Keresés

Részletes keresés

TamásD Creative Commons License 2007.08.19 0 0 600
Milyen vizsgálatok történtek, és pontosan milyen beavatkozást tervez az orvos?
Ha tényleg tüdőrákról van szó, akkor azért ma már egy CT vizsgálat és bronchoscopia elengedhetetlen.

Másrészt a valóban kerek árnyék mellkas RTG-n nem jó jel, sokszor daganat vagy esetleg valamilyen távoli daganat tüdőáttétének a jele. Nyirokcsomót esetleg, de azért a pajzsmirigyet nemigen lehet ezzel összekeverni. Mondjuk, ha olyan nyirokcsomó megnagyobbodása van, ami már RTG-n is látszik, azzal érdemes foglalkozni.

Milyen beavatkozást tervez a doktor? Csak egy, akár endoscopos mintavételt?

TamásD
Előzmény: lefthander (598)
afintha Creative Commons License 2007.08.19 0 0 599
Nem ertem, hogy mi tortent szovettani vizsgalat soran. Volt, vagy nem volt?

A szovettani vizsgalat eredmenyet legyel szives beirni vagy elkuldeni.

CT vagy MRI keszult-e?
Előzmény: lefthander (598)
lefthander Creative Commons License 2007.08.18 0 0 598

Üdvözlök mindenkit!

 

A nagymamám 68 éves, és november óta köhögött, amikor visszahívták a tüdőszűrésre. A tüdején egy zöld dió nagyságú kerek foltot találtak, a folt pedig NEM NÖVEKSZIK,  HANEM EGY NAGYON KICSIT HALVÁNYODIK. Mindenfajta antibiotikumot szedett, de egyik sem mulasztotta el eddig neki. Hetekig volt kórházban, vénás injekciót kapott, inhalált, de semmi javulás. A nagymama mindig azt mondja, hogy a köhögést a gégéjéről érzi a pajzsmirigyénél. A helyi orvosok szerint lehet, hogy nem is folt van ott, hanem valaminek az árnyéka, valószínűleg egy nyirokcsomóé. (nem lehet, hogy pajzsmirigyé?) Most Debrecenben egy mellkassebész pedig azt mondja,  hogy az a folt egy daganat (lehet egyáltalán daganat? a szövettan szerint nem az, és a folt NEM növekszik, hanem halványodik.) Meg akarja műtettni augusztus 27-én, hogy mintát vegyen a nyirokcsomóból, megnézni, nincs-e áttét, és mert nem mer hozzányúlni a folthoz. Nagyon örülnék, ha valaki segíteni, és elmondaná, hogy feltétlenül meg kellé-e ezt műteni? Lehet, hogy ez daganat? (Az orvos, azt mondta, hogy ez egy rosszindulatú daganat. Igaz az, hogy mindegyik daganatra ezt mondják, amig be nem bizonyosodik, hogy jóindulatú) Nagyon hálás lennék,  ha valaki  válaszolna a feltett kérdéseimre. Előre is köszönöm!

rekoba Creative Commons License 2007.08.01 0 0 597
Köszönöm a mindenre kiterjedő,szakszerű választ!
Előzmény: TamásD (596)
TamásD Creative Commons License 2007.07.31 0 0 596
Hepatitis B

