Palawan Balihoz max annyiban hasonlo, hogy mindketto tropusi sziget DK-Azsiaban.
Amugy valoban mig Balira a nyar idealis idojarasilag, Palawan akkor nagyon esos lehet (es nekem, akkor, az is volt). A taj Palawanon is gyonyoru lehet, foleg a kornyezo kis sziklaszigeteken, a strandok akar siman verhetik is Balit, am a Balin annyira valtozatos es lenyugozo kulturat es epiteszeti vagy tortenelmi latnivalokat itt hiaba keresned.
Kétségbeesetten keresgélem a jó úti célokat nyárra, július elejére, és találtam jó áron repjegyet Puerto Princesába, jó áron egy kis hotelben. Beontrips-szel foglalnék, bár még gondolkodom rajta, mielőtt lefoglalnám felelőtlenül. Mi a véleményetek erről? Tudom a július nem a legjobb hónap az utazásra, de a párommal csak akkor érünk rá :( Ti belevágnátok a helyünkben? Olyan szépek a strandok, és a természeti adottságok lenyűgözőek. Tavaly Balin voltunk, de az most eléggé megdrágult, ezért valami hasonlót kerestünk....
"...the decision will be in the hands of President Rodrigo Duterte, who described Boracay as a cesspool in a speech before a business forum in February."
Már barátkozom a dubai-i városnézéssel, mert ahogy néztem, Manilát simán ki lehet hagyni.
Nézegetem, amikre felhívtátok a figyelmemet, úgyhogy a terv változóban:)
Azt néztem, hogy simán lehet jó csatlakozással továbbmenni Manilából, pl Dumaguetébe akár 2 órás átszállási idővel, de ahhoz persze egyben kéne megvenni a jegyet DXB-MNL-DGT vonalra, hogy a csomagokkal ne kelljen foglalkozni (mi nem tudunk csak kézivel menni nyaralni, főleg nem 7 kg-ossal).
Ha nem egyben veszem meg, akkor is vannak opciók, van több gép is egy nap, még mindig nem kell Manilában aludni.
Amikor jó áron van a nemzetközi, akkor nincs elég jó áron a belföldi, ugye?
Esetleg valaki nem tudja, honnan lehetne tudni, hogy melyik viszonylatokban van gond a 20kg-s poggyásszal?
Arra gondolok, hogy pl. Siargao-ra hiába veszi meg az ember előre a 20kg-ot, ott a 10 felettit ismét kifizettetik, mert turbó légcsavaros( vagy valami ilyesmi).
Anno például Danjugan szigetről olvastam jókat, mint Apo alternatívája (amit tudtommal mára nagyon felkaptak. Ottjártamkor - mármint Apón - főleg búvárok látogatták, akik merülések után vissza is mentek Negrosra, de az utóbbi években ez állítólag változott. Danjugan Sipalaynál van, nem közvetlenül Dumaguete mellett, de talán nem egy óriási táv. Sipalayban még a Sugar beach tűnik ígéretesnek. Ha jól emlékszem anno a Thorn Treen olvastam valakiről, aki elég sokat lehúzott az országban és csinált különböző road tripeket robogóval, az ő beszámolóján akadt meg a szemem, azt hiszem. Talán írt más helyekről is (majd megpróbálok rákeresni, hátha megtalálom), de nekem ez a két hely tűnt érdekesnek.
A belföldi repülés mindig olcsó, gyakran vannak ehhez hasonló akciók, amikor tényleg néhány ezer forintért lehet repülni. Nekem volt már olyan, hogy júniusban dőlt csak el, hogy július közepén tudok menni és nem volt gond olcsó jegyeket találni (persze némi flexibilitás azért nem árt). 2020-as utazáshoz ne aggódj, 2018 eleje van. 2019 közepén bőven elég lesz megvenni a jegyeket.
Azt mondd meg nekem , légyszi, mire lehet számítani?
Most ugyan fut a Philippine 77 éves promóciója, a Cebu meg 22-est csinál. Minden évben tolnak egy ilyent, vagy ez csak azért, mert jópofa a 22,33, stb.
Vagy jövőre majd más lesz az apropó, de ezek mindig vannak?
Az 1 pesos meg ezek között az összes különbség a 21 peso, ugye?
