Dehogy akarom, hogy elmúljon! Pont azt szeretném, hogy bármikor bármilyen gépen belépek a nickemmel, lássam az elszíneződésekből, hogy melyik topikok frissültek azóta, hogy utoljára ott jártam. És ma rájöttem, hogy ez nem megy. Egy világ dőlt össze bennem. Hogyan fogom kiheverni?
De ez így nem van jól. Mert akkor ezek szerint ha más gépen jelentkezem be a saját nickemmel, akkor az egész elszíneződés-szolgáltatásnak eleve lőttek.
Na, megjött a Zurad. Böngésző tárol cookie-ban is és cache-ben is, mit hol. Ne foglalkozz vele, hogy melyik melyik, de mivel te IE-t használsz: "teljes helyben tárolt tartalom törlése" vagy vmi hasonló az Internet-beállítások között.
Ettől elmúlik. Ha nem, akkor is én vagyok a legokosabb :-)
A cache, ha jól emlékszem, a gyorsítótár. Nem írom le a definíciót, ami eszembe rémlik, mert a holnap jövők biztos megrémlenének tőle.
Addig egy kérdés. Szeretnék egy honlapot csinálni. Sajnos a most készülő egyetemi honlapunkhoz használt cms rendszer "véges", azt egy bizonyos célra kaptuk meg, én viszont most egyszemélyben kommandózom. Milyen tárhelyet ajánlanátok? Minden jótanácsot, ötletet szívesen fogadok.
A látogatott topikok linkjének elszíneződését a fórumszoftver biztosítja és tárolja nekem vagy a saját gépem? Az előbb lefagyott a gép, újraindítottam, és most minden link érintetlenül virít. Eddig azt hittem, a felhasználónevemhez kapcsolódnak ezek a szolgáltatások. Most kezdek kételkedni.
Annyira nem izgat, milyen színű. Csak furcsának találom, hogy egy régebbi verzióban alapból lényegesebb több opció legyen, mint egy újban. Visszafelé nem szokták fejleszteni az ilyesmiket.
Jaj, de hüüüülye vagyok! Hát itt írtad le, hol kerested. Az addig oké, hogy a rövid távú memória az 5 + 2 egység, de hogy 0,0000001 másodpercre szóljon, arról nem szóltak a pszichó könyvek! Bocs.
Ott néztem, és nem találtam semmi ilyesmit. Téma mindössze kettő van: klasszikus windows vagy xp, aztán a megjelenésnél meg három színséma: kék, olajzöld és ezüst. A win98-ban a másik gépen nekem is van mindenféle. Ezért lepődtem meg.
Ha nem akadékoskodik a géped, mint az enyém, akkor jobb klikk az asztalra, majd Tulajdonságok, eztán Témák. Ott van egy csomó, amiből én a lucfenyőt favorizálom, de ugye engem kék halálra ítélt a rendszer. Aztán kifogtam rajta, wuhahahaaa. (Most tényleg büszke vagyok magamra, nézzétek el.)
Igen! Ez egy nagy horderejű probléma. Rájöttem, hogy mégis inkább lilásrózsaszín csíkot szeretnék lent, és nem lehet. Létezik, hogy egy modernebb oprendszerben kevesebb lehetőség van, mint egy régebbiben? Ez nem igazság!
Most megleptél engem is. Megpróbáltam állítani az enyémen (asztalon jobb egérgomb, tulajdonságok, megjelenés), és meglepődtem, hogy az xp-ben az alapbeállításon kívül csak két színséma van, egy zöld és egy ezüst. A laptopomon win98 van, ott vagy 30 féle színkavalkád közül választhattam.
Kagylózzatok ide, kiegyénült izmú bajtársaim! Az a gondom, hogy az XP-m gondolt egyet és a tálcámat átfestette XP stílusúra. Eddig a klasszikus módi dívott nálam. Na most elmásztam Tálca & Start menü beállítások vagy milyen nevezetű menüpontba és hiába verem az egeret a klasszikus stílus felett, ugyanúgy megmarad ez a ronda kék tisztosz. A stílusbeállításokat se veszi a cucc.
A történet női része: rettentően idegesít, mert eddig semleges, Win2000-et idéző, Madárka-féle zöldre volt minden állítva és nem ilyen titánméretű kék förmedvényre, és akárhogy ingerlem az egeremet, akármilyen opcióban, frigid a témára. Géppel dolgozom, mivel tételeket gépelek és kezd frusztrálni ez a mélytengeri megfulladtság.
Aki megoldja a bajomat (tudom, tanuljak könyvből és ne gépeljek), annak alkalomadtán küldök a legfinomabb salátámból. Nem vagyok egy totális antitálentum ilyen ügyekben, de úgy látszik, most kamaszodik a gépem.
Ui. Sorry, több nem megy, húzok tanulni :). Sch, köszi! Volt, amit megértettem, szóval hozzám már majdnem bejött a szülészasszony. De azért a gólyát sem rúgom ki.