Légy szíves, ha lehetséges, add meg ezt a tűzvédelmi jogszabályt. Azért is érdekelne, mert Érden, a Kelenföld-Tárnok vágánybővítéssel egyidejűen beépítettek egy lakótelepet a vasúti vízkivezető betonárok (kisajátítási) helyére. Elmaradtak a töltés rendezéséhez és a vasúti ároképítéshez szükséges kisajátítások, így jelenleg a három vágány töltésvizeit a lakótelep hulladékaival terelik visszafelé, a vasútszomszédos családi házak alá.
Fél éve kikotortak a vasúti töltés alól száz köbméter szemetet, de a korábbi, két vágányhoz tartozó vasúti betonárokba továbbra is gyűlik a bakterházra önkénnyel beépült "lakótelep" szemete.
Mivel a nick törölte magát, talán nem haragszanak meg a kiskunfélegyháziak ha helyettük válaszolok: Igen, a gép két éve kapott főműhelyt, és azóta is rendszeresen dolgozik.
D55: A vasút építésének megkezdése után 60 méter távolságon belül eső területre az építésügyi hatóság csak a MÁV területileg illetékes igazgatóságának előzetes hozzájárulása esetén adhat építési engedélyt. Továbbá még találtam egy olyat, hogy tűzbiztonsági mizéria miatt legalább 8 méter + a pályaszint és tetőgerinc magasság különbségének a kétszerese.
Most sajnos csak kevés időm van de egy kicsit később megosztom veletek a helyesen DGKu-5 és a csak kabin és felépítményében különbözö ADM járművekről még el nem felejtett ismereteim. Annyit előzetesen, hogy ezeket a nagy vasakat én minősítettem és vettem át az akkori Szovjetunióban és hoztam be magyarországra, melyeket először az Északiba, majd sok gépet a Szolnoki Járműjavítóba vittünk elsősorban teljes fékrendszer átalakításra, de a többit majd később.
Köszönöm. Akkot ez egy komplett csapat, ugye? Az első kiemeli, irányba állítja és aláveri a vágányt. A második elrendezi a köveket a harmadik pedig szilárd egységebe forrasztja, mint a KISZ.