Minden, ami kép.
Vizualitás, képi világ, dizájnnal, látvánnyal, fotókkal kapcsolatos elméletek, élmények és ízlés... Várok számotokra kedves képeket is, leírással, élménybeszámolóval, asszociációkkal, etc. (de nem csak képeket).
Igazad van, de ehhez gyakorlat kell (milyen erővel nyomod, milyen szögben tartod), érdemes előtte többször kipóbálni. És ha ilyen késsel vág, akkor erősen ajánlom a fémélű vonalzót, mert egyébként érdekesen lehet forgácsolni a műanyag vonalzókat.
Egy ilyen szike és egy vonalzó is megteszi. Mellesleg én már többször is rendeltem különféle oldalarányú képeket, és mindet méretre vágták. Az 1800x1800-as képet négyzetesre vágva kaptam meg, úgyhogy nekem nem kellett vele bíbelődnöm.
Fit, hiszen már te is válaszoltál rá. Aztán lehet vagdalni, ha kell. A vagdaláshoz viszont valahonnan érdemes kölcsön kérni egy vágógépet, mert ollóval szerintem sohasem lehet valóban egyenesre vágni.
A matt/fényes teljesen ízlésbeli dolog. Én a mattot szeretem jobban.
Szeretnék egy rakat digitális/digitalizált képet előhívatni apám születésnapi fénykép-albumába. Van ez a lehetőség, hogy feltöltöm neten, és akkor mehetek a kész képekért x idő múlva. Csak itt előbb olyan elméncségekre kell válaszoljak, mint pl. hogy fit vagy fill eljárással készüljön a kép.
A fit eljárásnál azzal fenyegetnek, hogy a kép szélén fehér csíkok maradnak, ami nem akkora nagy probléma, hisz van olló.
A fill eljárásnál viszont az a gáz, hogy lemaradhat a nagymama feje teszem azt a képről.
Oh mondjátok, Ti mit választanátok?:O
Ja és matt vagy fényes? Gondolom utóbbi, bár én nem értek hozzá...
Jut eszembe. Amikor az oroszlánokat fotóztam, odajött egy tízévesforma kislány, és megkérdezte: "Az a nagysörényes az anyuka, a másik három pedig a gyereke, ugye?", mire felvilágosítottam, hogy nem egészen.
Aztán arra gondoltam, hogy ez vajon általános, és én voltam túlzottan falusi, hogy ebben a korban már azért tudtam, hogy melyik az oroszlán hímje, vagy azóta mélyrepül a magyar oktatás... Szerintetek?
"Esetleg valaki, aki jó az ágyban??? (erről a listáról az a bizonyos vicc jutott az eszembe, a nőkről, akiknek nem szabad találkozniuk) :)"
Hű, nem ismerem vagy legalábbis nem ugrik be az a vicc, megosztod?
Amúgy nagyon szeretek a barátaimtól tanulni. Kivétel nélkül jók valamiben, persze ezzel biztos sokan vannak így, csak őket nem ismerem. :) Másfelől az emberek java szereti, ha kérdeznek tőlük, én meg örülök, hogy van mit ellesni. Ezért gondoltam arra a sorrendre, amit láttál. :)
Amúgy ha cukrászhoz mennél, az több szempontból is profitáló volna. :)) Én egy masszőrre hajtok, egy biológusra, egy ökológusra, egy matematikusra, egy kertészre, egy szakácsra és egy könyvkiadóra. Más nem is nagyon kéne...
A Szegedi Vadasparkban. Azért mentem ki, mert még nem láttam az oroszlánokat. Valami szegedi cukrászmester adományozta őket a Vadasparknak. Addig állítólag a saját birtokán tartotta őket, és a kezéből ettek.