mifelenk is _fakasztjak_ a rizst. gyakorlatilag pergo allagu. kihulve keverik az egyeb alkatreszekhez, sok abale megy bele. utana abalaskor is foni fog meg. aztan jon meg a sutes fogyasztaskor.
Még félig keményen vesszük le a rizst. Úgy mondjuk: kifakasztjuk. Nem főzzük meg. A hurka töltelék viszont ekkor nem lehet száraz, mert a rizs még szárítani fogja. Menjen bele abálólé rendesen, hiszen abban van az íze is. Valószínűleg a társad evett már olyan hurkát amiben száraz volt a rizs. Nem fővetlen, hanem száraz. Az a legrosszabb. Második legrosszabb, ha emiatt szétfőzi a rizst.
Legyen félig főtt, de hagyjuk, hogy beszívja az abáló levet.
hétvégén disznót vágunk a komámmal fele-fele arányban és a rizs főzésésvel kapcsolatban nem jutottunk még egyezségre. Mi úgy szoktuk, hogy akkor vesszük le a bográcsot amikor még éppen egy picit roppan a rizsszem. Aztán ugye letakarva is fakad még, majd kap egy minimális hőkezelést a főzés során, illetve egy nagyobb hőkezelést a sütéskor. Ő viszont úgy szokta, hogy teljesen puhára főzi és akkor veszi le a bográcsot. Én ettem már csancsos hurkát, amiben a cucc rendesen egyben volt és ragadt. Valószínű abban nem feltétlen csak a rizs volt rossz, hanem az egyéb anyga is túl lehetett főzve.
Hát használni nem hiszem hogy fogom főleg hogy nincs patronom hozzá. Egy új F.Dick-et használlok. Azèrt kèrdeztem igazából hogy mennyi körül megy. Ha olyan árat kapnèk èrte lehet hogy megválnèk tőle!