Sziasztok, szeretnék érdeklődni, valamilyen módon lehet e befolyásolni a GMAIL szűrők végrehajtási sorrendjét, esetleg tudható, hogy milyen sorrendben hajtódnak végre?
Olvasva az utolsó hozzászólásokat leírom a tapasztalatom:
Több gmail, ill. drive regisztrációt használok. A szabad tárhely méretét általában jól vagy legalábbis közelítőleg jól adják meg. Kivéve az a fiók, amelyikre gyakran érkeznek kisméretű képeket tartalmazó levelek, évek óta több ezer üzenet van tárolva. Időnként törlöm a régieket a Kukából is, de érkeznek újak. Itt a tárhelyre hónapok óta (amióta feltűnt) "15/14GB felhasználva". Ez sok GB-nyi levél törlése után és ki-belépések után sem változik. Más hibát nem tapasztaltam.
Az androidos telefonomról a képeket automatikusan töltöm fel a Fotókba úgy, hogy nem számít bele a tárhelybe. Összehasonlításképpen letöltöttem a telefonról a Fotókba feltöltött azonos képeket, ill. a telefonról korábban töröltem 14 db-ot. A telefonról 1,130 GB-ot és 303 db képet töltöttem le, a Fotókból 350 MB -ot és 317 db-ot. A képek minőségét még nem hasonlítottam össze.
No, lezárásként annyit, hogy végül beadtam a derekamat és a képek tárolásánál az "Eredeti" helyett a google által preferált minőséget választottam. Hogy a telefonos fotóimon mennyit változtatott, azt nem néztem, de mondjuk a 3,5Mb-os úgymond "nyomdakész" fotómat 3Mb-ra tömörítette és rányomott egy kontraszterősítést illetve élesítést. Nem durván, de azért láthatóan. Ez sokak számára akár előnyt is jelent, nekem mondjuk nem hiányzott, de lenyelem a békát. A tárhelyem több mint fele felszabadult, pontosabban annyit jelez foglaltként most, ami nagyjából a levelezésemnek megfelelő adatmennyiség, tehát a fotóim már nem számítanak bele a 17Gb-os határba.
Köszönöm a linket! Sajnos nem lettem okosabb tőle, de, hogy bonyolítsam a helyzetet, ma töröltem újabb 300Mb körüli fotót (a Kukából is) és láss csodát, 97-ről 96%-ra csökkent a tárhelyem foglaltsága. Most tehát "észrevette" a törlést. Bezzeg, amikor sokat töröltem, akkor nem :( Ez már nagyon nem gmail-es téma, de érdekesség gyanánt elmondom, nálam, ha a telefonnal fényképezek valamit, az ugyebár összeszinkronizálódik a google tárhellyel, tehát megjelenik a képtárban amit fotóztam. De megjelenik automatikusan a Drive/Legutóbbi fül alatt is. A fiamnál (ő engedélyezte az automatikus tömörítést) nála nem jelennek meg a Drive-ban a fotói. (számomra annyi jelentősége van a dolognak, hogy ha a Képtárból osztok meg egy fotót, akkor látszik a tulajdonos neve, ha a Drive-on keresztül osztok meg valamit, akkor anonim maradhatok.)
Ami a linket illeti, az jó. Régebben ugyan kicsit más volt. Sorba jöttek a feltett kérdések a végtelenségig, és nem lehetett bennük keresni. Mert igyekeztem már feltett hasonló kérdéshez kapcsolódni. Most úgy látom, egy kicsit rendszerezték az oldalt, csoportosították a kérdéseket témák szerint. Csak ne rögtön a tetején lévő keresőbe írj, mert az valóban help szövegeket ad.
