Na, ma végre használhatom a kártya mellé adott recovery progit. A művházas kultúra napi eseményt sikerült egy az egyben törölni. Kicsit aggódom. A mellékelt kép felidegesített... :)
Szerintem azért csak fotózz, legfőkképpen ha örömödet leled benne. Az meg hogy kinek melyik kép tetszik... Azért a síkfilmes fotózás mindenképpen gondolkodó fotósra vall, azzal ugye nem lövöldözget az ember. Aztán meg eléd tárul az a hihetetlen nagy felbontás. Nézegettünk 8x10"-es diákat lupéval meg anélkül is, hát, azt elmesélni nem nagyon lehet. Azok után csak mosolyog a DSLR-ek megapixel harcán az ember. Persze egymás mellett megfér a kettő, mivel teljesen más a fotóterület a két formátumnál.
A kamera még nincs meg, remélem, nyárra meg lesz. Az e-bay-en most vettem egy 210mm-es Fujinont, remélem, a héten megjön.
A zóna-rendszert ismerem, bár nem tudom, hogy a gyakorlatban tudnám-e alkalmazni.
Ma megfordult bennem, hogy felesleges nagyformátumra fotóznom, hiszen kisformátumra se tudok. Az egyik fotós szájton udvariasan közölték, hogy a képem semmitmondó. Hát, lehet benne valami... :-(
Megvan a kamera is már? Milyen? Ismered az Ansel Adams féle zónarendszert? Filmre fotózásnál, főleg rollnál de legfőképp síkfilmnél (sokba kerül egy kattintás) ezzel a módszerrel fotóznakévtizedek óta. Semmi próbálgatás, előre tudod, mi lesz a képen, milyen tónusban. Kipróbáltam, kira.
Meg fogsz lepődni: Film. :-)) Pl. Film/fuji/trasparency/Provia100f és ezen belül az alsó sor a 8x10es. Van mellette kisfilm, roll... És így tovább nézegesd, vannak ilfordban és rollei-ben is 8x10es.
Ilford XP2 Super 400-as C41-el hívható. Kb. 7600ft 10 tekercs, plusz a szállítás, ami attól függően hogy hány tekercsre oszlik, sztem 100ft/ tekercs. Egy éves adagot simán meg lehet venni, eláll a hűtőben (évekig). Magyar ára a forgalmazónál 1020ft/ tek.
Azt az izét akarom használni amivel a fgépet összekötöm a számítógéppel. Klikk, és megjelenik a monitoron. Elvileg kettőnek kellene lenni itthol, de nincs meg.
mar meg is neztem a mediaban, de 77-es nem volt, viszont lehetett rendelni, majd jovore jon meg valamikor... nem baj, remelem addig mar ugyse nagyon hasznalom a 70-200-at :)
Jó reggelt kollega úr! Nem lehet a Media Marktban ezekből utángyártottat venni? Nekem úgy rémlik igen, de nem biztos. Én ma megyek akksikért oda azt hiszem, majd megnézem neked. Üdv a topikban. :)
gondoltam csatlakozok a forumhoz, amirol eddig nem is tudtam, de jo otletnek tartom.
igazabol nagyhirtelen egy kis segitseget, szeretnek kerni. 77mm atmeroju obihoz lenne szuksegem kupakra :) merre lehetne legkozelebb, leggyorsabban es legfajdalommentesebben (jo hosszu szo) hozzajutni?