Keresés

Részletes keresés

max val bircaman szeredőc Creative Commons License 5 napja -12 0 92392

"léteznek olyan lakások, amiknek nincs piacképes ára, mert drágábban vették"

Van piacképes ára, de ez nem felel meg az adott eladónak.

Van egy guminőgyártó üzemem. 

Mindennel együtt nekem 5000 Ft-ba jön ki egy guminő.

Viszont a piacon vannak olcsóbbak gyártó konkurensek. Nekik 3500 Ft-ba jön ki. 

Így az alakul ki, hogy 4500 Ft a nagyker ár.

A terméknek van piacképes ára, az egyszerűen nekem nem éri meg.

A lakás ugyanaz.

Előzmény: zuu1232 (92389)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 5 napja -12 0 92391

Mi a gond ezekkel a definíciókkal? Mindegyik megfelel az általánosnak.

Előzmény: zuu1232 (92389)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 5 napja -10 2 92390

Szakértő vagyok. Ebből nem engedek.

Előzmény: zuu1232 (92388)
zuu1232 Creative Commons License 5 napja -2 2 92389

"Pedig eddig mindegyik fogalom esetében én adtam azt a meghatározást" 

Hát persze. Lásd siker definíciója :D

vagy piacképes ár definíciója.... ki is derült, hogy léteznek olyan lakások, amiknek nincs piacképes ára, mert drágábban vették - a definíciód szerint. Remek. Köszi. 

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92385)
zuu1232 Creative Commons License 5 napja -3 2 92388

"De miért nem ikszeled ki?" 

Attól még másokat félre fog vezetni. 

Ezt már leírtam, de annak idején én nagyon sokat tanultam és olvastam az MLM-ről, mielőtt belevágtam volna. Többek között ezt a fórumot is végig olvastam.

Ha valaki szakértőnek állítja be magát és butaságokat állít, azzal félrevezeti az embereket. Ezt valakinek ki kell javítani.

Amint egyszer kimondja Max, hogy nem szakértő és csak a véleményét, hitét hangoztatja, azonnal abbahagyom a kijavítását. Felőlem úgy utálhatja az MLM-et ahogy akarja, nem érdekel. 

Előzmény: Replay (92384)
Replay Creative Commons License 5 napja -13 0 92387

Egó probléma van náluk. Nehogy már te szakértő legyél, mert az kizárólag ők lehetnek.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92386)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 5 napja -11 0 92386

Az mlm-szemináriumon azt tanították ki, hogy a rendszer csodás, s mindenki meggyőzhető.

Előzmény: Replay (92384)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 5 napja -11 0 92385

Pedig eddig mindegyik fogalom esetében én adtam azt a meghatározást, mely azonos, de legalábbis közeli a szótárihoz.

Míg ti - sikertelenül - meg akartátok erőszakolni a fogalmakat, hogy valahogy igazolják az mlm-es balekátveréseket.

Lásd "hozzáadott érték". Röhejes az izzadságú igyekezetetek, hogy valahogy igazolni akartátok, hogy az mlm-szervező halandzsája "munka", mely hozzáad az értékhez.

Előzmény: zuu1232 (92383)
Replay Creative Commons License 5 napja -15 0 92384

De miért nem ikszeled ki? Akkor nem kellene a butaságait olvasnod. Ehelyett legalább egy hete ezen rugózol. Nem értelek, azt írtad, hogy kisgyerekeid vannak és ahelyett, hogy velük töltenéd az idődet, az a legnagyobb problémád hosszú heteken keresztül, hogy miket irogat itt Max. 

Előzmény: zuu1232 (92383)
zuu1232 Creative Commons License 5 napja 0 2 92383

"pont te, mint mlm ügynök beszélsz gerincességről?" 

Igen.

"Azért kellene Maxtól elhatárolódni, mert nektek nem tetszik, amit ir?" 

Ezt mindenki saját maga dönti, hogy tetszik-e neki, vagy sem. 

Nekem például nem tetszik, amikor szakértőnek vallja magát és alapvető dolgokhoz nem ért. És nem, nem MLM-ről van szó, hanem általános dolgokról: hozzáadott érték, piacképes ár, üzleti siker fogalma, stb. 

Ilyen alapon igen, igazad van, hogy nem tetszik amit ír. átveri az embereket. Ha neked ez rendben van, akkor hajrá, támogasd.  

Előzmény: Replay (92382)
Replay Creative Commons License 5 napja -15 0 92382

Gy.K. pont te, mint mlm ügynök beszélsz gerincességről? Azért kellene Maxtól elhatárolódni, mert nektek nem tetszik, amit ir?

