Keresés

Részletes keresés

Biovadász Creative Commons License 2007.11.23 0 0 111
Az ilyen lelki sérüléseket, hogy többé autóra rá se mersz nézni, azért egy autómentes karib tengeri szigeten tudod csak leélni a hátralévő életedet, miközben benszülött szolgák legyeznek, mert már attól is hőhullámod lesz ha eszedbe jut, csak a bíróságon tudod átnyomni, rengeteg szakértői és szakorvosi véleménnyel. :)

De ilyesminek inkább az amcsiknál van hagyománya, az európai bíróságokon nehezebben fogsz boldogulni. :)
Előzmény: Lilian30 (110)
Lilian30 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 110
Köszönöm a válaszokat! Az a helyzet, hogy egy ilyen szegycsont törésnél (úgy mint a bordatörésnél) nem nagyon lehet mit tenni. Kaptam fájdalom csillapítót meg pihennem kell. Ennyi. Tehát nincs gyógytornász, kezelések, stb. Azt mondta a biztosítós hölgyemény is, hogy csatoljam a gyógyszer blokkokat, meg a vizitdíj nyugtát, de ezen kívül nekem csak a táppénzes papírom van. Viszont egy ügyvéd azt írta, hogy ilyen esetben lehet hivatkozni lelki sérülésre, egyebekre. Meg azt, hogy ha a törés simán következmények nélkül gyógyul, akkor is be lehet nyújtani kárigányt. Na de most mit írjak? Nem merek beülni a kocsiba azóta? (nem is tudnék, mert szerelőnél van :) ) A másik meg, hogy a biztosító pontos összeget kér.... Még sosem voltam ilyen helyzetben, fogalmam sincs, mennyit kérhetek. Pereskedni nem szeretnék, mert azt olvastam, hogy az évekig is eltarthat.
Lehet, hogy az lesz a legegyszerűbb, ha beadom a kis blokkjaimat meg a táppénzes papíromat és kész. :(
Sityu13 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 109

 

Szia.

 

Köszönöm, én is így gondoltam, csak nem tudtam 100 %-ra.

 

 

 

 

Előzmény: ötfalusi (108)
ötfalusi Creative Commons License 2007.11.23 0 0 108

Sztem semmi értelme előbb megkötni a biztosítást. Az átvételkor lesz lehetőséged, ott már minden adat a rendelkezésedre fog állni.

A biztosítást természetesen csak az évből vagy negyedévből még hátralévő időre kell megkötni.

Előzmény: Sityu13 (106)
ötfalusi Creative Commons License 2007.11.23 0 0 107
Én azért azt mondom érdmes ügyvédhez fordulni, lehetőleg olyanhoz, aki nem az első kárigényt adja be. Pereskedni általában nem kell, a biztosítók gyakorlata itt nem olyan, mint a pléhkár-ügyekben. Itt elég korrektül fizetnek. Sok múlik viszont a jól összeállított kárigényen.
Előzmény: Lilian30 (104)
Sityu13 Creative Commons License 2007.11.22 0 0 106

 

SZiasztok.

 

Segítséget szeretnék kérni. 

 

KB három hít múlva veszem át az autómat és szernék rá KGFB kötni.

 

Kérdéseim:

 

Ha most kötöm meg a biztosítást, akkor az milyen időszakra szól, mert a váltás ugye dec 31, de ebből az évből már csak 1 bő hónap van hárta. Minimum ki kell fizetni egy negyedévet vagy csak egy hónap?

 

2: Még nem tudom a rendszámot és a forgalmi számát. El tudom így indítani a bítosítás megkötését, vagy csak ha már ezek a kezembe vannak?

 

 

Köszönöm a segítséget.

Biovadász Creative Commons License 2007.11.22 0 0 105
Gondold át, hogy milyen költségeid voltak.
A kgfb minden olyan kárra fizet a sérülésed kapcsán, amire a tb nem.
Gyógyszerköltség, gyógytorna, gyógyászati segédeszközök, keresetkiesés, stb.
Írj le mindent ami neked pénzedbe került, meg kellett venni, ki kellett fizetni, illetve ami pénzt ez miatt nem kaptál meg.
Írd össze, tedd mellé a számlákat/blokkokat/bizonylatokat.

