Keresés

Részletes keresés

Bodega Gazsi Creative Commons License 2010.02.06 0 0 625
Szerintem minden a pénzről szól. Az önkormányzatnak nincs elég pénze arra, hogy eltakarítsa a havat. A Zrt - bár a legnagyobb úthasználó és egyben rongáló - nem érdekli a falu útjainak állapota. Gondol(hatja): fizetem az adót, csináljon az önkormányzat amit akar.
De nem is csak elsősorban arról (is) van szó, hogy miként jutnak el az orvoshoz, netán a mentő a beteghez. Szerintetek lehet egy idős embernek veszélytelenül eljutni a boltba? Pld Püspökpusztán, ahol megszűnt a bolt, csak egy kisebb van. Vagy elmenni vízért, mert a vezetékes víz ihatatlan. A mai havazás megint jó példa lesz.
Amúgy meg szerintetek kapott-e valaki is egy ejnye-bejnyét, mert nem takarította a havat? Nem emlékszem rá.

Egyébként is: Aki hozta a havat, vigye is el!

De itt van a legújabb. Nézegetem a most megjelent újságot, ami ugye "Dávodi"-nak van nevezve, használja a falu hivatalos címerét. Vagyis az újságban leírtak az önkormányzat félhivatalos véleménye. Igaz ez? Aztán nézem a készítő, laptulajdonost (!), akik magánemberek. Most akkor mi van? És senki nem észrevételezi? Így aztán szépen le is lehet járatni a falut.

Na gyerünk lapátolni, söprögetni, mert állítólag hosszú lesz a tél. Besütött a nap az oltárra.

Előzmény: kapufa00 (624)
kapufa00 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 624
Köszi a reagálás!!
Tisztában vagyok azzal, hogy manapság egy önkormányzatnak sem fenékig tejföl az anyagi helyzete. DE!!!!!! Azt hiszem, hogy én mint BECSÜLETES ADÓFIZETŐ joggal elvárom, hogy az önkormányzat is eleget tegyen kötelezettségének, hiszen ő sem kérdi meg amikor az éves adókat kiszabja, hogy éppen milyen anyagi nehézségeim vannak. Továbbá amint írtam is már, ő elvárja, hogy télen nyáron rendben tartsam az ingatlanom környékét, akkor az talán tőle is elvárható. Igen!! valóban néhány fontos helyen eldobálták a havat, de én nem azokról írtam. Én azt hiányoltam, hogy az utcákban az úttesteket nem túrták! Szerencse, hogy nálunk, csupán ennyi hó esett, de eshetett volna akár duplája is, és feltehetően akkor sem mozdult volna rá sem az önkormányzat sem a Zrt. Én még emlékszem, arra az időre amikor az önkormányzat és az akkori szövetkezet közösen ezt a problémát gond nélkül megoldotta.
Nekem is idős szülőm van, és még sok idős ember él ebben a községben, akik főleg ilyen szélsőséges időjárás esetén sűrűn kényszerülnek orvosi segítségre. Belegondolva, hogy milyen következményekkel jár ha egy ilyen esethez nem tud eljutni időben a segítség, csak mert az egyébként kötelességgel bíró szervezet anyagi okokra hivatkozva nem végzi a feladatát.
Egy szóval a fentiek elszomorítóak.
Bízom abban, hogy a továbbiakban a fenti szervek nagyobb felelősséggel állnak ehhez a kérdéshez. Vagy inkább bíznom kel abban, hogy nem lesz akkora hó, hogy az akadályozza a lakosság ellátását.

És még egy gondolat. Joggal gondolom azt, hogy az önkormányzat élén szakember áll, hiszen mi választottuk oda. És joggal gondolom, hogy az ő köztisztviselői szakembergárdája is megfelelő szaktudással bír, hiszen valamennyien régi bútordarabok már. Ezért azt hiszem joggal várom el tőlük a fentiek megoldását, hiszen ők azért vannak.!!!