Nem te fújod itt a passzátszelet. 

Előzmény: zuu1232 (92379)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 5 napja -9 0 92381

92331

Előzmény: zuu1232 (92378)
Replay Creative Commons License 5 napja -14 0 92380

Neked meg le kellene szállni a magas lóról. Szánalmas a kommunikációd.

Előzmény: zuu1232 (92379)
zuu1232 Creative Commons License 5 napja -2 3 92379

"Mi inkább tőletek, mlm ügynököktől határolódnunk el." 

Ez is sokat elárul, hogy a kettőt nem vagy képes egyszerre meglépni.

GY.K. El lehet határolódni úgy is az MLM-től, hogy gerincesek maradunk és azoktól is elhatárolódunk, akik butaságokat írnak. Akár MLM-esek, akár MLM-ellenesek.

Előzmény: Replay (92376)
zuu1232 Creative Commons License 5 napja -4 0 92378

"A behelyettesítés se igazol téged." 

bla bla bla... nem tudtad leírni ide, tehát bla bla bla bla bla bla

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92375)
zuu1232 Creative Commons License 5 napja -4 0 92377

"Max azért ellenzi az mlm-et..." 

Az rendben van, hogy Max ellenzi az MLM-et. Joga van hozzá, ráadásul senkit sem érdekel.

De Max miért ellenzi a logikát és a definíciókat? :D 

(Ha nagyon alaposan megfigyeled, akkor talán észre fogod venni, hogy előző bizonyításoknál egyetlen szó sem volt az MLM-ről. De té mégis megpróbálod kijátszani ezt a kártyát szánalmas módon. Szerinted ezt ki fogja bevenni?! :D )

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92374)
Replay Creative Commons License 5 napja -11 1 92376

Mi inkább tőletek, mlm ügynököktől határolódnunk el. 

Előzmény: zuu1232 (92373)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 5 napja -12 0 92375

A behelyettesítés se igazol téged.

Előzmény: zuu1232 (92370)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 5 napja -12 0 92374

Van egy egyszerűbb megfejtés: a Max azért ellenzi az mlm-et, mert rájött, hogy az mlm hibás rendszer, azaz csak intenzív átveréssel lehet benne sikeresnek lenni.

Előzmény: zuu1232 (92369)
zuu1232 Creative Commons License 5 napja -5 0 92373

"Még az mlm-ellenesek is többet érdemelnének egy ilyen tagnál.. " 

Igen. És az is sokat elárul róluk, hogy nem határolódnak el tőle. 

Előzmény: mixturapektorálisz (92372)
mixturapektorálisz Creative Commons License 5 napja -5 0 92372

Az a durva, hogy már egy ovis sem mondana olyat, hogy az "ugyanaz"="hasonló". De amit neked hord össze, az is full baromság. Azt is képtelen felfogni, hogy egyre mélyebbre ássa magát mindebben, az emberi lét és gondolkodás megcsúfolása, amit művel. Még az mlm-ellenesek is többet érdemelnének egy ilyen tagnál.. 

Előzmény: zuu1232 (92369)
zuu1232 Creative Commons License 5 napja -4 0 92371

"Lemaragdtam-e valamiről?" 

Semmi különös. A "szakértő" kollégád tett két kijelentést:

1. "amikor valamiből csinálok valami mást, valamit hozzáadok, s aztán magasabb árat tudok elérni a piacon az NEM HAT a piaci árra, melyen a termék alkalmas hasznot termelni a vállalkozónak" 

2."a lakásból csinálok valami mást, felújítom, valamit teszek hozzá s aztán magasabb árat tudok elérni a piacon, e MIATT NŐ a piaci ára, melyen a termék magasabb hasznot fog termelni nekem." 

és szerinte nincs ellentmondás a két kijelentése között. 

Ti szakértők tartsatok össze. Mondd azt, hogy szerinted sincs ellentmondás, csak a csúnya, gonosz MLM-esek látják így!

Vagy pedig ne válaszolj, hogy ne alázd meg még jobban a kollégát!

Előzmény: Mutual Friend (92366)
zuu1232 Creative Commons License 5 napja -3 0 92370

"olvasgasd, talán megérted."  

bla bla bla

Ameddig nem vagy képes egy olyan egyszerű műveletet elvégezni, mint X és Y behelyettesítése, addig minden más csak bla bla bla...

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92345)
zuu1232 Creative Commons License 5 napja -3 0 92369

Max egy nagyon érdekes eset...

Sokszor felmerül bennem, hogy mégiscsak troll, de nem lehet az. A múltkori szívatást egy troll nem így kezelne.