Ne gondolkozz azon hogy mit kérhetsz, hanem kérjél mindent.
Utána majd még ráérsz a biztosítóval vitatkozni.
Előzmény: Lilian30 (104)
Lilian30 Creative Commons License 2007.11.22 0 0 104
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!
Nemrég autóbalesetet szenvedtem, melynek következtében szegycsont törésem lett. A vétkes autós biztosítójához szeretnék benyújtani kárigényt, de ők nem valami segítőkészek. Azt mondta az Ügyintéző hölgy, hogy részletesen írjam le, mire tartok igényt. Mikor megkérdeztem, hogy mire tarthatok, azt mondta, hogy ő nem adhat konkrét felvilágosítást. Azt elárulta, hogy a gyógyszer költséget, vizitdíjat és a táppénz folytán kieső keresetet benyújthatom, de mást nem mondott. Azt tanácsolta, kérdezzek meg egy ügyvédet!
Nem szeretnék pereskedni velük, mert erre sem időm, sem pénzem, sem enegriám nincs. Viszont ez a hölgyemény forintosítva kéri a felsorolást. Nem tudom mit lehet ilyenkor kérni, és pláne azt nem, milyen értékben.
ofika Creative Commons License 2007.11.22 0 0 103

Sziasztok!

ért valaki a termék biztosításhoz avagy jótálláshosszabításhoz?

2 év után tönkrement a TV-m, azt mondták nem javítható, de csak cserét adnak, pénzt nem, illetve ki sem pótolhatom nagyobb tv-re.

Tényelg csak ez lehet, vagy követelhetem a pénzem? Hiszen mi van ha az ajánlott Tv nem tetszik, mégha megfelel is a paramétereknek?

köszi

ötfalusi Creative Commons License 2007.11.13 0 0 102

Szerintem itt azért legeslegelsősorban az árnak kell döntenie, hiszen Te jószerével soha nem kapsz a saját biztosítódtól szolgáltatást. (Legfeljebb a csekkeket.)

Én tavaly kötötem át az Allianztól a Generalihoz, - 19.700.-Ft/év.

Előző évben az Allianztól a K&H-hoz (egy másik autót), ott is hasonló volt a különbség. Mindkettővel gondtalan volt az együttműködés.

A K&H-nál jópofa, hogy a negyedéves pénz beérkezte után automatikusan küldik a nemzetközi zöldkártyát, mi ugyan ritkán használjuk, de jó, mert látom, hogy beérkezett a díj, ha külföldre megyek, akkor meg nem kell külön bemenni érte. 

 

Szóval szerintem bátran váltani! 

Előzmény: kp78 (100)
Biovadász Creative Commons License 2007.11.13 0 0 101
Javasolnám a "kötelező biztosítás" nevű fórumot. :)
Előzmény: kp78 (100)
kp78 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 100
Ismét aktuális a kötelező biztosítások téma, kicsit feldobhatnánk tapasztalatokkal, ki melyik társaság zsebét tömte 2007-ben, és vannak-e tapasztalatai vele (jó/rossz), marad a réginél, vagy újat keres.

Nekem sajnos most indul A0-ról a biztosításom, mivel az eddigi kocsimnál apám volt az üzembentartó, én pedig "csak" tulaj, de az új kocsimra egyéb okok miatt nem írathattam be, így nekem, mint tulajdonosnak kell megtalálnom a legkedvezőbb biztosítást jövőre. Pedig apám már B3-ban volt a "kocsimmal", de minden jel szerint ezt elbuktam
Szóval új szerződő lévén nem egyszerű a dolog, mert a nevemen utoljára kb. 2000-ben volt kötelező bizti, egy 125ccm-es mocira.

A legkedvezőbbet egy Biztosítási kalkulátor szerint a Groupama adta, de abszolút nem ismerem ezt a biztosítót, meg a 2. helyezett KÖBE-vel sincs semmi tapasztalatom.