* Tünetei: A betegség lassan kezdődik, rendszerint láz nélkül. A bevezető szakban a betegnél fáradtság, izületi fájdalmak, étvágytalanság jelentkezik, majd ezt követően a sárgaság. Akut szövődménye a májsorvadás (atrófia), ami halálos kimenetelű lehet. A fertőzés krónikussá is válhat. Késői következménye a májzsugorodás (cirrózis) és a májrák.
* A fertőzés forrása: az akut és a krónikus betegek, valamint a tünetmentes vírushordozók. Vérrel, szövetnedvekkel, váladékokkal (ondó, hüvelyváladék, nyál) terjed.
* Terjedési módok:
o szexuális érintkezés,
o vér, vérkészítmények,
o vérrel, szövetnedvekkel, váladékokkal szennyezett orvosi eszközök, műszerek,
o szervátültetés,
o intravénás kábítószer-élvezők közös tű, fecskendő használata,
o sérült bőrrel, illetőleg nyálkahártyával történő érintkezés,
o fertőzött anyáról újszülöttre.
* Lappangási idő: 45-180 nap, leggyakrabban 60-90 nap.
* Fertőzőképesség időtartama: a lappangási időben, rendszerint több héttel a tünetek megjelenése előtt kezdődik és a heveny tünetek lezajlásáig tart. A tünetmentes hordozók és a krónikus betegek évekig, akár életük végéig fertőzőképesek lehetnek.

A wikipediábó másoltam, szóval a válasz igen. Más kérdés, hogy egyszeri alkalom során az esély kicsi, néhány % a fertőződésre, de azért kizárni nem lehet.

TamásD
Előzmény: rekoba (595)
rekoba Creative Commons License 2007.07.30 0 0 595

Tudja-e valaki,hogy a hepatitis B csókolózással átadható-e?

A vírus hordozója mennyire veszélyes a környezetére? A nyálával,a verejtékével

megfertőzhet-e bárkit is maga körül. Kell-e félni a közelségétől? A kezéből kapott

étel amire a nyála is rátapadhat,megfertőzhet-e másokat?

Köszönöm a választ előre is!

afintha Creative Commons License 2007.06.25 0 0 594
Nem feltetlenul kell gyors verzesnek lennie. Elso korben a szeklet vertartalmat kellene megvizsgaltatni.
Előzmény: whissper (593)
whissper Creative Commons License 2007.06.25 0 0 593
Igen, hasi és koponya Ct-re én is gondoltam, illetve már a szakorvossal való kapcsolatfelvételt is javasoltam.

Köszönöm a hasznos választ!!!!

Viszont annyi kérdésem lenne, hogy hogyha esetleg a hasüregébe vérzik, akkor annak nem kéne hogy legyenek súlyos tünetei?

A.
Előzmény: afintha (592)
afintha Creative Commons License 2007.06.25 0 0 592
El kell menni szakorvoshoz.

Elsokent a 3 evvel ezelotti daganatkor kijelolt/valasztott onkologushoz. Vele elvileg rendszeresen kellett volna hogy talalkozzon a baratnod nagymamajanak az elmult 3 evben a kontrollvizsgalatok soran.

Ezen kivul gasztroenterologushoz.
A vastagbeldaganat kiujulasat kell keresni. Lehet, hogy valahol folyamatosan verzik, es emiatt lett alacsony a vernyomas. Lehet hogy csak amiatt alacsony a vernyomas, hogy nem eszik rendesen.
Hasi és koponya CT jo lenne.
Előzmény: whissper (591)
whissper Creative Commons License 2007.06.25 0 0 591
Sziasztok!

Most találtam ezt a fórumot, és az időhiány miatt, úgy döntöttem, hogy rögtön leírom a problémám, s nem próbálkozom azzal, hogy az összes hozzászólást elolvasom. Örülnék neki, ha kapnék egy-két hasznos ötletet, hogy mi lehet a baj, és hogy merre induljunk el.
A barátnőm nagymamájáról lenne szó, aki 76 éves. Kb. 3 éve volt az első műtétje, amikor a vastagbeléből távolítottak el egy daganatot, majd ezt másfél évre rá egy második műtét követte, amikor ki kellett vezetni a bélcsatornát. Fél évre rá kioperáltak egy jóindulatú daganatot a melléből. Majd ezekután már napjainkban vagyunk.... 6 hete folyamatosan láza van, ami lázcsillapítóval sem megy 37 alá, és emellett a vérkép nem mutat sülyedést. Enni eszik, de kb minden harmadik után hányás jelentkezik, aluszékony lett és a butulás jelei is megjelentek. Ami még fontos lehet, h az eddigi magas vérnyomása jelentősen alacsony lett.
Eddig csak a háziorvos rendeléseit vettük igénybe, aki már sok vizsgálatot elvégeztetett, de egyiknek sem lett eredménye. Még talán időben vagyunk, h tegyünk érte, ezért kérem a segítségeteket, akármivel!!!

