RÉGI HIFIMAGAZINBA TESZTELTÉK A TECHNICS MAGNÓT KIVÁLÓRA LEHOZVA.
A régi HiFi Magazin és az ő kiváló minősítésük! Tudnék mesélni arról, hogyan készültek.
EZ IS SZÉP MAGNÓ RÁADÁSÚL DIRECT DRIVE-OS.
Azért egy szétporladt szíjat könnyebb cserélni, mint egy repedt fogaskereket....
VÉGÜL A TEAC: KOMOLY DARAB EZ IS, BÁR NEM A KEDVENCEM A KÖZÉP KAZETTA FÉSZKES.
Komoly szempont!..... :-)
A felsorolt magnók mindegyikének vannak pozitív és negatív tulajdonságai, egy valamirevaló magnósnak egyetlen dolog számít: a hangjuk. Lesznek, akik az egyik mellett törnek lándzsát, lesznek akik a másik mellett, attól függően, hogy ki melyiket használta. Mivel most is Aiwád van, nagy tételben fogadnék, hogy a 770-es mellett döntesz, feltéve, hogy jól van beállítva, ugyanis a többinek igencsak attól eltérő a hangzása. A Technics például szinezett, a TEAC hűvös, az AKAI sokak szerint egy idő után fárasztó. De hát ugye kinek a pap, kinek a paplan.....
A kor és a "futásteljesítmény" ezeknél már nem számít: mindegyiket célszerű szakemberrel átnézetni, és biztosan mindegyikben cserélni kell ezt-azt, ha azt akarod, hogy még néhány évig működjön.
JELEN PILLANATBAN AIWA AD-F 660-AS KAZETTÁS MAGNÓDECKEM VAN. EZT SZERETNÉM LECSERÉLNI , 4 ALTERNATÍVA VAN: 1, TECHNICS RS B 965
2, AIWA AD -F 770
3, TEAC V 5000
4, AKAI GX 95
SEGÍTSETEK, KI MELYIKET VÁLASZTANÁ , ÉS MIÉRT ? ÉN AZ AKAIT TENNÉM ELSŐ HELYRE , SZERINTEM EZ LEHET A LEGJOBB A TEAC MELLETT. UTÁNA TECHNICS,ÉS VÉGÜL AIWA 770. SOK MINDEN FÜGG PERSZE A MŰSZAKI ÁLLAPOTTÓL + AZ ÁRTÓL IS. AZ AIWA TETSZIK LEGJOBBAN,GYÖNYÖRŰ MAGNÓ,DE EZ A 4 KÖZÜL A LEGÖREGEBB IS . EBBE LEHET A LEGTÖBB ÜZEMÓRA. AZ AKAI VONZANA A GX FEJ KOPÁSÁLLÓSÁGA MIATT, CSAK ERRE MEG VIGYÁZNI KELLENE KURVÁRA NEHOGY HŐSOKK MIATT REPEDEZNI KEZDJEN A FEJ . RÉGI HIFIMAGAZINBA TESZTELTÉK A TECHNICS MAGNÓT KIVÁLÓRA LEHOZVA. EZ IS SZÉP MAGNÓ RÁADÁSÚL DIRECT DRIVE-OS. VÉGÜL A TEAC: KOMOLY DARAB EZ IS, BÁR NEM A KEDVENCEM A KÖZÉP KAZETTA FÉSZKES. MIND A 4 NEK VAN ESÉLYE NÁLAM. TESZT SZEÁNSZ UTÁN MAJD JELENTKEZEM MELYIKRE ESETT A VÁLASZTÁSOM.
Tudom, ez magnós fórum, de hát a magnó erősítő nélkül nem sokat ér, és itt sokan foglalkoznak javítással, felújítással.
Van valakinek tippje, hogy honnan lehetne beszerezni Pioneer A-C3/Pioneer A-C5 típusú erősítőhöz hangszinszabályzó potméter gombot? A hazai potméter kereskedők honlapján eleddig nem találtam ilyet. Vagy ha esetleg lenne valakinek a fiók mélyén....
A mechanika (fogaskerekek) tiszták, vékonyan áttetsző zsírral bekenve. Gumialkatrész a nyomógörgő, ill. a lendkeréken lévő széles szíj. Ezeket tervezem cserélni, ha kapok hozzávaló méretet.
A mechanikát célszerű karbantartani - tisztítás és kenőanyag csere -, valamint az összes gumi/gumis alkatrészt új gyártásúra cserélni. E nélkül sok tapasztalat fog összegyűlni, különösebb sikerélmény nélkül.
Persze kérdés, hogy mi a cél? :-)
A laposszíjjal néha iterálni kell - persze nyávogásmérés nélkül nem egyszerű a döntés -, mert gyári előírások a különféle paramétereiről nemigen hozzáférhetőek.
Egy nagyon jól használható kis gyöngyszem egészen kellemes hanggal.
A mechanika karbantartásának hiányából - illetve hosszú állás után újbóli üzembeállítás előtti karbantartás elmulasztásából - adódóan éppen lehet benne törött spiáter öntvény, melyet majdnem esélytelen pótolni.
Meg van a hiba. Rotary encoder gear. Ez a 21 fogú kerék szokott elrepedni és leesni. A szalag kifeszítő mechanika út érzékelő (sárga) alján van ez a fogaskerék. Típushiba. Filléres alkatrész.
Vagy 10 éve az 57-esem nekem is "behalt" valamiért ... azóta porosodik. Úgy hogy off ügyben itt is becsatlakozom. Habár állítólag valahol valami fóruma, csak hát én is tartok a "mekk mesterektől".
Также выпускал кастеты BRG - Будапештский Радиотехнический завод, чей механики проигрывателей компакт кассет широко использовались в советских магнитолах.
Előre is elnézést kérek – fordítón keresztül írok.
Nem emlékszem a Magyar Népköztársaság által gyártott kompakt kazetták egyetlen márkájára sem.bocsi, valaki tudna írni egy listát a magyar gyártmányú kompakt kazetták márkáiról?nosztalgia =)Egyszer volt egy kazettám.jelenlegi.Egy barátom elment egy utazási csomagra.a kazetta sajnos idővel elveszett =( és nem emlékszem a nevére (sok év telt el)Aukciókon akarom keresni (hirtelen rám mosolyog a szerencse) - a névvel ellentétben a vizuális memória nem hagy cserben (biztos vagyok benne).