Van vkinek ezen társasággal kapcsolatban bármilyen tapasztalata? Merjem átkötni vmelyikhez online a kötelezőmet 2008-ra?

Nagyon köszönök előre is mindennemű hozzászólást!

Üdv
Cimce Creative Commons License 2007.10.31 0 0 99

sziasztok. hogy tudnánk ugy biztosítást kötni, hogy visszamenőleg ne kelljen kifizetni a motorra, mert 2005-től nincs biztim. ha bárki tud segítsen.köszi.

(nem akarom átiratni)

Biovadász Creative Commons License 2007.10.24 0 0 98
Hm...

Melyik bank milyen bankkártyája az, amelyiken magas biztosítási összegek vannak?
Általában csak a legvacakabb szokott benne lenni.
Előzmény: ed_ (97)
ed_ Creative Commons License 2007.10.15 0 0 97

Sziasztok,

nekem utazási biztosítás kellene, de CSAK LEMONDÁSI. Merthogy utasbiztosításom a hitelkártyám miatt van, elég magasak a térítési összegek is, úgyhogy nem fogok külön utasbiztosítást kötni. A hitelkártyához járó biztosítás azonban nem fizet lemondásra. Van olyan utasbiztosítási termék, ami CSAK lemondáskor fizet? Hallott már valaki ilyenről? Kösz.

ötfalusi Creative Commons License 2007.10.05 0 0 96
Ha aktuális még, akkor kérlek azt írjad már le, hogy most megvan az elkövető vagy nincs? Illetve megtalált-e a rendőrség valamit a lopott cuccból? Esetleg a szokásos "ismeretlen tetteses" megszüntetésre vársz? Nem mindegy.
Előzmény: tamás31 (95)
tamás31 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 95

Jó estét!

 

Segitségre volna szügségem.

 

Kb 1 hónapja,betörtek ingatlanomba,elvittek pár dolgot,majd felgyujtották!

 

Olyan lakásbiztositásom volt,ami akkor is fizet,ha megvan,akkor is ha nincs az elkövető!

 

Összegszerűségben megeggyeztünk a biztositóval,de a kár kifizetését a rendörségi nyomozás megszüntető határozathoz kötik!

 

Ez lehet 60-90-120stb nap.

 

Állitólag van egy fővárosi biróság polgári kollegiumának határozata,ami arról szol,hogy a biztositonak FIZETNI KELL,a határozat elött is!!

 

 

tud valaki hivatkozási alapot,ami elérhető???

Biovadász Creative Commons License 2007.08.22 0 0 94
Gyere át ide, éppen tárgyalva van egy másik elhajtós eset:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9017405
Előzmény: Vorita (93)
Vorita Creative Commons License 2007.08.22 0 0 93

Kellemes délutánt minden Fórumozónak!

 

Érdeklődnék, hátha járt valaki hasonló cipőben, és tud néhány jótanácsot.

 

Múlt hétfőre virradóan összetörték a parkoló autómat. Két szemtanú is volt, az egyik nevét stb. tudjuk, a másikét viszont, aki felírt a kárt okozó autó rendszámát, nem.

Lényeg, hogy megvan a vétkes autó rendszáma, ő maga sajnos nem, mert természetesen elhajtott.

 

Kijött a kerületi rendőrségről helyszínelni két rendőr, se fotó, se semmi, tulajdonképpen egyelőre csak az én fejemben létezik a baleset, mert papírt azóta sem kaptam. Talán ma, de nem bízom benne, mert sajnos nem voltak túl kedvesek a telefon végén, még kevésbé bíztatóak...

 

A biztosítónál kiderült, hogy a kárt okozó autó körözés alatt áll, ráadásul biztosítás sincsen rajta.

 

Mivel a rendőrségtől nincs papírunk, így a szívességi kárfelmérést 15 ezer forintért csinálják meg, amit TALÁN visszafizet a MABISZ.

 

És akkor még nem látom az esélyt arra, hogy a javíttatás összeeg esetleg visszakerüljön a zsebembe.