Tisztelettel: Egy
Előzmény: '85 (623)
'85 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 623
Üdv nektek kedves fórumozók
Ha nem túlzottan nagy probléma , reagálnék az észrevételeidre pár szóban én is!
Az én meglátásom szerint a polgármesteri hivatalnak sajnos nincs meg a megfelelő gépi kapacitása, hogy mindenben eleget tudjon tenni.Most itt ugyebár a hó eltakarításáról beszélünk!Én azt tapasztaltam, hogy a hivatal munkásai járhatóvá tették a fontosabb intézmények előtti területeket...(pl:templom,hivatal,iskola)..ezenkívül a buszmegállókat éppúgy a faluban mint püspökpusztán!A kpm, hogy milyen munkát végzett el és, hogy hogy az már megint más kérdés....!Az általad említet Mg. Zrt. vezetője,hogy miért reagált így vagy miért sem arra sajnos nem tudom a magyarázatot.....!Bár tény, hogy a régi tsz gépei takarították az utcákat....!
Előzmény: kapufa00 (622)
kapufa00 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 622
Egy gondolat! január 31.-én szinte egész nap esett a hó. Jó magam a helyi önkormányzati rendeletnek eleget téve, kisebb megszakításokkal de szinte folyamatosan túrtam a havat, majd a nagyobb hatékonyság érdekében mértéktelenül szórtam a sót. Délután kissé alábbhagyott a havazás, ezért bátorkodtam gépkocsimba ülni, és szülőm meglátogatását tervezve útnak indultam a község másik szélére. Mondhatom, megdöbbentő élményben volt részem. A falut óvatosan körbe kocsikázva tapasztaltam a helyi (rendeletet hozó) önkormányzat, közönyös tétlenségét. Hát hogy is van ez!??? a lakosság rendelettel ( fenyegetve) kötelezve, az ingatlan előtti terület hó eltakarítására, jégtelenítésére, az önkormányzat meg a füle botját sem mozdítja, az illetékessége alá tartozó utak tisztítására. A Petőfi S. és a Dózsa Gy. utcát a kpm ugyan egyszer letúrta, de mondhatom azt is nagyjából. Néhány kisebb utcába be sem mertem menni. A Tolbuchin utcában még délelőtti órákban egy személyautó árokba csúszott. Gazdája több személyt is felkért arra, hogy húzzák ki. Többek között (Állítólag) a közelében lakó helyi Mg. Zrt. egyik (közép) vezetőjétől is kérte a segítséget, de az (állítás szerint) felhívta a Zrt. fő vezérét, majd közölte, hogy a vezér azt üzeni, hogy a tulajdonát képező Zrt. nem szolgáltató üzem. Ha ez igaz akkor a vezérnek nem kevés oka van a szégyenkezésre. Biztosan őt is nagyon le sújtotta a válság. Már nem emlékszik szegény a múltra. Arra amikor még nem az ő tulajdonában lévő Mg. Tsz. gépe-i még az ő szülei háza előtti úton is eltúrta a havat. Nem kellett messzire mennem hogy mást tapasztaljak. Csátalján a helyi volt tsz. gépei már délelőtt elkezdték letúrni a havat az utakról. Ott ellentétben a helyi jeges csúszós utakkal szemben mára a Kossuth utca teljesen csúszásmentes száraz állapotú, és a többi kissebb utcák is jól járhatók. Továbbmenve Nagybaracskán is, sőt ami meglepő, hogy még Bátmonostoron is letúrták az utakat. Buszsofőr ismerősömtől tudom, hogy Hercegszántón is sokkal jobbak az útviszonyok most, mint nálunk.
Írásommal nem állt szándékomban senkit megbántani, csupán felháborodásomnak adnék hangsúlyt a helyi önkormányzat és a Zrt. közönyével kapcsolatban. Nem akarom elhinni, hogy felelősség legkisebb mértékét sem mutatják. Tisztában vannak Ők azzal, hogy milyen következményekkel járhat az, ha a mentők vagy tűzoltók nem jutnak el időben a rászorultakhoz !???? Másként kérdezem!!!!! Egyáltalán érdekli őket!??????????????????

