A toronydaruk az élő város különös képződményei. Kinőnek a földből, majd egy ideig uralják a környéket. Felülről figyelik a várost, dolgoznak, forogna, élnek. Aztán egy idő után lebomlanak, eltűnnek, hogy máshol emelkedjenek fel újra. Amit a toronydaru lát, az egy egyszeri, megismételhetetlen várostörténet. Maga a daru is egy különös képződmény: megfigyeltétek már, milyen munka felépíteni vagy lebontani egy toronydarut?
Írjatok meg mindent, amit a toronydarukról tudtok. Hol vannak, éppen hol épülnek, mit építenek, hol bontanak le egyet, mekkorák, miért különlegesek.
Gyűjtsünk toronydarut.
Jó kérdés! :-o A lengyel fórumon kéne megkérdeznünk, ott talán tudja valaki. A 60/100-ról én is csak annyit tudok, hogy létezett, meg talán valami rossz minőségű, fekete-fehér fotót is láttam róla, de ennyi. Valószínűleg tényleg nagyon ritka lehetett.
Szia Zsolt te lenyugozo jo nezni nem tudom mar hanyadjara nezem elkepeszto hogy egy kozel 60 eves daru ijen szepenn mukodjon meg most is eszmeletlen ez az oreg vas .
Ment a levél mindkettőtöknek. :) Örülök, hogy valakik azért értékelik ezt a találatot - az utóbbi 10 év termései közül ez messze a top 3-ban van, ha nem egyenesen az évtized fogása! :)
Üdv, Urak! Ha valaki arra jár, Split igazi daru paradicsom! Főleg portáldaruk, de van pár torony is. Egy számomra ismeretlen, a szomszédos épületből fotózva.