 

Ha valakinek volt hasonló tapasztalata, hogy mit kell ilyenkor csinálni, mire kell odafigyelni, azt szívesen venném.

 

Üdv.:

 

Vorita

 

p.s.: plusz finomság, hogy a balesetet 2 térfigyelő kamera is látta, de a felvételeket nem kéri ki a kerület... :(

Biovadász Creative Commons License 2007.08.18 0 0 92
Kutya, macska, ilyemi.
Minden amit a sarki Díszhal-madár boltban beszerezhetsz és egy szállodába kis ráfizetéssel magaddal vihetsz.

Haszonállat nem nyert, sógornő zsebből fizeti a károdat (ez a jobbik eset, mintha casco-ra rendeznéd és utána a biztosító hajtaná be rajta)
Előzmény: kivancsikacsa (91)
kivancsikacsa Creative Commons License 2007.08.18 0 0 91

 

 

Mi számít kisállatnak a biztosító szerint?

Kérem segítsen, aki ért hozzá.

 

Tegnap a sógornőméknél voltunk, akik tanyán laknak. A tanya elkerített. Mi a kerítésen kívül álltunk meg az autónkkal, a tanya saját külön bejáróján. Miközben mi bent beszélgettünk, a sogornőmék kecskéje kiszökött valahogy, és nekiment az autónak, úgy, hogy a bal első sárvédőt és az ajtót behorpasztotta, és össze-vissza karcolta a szarvával. Az autószerelő első ránézésre azt mondta, hogy nem javítható, hanem elemcserés. Azt hittem elájulok, amikor megláttam, hogy mit művelt.

A sógornőméknek van lakásbiztosításuk, ami tartalmaz egy felelősségbiztosítás részt, amelyben az van, hogy a kisállat okozta kárt is téríti a biztosító. De mi számít kisállatnak? A kecske?

Nekem van cascom az autón, mivel még csak két éves, de ha nem muszáj, akkor nem azt vennénk igénybe, mivel 200000 Ft az önrészem, tehát nagyon magas.

 

_csillesz_ Creative Commons License 2007.08.05 0 0 90
Szeretnék kötni életbiztosítást (eddigi gondolataim szerint valami vegyeset), férjemnek;adjatok tippet, mit ne kössek. Vagy mi az ami tuti. Jöhet a mailemre is.
Zmagdi Creative Commons License 2007.07.09 0 0 89

Üdv mindenkinek!

 

Kb. egy hónapja kezdődött a kálváriám a Generali Zrt-vel, amikor villámcsapás okozta kár történt otthonomban. Az már csak a hab a tortán, hogy egy fillért sem fizetnek. Nem hittem volna, hogy ma egy szolgáltató megengedhet magának ilyen alkalmazottakat. Íme az "ügy" részletes leírása a Generalinak íródott panaszlevél formájában:

 

2007. 06. 04-én éjszaka vihar, villámlás okozta káresemény történt otthonomban (6900. Makó, Igás tanya 23/9, biztosítási kötvényszám: 95896106104075000), amit másnap reggel (06. 05.) azonnal jeleztem a biztosítási üzletkötőmnek. Az azonnal érzékelhető kár egy 3 éves Daewoo televízióban, az internet routerben és néhány halogén izzóban történt. A TV-t még aznap Balázsi Zoltán híradásipari technikus, 6900 Makó, Martinovics u. 29. műhelyébe szállítottam javításra, a router ügyében pedig értesítettem az internet szolgáltatómat.

Másnap délután (06. 06.) felhívott szegedi irodájukból Marshalek Tamás úr, aki arrogánsan, lekezelően utasított, hogy azonnal hozzam el a TV-t a szerelőtől, a routert pedig cseréltessem ki az internet szolgáltatómmal. Másnap reggel elmentem a TV-ért a szerelőhöz, de az már elvégezte a javítást. A biztosítási üzletkötőm felvilágosításának megfelelően az áfa-s számla mellé csatolta a szerelő a cserélt alkatrészeket egy lezárt tasakban és egy szakvéleményt. (A számla értéke 12. 100,-).