Fefe52 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 621
Ezekről Gora Zoli tud pontos adatokat adni. Annó lefényképeztem az össze keresztet, írtam is róluk a Dávodi Életbe. Egyébként a legrégebbi a TSZ iroda előtti, illetve a Tolbuchin úti. Vannak már olyanok is, amik már csak fotón vannak.
Előzmény: Zizibambi (620)
Zizibambi Creative Commons License 2010.01.14 0 0 620
Kedves Dávodiak!

Szeretném a segítségüket kérni! Hamarosan Dávodon járok, hogy megkeressem a település kül- és belterületén található útmenti kereszteket, legyen akár fém, fa vagy kő... romos vagy új. És nagy segítséget jelentene, ha egy helybéli támpontokat adna!

Előre is köszönöm a segítséget!
kapufa00 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 619
Hinteném én, de mint ahogy már írtam, vidéken dolgozom, hajnalban megyek, este érek haza, kocsmába nem járok, szűk környezetemben is többnyire vidéken dolgozókkal találkozom. Velük szóban vitatjuk meg azt a kevés információt amihez esetenként hozzájutunk.
De azért nem adjuk fel! Megpróbálom ismerőseim körében népszerűsíteni ezt az oldalt, hátha megindul valami.
Előzmény: Fefe52 (618)
Fefe52 Creative Commons License 2010.01.03 0 0 618
No akkor itt az ideje, hogy sűrítsük. Érdemes lenne hinteni a faluban is.
Előzmény: kapufa00 (617)
kapufa00 Creative Commons License 2010.01.03 0 0 617
Nem jellemző erre az oldalra, hogy zsúfolt lenne. Van úgy, hogy hónapokig senki nem ír bele.
Fefe52 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 616
Néha én is "beszólok". :-)
Bodega Gazsi Creative Commons License 2010.01.01 0 0 615
Kár, hogy csak ketten "beszélgetünk". :-)
BUÉK neked is és mindenkinek
Előzmény: kapufa00 (614)
kapufa00 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 614
Hmmmm! A falu érdeke??? Úgy gondolom, hogy akik azt a bizonyosat kevergetik, nem a falu érdekében teszik. Egyébként ők ugyanazok akik akkor is keverték amikor a falunk szemmel láthatóan napról napra fejlődött. Ezért nehéz rajtuk eligazodni.
Cselekedetük ha másra nem is de a közösség megosztására, bizalmatlanság keltésére biztosan alkalmas.
Igen!!! Sajnos a Józsi halála óta a honlapon ezidáig senki nem dolgozott. Hogy ez a nemtörődömség, illetve az idő hiányának tudható-e be, ki tudja??? Remélem, ha az új vezető egyenesbe ér akkor kézbe veszi ezt is.

Addig is mindenkinek eredményekben gazdag boldog újévet kívánok.
Előzmény: Bodega Gazsi (613)
Bodega Gazsi Creative Commons License 2009.12.31 0 0 613
No igen! Kérdés: hol mrad majd a falu érdeke.
Amúgy néztem a dávodi honlapot. Mennyire megváltozott!!. Még mindig a Petik Józsi fotója van fenn, hogy mondjanak véleményt a polgármesterről. Ennyire nem törődnek vele?
kapufa00 Creative Commons License 2009.12.31 0 0 612
Bizony igaz az a bizonyos dolog folyamatos keverése. Hogy miért keverik? Hát! ki tudja. "Érdekek-ellen érdekek játszhatnak közre. Most egyenlőre úgy látom kezd a dolog alább hagyni, avagy az is lehet ez mögött, hogy az egyik tábor és annak színpatizánsai kezdenek bele nyugodni abba, hogy jövő szeptemberig nem sok értelme van teljes mellbedobással küzdeni. Úgy gondolom, hogy majd a következő önkormányzati választások idején lesz esedékes eme dolognak az ismételt fellendülése.
Előzmény: Bodega Gazsi (610)
kapufa00 Creative Commons License 2009.12.30 0 0 611
Nagyon köszönöm a küldeményt, amint lesz időm áttanulmányozom.
Előzmény: Fefe52 (609)
Bodega Gazsi Creative Commons License 2009.12.29 0 0 610
Amiket olvasgatok itten nagy hirtelen az igaz? Kik és miért kavarhatják azt a bizonyosat? Tud valaki választ adni?
Fefe52 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 609
Makulátlannak még magamat sem tartom :-)
A teljes tisztaságot szerintem csak a teljes nyilvánossággal, és a következetes ellenőrzéssel lehet biztosítani.
A zavarosban mindig lesz, aki szeretne halászni. De gondolom ezzel nem m ondtam újat.
Küldtem egy kis olvasnivalót.
Előzmény: kapufa00 (607)
Fefe52 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 608
Egy részlet olvasható alább egy - sajnos a Cégbíróság szőrős szívének "köszönhetően - meghiúsult egyesülésről Sajnos azóta sincs Dávodon. A szervező elnök - remélve, hogy nem orrol meg - Gyapi volt.

