Talán a tudósok, művészek mellett több más - nem bulvárhős - híres ember is jöhetne a műsorba, pl. sportolók...
De szívesen megnézném Alindát más beszélgetős műsorban, ahol ő a vendég. Sima, kötetlen beszélgetés az élet dolgairól felkészülés nélkül, erre gondolok.
Nem tartozik szorosan a témához, de volt szerencsém védeni a Szabadság téri székházat, a 2006-os támadás után egy darabig jártunk oda...a nagy aulából jobbra nyílik egy régi vetítőterem, ott aludtunk, az aulában ettünk, nagy öröm lehetett ez az ott dolgozóknak:)
miért csak a negatív kritikákra reagálsz? vagyis miért erősebb a kényszer, hogy azokra reagálnod kell, a többi beszélgetésre invitálásra pedig kb. nagy ívben teszel. ha bírálnak meg szinte azonnal itt termesz.
A mosolya a legjobb, azt végképp nem érheti kritika. Nem régóta nézek Zárórát, de asszem fogok most már... Nem akarok sablonszöveget - főleg, mert biztos sokan elmondták már itt - de ez a Nő egy tünemény...nagyon kedvelem. Ezután követem a pályáját, ha már eddig nem tettem...
Apróság: nem kellene annyit vihogni, hamiskás arckifejezéssel a mégis élesen és váratlanul felcsapó vihogásra előkészülni. 16 éves korban még jól állna talán... most már nem. Sorry.
Alinda, úgy tűnt, hogy Stohl esetében nem érted - érzed a figurát, aki szemben ül veled. Ezért végig a "dobozaid" körül forogtál, amiből így, vagy úgy kilóg.
Valóban nagyon ütős volt...Bennem már egy ideje tudatosult, hogy valamit nagyon- nagyon tenni kell az egyes ember szintjén is a jövőért( spórolni az energiával minden szinten), és ez a beszélgetés "olaj" volt a tűzre. Remélem, nemcsak nekem. Amióta láttam az adást, még jobban nem hagy nyugodni.
Félelmetes...
(Egyébként tudjátok, hogy Hetesi Zsolt is fórumozik?Tegnap hívták fel rá a figyelmem, és tényleg...Van egy "Peak Oil ---Egy Korszak Vége---" című topik, itt biztosan megtalálható H. Zs. nicken)
Nem tudom, mi az oka az ismétléseknek, de én alapvetően nem bánom őket – persze én is remélem, nem a műsorsorozattal van valami komoly gond.
A Hetesi Zsoltos műsor ismétlésének kimondottan örültem. Már januárban is láttam, és most is megnéztem, annyira érdekes. Az egyik legérdekesebb az összes közül, amiket eddig láttam. Aki látta, még biztos, hogy napokig gondolkodik rajta utána. Nehezen tudnám megfogalmazni, hogy nevezzem azt a türelmetlenséget és mondani akarást, ami Hetesi Zsoltban volt, de ettől egyáltalán nem vált ellenszenvessé. Annyi információt akart és tudott közölni, hogy Alindának szinte ideje és lehetősége sem maradt, hogy személyes vonatkozásokra terelje a szót, de ez most egyáltalán nem volt baj vagy hiányzó: a műsor így is elég gondolatébresztő volt.
Kb. 6-7 éve volt egy többrészes beszélgetéssorozat az m1-en Balogh János ökológusprofesszorral, ahol ő is pontosan ezeket a dolgokat mondta el, ezért is gondolom, hogy abban, amit H.Zs. mondott nem volt semmi túlzó vagy szándékosan sokkolni akaró. Sőt, őnem is mondta, hogy jön a világvége (Armageddon, ahogy a műsorban elhangzott), csupán azt, hogy a jelenlegi folyamatok biztosan leállnak, és elindul valami visszaépülés: a folyamatok lassabbak, egyszerűbbek lesznek, a regionális kapcsolatok megerősödnek, esetleg összeomlik a globális pénzügyi rendszer, és megnő az eredeti erőforrások (víz, termőföld, élelmiszer, emberi munkaerő) értéke.
Szóval a ló és a tehenek, valamint a szakmunka jól jöhet még. :)
Namostezfurcsa Most látom, hogy Udvaros óta csak ismétlések vannak. Ma ia az lesz. (Somody) Ilyen korábban nem volt, legalább is úgy, hogy 1-2 hónapos beszélgetéseket adtak az esti zárórában, sorozatban, nem nyáron.. Vagy csak nem figyeltem.
Tehát:Udvaros: Leadták feb 19-én, este, majd másnap délben (valószínúleg), azután márc, 26-án este, és másnap délben. Hasonlóan: Markó, Hetesi, Somody.
Történt valami? Elfogyott a pénz? V.A. disszidált? Tud valaki valamit?
szia! Most láttam a Hetesi Zsolttal folytatott beszélgetésed, illetve az ismétlését. Kíváncsi vagyok benned milyen nyomokat hagyott az a beszélgetés, mert úgy vettem észre kicsit a szubjektív benyomásaid a hatalmukba kerítettek és a témához való hozzáállásod túlságosan is kicsit a riportalany személyisége, felfogásával való szembehelyezkedésed határozta meg a vége felé. Rosszul láttam? pedig ami elhangzott, azzal nehezen lehetett vitatkozni, de mégis éreztem benned vmi személyiségbeli/gondolkodásbeli elhatárolódást. ezt onnantól éreztem, amikor szterotípíával illetted a riportalanyt. Egyébként foglalkoztál azóta valamelyest a témával? kicsit sokkoló és nem tudom mit gondoljak. most kezdjek el ácsnak tanulni vagy vegyek lovakat és teheneket? komolyan kérdem.
a végére mintha javult volna, lehet, még pár órát kellett volna beszélgetni. Mondjuk én tipikus háttértévés vagyok, és nálam az a kritérium, hogy ha háttérben bekapcsolom a TV-t, akkor odavonz-e vagy csak simán tudok notebookozni mellette - volt bőven már olyan ami odavonzott, ez ma nem volt az.
De persze lehet meg másokat más vonz, nyilván.
mondjuk nagyon kíváncsi lennék Alinda véleményére, ő hogy érezte a mai Markót mondjuk összehasonlítva a Csányival.