Pénteken (06. 08.) az internet szolgáltatóm kicserélte a routert saját kontójára, ekkor észleltem, hogy Toshiba laptopom hálókártyája is tönkrement, amit azonnal jeleztem az üzletkötőmnek.

Hétfőn (06. 11.) Marshalek úr jelentkezett telefonon és közölte, hogy küldi a szerviz kocsit a készülékekért és burkoltan biztosítási csalással vádolt, amiért a laptop hibáját nem jeleztem a TV-vel egy időpontban, mire közöltem vele a föntebb leírtakat. Délután megérkezett az autó és átvételi elismervény fejében általam ismeretlen helyre szállították a laptopomat és a szerelő által a televízió javításról kiállított számlát, szakvéleményt és lezárt tasakban a cserélt alkatrészeket.

Június 18-án ismét jelentkezett telefonon Marshalek úr és közölte, hogy a TV javítási számláját nem fogja kifizetni, és rövidesen visszaküldi, valamint aziránt érdeklődött, hogy mennyit ér a laptopom. Közöltem vele, hogy nem vagyok tisztában a piaci értékével, valamint azt, hogy az Egyesült Államokból származik és tavaly vásároltam jogtiszta szofverekkel. Ekkor Marshalek úr közölte velem, hogy majd ő utánajár az értékének.

Szerdán (06. 20.) megérkezett a szerviz kocsi a javítási számlával, szakvéleménnyel és a kicserélt alkatrészekkel, amelyek csomagolása sértetlen volt!

A mai napon (06. 22.) ismét felhívott Marshalek úr a laptop ügyében és nyíltan közölte velem, hogy ő továbbra is manipulációra gyanakszik. Kikértem magamnak a gyanúsítgatást és közöltem vele, hogy küldje vissza a laptopot és zárjuk le az ügyet.

Legalább 10 éve van Önöknél kisebb-nagyobb megszakításokkal gépjármű felelősség biztosításom. Amikor megvettem a jelenlegi lakásomat és a hitel miatt lakásbiztosításra volt szükségem, éppen a korrekt ügyintézés, a problémamentes, többéves jó kapcsolat miatt esett Önökre a választásom. Kikérem magamnak az ilyen gyanúsítgatásokat, és ezt a hangnemet! Eddigi életem során még egy szabálysértési eljárás sem folyt ellenem és most sem hiszem, hogy rászolgáltam ezekre a rágalmakra! Az adott időpontban több, a környezetünkben élő háztartásban is keletkeztek károk, amik a mai napig nyomon követhetőek.

Kérném ügyem korrekt kivizsgálását, maradok tisztelettel.

 

Íme a "korrekt kivizsgálást" követő válasz:

 

Kézhez vettem panasz levelét.
A rendelkezésre álló adatok alapján kiderült, hogy tv megjavításra került.A
károsodás körülményei már nem voltak vizsgálhatók ezért kártérítést nem
tudtunk fizetni.
A laptop értéke 150.000,-Ft egyedi értéket meghaladta, így a szerződése
erre a vagyontárgyra nem nyújt fedezetet.A 150.000,-Ft egyedi értéket
meghaladó elektronikai készülékeket, kiemelt értékű ingóságok
vagyoncsoportban lehet biztosítani.

Fantiek alapján megértését előre is köszönöm.

Üdvözlettel:Szántó Norbert

 

Adalékként elmondom, hogy a laptop egy Toshiba, 4-5 éves, tavaly vettem használtan, 100 ezerért... De szívesen eladom 150-ért az értékbecslőnek!