Az jól látszik, hogy a "taktikája" az, hogy bármi is történjen, soha nem ismeri be, hogy nincs igaza. Bármi. 

Csak azt nem tudom még, hogy ez egy tudatos viselkedés, vagy pedig az agya ennyire meggátolja őt abban, hogy korábbi nézőpontokat megváltoztasson. 

Most meg is kérdeztem erről az LLM-et. Érdekes:

kérdés: "létezik olyan betegség, elváltozás, ami miatt egy ember SOHA nem hajlandó felülbírálni saját korábbi álláspontját?" 

Válasz: 

Igen, létezhetnek olyan pszichológiai vagy neurológiai tényezők, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy valaki rendkívül mereven ragaszkodjon a saját korábbi álláspontjához, és ne legyen hajlandó felülbírálni azt. Ezek közül néhány:

1. Megismerési merevség (Cognitive Rigidity)

• Az egyén képtelen rugalmasan gondolkodni vagy megváltoztatni a nézőpontját. Ez gyakran előfordulhat olyan állapotokban, mint az obszesszív-kompulzív zavar (OCD) vagy az autizmus spektrum zavar (különösen, ha a személy nehezen viseli a változásokat).

2. Nárcisztikus személyiségzavar

• Az ilyen személyek gyakran annyira ragaszkodnak saját igazukhoz, hogy nem képesek vagy hajlandók elismerni tévedésüket, mert ez sértené az önképüket. A korábbi álláspont felülbírálása számukra gyengeség jele lehet.

3. Paranoid gondolkodásmód

• Paranoia vagy paranoid személyiségzavar esetén az egyén erősen ragaszkodik saját véleményéhez, mert úgy érzi, mások ártani próbálnak neki. Ez az álláspont megingathatatlan lehet.

4. Frontális lebeny károsodás

• A frontális lebeny felelős az ítéletalkotásért, a problémamegoldásért és a rugalmas gondolkodásért. Sérülése (például traumás agysérülés, stroke vagy neurodegeneratív betegségek, például Alzheimer-kór miatt) merev gondolkodáshoz vezethet.

5. Kognitív torzítások

• Megerősítési torzítás: Az egyén csak azokat az információkat fogadja el, amelyek alátámasztják a saját nézeteit, és elutasít minden mást.
  • Semleges torzítás: Az illető saját nézeteit objektív ténynek tartja, még akkor is, ha azok nem logikusak.

6. Fanatizmus vagy dogmatikus gondolkodás

• Ha valaki vallási, politikai vagy ideológiai meggyőződésében rendkívül merev, nem hajlandó változtatni álláspontján, függetlenül az ellentétes bizonyítékoktól.

7. Trauma és félelem az identitásvesztéstől

• Az álláspont megváltoztatása bizonytalanságérzetet kelthet, különösen azoknál, akik traumát éltek át, és erősen azonosulnak a saját nézeteikkel.

Mindezek a tényezők külön-külön vagy együtt is szerepet játszhatnak. Azonban fontos megjegyezni, hogy az emberek többsége legalább bizonyos helyzetekben képes a nézetei felülvizsgálatára, különösen, ha a körülmények, tapasztalatok vagy információk jelentősen megváltoznak. Az említett állapotok gyakran kezelhetők terápiával vagy megfelelő támogatással. 

Tehát teljesen felesleges minden logikus próbálkozás (például leegyszerűsíteni X és Y szintjére valamit), soha nem fogja megváltoztatni az álláspontját. 

Előzmény: mixturapektorálisz (92342)
Mutual Friend Creative Commons License 5 napja -4 0 92368

Dehogynem!

Árulod a spór mosópont perszil csomagolásban, lebuktál/lebuktatok már 1000* és még mindig kigyót/békat kiabáltok.

Előzmény: mixturapektorálisz (92365)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 5 napja -11 0 92367

Felfogtam: vergődsz, mert megint nem tudtál az mlm-átverések mellett érvelni.

Előzmény: mixturapektorálisz (92365)
Mutual Friend Creative Commons License 5 napja -3 1 92366

No volt-e Black Friday az MLM-ben?

Lemaragdtam-e valamiről?

mixturapektorálisz Creative Commons License 5 napja -2 0 92365
Előzmény: max val bircaman szeredőc (92364)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 5 napja -11 0 92364

Nem tudtál ilyet mondani.

Előzmény: mixturapektorálisz (92363)
mixturapektorálisz Creative Commons License 5 napja -1 0 92363

Fel sem fogtad, hogy mondtam...

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92362)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!