„DÁVODÉRT” Hagyományőrző és Kulturális Egyesület
Alapszabálya
I.
1. Az Egyesület teljes neve: „Dávodért” Hagyományőrző és Kulturális Egyesület
2. Az Egyesület rövid neve: „Dávodért” Egyesület
3. Székhelye: 6524 Dávod,
4. Működési területe: Magyarország és minden más ország, amelyből az Egyesületnek tagja van.
5. Működési köre
(tevékenysége): kulturális tevékenység, kulturális örökség meg-óvása, tömegsport, nevelés és oktatás, ismeret-terjesztés, tudományos tevékenység, természet-védelem, környezetvédelem, műemlékvédelem

kapufa00 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 607
Úgy gondolom, hogy amit Ön leírt az valóban úgy is van. Hiszen elvileg a szerződés mind két felet kötelezi.
Azt hiszem kezdem sejteni a pletykák alkotóinak indíttatását.
Ugyan az előző polgármester idején is röppentek fel a vízközművel kapcsolatos gyanakvó megjegyzések, de valójában az időközi választás ideje körül erősödött nagyobbá a "mutyizás" híre.
A választás két indulójának hívei igen csak megosztott véleményt publikáltak azzal kapcsolatban.
Azt hiszem most kezd előttem letisztulni, hogy az egyik oldal hasonlóan Önhöz makulátlannak tartja, míg a másik oldal a "mutyizást" valakiknek a jövőbeni hasznát, esetleg vállalkozását látják a szennyvízhálózat megvalósításában.

Úgy tűnik a falu fórumán elhangzott viták is a két tábor között alakult ki.

Előzmény: Fefe52 (606)
Fefe52 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 606
Viszont nyugtalanít, hogy számos honfitársam a vízközmű társulás mögött bizonyos fokú úgymond "mutyizást" vél látni, melyben több ismert személy köztük jelenleg is pozícióban lévők is mélyen érintettek.

Ezen gondolkodtam, hogy valójában mit is értesz. Érdemes elolvasni a szerződést. Már mint a Fundamenta LTP-t. Ezt akkor kellett aláírni, amikor megalakult a társulás. Ebben vállaltad, hogy mennyit fizetsz be havonta, mennyi a számlavezetési díj (összesen 1974 Ft), ki a kedvezményezett (Önkormányzat), kire és mikor lehet átruházni, stb. A befizetett pénz a szerződött fél számlájára kerül, azt csak a beruházás finanszírozására lehet felhasználni. Szerepel még benne, hogy aki szerződést köt, annak mennyivel egészíti ki az állam a számlán lévő összeget (durván a duplájára). Aki nem szerződik, annak két részletben kell kifzetni a megállapított összeget.
Nos, hol itt a mutyizás lehetősége? Ha megvalósul a beruházás, ez kerül felhasználásra, ha valami ok miatt meghiúsul, akkor mint egy takarék, a kamattal növelt összeget kapod vissza.