Várom a válaszokat!

Köszönettel:

A.
apácska Creative Commons License 2007.06.16 0 0 590

Hello.Elösször is elnézést kérnék,későn vettem észre hogy nem jó helyre irtam!Ami a kezemet illeti száraz a bőrőm,de nemtudom lehet e köze hozzá!Én valami allergás duzzanatra gondoltam ,és reméltem hátha látott már valaki ilyet,de senkinek se kivánom.Azért köszönöm.

afintha Creative Commons License 2007.06.15 0 0 589
Nem lehet szaraz a borod? a nagyarohazakban nem lehet szaraz a levego?
borgyogyogyaszhoz erdemes elmenni.
Előzmény: apácska (588)
apácska Creative Commons License 2007.06.15 0 0 588

Üdvözlet mindenkinek.Ha valaki tud,segitsen.A kérdésem:Mitől lehet az hogy nem mindig,de tööbször előfordult már hogy ha bemegyek egy multiba,pl: auchan a két kézfejem vadul elkezd viszketni!KB egy hete odáig fajult a dolog hogy miután kijöttem az emlitett üzletből a viszketést a bal kezeb megdagadása követte.A kezem megdagadt,és viszketett!Otthon bekaptam egy kalcium tablettát mivel allergiára gyanakodtunk,nemtudom hogy a kalcium tól,de kb egy óra mulva eltünt a duzzanat.A helyzet az hogy sokat járok ebbe az üzletbe mivel közel van,és ritkán fordul elő hogy igy reagálok,de az is tény hogy mindig csak a kezeimen jön ki!Álltalában ugyan azon az utvonalon járok,és kb egy éve voltam allergia vizysgálaton ami negativ lett.Tehát,mi lehet a baj?Köszönöm a segitséget.

apácska Creative Commons License 2007.06.15 0 0 587

Üdvözlök mindenkit,és köszi a tippet.A helyzet az hogy három gyermekem van,a két fiu 9év,és 13 évesek,és a lányom aki 2 éves.A két fiunak semmi bajuk soha,viszonylag jól birják a megprobáltatásokat.Ami a hasmenést illeti álltalában akkor tör elő ha az országban is ilyen járványok vannak,és ha olvasol ujságot volt sok az elmult időben! Csak hozzánk késöbb ért ide,a fiam osztályábol 13 gyereket küldtek haza pár hónappal ezelött.Én azt hiszem a suliból hordják haza a bacikat,mert lehet hogy járvány már nincs de valaki mindig beteg!Mondhatnám ugy is hogy a suliba-oviba járó gyerekek a góc-pontok!Mindent összeszednek,és hazahozzák!A baj hogy mi is felnőttek elkapjuk!Hol az inmunrendszer?Millio féle baci,és virus van,de ugyérzem én és a nejem különösen érzékenyek vagyunk rá.A nejem még hányni is szokott,én csak ritkán.Tehát ha jol gondolom,akkor mit tegyek hogy ellenállobb legyünk,én nem hiszem hogy gén,vagy szervi baj lenne.Persze a gasztroenterologia lehet hogy tudna mondani vmit,csak az a baj hogy hetente kétszer rendel,akkor is 4 órát,és millioan vannak.ott végig ülni egy két éves gyerekkel aki 5másodpercet nem bir egyhelyben,az maga a pokol.A bacik lehetnek a felelősök,de van e valami ellenszer?PL az orvosok akik nap mint nap beteg emberekkel dolgoznak,ők miért nem kapnak el semmit?A lányom tavaly a Lászlo ban volt,hányás,hasmenéssel az is baci volt!Az ott dolgozokkal nap mint nap találkoztam,egy hétig !ők hogyhogy nem betegszenek meg,én és a nejem elkaptuk!Tehát sok olyan intézmény van ahol fertőző betegekkel foglalkoznak,és milenne ha ott is kidőlne mindenki!Összeomlana beteg ellátás!Kell lennie valaminek ami segit,csak nem publikus!Köszönöm a segitséget,és ha valaki tud okosat mondani,azt szivesen veszem.