 

Üdv: Zmagdi

 

 

 

Biovadász Creative Commons License 2007.07.04 0 0 88
"Jol mukodott a biztositoi lobby a torvenyhozasnal :("

Mármint 1959-ben amikor megcsinálták a Ptk-t? :)
Akkor aztán volt itt rengeteg gazdasági lobby. :)


"A Casco egy extra szolgaltatas amit en penzert veszek toluk es nem kotelezo. Ha en nem tartok igenyt a szolgaltatasra miert nem mondhatom egyszeruen azt, hogy vegeztunk viszlat. Bezzeg ok azonnal felmondhatjak"

Bezony, nem kötelező. De ha az ember aláír egy szerződést, akkor elfogadja a feltételeket és a rá vonatkozó törvényi szabályozást. Ezzel együtt a szerződés megszüntetésének a feltételeit is. Ha ezek nem tetszenek neki, akkor nem köti meg a szerződést.
Ezeknek a határozatlan idejű biztosításoknál a biztosítási időszak egy év. A féléves negyedéves, havi fizetések nem különálló időszakok, hanem részletfizetés.
Amúgy a biztosító is csak a biztosítási év végén mondhatja fel a biztosítást, azonnali felmondás a biztosító által szabadon választott időpontban nem létezik.
Előzmény: pirosnarancs (87)
pirosnarancs Creative Commons License 2007.07.04 0 0 87
Csinalja bizony. Az union is ezt csinalja. Nem is tartom tul etikusnak. A Casco egy extra szolgaltatas amit en penzert veszek toluk es nem kotelezo. Ha en nem tartok igenyt a szolgaltatasra miert nem mondhatom egyszeruen azt, hogy vegeztunk viszlat. Bezzeg ok azonnal felmondhatjak, ha valami nem tetszik nekik. Jol mukodott a biztositoi lobby a torvenyhozasnal :(

Koszi a valaszokat.

Előzmény: Biovadász (86)
Biovadász Creative Commons License 2007.07.04 0 0 86
"Mert en nem csak leadtam, hanem o azt ki is fizette"


Az hogy neked az adásvétel napjához képest előre vagy utólag fizet a vevő (vagy helyette egy megbízott), a tulajdonjog szempontjából lényegtelen.
Az autókereskedő a te esetedben csak közvetítő. Az adásvételi szerződés eladó rovatában a te neved fog szerepelni, a vevő rovatban pedig majd az aki a kereskedésből megveszi.
Az adásvételin az a dátum fog szerepelni, amikor a majdani vevő viszi a kocsit. Addig minden költség a tied.


"A casco esetebn tiszta sor, mert azt le lehet mondani ilyenkor, de a kotelezonel miert nem lehet?"


Mert van egy 190/2004-es kormányrendelet, ami szerint a forgalomban lévő autóknak folyamatos kgfb biztosítással kell rendelkezniük, amit a gépjármű üzembentartójának/tulajdonosának kell fizetnie.

De megjegyezném a casco szerződéseket sem lehet csak úgy akármikor lemondani, mert megszűnésének a módjait a Polgári törvénykönyv szabályozza:

- érdekmúlás (az eladás napjával Ptk. 545§ (2) )

- felmondás, (de nem ám akármikor, hanem évfordulóra, 30 nappal előre írásban, lásd Ptk 551§ (4) )

- díjnemfizetés miatt a Ptk 543§ szerint. (A törvény szerint az esedékességtől számított 30. napon szűnik meg a biztosítás és addig a biztosító kockázatban van így díjnemfizes megszűnés esetén a biztosító még igényt tarthat 30 nap díjára, mert a Ptk 546§ (2) szerint a biztosító annak a hónapnak az utolsó napjáig járó díjak megfizetését követelheti, amelyben veszélyviselése véget ért. Pár biztosító csinálja is ezt.
Előzmény: pirosnarancs (85)
pirosnarancs Creative Commons License 2007.07.04 0 0 85
Ez papirilag valoban igy van. De ha en fizetek valamiert, kvazi megveszem azt akkor elvileg a tulajdonlas is atszall enram. Mert en nem csak leadtam, hanem o azt ki is fizette. Ha en most odamennek a kereskedohoz, hogy elvinnem az automat egy par napra, hiszen az en tulajdonom, akkor valoszinuleg nem orulne neki :-O
A casco esetebn tiszta sor, mert azt le lehet mondani ilyenkor, de a kotelezonel miert nem lehet?
Előzmény: Biovadász (84)
Biovadász Creative Commons License 2007.07.04 0 0 84
Leadtad a kereskedőnek, hogy értékesítse a kocsidat.