Az, hogy mélyen érintett valaki, azt nem tudom értelmezni. Miben és miként?
Előzmény: kapufa00 (603)
Fefe52 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 605
A kopár „Csati”
A Ferenc-csatornának minden évszakban volt valami bája, szépsége. Nyáron séta az árnyas platánfa-sor alatt, amihez hozzájárult még a parton lévő, a víz fölé hosszan benyúló fűzfák sora. Ez egészen a megszűnt, omladozó gyár épületén túl, majd’ a püspökpusztai rész határáig tartott. A fűzfák alatt lévő horgászstégeken pihentető volt a horgászás, vagy csak az üldögélés. Ehhez járult még a stégek mellett lévő nádasban fészkelő, vagy csak bujkáló nádirigó éneke, a verebek csiripelése. A nád védelmében meg lehetett lesni a „túlparti” nádasnál bujkáló vadkacsákat, récéket, hattyúkat, bakcsókat és gémeket. Persze zavaró volt, hogy néha hatalmas kiszakadt nádtorzsák úsztak lefelé, vagy hínárcsomók zavarták meg a horgászok nyugalmát. Télen a hidegben melengető érzés volt látni a zúzmarával csipkézett fűzfasort, amely keretbe foglalta a templom előtti keresztet.
Szép volt, pihentető volt minden évszakban.
Persze meg sem közelítette azt az állapotot, amit még gyermekkoromban láttam. A falu felőli oldalon nem volt nád, időnként hínárvágó járta a folyót, hogy megtisztítsa a medret. Hatalmas területen virágzott a tündérrózsa, könnyedén lehetett úszkálni a meder közepén. Láttuk, amint a napkárászok készítették a fészekaljat, kapásjelző nélkül horgásztuk őket a fejük előtt mozgatott csalival.
Mindez már a múlté. Most a folyó nyugati, püspökpusztai oldala kopáran, szürkén kanyarog. Egy jellegtelen partoldal, szépség, báj és árnyék nélkül. A horgászstégek kidobva a partra, fennakad koszos nádtorzsák a meder közepén hagyott valamikor stégen. És csend van.
A keleti oldalon lévő nádmező mellett látni még récéket és hattyúkat, de a kopár oldalra már nem merészkednek.
Minap három horgászt próbálta megközelíteni a meder szélét. Próbálgatták a szürke iszapréteg teherbíró képességét, majd amikor „csak” bokáig süllyedtek, bemerészkedtek a part széléig. Dobtak néhányat, majd kedvetlenül abbahagyták.
Nem járt ilyen szerencsével az a kisfiú, aki – gondolva azt, hogy elbírja súlyát az iszap – szintén bemerészkedett a partoldalig. De súlya nehéznek bizonyult. Elmondása szerint jeges rémület öntötte el, amikor érezte, hogy megállíthatatlanul süllyed lefelé. Szerencséjére a közelben lévő társai deszkákat, faágakat dobáltak be, amin ki tudott kecmeregni a szilárd talajra. Mi van, ha nem sikerül? Vajon ki vállalta volna a felelősséget? Ha egyáltalán ezért lehetne.
Úgy tűnik korunkban nagyon gyorsan és gyakran változik minden. De miért mindig a kedvezőtlen oldal felé?
A nyári CsatiA téli CsatiA jelen
Fefe52 Creative Commons License 2009.12.26 0 0 604
Mivel azoknak valóság tartamát kétségesnek ítélem, azért ezen a fórumon inkább nem is publikálom.

Azt helyesen teszed, hogy valótlanságoknak nem dőlsz be, illetve csak ellenőrzött híreknek adsz hitelt.

Viszont nyugtalanít, hogy számos honfitársam a vízközmű társulás mögött bizonyos fokú úgymond "mutyizást" vél látni, melyben több ismert személy köztük jelenleg is pozícióban lévők is mélyen érintettek.

Szerintem nincs mutyizás. A vízközmű társulás megalakításának, működtetésének szigorú szabályai vannak Nem tagadom, aki akarna, ideig-óráig zavart tudna okozni.

Mivel az utóbbi meg nem hirdetett falugyűlésen nem volt módom részt venni, ezért több személyt is megkérdeztem, az ott elhangzottakról. A válaszuk lesújtó volt. Gyakorlatilag a veszekedésen kívül senki nem kapott semmilyen szintű választ a felmerülő kérdéseikre. Állítás szerint a község vezetője sem volt felkészülve a szennyvízhálózattal kapcsolatosan.