Ezekben sincs benne semmi meg abban sem, ha nem tévedek.
Panglao palackos merülésre jobb, mint sznorkelzni (pipával és maszkkal a víz tetején úszkálni), és ha Bohol sem kifejezetten érdekel, akkor szerintem jobban jársz, ha más szigeteket nézel ki magadnak.
Palawan esetleg nem érdekel? Mindenkinek be szokott jönni, nagyon jó hely.
3 hétbe jó tervezéssel egyébként sok minden beleférhet, szerintem egy Cebu - Bantayan - Cebu - Bohol - Panglao - Cebu kör kb. 10-12 nap, még kényelmes tempóban is (persze más kérdés, ha valahol egy hosszabb tengerparti lazulás a cél).
Ha ragaszkodsz Cebuhoz, akkor esetleg érdekes lehet a Cebu - Oslob (itt vannak a cetcápák, Cebu szigeténél) - Dumaguete - Apo - s esetleg még Siquijor (itt nem jártam, de népszerű). Apo szigetén sznorkelezve sok teknős is látható, bár a sziget nem kifejezetten szép és mint hallottam, az utóbbi években igen turistás lett (én 2014-en voltam). Dumaguete körül vannak még egyéb jó helyek is.
Viszont ha nem voltál/voltatok, szerintem Palawan lehet az egyik legjobb választás, ott lehet sznorkelezni is, és a szigetek is nagyon szépek.
Esetleg Ceburól repülhető Camiguin, ahol szintén nem jártam még, de tervben van, képeken nagyon szép.
Szerintem 2020-ra teljesen felesleges most tervezni, de te tudod 2016=ban voltam eloszor, lattam iden a valtozast Szerencsere az arak nem valtoztak, de pl kibovitettek MPH-t, buszozas van a gepekhez:) Szigorubb az alkohollal es dohanyzassal kapcsolatos szabalyzas stb
Siargao teljesen kiepitett, a szorfosokon kivul eleg sok franciaval es spanyollal, viszont nincsenek azsiaiak (kinak, koreai stb) Ugyanolyan olcso, mint mindenhol, de nem art tudni, hogy Boracay a legolcsobb 1 napra bereltem egy motorost, reggeli apalyban Magpupungko, utana Sugba Lagoon, ez egyedul mindennel egyutt 2000PHP volt A szokasos Guyam, Daku, Naked island hopping, szintem egyedul a bankaban 800PHP volt
Ha nem merultok, Malapascua kihagyhato A sziget rendben van, korbe lehet gyalogolni, nincsenek autok, az eszaki strandok teljesen kihaltak Az atjutas rossz idoben viszont eleg zuros lehet, csonakkal a bankaig, aztan atmaszas/atugras/ateses Nekem esett az eso, kb 1-1.5m hullamok voltak, nem elveztem El akartam menni Kalanggamanra, de elment a kedvem a rossz idoben valo hajokazastol Szarazfoldon mentem at Malapascuarol Bantayanra (Maya-Don Pedro-Hagnaya-Santa Fe) ez osszesen kb. 500PHP Bankaval kb. 1500PHP volt az indulo ar, de nem erdekelt kulonosebben
Bantayan jobban tetszett es normalis hajok mennek, nagyobb sziget, szebb partok (Kota Beach is meglepoen jo es persze a Paradise Beach is) Santa Fe is jo hangulatu hely (itt sincsenek kinaiak)
Cebu Cityben jar a MyBus a repter es North Bus Terminal kozott, 25PHP-ert (nem kell baszakodni a taxisokkal) Innen mennek a buszok, minibuszok Mayaba es Hagnayaba (180-250PHP alkutol fugg, 3.5-5 ora az ut) A neten az arakat megtalalod, meglepoen pontosak
Ezt a Caramoan-os beszámolódat anno olvastam, majd ismét nekifutok, kösz hogy emlékeztettél.
A Kalibo-s transzfert azért szenvedtem meg annyira, mert egy durva migrénes fejfájás elrontotta, de nem zárkózom el egy hosszú transzfertől, ha valahova nagyon el akarok menni, és csak így lehet.
