Talán tartózkodj az üres minősítésektől, soltika. De ha ragaszkodsz hozzá, van egy javaslatom. Rakjunk be egy egy fényképet magunkról* - s akkor majd a kartácsak maguk is el tudják dönteni, melyikünk a szerencsétlen.
*Egye fene, a tieden rajta lehet a Finci kutya is - ennyi előnyt nem sajnálok tőled.
Egyébként pedig annyiban, hogy három egymástól független eseményt egybefüggőnek tüntetsz fel; az egyikkel kapcsolatban egy áttételes kapcsolatot közvetlennek tüntetsz fel; a másik kettőt jelentőségét szélsőségesen túlzó módon felnagyítod, a nagyításnak ellentmondó részleteket elhallgatod; okozati összefüggésről beszélsz ott, ahol az nincs. Nem létező összefüggések sejtetése, távoli dolgok önkényes összekapcsolása, felnagyítás, elhallgatás: csúsztató propaganda tipikus eszközei.
A dolog különösen visszás akkor, amikor a valós helyzet sem ad okot a büszkeségre; miért nem éred be azzal? Ez nem a tévéhiradó; itt nem kell hazug szlogenekben fogalmazni, nyugodtan megpróbálkozhatsz a valódi tényekkel, érvekkel is.
Ott volt az a XII. kerületi Mittnyan is azon a bulin! De kár ezzel a szerencsétlennel vitakozni, ez olyan elvakult hogy azt látja/hiszi amit mondanak neki az elvtársai.
KBS, mar ajanlottam tegnap: tessetek egy nagy nyilvanos levelben elkuldeni Bencsiket es Lovast a ganyba. Szerintem itt tobben megigerjuk, hogy ez esetben tobbet nem "csusztatunk"..... Nos?
Az a baj, hogy tkp. nem hazudott - csak rettenetesen nagyot csúsztatott. Ez pedig - épp a valóságmorzsa miatt - olyan, ami ellen egy parlamenti hozzászólásban (amelyből negyed percet fog bevágni a nem éppen baráti híradó) nem lehet hatékonyan védekezni. Marad az indulatos zúgolódás.
Még mielőtt geszthike nekem támad: a méltánytalan csúsztatásnak ezzel a ronda eszközével a Fidesz is gyakorta él. De ez nem mentség Lendvai, pláne nem geszthike számára. A magam részéről annak a vitának sem látom értelmét, hogy ki kezdte. Az érdekelne, ki lesz előbb képes abbahagyni.
Na jó, de most van bármi köze Orbánnak a Demokratához, vagy nincs? Miért kell a bekiabálóknak zúgolódni ahelyett, hogy nyugodtan megmondanák: Lendvai Ildikó hazudik (ez úgyse volna nagy meglepetés :)
Van egy kis időm, foglalkozom veled. (Még az ilyen reménytelen esetekben sem tudom leküzdeni a pedagógiai optimizmust.)
Már az is csúsztatás, hogy úgy csinálsz, mintha a Magyar Nemzet meg a Demokrata ugyanaz lenne.
Amúgy meg abban sem lenne semmi, ha "váltottam volna*, de a történelmi hűségnek tartozunk vele: mikor mondtam erről a témáról mást? (Ha lehet, elsődleges forrást hozz, ne olyat, amilyet szoktál, ti. amikor például te leírtad, hogy szerinted én mit mondtam.)
A bekiabálók nem a Demokratát védték, hanem az ellen az Orbánt lejáratni akaró csúsztatás ellen tiltakoztak, amelyet ott Lendvai, itt meg geszthi megengedett magának. Már most szólok, hogy ez jó volt 2002-ben, de 2004-ben már nem jött be. 2006-ban még annyira sem fog.
Mit nem bizonyit a kep? (bar tekintve, hogy az MN, Fidesz, Demokrata mind-mind Tubit reklamozza ertheto az aggodas ;-)))))
Az MNemzet/MNO is ugy jelent meg evekig, hogy a bal-felsosarokban ott viritott "Orban Viktor ajanlasaval".
Pont KBS ne tudna? Tudja o nagyon jol. Nem meglepo, hogy a legaprobb Orban ellenes dologra ugrik vedeni (lasd alabb), az adott reklamozo topikban meg nem tiltakozott, hogy hazugsag az egesz...
Na ja akkor meg az emlitettek voltak a polgari ertekrend megjelenitoi, kellettek a bukta utan a vezeri infokat fenntartai. Azota mar.... csak Bencsik a Kulturalis tagozatuk tagja, Pokorni meg egyutt unnepel veluk.
KBS, ezt megkaptad. A kép meg a topik persze nem sokat bizonyít, de az ellenzék reagálása - a nemkülönben borzasztó - Lendvai szövegére már annál inkább. Na persze - ismerve az Index közmondásos pontosságát - lásd inkább a parlamenti naplót.
No most a ket kiemelt mondat miata eerekenyeegedet megertem (vegul is azert az kins hogy Orban a polgaari ertekrend megtestesuleset latta korabban a Demokrataban es az MN-nel egyutt a megvetelukre biztatott), de hogy az alabbi cikk mitol lenne rasszista?!
Ja, hogy ramutat Gazdag olyan dolgaira? Kinos?
Azok utan amit alabb irtam (191) neked elhiszem, hogy az...
Latod mindig mondtam neked, hogy csak egyszer itelte volna el kovetkeztesen (es nem ide is mondok kedveset aztan rogton oda is) a kis szelsojobbot Orban olyan eroszakosan mint meg liberalis koraban Antall Jozsefet es Borost sokkal kevesebbert es nem jonne elo ez soha tobbe ellene.
De ha ugye kellenek a MIEP szavazok, kell a kulturalis tag, kell Bayer akkor tessek viselni...
Hi, hát akkor javaslom olvasd el néhány kőFityiszes hozászóló véleményét, amelyek nagyjából arról szólnak hogy a zOrbán főnökötök és társai csak műsort adott és hülyített benneteket amikor a nacionalista és a néha antiszemita sóderokat nyomta:-))) Mert ők tulajdonképpen ezt bizonygatják, ez a vicces:-))) Aki nem az elfogult híve az mindenki tudja hogy csak hülyít a főnök mint a narkó, csak nektek nehéz ezt felfogni. :-)))