Hanem kicsit lejjebb jönnek a kategóriák, és a view all segítségével tudsz tovább lépni. A te kérdésed szerintem a Managing Settings and Mail kategóriába tartozhat, ezért a hozzá tartozó view all-ra kattintva léptem tovább, és ott találtam egy friss kérdést, lényegében a te problémáddal:
Igaz, hogy ott a válaszadó szintén csak egy help szöveget másolt be, de ha nem működik, akkor lehet tovább kérdezni. Nekem régebben szakértő válaszolt a problémámra.
Ó, köszönöm a linket, nem tudtam, hogy létezik felület, amin keresztül egyáltalán kísérletet tehet az ember a kommunikációra!
Ami a tárhely korlátait illeti, számomra sem tiszta a dolog, mert itt azt írja a "Jó minőség" fül alatt, hogy "korlátlan ingyenes tárhely", ugyanakkor megkértem a fiamat, hogy nézze meg, nála mi a helyzet (ő engedélyezte a tömörítést) és ugyanúgy a 15Gb-ból visszaszámolva jelzi, hogy mennyi helyet foglal a levelezése, a fotói és a Drive(ha jól emlékszem).
Egyébiránt ezzel a tömörítési akármivel mindenki találkozik, aki okostelefonon elsőre beállítja a google fiókját. Androidon egészen biztos. Meg kell adni, hogy engedélyezem-e a tömörítést vagy sem.
Most csináltam egy ki-belépést a fiókban, de a helyzet nem változott. Írok az Ügyfélszolgálatnak, meglátjuk, mit válaszolnak. Majd beszámolok.
Mivel meglehetősen rövid volt a leírás, és a Kuka helyett lomtárat írtál: "(a Lomtárat is ürítve)", nem tudhattam, hogy mire vonatkozott az ürítés. Ezért fogalmaztam "szőkenők számára is érthető módon".
"Arról van szó, hogy a Google két lehetőséget ajánl fel: vagy elfogadod az ő fotótömörítési metódusait és akkor a képtárad tárhelye korlátlan, vagy ha a Google nem nyúlhat hozzá a fotóidhoz, akkor érvénybe lép a 15Gb-os korlát. Nálam az utóbbi van, mert fotózom és nem kívánom, hogy a gugli mondja meg nekem mi mennyire legyen tömörítve (egyébiránt kipróbálhatnám, lehet, hogy van olyan intelligens, hogy profi képeket nem bánt érdemben csak a tényleg vacak és feleslegesen sok Mb-os telós képeket.)"
Ezekről én semmiit sem tudok, sőt lényegébe az egészet nem értem, mert ezzel a résszel soha nem foglalkoztam. Meglepne, hogy a Google korlátlan ingyenes tárhelyet ad a tömörített fotóknak, de neked elhiszem. viszont érdemben nem tudok hozzászólni.
Egy utolsó kérdés: Tapasztalatom szerint a kuka ürítése után nem azonnal szabadul fel a tárhely. Legalább egy kilépés és visszalépés után látszik. Ha ezek után is tele van a tárhely, akkor nincs további ötletem a megoldásra. Esetleg még itt érdemes megírni a kérdést: https://support.google.com/mail/community?hl=en, hátha kapsz rá használható megoldást.
Kedves pimre, nagyon aranyos vagy, hogy igyekeztél szőkenők számára is érthető módon fogalmazni :) Természetesen a Drive/Gmail/Képtár felhőjéről van szó, a saját SSD/HDD betelése miatt nem itt kérdezgetnék :)
Arról van szó, hogy a Google két lehetőséget ajánl fel: vagy elfogadod az ő fotótömörítési metódusait és akkor a képtárad tárhelye korlátlan, vagy ha a Google nem nyúlhat hozzá a fotóidhoz, akkor érvénybe lép a 15Gb-os korlát. Nálam az utóbbi van, mert fotózom és nem kívánom, hogy a gugli mondja meg nekem mi mennyire legyen tömörítve (egyébiránt kipróbálhatnám, lehet, hogy van olyan intelligens, hogy profi képeket nem bánt érdemben csak a tényleg vacak és feleslegesen sok Mb-os telós képeket.)