Gondolom láttat a bajahireken a felvételt. Ha nem:
http://bajahirek.hu/hirek/terseg/2009/12/10/a_szennyvizberuhazasrol_tartottak_falugyulest_davodon

Nem úgy látom, hogy a polgármester nem volt felkészülve, sőt a szavazási újrázása kifejezetten jó húzás volt.
Én nem voltam ott, én is csak hallottam bizonyos dolgokról. De inkább a lényeget kell kihámozni. Van egyfajta önös, magánérdek, amit néhányan igyekeznek szítani. Nem érdemes velük foglalkozni, hiszen érdemi beleszólásuk az ügymenetbe nem igen lehet. Ez már túl nagy pénz, hogy úgymond "helyben intéződjön". Természetesen meg lehet akasztani a folyamatot, csak akkor igen sok pénzt kell leperkálni a pályázat kiírójának, amit a falu fizet meg, vagy végül is ki....?

Ahogy látom kicsinyes, szűklátókörű, önző érdekek csapnak össze a józan, megfontolt gondolkodással.
Gondolom te sem kérnéd számon (remélem még élő) esetleg igen koros nagyapádat, hogy miért ültet diófát.
Amúgy ha gondolod, a DÉ számaiért írhatsz.
Előzmény: kapufa00 (603)
kapufa00 Creative Commons License 2009.12.26 0 0 603
Köszönöm a gyors reagálást. Sajnos a helyi lapokat nem gyűjtöttem össze, ezért azokból már nem tudok kérdéseimre választ kapni.
Meg hát én annak a hírnek avagy pletykának szeretnék hitelt érdemlő információval utána járni, amely jelenleg folyamatosan terjeng községünkben. Mivel azoknak valóság tartamát kétségesnek ítélem, azért ezen a fórumon inkább nem is publikálom.
Mivel az utóbbi meg nem hirdetett falugyűlésen nem volt módom részt venni, ezért több személyt is megkérdeztem, az ott elhangzottakról. A válaszuk lesújtó volt. Gyakorlatilag a veszekedésen kívül senki nem kapott semmilyen szintű választ a felmerülő kérdéseikre. Állítás szerint a község vezetője sem volt felkészülve a szennyvízhálózattal kapcsolatosan.
A terjengő hírek hatására megvallom bennem is felébredt egy bizonyos szintű bizalmatlanság. Ezért legelőszőr is szeretném le ellenőrizni az általam befizetett összeg, illetve a annak hozamának meg(hol)létét. Sajnos ezidáig ezzel kapcsolatosan sem tudtam előrelépni. Úgy gondolom ez pedig nem lehet előttem titok.
A hallottak alapján úgy vélem, hogy sokan vagyunk akik szeretnének tisztán látni a fenti kérdésben. Továbbá az esetleges hiteltelen pletykák tisztázása érdekében azt hiszem nemes gesztus lenne az illetékesek részéről, hogy egy "időben" meghirdetett falugyűlésen, ebben a kérdésben jól felkészült stáb megfelelő szintű fórumot tartson.

A fenti kérdésben minden hitelt érdemlő adatot-információt meg köszönök.

