Beacon Rail felvásárolta az Mrce-t. Ennyi a sztori. Nagyságrendileg 200 Mrce gép megy a Beacon Railhez, többi Mrce meg Akiem.
A hogyanokat meg nem ismerem, de a Railpool és az Ell megjelenésével kezdted a gondol megjelenni az Mrce háza táján, nem nagyon tudtak mit kezdeni a konkurenciával, illetve kezdett elöregedni a járműpark és inkább eladogatták egy részét (a dízeleket) vagy csere helyett még egy főjavítás
Közben hallom, hogy az MRCE október 1-től lényegében megszűnik létezni, vagy legalábbis kilép az európai mozdonypiacról. Akkor így már tárgytalan is az előző kérdésem/hsz-em. Mik történnek itt...
És hogy állományának nagy részét a Beacon Rail, az Akeim és az ELL veszi át.
Hogy lehetséges ez? Sokáig Európa legnagyobb lízingcégéből egyszer csak egyik pillanatról a másikra megszűnik létezni a piacon?
Mert most akkor hogy néz ki egyáltalán ez az egész tranzakció? Akkor most csak simán átveszi az MRCE-től az Akiem a gépeket - és nem csak kilízingeli tőlük a máv-startos ügylet miatt, mint azt eddig hittem? Tőlük meg bérli a Rail Tours, akik által meg használja majd a start?
Eddig is hallottam már, hogy az MRCE sorban szabadul meg a régebbi típusaitól, pl eddig az F4-esekről lehetett ezt tudni, hogy vesznek át tőlük az Akiem-nél, de számomra érdekes, hogy mostanság ilyen számban és arányban történnek ezek a lízingcégek közötti spontán adás-vételek. Sőt, konkrétan már a Vectronjaikról is hallottam, hogy van ami átkerül. Itt vagy csak azt tudom elképzelni, hogy az MRCE kivonul a kelet-közép európai piacról, és kizárólag az észak-déli korridorokra koncentrálnak nyugaton (német-olasz átmenet), és itt meg az Akiem veszi át a helyüket, vagy valami más állhat a háttérben(?)
Én több helyről is hallottam, hogy a Deutsche Bank által finanszírozott gépek mentek az Akiemhez, azok a gépek maradtak az Mrce-nél, amiket a Siemens finanszírozott.
Telephelyen fotózni engedéllyel lehet! A START hivatalos sajtófotósa valószínüleg rendelkezett engedéllyel, és tekintve hogy a vállalat nyilvános oldalára is felkerült kár ezen tovább rugózni.
Azt kell törölni innen amit jóskapista sutyiban lőtt telephelyen, nem azt amit a cég hivatalos fotósa.
Tökéletesen tisztában vagyok vele, pont ezért lett volna ez a kérdésemnek a lényege...
Hogy pontosan HOVÁ kerülnének. Az 1-est kivéve ugyanis nagyjából mindegyik vonalról elmondható mindez a lerúgott kohószökevény szilikkel, ahol van távolsági személyszállítás, de annyi 470-es/480-as meg messze nem fog felszabadulni hogy akár a legtöbb helyen kiváltsák őket.
Ami pedig a 'nem bírást' illeti, pont erre gondoltam én is, ha abból indulok ki, hogy hol lennének a legsürgősebbek ilyen szempontból a felszabaduló gépek, kapásból a 140-est mondom. Főleg, hogy erre még V63-as fordák sincsenek, az itteni 431-esek meg hosszú évek óta csak szenvednek a hibridekkel, pedig nem nagyon jár erre azokon kívül más semmi.
"Egyrészt a hegyeshalmi vonalról le lehet váltani a Traxxokat"
Azt lehet tudni, hogy az így /osztrák és 1-es vonali forgalomból/ 'felszabaduló' hazai 470-esek hol lesznek bevetve? Vagy majd csak novemberben lesznek tervezett fordák? (Ha valaki esetleg nem tudná mire gondolok, az ÖBB-nél az Ostbahnon is bevezetésre kerül az ETCS L2, ami miatt kellettek elsősorban ezek a lízing-gépek. A Teknők meg így már nem vehetnek részt az ottani forgalomban, tehát sem a 1-es vonali nemzetközi vonatokat, sem az ÖBB-s futáskiegyenlítéseket nem velük fogják mostantól csinálni, így maradnak kizárólag a belföldi forgalomra.)