De Boracay-ra újra csak Caticlan-ból! Ha egyáltalán...
kb. 3 hétre szoktunk menni és szeretem okosan megoldani:)
Az uram már nehezebb eset, ő azért nem vállal puritánabb körülményeket be az itthoniaknál, de pl. Boracay-on ezzel nem volt gond, megfizethető volt az európai színvonalú szállás és étkezés is.
Panglao: csak felszínen búvárkodunk, ha az ok, minket érdekel:)
Csokihegyek meg a szegény "rémült" makik meglesznek nélkülem, nem izgatnak.
Csak ez volt még közel Cebuhoz, ahol jól el lehet tölteni valamennyi időt, nem túl sok fáradsággal, s talán szép helyen is.
Helló! Ugyan engem nem kérdeztél, de azért megosztanám véleményem, hátha hasznos lehet. Siargaon én 2016 elején jártam, tehát kereken kettő éve, és mivel már akkor kezdett fellendülni a turizmus (már akkor is rengeteg szállás volt elérhető), ezért az "eldugott Paradicsomot" én máshol keresném. A sokszor nevetségesen olcsó belföldi repülőjegyek miatt nagyon egyszerű Siargaóra utazni (Cebu ugye repül oda), és mennek is az emberek bőven. Ettől függetlenül egy remek hely, alacsony árakkal (ami az ország egészére elmondható, ha akarjuk, hogy olcsó legyen), csak reális elképzelésekkel utazz oda és akkor szuper lesz.
Malapscuától még kevésbé várnék világvégi élményt, az már korábban is híres merülőhely volt, és a 2013as tájfun ugyan letarolta, de azóta nyilván visszaállt már a rend ott is, szóval nem lennétek egyedül. Ha fontos, hogy legyen a tervben 1-2 sziget, amit még nem kaptak fel a külföldiek, akkor ajánlanám például Caramoant (itt írtam róla: http://bit.ly/2FUFLym ), bár ha neked már a kaliboi transzfer is hosszú Boracayra, akkor a kiépítetlen szigetek nem biztos, hogy neked valók és ezt most nem kötözködésből írom.
A terved kivitelezhető (bár Bantayanról ha olcsón szeretnél Malapascuára jutni, akkor először vissza kell menni Cebu északi részére, majd újra hajózni - időben ez sem vészes, közvetlen menetrendszerinti járat nincs, bérelni lehet, de az drágább), megérdeklődhetem, hogy mennyi időt szánnál az útra? Pangalót én csak akkor ajánlanám, ha búvárkodtok, egyébként felejthető. A csokihegyektől sem dobtam hanyatt magam, de ízlések és pofonok.
Repjegy témában még áskálódok, de úgyis 2020-as terv lesz...nem sürgős annyira.
Viszont az élményeid frissek, úgyhogy azokról kérdeznék, ha ráérsz:)
Mi úgy terveztük, hogy Cebuba érkezünk majd, onnan busszal fel északra, hajóval át Bantayanra, (onnan Malapascua valami kishajóval, gondolom, de azt mi kihagytuk a tervből azért, mert "világvégi" élményt Siargao-tól reméltünk.De visszakerülhet, ha meggyőzöl:)
Áthajóznánk Cebuból Taglibaranba, onnan Panglao, ahonnan esetleg valami kishajóval visszakeverednénk Cebura , de közvetlenül a cetcápákhoz, valamint még ugye elreppennénk Siargao-ra.
Ezek sorrendje akárhogy is alakulhat, nem véstük kőbe.
Kicsit elcsábultam megint Boracayra, mert jó áron repülve Caticlanba azért még érdekelne, bár tavaly már voltunk, de akkor Kalibóba repültünk, és azt a hosszú transzfert még egyszer nem ismételnénk.
Az Angol parton elviselhető volt az 1m2-re eső kínaiak száma :)
Hol milyen benyomásaid voltak, hogy oldottad meg a szigetek közti transzfereket (ahol nem a Cebuval), milyen árakon , melyik hely miért tetszett, vagy miért nem, árak milyenek voltak pl. Siargao-n , ami jól kiesik mindenhonnan, ezért bármit el tudok képzelni az árazási technikájukról :)
Nagyon köszönöm, ha szánsz időt a válaszra.
Remélhetőleg olvassa a fórumot még Csaba&Betti is, mert az ő élményeiket is szívesen olvasnám.