afintha Creative Commons License 2007.06.14 0 0 586
Gasztroenterologushoz kellene elmenni.
Elsokent elmondani, hogy mi is a baj.
Utana megbeszelni, hogy milyen vizsgalati lehetosegek vannak, es ezeknek milyen eredmenyei lehetnek, azokat hogyan kell ertekelni.
Ha egesz csaladnak visszatero a hasmenes, akkor ott valami generalis problema lehet.
Előzmény: apácska (585)
apácska Creative Commons License 2007.06.14 0 0 585

Hello.Ha valaki tud segitsen!Sajna megint ott tartunk hogy az orvosok kevesek,illetve- vagy csak nem akarnak kellő képpen segiteni.Én egy 37 éves ff vagyok,de a nejem aki 31éves,ja meg a lányom aki 2éves szinte sorozatosan ugyan ugy,és szinte egyszerre ugyan azzal a gondal küzdünk!Hasfájás-hasmenés!Szinte havi szinten,visszatérő probléma!Egyébbként semmi bajunk sincs,se láz,se más.De valahonnan folyamatosan jön valami,ami szépen sorban kikészit minket!Nekem speciel nem megy a hasam,de fáj,az alhas részről van szó.A lányomnak csak hasmenése van,neki nem fáj!A nejemnek minden baja van.A kérdésem:Az immunrendszerünkel van a baj?vagy valami ittlakó baktérium?A tisztaságra ügyelünk,és nem eszünk semmi mocskot,se sertést,se semmi ismeretlent!Mit szedhetnénk rá?A székletfogók nem jók mert meg neheziti az amúgy is fájdalmas problémát!A lányom meg pelenkás,érdekes látvány mikor kifolyik belőle!Az orvosunk egyébbként rendes ember,de sokszor tanácstalan!És ez a baj!Mert ilyenkor jön az hogy szakorvoshoz kell menni!Ez az amitől félek,mert ott nagyon könnyen dobálóznak a végbéltükrözéstől kezdve,a legkomolyabb vizsgálatokig,ami hetekig eltarthat ha a bejelentkezéses rendszert nézzük!Persze a háziorvos se varázsló,én megértem ezt is,de mégis csak orvos!Ésa háziorvosom ami egyben a diszkréciót is jelenti számomra,bármit megbeszélhetek vele.Mit tegyek?Nemhiszem hogy nagy baj lenne,én bacira gondolok.De hogy tüntessük el?Köszönöm az esetleges segitséget.

afintha Creative Commons License 2007.05.29 0 0 584
nem tudom.
ha kerdezel, kiderul.
Előzmény: Törölt nick (583)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.29 0 0 583
Campylobacter fertőzéses kérdéssel jó helyen járok?
afintha Creative Commons License 2007.04.16 0 0 582
kerdezd meg itt:
http://www.telkihospital.hu/content/diagnosztikai_rendszerek.php

Előzmény: deemo (581)
deemo Creative Commons License 2007.04.15 0 0 581

Szia afintha!

 

szerinted létezik-e budapesten magánlabor betegek részére? tudsz ilyet?

Előzmény: afintha (580)
afintha Creative Commons License 2007.04.11 0 0 580
A panasztetel listaja:

orvos
betegjogi kepviselo
korhazigazgato
Egeszsegbiztositasi felugyelet
ANTSZ
EuM.

