Köszönöm a segítségeteket, (igen, AF visszajelzésre gondoltam) még megálmodom, hogy mi legyen. A helyzet az, hogy közben gyűjtögetek egy ilyenre is: http://www.digifenykep.hu/sigma-sony-ma-120-400-mm-f-4-5-5-6-dg-apo-hsm. De, kíváncsi is vagyok, hogy az M42-es szabvány, hogy viselkedik a Sony-val.
atill_a!
Azt hogy a szenzornak nem fog örülni, azt kifejtenéd bővebben?
BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék, Folyosó Galéria, Egyetem u. 2.
Balla Demeter Kossuth-díjas fotográfus kiállítása
Szubjektív vélemény: Sajnos csak 14 kép került a falra, de ezt is érdemes megnézni. Jó hír, hogy novemberben író portré kiállítását hozzák majd Szegedre.
Canonnál csip nélkül nincs AF-visszajelzés, de fénymérés van, tehát Av-ben pont úgy használható, mint egy normál obi MF-ben. Csippel felvillan a piros AF-visszajelző, ennyi akülönbség.
Nikonnál tudtommal fénymérés nincs, viszont AF-visszajelzés van.
Sony-nál nem tudom mi hogy, de az biztos, hogy ha van időd fókuszálni, akkor általában szép képe van az M42-esek nagy részének (valami nagoybb márkából fogj ki). Ha érdekel, van egy eladó M42-es, 135/2.8-as obim :)
A segítségeteket kérném. Egy Sony A390-es géppel képelem a nagyvilágot, és olyan helyzetben vagyok, hogy felajánlottak egy Jupiter 200mm-es F/4-es fényerejű M42-es optikát. Ha beszereznék egy M42/Sony chippes adaptert akkor mire számíthatok? Pl. az AF és a mérések működnének rendesen? Valakinek van esetleg ilyen tapasztalata? Egyáltalán megéri foglalkozni ilyennel?
Életemben először volt a kezemben E-450-es, elég egyéni -történetesen alexpós- beállításokkal. Még a bekapcsoló gombját meg az obisapkát megtaláltam, de a kezelési ismerkedésekre nem volt idő. Főképp, hogy a csukának nem teccet az interperszonális közelség:)
Andrásnak ezúton is köszönöm a baráti találkozást és az eligazítást!
Holnap délután kimennék Mártélyra az említett tanösvényt megnézni. Ha Vandrás nem jelentkezne vagy nem érne rá, ki tudna nekem segíteni némi eligazítással? Mél páblik.
Nagyon köszönöm az infót. Elég régóta tervben van a mártyi kirándulás, asszem a holnap délutáni is ugrott, de nem adom fel. (Majd keresnélek némi eligazításért levélben.)