Szóval, csak az a bajom, hogy lassan két hete legyalultam több Gb-nyi fotót, a Kukából is töröltem (a Google Kukának hívja a maga lomtárát), ahonnan automatikusan is törlődne, mégsem szabadult fel a tárhely. :( Várok, csak nem tetszik... Remélem, így jobban hiszel nekem. :) Egyébként köszönöm a válaszod!
Szia, te most a Google Chrome/Gmail fiókról (mert ugyanazt a tárhelyet használják) beszélsz? Én nem találkoztam még tőlük érkezően ilyen üzenettel. Persze lehet, hogy időközben módosítottak a rendszeren, és figyelmeztetnek erre. Ami pozitív fejlemény lenne, ahhoz képest, mintha azzal szembesülnél, hogy a leveleid nem érkeznek meg a Gmailbe. Amit szintén a betelt tárhely okoz.
Esetleg küldenél egy képernyőképet a hibaüzenetről?
Egyébként ha a tényleg a Google Chrome fiók 15 GB-os felhő alapú (tudod mi az?) tárhelye telt be, akkor a lomtár ürítése semmit nem nem használ. Se a fotók törlése a számítógépedről, hiszen az a tárhely nem azon van.
Hívd be a Google Drive-ot. Bal oldalt lenn látod a tárhely állapotát. Valahogy így: 15 GB/xx GB felhasználva. Ha az xx = 15, vagy ahhoz nagyon közeli, akkor a tárhely valóban megtelt, és törölni kell. Főleg a nagy csatolmányokat tartalmazó leveleket. Vagy a Közösségi, Frissítések, Fórumok illetve a Promóciók cimke alatt lévők közül a feleslegeseket (leginkább a Promóciókat javaslom). Persze utána a Gmail Kukába került leveleket is törölni kell.
Ezután kilépsz a Google Drive-ból, majd valamivel későbbi visszalépés után a felhasznált területnél láthatod a csökkenést.
Köszönöm szépen a válaszod :) Én is gondoltam sajnos erre a lehetősgégre,de a kijelölés után ugye még a törlésre is akkor rá kellett volna kattintanom.Inkább azt nem értem mi alapján törlődött ha törlődött,mert nem úgy tűntek el a levelek,hogy az első 50 vagy 100 mind,hanem egyik másik, és a választható kijelölések se érvényesek az esetemben,mert minden levelem olvasott volt,csillagozni nem szoktam semmit.
Valamit nagyon elütögethettem...:/ :( bosszantó
Természetesen a kukát tegnap kiürítettem,szóval onnan se visszanyerhtő,írtam az "ügyfélszolgálatnak" is,de automata üzenetet kaptam vissza,hogy nem tudják visszaállítani őket.
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy ha egy fiók megtelik és selejtez belőle az ember (a Lomtárat is ürítve), mennyi idő után veszi észre a rendszer a takarítást? Mert én vagy egy hete selejteztem egy nagyot, de továbbra is az a figyelmeztetés fogad, hogy: "A fiókhoz tartozó tárhely 97%-a megtelt..." Pedig kitöröltem egy csomó fotót, a Kukát is kiürítettem. És ennek már több napja.
Hát ha egyetlen kattintás elég volt, ráadásul az összes levél közt sem látod a leveleidet, akkor nehéz megtalálni, hogy mi lehet a baj. Szóba jöhet, hogy a fenn látható (a bal oldali piros nyíllal mutatott) négyzetbe kattintottál, amivel kijelölted az első 100 levelet, majd törölted, vagy SPAM-nek jelölted őket. Még rosszabb, ha a négyzetet körülvevő szürke terület szegélyére kattintva (ld. jobb oldali piros nyíl) a kapott lista valamelyikét választottad (pl. csillag nélküliek), majd ezeket törölted, vagy SPAM-nek jelölted:
Ha törölted, akkor a kukában 30 napig még megtalálod, és vissza tudod menteni őket (feltéve, hogy nem ürítetted a kukát), a SPAM esetén pedig megjelölöd, hogy nem spam (feltéve, hogy nem ürítetted ezt sem).