A lista elejen erdemes kezdeni, es ha nem kapsz kerdeseidre valaszt, a lista kovetkezo elemevel folytasd.
Előzmény: melcsiz3 (579)
melcsiz3 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 579
Sziasztok!
A férjem hónapok óta küzd gyomorproblémáival. A háziorvos úgy döntött gyomortükrözésre küldi. Kért időpontot amit persze 3 hét várakozás előzött meg. Reggel fél kilencre volt időpontunk. Már 8-kor ott voltunk. Befizettük a vizitdíjat. (mert ez a rendje) Ezt fél óra várakozás után tehettük meg. Jelentkeztünk a betegfelvételen amit egy óra várakozás után tehettünk meg. Ekkor már nem számított az időpontunk!
A vizsgálóhoz érve láttuk, hogy senki nincs elöttünk. Mi naív emberek gondoltuk hamar végzünk. A doktornő valakit vizsgált és közben telefonhoz hívták. Mi a folyosón végighallgattuk hogyan teltek nekik a húsvéti ünnepek, hogy van a család többi tagja...stb. Ekkor már fél 11 volt és persze a gyomortükrözést üres gyomorral csinálják.
Mire befejezte a mondókáját már 5-en vártak rá. Gyorsan átfutotta mindenki papírját, de nem kérte el. Mivel mi voltunk ott először gondoltuk minket hív be. Neeeem! Megkérdezte ki milyen vizsgálatra vár és az alapján hivott be egy embert! Ekkor felment a pumpa de nyeltünk.Újabb várakozás! Megint jött a dotornő (ekkor már ránk se nézett holott pont előtte álltunk) és megint találomra hívott be valakit. Ezt persze nem csak mi találtuk furcsának! Nyeltünk. Újabb várakozás. Hozzá teszem nem volt kint a táblácska" a szólitás nem érkezési sorrendben történik". Jön a "drága"doktornő és levegőnek nézve minket mást hívott be. Ezt már nem tudtam benyelni!!! Szóvá tettem a viselkedését elég keményen és ott hagytuk az egészet!!! Csak azért mert nem voltunk szimpatikusak neki nem látja el a betegét? Nincs már sorrend? Mostmár szimpátia alapján szólítanak? Fizetjük a Tb-t, fizetjük a vizitdijat és ha már itt tartunk a zsíros borítékot is átadjuk. De minek? Ezeknek az embereknek? És még háborog, hogy kevés a fizetés? Kedves doktornő: menjen el maga kapálni és ott háborogjon. Ott nem lesz boríték!!!Én a kereskedelmben dolgozom és ha a vevő nincs megelégedve az eladó magatartásával beírhat a panaszkönyvbe. Amit kivizsgálnak. De én hová menjek panaszkodni?Láttam olyan kórházat ahol volt panaszláda. Mindenhol be kellene vezetni! Igen! Ez a Magyar egészségügy!Mi csak fizetünk és türjük a megalázást!
afintha Creative Commons License 2007.03.29 0 0 578
Sajnalom, ami tortent.
A halal pontos okanak vizsgalatat a patologusok vegzik.
Amennyiben tortenni fog boncolas, az minden felmerulo kerdesre valaszt kell adjon.
Előzmény: Giorgetto (577)
Giorgetto Creative Commons License 2007.03.29 0 0 577