Amennyiben azokat nem kívánja ezen fórumon rögzíteni, úgy jelzést követően email címet adok meg.
Előzmény: Fefe52 (602)
Fefe52 Creative Commons License 2009.12.26 0 0 602
Privátban elmondom, leírom. De érdemes megkeresned a Dávodi Élet számait+a szennyvízberuházással kapcsolatos számokat. Abban szerintem minden kérdésedre választ fogsz kapni.
Előzmény: kapufa00 (601)
kapufa00 Creative Commons License 2009.12.23 0 0 601
Emberek!!! Keresek egy értelmes, nem részre hajló földit, aki végre elmondja (leírja) hogy mi a fene van ezzel a szennyvíz dologgal???? A múltkori falu gyűlés tán titkos volt, hogy nem volt időben (szinte egyáltalán) meg hirdetve??? Pedig szerettem volna azon részt venni, mert néhány kérdésre jó lett volna választ kapni. Nekem csak az a bajom ezzel, hogy anno az agitátorok némi fenyegetés sugallat mellett, "meggyőztek" hogy valójában nincs más választási lehetőségem, mint, hogy aláírok és rendszeresen fizetek. Igen!!! én és még sokan vagyunk akik becsülettel fizetünk. De!!!! valójában hol van a pénzünk, és hol tudok utána nézni, annak hogy jelenleg az én számlámon mennyi pénz van és annak eddig mennyi volt a hozama????? Miért nem kapun attól a pénzintézettől vagy akárkitől egyenleg kimutatást???? Minimum erre szerettem volna választ kapni. De kezdem azt érezni, hogy annak ellenére, hogy törzsgyökeres bennszülött vagyok a helyi hatalom szemében csupán "egy" adófizető vagyok a nem sok közül. Vidéken dolgozom, nem vagyok kocsmába járó, ezért kevés információ jut el hozzám. Ugyan különböző tartalmú pletykák hallatnak magukról, de azok valóság tartalmáról nincs bizonyosságom, ezért fordulok ezen fórumhoz segítségért!!

Fefe52 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 600
Akkor most válaszolok magamnak. Így legalább nem veszek össze senkivel :-)

Tegnap 15-én este mutatták be a Hír Tv-n a faluban készült riportot. Hogy mi motiválta a forgatócsoportot, hogy kimenjenek, csak sejthető. Rossz, aki rosszra gondol.
A téma természetesen a szennyvízberuházás, illetve a polgármester halála. Én a következőket tudtam meg, e távolból:
- a polgármester (Gyapi) felkészült, számomra - aki nem ismeri az állapotokat - meggyőzően és hitelesen mondta el a beruházás helyzetét. Külön a javára kell írni, hogy nem ment bele találgatásokba a volt polgármester halálát illetően. Nem beszélt mellé, nem tért ki a válaszok elől. És ami fontos: a riporter szemébe nézett, ami igazolja az előzőeket.
- a megszólaló faluban lakók egyfajta tájékozatlanságot árultak el, ami végül is nem nagyon baj. Igaz, megjelent több kiadvány (amit "begyűjtve" elolvastam), de azt nem mindenkinek kötelező elolvasni. Bár akkor több kérdésre is választ kaptak volna (a társulási hozzájárulás nagysága, a tisztító telepítése, stb.)
- sajnos volt egy beszélő, aki megjegyezte: a képviselőtestület alul volt tájékoztatva e kérdésben. Így talán ebben a formában nem hiszem, hogy igaz lenne. Akkor ez azt jelentené, hogy úgy döntött, hogy nem olvasta el a kiadott anyagokat? Ez sok más kérdést is jelnt. De ez már a testületre tartozik.
- a tájékozatlanság azonban nem csak a lakók hibája. Érdemes nagyobb energiát fektetni a hiteles és meggyőző információbiztosításra.
Fefe52 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 599
A múlt héten TV forgatócsoportok jártak a faluban. Tudni lehet, hogy miért?
kapufa00 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 598
Nem szó szerint értettem. Inkább arra gondoltam, hogy a mostani forduló igazából a jövő évi megmérettetés főpróbája volt, ami kétségtelen a Gyapi győzelmével zárult.
Továbbá a 2010-es választáson szerintem már kettőnél többen fognak indulni, és ami a legnehezebb feladat, ez a rövid idő alatt a jövő évi feltételek mellett bizonyítani illetve a helyi lakosságnak megfelelni.
Ezt az elődjének sem sikerült osztatlan véleménnyel teljesíteni, pedig a község fejlődését messze földről is elismerték.
Előzmény: KIKERICS (597)
KIKERICS Creative Commons License 2009.10.21 0 0 597
Én nem tapasztaltam keménykedést. Te igen?
Előzmény: kapufa00 (596)
kapufa00 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 596
Gratulálok a győzelemhez a Gyapinak.
Egyben kívánok neki egészségben, eredményekben, ötletekben gazdag sikeres évet.
Gyapi!!!! a 2010-es forduló várhatóan ettől sokkal keményebb lesz, arra már most el kell kezdeni készülni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!