Ha nem ez a helyzet, és az összes levél közt mégis megvannak, akkor a négyzet sorának jobb szélén látsz egy fogaskereket. Arra kattintva a kapott listából válaszd a Beérkező levelek beállítását. Az ott megjelenő ablakokból vedd ki a pipát az elsődleges kivételével (ezt úgysem tudod). Ekkor minden levél a bejövők közt landol.
Ha ezek nem segítenek, akkor innen távolból nincs más ötletem.
Segítséget szeretnék kérni.Elkezdtem rendezgetni a leveleimet a gmail-emben, oldalt a címkéknél valamire rákattintottam,egy véletlen kattintás volt,nem tudatos,miután új címkét hoztam létre,de a leveleim jó része eltűnt abban a pillanatban.Regisztrációk,egyéb fontos levelek.Mindent megpróbáltam,amit a súgó tanácsolt, szűrőknél nincs-e valami beállítva,nézzem meg az összes levél között, stb.,stb...de semmi sem történt..össze-vissza tűntek el a levelek,nem is látom mi alapján szelektálta őket.Nem is töröltem őket.
Az, hogy az összesben megjelenik, az természetes. Azért hívják összesnek. Az elsődelegesben történő meg nem jelenésnek sejtésem szerint nem a 'Fontos' mappa az oka, hanem más.
A Gmail képernyőn jobbra fenn látsz egy fogaskereket.Kattints rá, és a megjelenő listában válaszd a Beérkező levelek beállítását. Itt kapsz egy listát, és a proomóciók, frissítések, közösségi és a fórumok mellől vedd ki a pipát. Így minden levél az elsődlegesbe megy majd.
Olyan gondom lenne, hogy a gmail fiókomban mineden bejövő levél a fontos és az összes mappába érkezik meg, de a beérkező levelek mappába egy sem jelenik nem, így nem is jelzi, hogy érkezett új levelem.
Igen, meg is találtam. De mivel egy kérdésemre/javaslatomra nem reagáltál sem itt, sem ott (...másolj át egy pendrájvra egy olyan zip fájlt, amit a gépeden nem tudsz letölteni. Hozd át ide, és próbáld megnyitni. Ha ugyanez a hibajelenség jönne, akkor a tömörítőd (Winzip/Winrar) lehet a ludas.), ezért ott is rákérdeztem.
Aztán remélem, hogy a fiúk abbahagyják az őskövületekről szóló végeérhetetlen vitájukat:-), és neked is válaszolnak.
A kép alapján szinte biztos, hogy nem a Gmail a hiba okozója. Gondolom a tiéd is magyarul beszél, tehát nem angolul írná ki a feldobott üzenetet.
Sajnos nagyon kevés az információ, amit adtál, és sok a hiba lehetőség, ami okozhatja.
- Először is a képernyőd valamelyik sarkában látod a rendszerdátumot? Ez azonos a tényleges naptári nappal? Ha nem, akkor ez lehet a hiba (a háttérben persze a hibás elem. 3-500 Ft-ért kapható új, cserélni kell)
Ha ez rendben van, akkor másolj át egy pendrájvra egy olyan zip fájlt, amit a gépeden nem tudsz letölteni. Hozd át ide, és próbáld megnyitni. Ha ugyanez a hibajelenség jönne, akkor a tömörítőd (Winzip/Winrar) lehet a ludas.
A google keresőben a hasonló problémák okaként sokminden egyéb is található, de ezek többnyire gép- és operációs rendszer függőek. És a vírusirtó is érdekes lehet.
Tehát írd meg a géped típusát (asztali/laptop, gyártó, illetve asztalinál alaplap típusa)! Az operációs rendszert: Windows XP/Vista/7/8 vagy Windows 10! A vírusirtót!