Amíg ez megtörténik, a te tulajdonodban van, a kötelezőt is neked kell fizetned.

Amennyiben ez problámás számodra két lehetőség közül választhatsz:

1, Olyan autókereskedésbe adod le, ahol adásvételivel veszik meg tőled
2, te magad adod el

Nyílván azért választottad ezt a kereskedőt, mert jobb árat kínált másoknál.
Megtehette, mert:
a, a kötelezőt továbbra is te fizeted
b, az esetleges kár is a te köteleződre megy

Anomália nincs benne, mert szabad akaratodból választottad ezt a lehetőséget.
Valamit valamiért...
Előzmény: pirosnarancs (83)
pirosnarancs Creative Commons License 2007.07.04 0 0 83
Udv mindenkinek!

En a kovetkezo biztositasi anomaliara szeretnek magyarazatot es megoldast talalni:

Bizonyara sokan jarnak hasonlo cipoben, hiszen az autokereskedok 99%-a igy mukodik. En kb. ket honapja eladtam az automat egy kereskedonek akivel egy tovabbertekesitesi szerzodest kotottem. Az auto arat az illeto ki is fizette es elvitte az autot 200 km tavolsagban levo telephelyere. Eddig minden ok is lenne, de kerdem en, hogy a kotelezo biztositas most addig engem terhel amig o el nem adja az automat? Illetve ilyenkor ki a tulajdonos? Papiron en vagyok, hiszen nem kottetett adas-veteli szerzodes, de o megis fizetett erte, tehat elmeletileg mar nem en vagyok a tulajdonos. Mi van ha valami galibat okoznak az autoval? Akkor az en bonusz/malusz besorolasom banja annak ellenere, hogy az auto nem nalam van? A biztosito az adas-veteli nelkul nem hajlando felmondani a biztositast, de nem szeretnek fizetni egy olyan auto utan amit nekem mar kifizettek es hasznalni mar nincs is jogom. Ki ilyenkor a tulajdonos? Hiszen fizetett a kereskedo az autoert de megsem vette meg?

Elore is koszi.
Biovadász Creative Commons License 2007.05.14 0 0 82
Kétfajta klasszikus életbiztosítás van, az elérési és a kockázati. Tiszta elérési biztosításnál szépen fizeted befelé a pénzt a túlélésre, és a végén megkapod a hozamokkal növelt összeget. Ha nem éled meg a végét, akkor ugrott a pénz.
(valójában ilyen tiszta elérési biztosítás jelenleg nincs, vagy a befizetett díjakat vagy a díjtartalékot visszaadják halál esetén)

Kockázati biztosításnál ugye a halálodra "fogadsz" csak akkor fizet ha meghalsz. Balasetbiztosítás szintén csak akkor ha baleset ér. Ha nem történik semmi baj, akkor a biztosítási időszak végén simán megszünik a biztosítás mindenféle kifizetés nélkül

A barátnődnek ezeknek a kombinációja volt, ami tartalmaz elérési és kockázati életbiztosítást, valamint balesetbiztosítást is.

leegyszerűsítve ilyen esetben ha menet közben valami baj történik, akkor a kockázati vagy balesetbiztosítás rész fizeti a kárt.
Ha baj nélkül megéri a biztosítási időszak végét, akkor az elérési életbiztosítás fizet.

Jelen esetben ez történik, a biztosítás elérési része fizet, és a kockázati életbiztosítás és balesetbiztosítás rész meg simán megszünik.
Egyszerűbben: a barátnődnek tulajdonképpen három biztosítása volt, aminél kettő (a kockázati rész ami halelesetre fizetett volna és a baleset ami baleset esetén) mert nem volt baj a biztosítási időszak alatt kifizetés nélkül szűnik meg, a harmadik pedig fizet.

Amennyiben csakis és kizárólag befektetési céllal akartál volna biztosítást kötni, akkor valamilyen sima élérési biztosítás kellett volna, baleset és kockázati biztosítás nélkül.
Előzmény: Remaj (81)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!