Ki, milyen tapasztalatokkal rendelkezik az MLM rendszerekkel kapcsolatban?
Akik sikeresek: Mennyi idő? Mennyi munka? Milyen szint? (nem pénz érdekel!!!) Esetleg pár jótanács azoknak, akik most kezdik.
Akik sikertelenek: Mennyi idő? Mennyi munka? Milyen szinten hagytad abba? Anyagilag, hogyan jöttél ki? Esetleg pár jótanács azoknak, akik most kezdik.
És ezen tapasztalatokról, kinek mi a véleménye?
Kérem KÍMÉLJENEK azok, akik már hallotak olyan embert, aki már látott olyan embert. Ez vélemény!!!
A topik címébe is beleírtam: TAPASZTALAT!
"Pedig eddig mindegyik fogalom esetében én adtam azt a meghatározást"
Hát persze. Lásd siker definíciója :D
vagy piacképes ár definíciója.... ki is derült, hogy léteznek olyan lakások, amiknek nincs piacképes ára, mert drágábban vették - a definíciód szerint. Remek. Köszi.
Ezt már leírtam, de annak idején én nagyon sokat tanultam és olvastam az MLM-ről, mielőtt belevágtam volna. Többek között ezt a fórumot is végig olvastam.
Ha valaki szakértőnek állítja be magát és butaságokat állít, azzal félrevezeti az embereket. Ezt valakinek ki kell javítani.
Amint egyszer kimondja Max, hogy nem szakértő és csak a véleményét, hitét hangoztatja, azonnal abbahagyom a kijavítását. Felőlem úgy utálhatja az MLM-et ahogy akarja, nem érdekel.
Pedig eddig mindegyik fogalom esetében én adtam azt a meghatározást, mely azonos, de legalábbis közeli a szótárihoz.
Míg ti - sikertelenül - meg akartátok erőszakolni a fogalmakat, hogy valahogy igazolják az mlm-es balekátveréseket.
Lásd "hozzáadott érték". Röhejes az izzadságú igyekezetetek, hogy valahogy igazolni akartátok, hogy az mlm-szervező halandzsája "munka", mely hozzáad az értékhez.
De miért nem ikszeled ki? Akkor nem kellene a butaságait olvasnod. Ehelyett legalább egy hete ezen rugózol. Nem értelek, azt írtad, hogy kisgyerekeid vannak és ahelyett, hogy velük töltenéd az idődet, az a legnagyobb problémád hosszú heteken keresztül, hogy miket irogat itt Max.
"pont te, mint mlm ügynök beszélsz gerincességről?"
Igen.
"Azért kellene Maxtól elhatárolódni, mert nektek nem tetszik, amit ir?"
Ezt mindenki saját maga dönti, hogy tetszik-e neki, vagy sem.
Nekem például nem tetszik, amikor szakértőnek vallja magát és alapvető dolgokhoz nem ért. És nem, nem MLM-ről van szó, hanem általános dolgokról: hozzáadott érték, piacképes ár, üzleti siker fogalma, stb.
Ilyen alapon igen, igazad van, hogy nem tetszik amit ír. átveri az embereket. Ha neked ez rendben van, akkor hajrá, támogasd.
"Mi inkább tőletek, mlm ügynököktől határolódnunk el."
Ez is sokat elárul, hogy a kettőt nem vagy képes egyszerre meglépni.
GY.K. El lehet határolódni úgy is az MLM-től, hogy gerincesek maradunk és azoktól is elhatárolódunk, akik butaságokat írnak. Akár MLM-esek, akár MLM-ellenesek.
Az rendben van, hogy Max ellenzi az MLM-et. Joga van hozzá, ráadásul senkit sem érdekel.
De Max miért ellenzi a logikát és a definíciókat? :D
(Ha nagyon alaposan megfigyeled, akkor talán észre fogod venni, hogy előző bizonyításoknál egyetlen szó sem volt az MLM-ről. De té mégis megpróbálod kijátszani ezt a kártyát szánalmas módon. Szerinted ezt ki fogja bevenni?! :D )
Van egy egyszerűbb megfejtés: a Max azért ellenzi az mlm-et, mert rájött, hogy az mlm hibás rendszer, azaz csak intenzív átveréssel lehet benne sikeresnek lenni.
Az a durva, hogy már egy ovis sem mondana olyat, hogy az "ugyanaz"="hasonló". De amit neked hord össze, az is full baromság. Azt is képtelen felfogni, hogy egyre mélyebbre ássa magát mindebben, az emberi lét és gondolkodás megcsúfolása, amit művel. Még az mlm-ellenesek is többet érdemelnének egy ilyen tagnál..
