Remek! Akinek nincs "okos" tv-je, annak jó megoldás lehet műsorok rögzítésére. Én is pár hónapja vettem egy LG.-t. Örülök is neki mert jó áron volt, meg jól is működik :-)
Bármennyire is ragaszkodom a készülék szolgáltatásaihoz, venni már nem vennék ilyen koros elektronikai eszközt. Sorra jönnek elő a hibái, alkatrész pedig már csak véletlenül akad hozzá. Sajnos magam nem tudom megbütykölni, úgyhogy alkatrésznek sem tudom felhasználni se egyiket, se másikat. Már kétszer lelkileg eltemettem. A harmadik valószínűleg az utolsó lesz. Sajnálom.
Tisztelt tagok ! Persze ha valaki olvassa még ezt a forumot . Van nekem egy Panasonic DMR-EH57EP-S típusú Dvd felvevős készülék . Valakit esetleg érdekel ? Ha igen akkor mit is érhet ? Email címem publikus . Józsi .
Vannak jó digitalizáló kütyük is, csak ki kell találni. Esetleg ne végy semmit, ha nincs sok szalagod egy láda sörért adok kölcsön digizőt, vagy mittomén. DVD felvevőt meg szerintem végy használtan.
Lehet még valahol DVD felvevőt kapni újonnan? Legjobb DVD felvevő-VHS lejátszó kombó lenne... Számítógépes digitalizáló kütyüt próbáltam (nem is a legolcsóbbat!), de a végeredmény siralmas volt. Ezért inkább egy új felvevőt szeretnék régi videókazetták digitalizálásához.
A felvétel is nagyon rossz Minőségű. A kézi könyvben sajnos nem írja milyen felbontásban tud felvenni csak szövegében van leírva hogy kiváló közepes stb minőség.
Régen a VHS korszakban kevertek jelet ami a kimenetet megzavarta elektronikusan, hogy ne lehessen másolni. Ezt a régebbi magnók nem tudták, gondolom az ujakba már beépítették az elektronikát hozzá. Ha rögzited a műsort az is rossz minőségű? De lehet csak a kimenetnél van valami gond. Nincs képed a hibáról?
LG dvd recorderemmel az a probléma, hogy a tálca kiadó gombra kapcsol be, betölt, de fél perc múlva kikapcsol, s azonnal újra indul. Mellékeltem a videót a kijelzőről.
Segítséget szeretnék kérni tőletek mégpedig abban, hogy nekünk van egy Orion DVD író és lejátszó készülékünk aminek az a problémája hogy bekapcsolás után elkezdi forgatni a lemezt lehet hallani hogy áram alá kerül de egy fél perc múlva azonnal kikapcsol és csak villog rajta a kék színű led nem üzemel a készülék. Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy mi a problémája, nagy e ez a probléma, és egyáltalán van-e értelme megjavíttatni?
Tudom, hogy eljárt felette az idő, de a modern eszközök között nem találok olyan "kényelmeset", mint ez volt (eszközön vágható felvétel, nem áttekerni kell a reklámot, mint VHS esetén; 1.3-szoros gyorsítással visszanézés érthető hanggal, számítógép közbeiktatása nélkül, stb.), ezért a javíttatásán gondolkodom. Szerintetek mennyibe kerülhet a szervizelése az alábbinak?
Panasonic DMR-EH57 merevlemezes DVD felvevő hibajelenség leírása
Két napig a készülék minden (távirányítóval történt vagy időzített felvétel utáni) kikapcsolásakor a kijelzőn a PLEASE WAIT (Kérem, várjon) feliratot jelenítette meg a szokásos 1-2 perces önellenőrzési/helyreállítási időtartam helyett legalább 30 percig. Eközben a kijelző többször elsötétült, kivilágosodott, a merevlemez felpörgött/leállt. Az egység nem volt használható, amíg a folyamat véget nem ért. Később már bekapcsoláskor is ez a jelenség játszódott le.
De minden időzített felvételt elkészített a készülék; és ha eltűnt a PLEASE WAIT felirat, akkor minden funkció használható volt (lejátszás, vágás, programozás, stb.)
Áramellátási hibára gyanakodva, amikor készenléti állapotban volt a készülék, kihúztam a csatlakozóját a konnektorból és 2 órán át pihentettem. A konnektorhoz való újbóli csatlakoztatás után a kijelző sötét maradt, a készülék sem a távirányítón, sem a készüléken lévő bekapcsoló gombra nem reagált.
Próbáltam másik konnektorba dugni, a készülék hátlapjából is kihúzni, majd újra bedugni a hálózati kábelt, de a készülék továbbra sem éledt fel.
Igen, azt remélem, hogy egy hozzáértő lelkes amatőr vagy egy szakember tud tanácsot adni, hogy "házilag" javítható vagy csak szakember tudja orvosolni a hibát.
A helyzet az, hogy a DVD író/olvasó részét egyáltalán nem használom csak a HDD-vel rögzítek TV műsorokat. Ebből a szempontból nem zavarna a dolog, de ha éppen vacakol, akkor a HDD felvételnél pl: nem lehet a távirányítóval tv csatornát váltani gondolom mert úgy érzékeli a dolgot, hogy egyszerre két funkciót akarok használni. Szóval azért mégis csak probléma. Már gondoltam arra, hogy fixálom a tálca ajtaját, hogy a tálca ne tudjon kijönni, de az eléggé brutális "megoldásnak" tűnik.
Passz, nekem akkor jött elő egy régi DVD-lejátszónál, amikor kicseréltem egy DVD-íróra, és elfeledkeztem arról, hogy bent van a lemez. Akkor a mellékelt dróttal nyitottam ki a vésznyitó lyukon. Kiszedtem a lemezt. Később valami miatt újra beüzemeltem, és akkor folyton ezt csinálta. Tehát akkor ez szerintem mechanikai hiba, ott bent elcsesződött valami. (Fel is hívják rá a figyelmet, hogy ne nagyon alkalmazzuk a vésznyitást.) Viszont a megjavítás elmaradt, mert túlságosan sok csavart kellene hozzá kiszedni, és akkor már csak egy használt gépbe raktam volna bele, de végül emiatt nem tettem, hagytam a fenébe.
Igaz, ez számítógépbe való lejátszó volt, de elképzelhető, hogy az asztalinál is hasonló probléma lehet. Mindenesetre nálam van egy használaton kívül asztali lejátszó, és mintha ott is ugyanez lenne a hiba.
Van egy LG LH277H típusú HDD/DVD asztali íróm, amely a következő hibát produkálja "kiszámíthatatlan" módon. A lemeztálca a bekapcsolás után rögtön kinyílik és becsukás után nem marad bent, hanem újra kinyílik. Ha ki akarom kapcsolni a készüléket, akkor nem tudom, csak a tálca nyílik és csukódik. Mi lehet a probléma? Hónapokig nem volt gond, most kezdte.
Ezt más sem érti ám! A HDD-t mért kell formattálni? Nekem sosem kellett pedig megvan már vagy 8 éve.
A diskeket néha újra kell formázni, bár azok gyárilag formattálva vannak. Egy ilyen kétoldalas lemezzel találkoztam, aminek az egyik oldalára nem lehetett felvenni. formáztam, de továbbra se lehetett felvenni rá.
Ja vagy úgy! Azt hittem, hogy rosszul írja rá a felvételt, és azért kell folyton formázni. Amúgy meg milyen gyakran formázod, hogy kijött ez a statisztika?