szerintem azt gondolja, hogy ha egy ekkora nagy, sárga izé egész nap fel alá tud mászkálni a két véá között akkor már minden elképzelhető. (szándékosan használtam a szakzsargont a végállomásra)
Vótam ma a régi végállomásná' fotózni az új gépemmel.
A hídnál levő lépcsőn ereszkedtem le az árokba, és a vízelvezetőn jutottam el a régi végállomás peronjaihoz. Néha szembejött 1-2 villamos...
Ez már a régi vá., egy oldallépcső korlátjának maradványa.
Itt a sárga kövek jól jelzi, hol is kezdődött egykor a lépcső.
Itt találtam egy régi felsővezetéktartót is. Nem tudom, mikor szedhették ki; vagy akkor, amikor a végállomás épületet a túloldalra tették át, vagy amikor megszűnt a vá.
Ez a jobb peron.
Az aluljáró kezdete a bal peronról.
És az épület egykori helye a virágtartókkal. Gyerekvasutas koromban még ezeken ülve vártunk az 56-osra. A kissé arrébb levő korlátnál megtaláltam az egykori indításjelző lámpa csonkját is.
Sajnos van egy-két csövesügyileg különösen frekventált vonal a városban. Ilyen a 4-6, az 1-es, és sajnos a topikhős is egyre inkább ide tartozik. A csöviknek tudniillik több bázisuk is van a viszonylat mentén, és a belvárosi """munkahelyeikre"" az 56-ossal transzportálják magukat. A bázisok:
-Kelemen László utca, 29-es Széher út irányú megállója
-Budagyöngye, kerékpártárló a bevásárlóközpont parkolójában
-János kórház-Nagyajtai utca, a SzilFaSor és a Kútvölgyi közti erdő, továbbá a Nagyajtai utca esőbeállója
-Nyúl utca, a Városmajor maga, és a felső sétálóút padjai
Innen rajzanak ki naponta, és ami nagyobb baj, hogy ide is jönnek vissza. Gondolom - vajon miért ?? - bérlet, jegy nélkül. A tartózkodási helyükről gyakorlatilag elzavarják az embert, hiszen a beszédük, a modoruk, és legfőképpen a szaguk kiállhatatlan. Itt van a Kelemen László: ha ezek a barmok beveszik magukat a megállóba, az öreg néni nem tud leülni, a nyugodtan várakozni nem lehet, szinte az útra kell kilépni, hogy a szagtól megszabaduljon az ember. Arról nem is beszélve, hogy a mozgássérülteknek készült, és emiatt nagyobb belső terű telefonfülkét is lestoppolják maguknak. Ideje volna őket leszedni, és nem csak a vilnyákról, hanem az említett bázisaikról is. Engem nagyon zavar ez a totál munkakerülő banda. Persze vannak (ld. kelemennél) akik legalább fedélnélkült árulnak, de sajnos nem ez a jellemző. A budagyöngyei kompánia aztán meg végképp csak a levegőt piszkítja. Egyszerűen seperjék ki őket ezekről a helyekről! Vagy próbáljanak - nem is mindig valami sokat - dolgozni, legalább azt színlelni, vagy pedig egy szavuk nem lehet, ha elzavarják őket! Utálom, hogy jövök haza egy színdarabról és a villamoson ahelyett, hogy a látottakat végiggondolnám, az áporodott csövesszagba kell beleülnöm, és azt kell hallgatnom, hogy Jáóóóózsi mennyit ivott ma a kocsmában!