az autóról is.
És csak türelem, ne felindulásból vedd meg a Tiedet, mint én:)
Nekem leginkább az volt az eddigi vételeim legerősebb tényezője, hogy minél inkább kitűnjön a műanyag tömegből és biztonságos legyen (Citroen CX, Volvo 244 és céges SÁRGA MCV:) )
Szia!Az van, hogy leértem Pécsre és előttem 10 perccel elvitte egy unokatestvér.Értsd kifizette, és már nem hozhattam el. Amikor Te a VoLVO-t vetted, milyen szempontokat vettél figyelembe?Mennyire van alkatrész a géphez? Gondolom az LT motorra gondoltál, ami 2.4 es?!
Y.E.I.S. - szívóoldali gázlengések miatt, igen hasznos, én is használok 2T, motor nem torpan azóta a gázadásra a szegénykeverékes beáll. Jikov karbival
Nem, a Volvo-nak a 80-as évek elején (sem) nem volt dízel motorja, így a VW LT-kben használt, robusztus motort vásárolta meg a volksburgi márkától. A 700-as, 900-as sorozatokban turbó motorral is szerelték (109, 116, 122LE-vel)
Ha nem az eco módhoz, akkor Te hova sorolod a forgalmi viszonyokhoz igazított, motorféket/kigurulást a piros lámpáig, szemben a végig, 50-et tartó gázpedálállással, stb-t?
Ha kopott a motor akkor az étolajról már most tegyél le. Ismerősnek evégett volt már húzós motorfelújítós-sz.p.s tapasztalata. Lecsorgott a lé a henger falán, be a blokkba és ott szépen meg(t)ette, amit csak tudott..."
Minden motorban gyakran érdemes ellenőrizni az olaj állapotát.