Bocs előre is, amiért nem lesz teljesen releváns a rövid hozzászólásom az előzményekhez, csak megláttam a gasztroenterológiát a témát olvasván, és hát tegnap a szt. János kórház ezen osztályán hunyt el édesapám. Amiatt okoz plusz keserűséget a dolog, mert tegnapra virradóan lett érezhetően rosszabbul még a szt. Ferenc kórházban, és azért szállították át ide, hogy az epekövét eltávolítsák. 13. napja volt kórházban, kisebb szívinfarktussal (második) került még a szabolcs utcába (koszorúér szűkülete is volt), de ott pár nap után nagyon szépen rendbejött, jó volt ránézni, de ezután átvitték a szt. ferencbe, mert a májával is gondokat tapasztaltak, és itt napról napra rosszabbul nézett ki, s itt állapították meg az epekő jelenlétét is. Pár napot eltöltött itt, semmit nem csináltak vele, látható nyomai a "kezelésnek" az a két tenyérni sötétlila folt maradt a hasán, ami vmilyen injekciók után ottmaradtak... Teljesen kihülve hozták már át a jánosba, a kutya nem foglalkozott vele, végül én törtem rá majdnem az ajtót az ügyeletesekre, a főorvos ezután lejött, pár percig hadakoztak zárt ajtók mögött, majd ennyi. Még dél körül a WCre kimenve összeesett és ömlött egy ideig a vér a végbelénél. Annyit mondtak első blikkre, hogy májelégtelenség. Visszataszító volt látni, hogy az utóbbi két kórházban hogyan bántak vele, s hogy a végén a haláltusájában még átvitték a sebészetre vmilyen tükrözésre. Az is utólag merült fel bennünk, hogy a szabolcs utcai kórházat kivéve egy vizsgálathoz sem kérték az írásbeli engedélyünket. Lehet, hogy így se úgy se tudták volna már megmenteni a fatert, de hogy a stabil állapotából amit a szabolcsban elértek, miért esett vissza, mi történt abban a pár napban, magyarázatot még nem kaptunk. Én sajnos megbíztam az összes orvosában, és ápolójában, kivéve az utolsó napon. Ők meg tettek rá, és simán hagyták elmenni.

Előzmény: afintha (573)
bes Creative Commons License 2007.03.23 0 0 576
http://www.colonix.hu/index.php?f=4&lang=ma

remélem most sikerült
Előzmény: bes (575)
bes Creative Commons License 2007.03.23 0 0 575
belenéztem a colonix honlapba...

csak erős idegzetűeknek :D:D :

boááá
Előzmény: bes (574)
bes Creative Commons License 2007.03.23 0 0 574
egyébként mit szedsz ami használ?

Előzmény: b3t3g (572)
afintha Creative Commons License 2007.03.23 0 0 573
Elso lepeskent azt lenne erdemes tudni, hogy mi is a bajod.
Alapos kivizsgalasra van szukseg.
Gasztroenterologust lenne erdemes felkeresned.
A haziorvos ehhez keves.
Előzmény: b3t3g (572)
b3t3g Creative Commons License 2007.03.23 0 0 572

Sziasztok, valamilyen hasi betegsegem van, pepszeru de nem folyekony a szekletem ami nem veres es csipos fajdalmat erzek amikor kijon mintha savas lenne, 10-11 orakat kell aludnom hogy kipihent legyek, tul gyakran kell szellentenem es ujabban neha enyhen faj a hasam foleg bal oldala.  Dokinal voltam, az felirt egy "gyogy"szert, ami amig szedem szilardda teszi a szekletem, de ha megszuntetem a szedeset akkor visszaall, magyarul nem tud gyogymodot csak szedjem eletem vegeig a szert. Kiprobaltam egy Bionetes parazitahajto kapszulat, de nem hasznalt, meg olvastam egy gyomorkiurito beonteses meregtelenito programrol, csak azt meg azoknak javasoljak akiknek van felesleges testsulyuk a fogyashoz, nekem nincs mert vekony vagyok. Epp a www.drnatura.hu -n olvashato meregtelenito programon gondolkodom, csak nem akarok megint egy  gyogyulast igero de semmit nem ero termeket venni, van valakinek valami otlete mit csinaljak, vegyem meg 22ezerert a Colonixet azt remenykedjek hogy hatni fog?

afintha Creative Commons License 2007.03.15 0 0 571
A hematologia a verkepzo szervrendszerrel foglalkozik.
A vorosvertestek es feherversejtek termelodesevel es lebontasaval.
Elso lepeskent valoszinuleg vert fognak venni, es abbol vegeznek laborvizsgalatokat.
Előzmény: Dovica (570)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!