Semmi különös. A "szakértő" kollégád tett két kijelentést:
1. "amikor valamiből csinálok valami mást, valamit hozzáadok, s aztán magasabb árat tudok elérni a piacon az NEM HAT a piaci árra, melyen a termék alkalmas hasznot termelni a vállalkozónak"
2."a lakásból csinálok valami mást, felújítom, valamit teszek hozzá s aztán magasabb árat tudok elérni a piacon, e MIATT NŐ a piaci ára, melyen a termék magasabb hasznot fog termelni nekem."
és szerinte nincs ellentmondás a két kijelentése között.
Ti szakértők tartsatok össze. Mondd azt, hogy szerinted sincs ellentmondás, csak a csúnya, gonosz MLM-esek látják így!
Vagy pedig ne válaszolj, hogy ne alázd meg még jobban a kollégát!
Sokszor felmerül bennem, hogy mégiscsak troll, de nem lehet az. A múltkori szívatást egy troll nem így kezelne.
Az jól látszik, hogy a "taktikája" az, hogy bármi is történjen, soha nem ismeri be, hogy nincs igaza. Bármi.
Csak azt nem tudom még, hogy ez egy tudatos viselkedés, vagy pedig az agya ennyire meggátolja őt abban, hogy korábbi nézőpontokat megváltoztasson.
Most meg is kérdeztem erről az LLM-et. Érdekes:
kérdés: "létezik olyan betegség, elváltozás, ami miatt egy ember SOHA nem hajlandó felülbírálni saját korábbi álláspontját?"
Válasz:
Igen, létezhetnek olyan pszichológiai vagy neurológiai tényezők, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy valaki rendkívül mereven ragaszkodjon a saját korábbi álláspontjához, és ne legyen hajlandó felülbírálni azt. Ezek közül néhány:
1. Megismerési merevség (Cognitive Rigidity)
Az egyén képtelen rugalmasan gondolkodni vagy megváltoztatni a nézőpontját. Ez gyakran előfordulhat olyan állapotokban, mint az obszesszív-kompulzív zavar (OCD) vagy az autizmus spektrum zavar (különösen, ha a személy nehezen viseli a változásokat).
2. Nárcisztikus személyiségzavar
Az ilyen személyek gyakran annyira ragaszkodnak saját igazukhoz, hogy nem képesek vagy hajlandók elismerni tévedésüket, mert ez sértené az önképüket. A korábbi álláspont felülbírálása számukra gyengeség jele lehet.
3. Paranoid gondolkodásmód
Paranoia vagy paranoid személyiségzavar esetén az egyén erősen ragaszkodik saját véleményéhez, mert úgy érzi, mások ártani próbálnak neki. Ez az álláspont megingathatatlan lehet.
4. Frontális lebeny károsodás
A frontális lebeny felelős az ítéletalkotásért, a problémamegoldásért és a rugalmas gondolkodásért. Sérülése (például traumás agysérülés, stroke vagy neurodegeneratív betegségek, például Alzheimer-kór miatt) merev gondolkodáshoz vezethet.
5. Kognitív torzítások
Megerősítési torzítás: Az egyén csak azokat az információkat fogadja el, amelyek alátámasztják a saját nézeteit, és elutasít minden mást.
Semleges torzítás: Az illető saját nézeteit objektív ténynek tartja, még akkor is, ha azok nem logikusak.
6. Fanatizmus vagy dogmatikus gondolkodás
Ha valaki vallási, politikai vagy ideológiai meggyőződésében rendkívül merev, nem hajlandó változtatni álláspontján, függetlenül az ellentétes bizonyítékoktól.
7. Trauma és félelem az identitásvesztéstől
Az álláspont megváltoztatása bizonytalanságérzetet kelthet, különösen azoknál, akik traumát éltek át, és erősen azonosulnak a saját nézeteikkel.
Mindezek a tényezők külön-külön vagy együtt is szerepet játszhatnak. Azonban fontos megjegyezni, hogy az emberek többsége legalább bizonyos helyzetekben képes a nézetei felülvizsgálatára, különösen, ha a körülmények, tapasztalatok vagy információk jelentősen megváltoznak. Az említett állapotok gyakran kezelhetők terápiával vagy megfelelő támogatással.
Tehát teljesen felesleges minden logikus próbálkozás (például leegyszerűsíteni X és Y szintjére valamit), soha nem fogja megváltoztatni az álláspontját.