Oda írd le a problémát, az általam javasolt kiegészítésekkel! Ott nálam hozzáértőbbek is vannak, pörög a fórum, lehet, hogy hamarabb kapsz választ, mint itt tőlem.
Feltettem az Indafotóra: http://indafoto.hu/anika222 itt megtalálható. A zip fájlokat levelek csatolmányként kapom, sok ügyféltől. Másik gépeken meg tudom nyitni őket, csak az enyém nem hajlandó. Korábban nem volt gondom vele.
A pontos üzenetet be tudnád másolni?, esetleg a teljes képernyőt? Hátha nem is a Gmail kéri a digitális aláírást, hanem valami más háttérben futó szoftver.
A másik kérdés, hogy hol lett tömörítve? Te csináltad, vagy készen kaptad?
Esetleg, ha van olyan a problémás zip fájlok közül, ami nem tartalmaz bizalmas adatokat, akkor továbbítással elküldhetnél egy ilyen levelet az email címemre (nyilvános), és megnézném, hogy nálam is jelentkezik a hiba, vagy én le tudom tölteni.
Sosem találkoztam ilyesmivel. Nem lehet, hogy már a feltöltött ZIP fájl lett elrontva.
Vagy még egy lehetőség jutott eszembe. Nem hinném, hogy nálad ez a baj, de azért megírom: Emlékszem olyanra, hogy bizonyos helyzetekben "A webhely tanúsítványa hibás" üzenetet kap a felhasználó, ha a rendszerdátum hibás. Például, ha kimerülőben van az elem.
Sziasztok, segítségeteket kérem a következőben: Gmail fiókban levél mellékleteként küldött zip file letöltésekor vagy több melléklet, pl fotó egyszerre történő letöltésekor a digitális aláírást kér. Ha beikszelem, ha nem, nem nyitja meg. Egyesével a képek, tervek letölthetők. Próbáltam Chromból, Explorerből, Firefoxból. Mindegyiknél visszaraktam az alapbeállítást. Kikapcsoltam az Eset Internet Securityt. Nem működik. Valaki találkozott hasonlóval? Megöl az ideg, nem tudok dolgozni. Esetleg Windows 10 törlés és újratelepítés???
Próbáld meg átirányítással. Azon a címen, ahonnan át akarod venni, kérj átírányítást (szűrést) az összes levélre vonatkozóan a "fő email címedre", Persze, ha az is Gmail-es.
Egy kérdésem lenne a gmail szolgáltatással kapcsolatban.
Évekig ment az, hogy a fő gmail címemre importáltam a a másik címről a leveleket.
Azonban ez kb. két hete nem megy és képtelen vagyok megcsinálni, megtalálni, hogy mi a baja. POP3-on kellene letöltenie a leveleket de autentikációs hibát ad vissza. Természetesen be tudok jelentkezni a böngészőbe mindkét fiókomba, és százszor eljátszottam az összes lehetséges hibajavítást. (kettős jelszó védelemtől kezdve mindent)
Fórumokat bongésztem, és mindent végigcsináltam ami ott le van írva...semmi
Hát, ha lett olyan regisztrálva, akkor az csak én lehettem... :)
Olyan kár, hogy nincs kapacitásuk arra, hogy az ilyen egyéni szociális kérelmeket elbírálják...
Ha belépek a fiókomban a Személyes információ - Kapcsolattartási adatok oldalra, akkor ott a Másodlagos felhasználónevek (ez nem tudom egyébként mit jelent és mire jó) ott a vezeteknevkeresztnev látható (egyben, ékezetek nélkül kisbetűkkel), és ez az, amit nem tudok úgymond másod e-mail címként beregisztrálni/létrehozni mert a rendszer ezt nem engedi. De nem igazán értem, hogy miért? Ha enyém a pista.hufnagelkukac... cím, akkor miért nem engedi nekem a hufnagelpistakukac... címet?