Keresés

Részletes keresés

Vieri85 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 22

Szerintem is létezik ember és állat között telepátia. Lehet hogy az állatok inkább telepátiával kommunikálnak mintsem pl. kutya esetében ugatással.

(De ezen mélyebben nem gondolkodtam el)

Előzmény: szmel (20)
Vieri85 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 21

Nekem is vannak személyes tapasztalataim. Egyébként nem hinném hogy bőrszíntől függene, hogy valaki fogékony az ilyen dolgokra vagy sem.

 

Én több alkalommal alakítottam mások gondolatait és próbáltam pl más irányba terelni vagy valamire rá irányítani sikerrel, bár érzem és éreztem is belül mindig hogy tényleg így történt mégis kétségeim szoktak lenni.

Még fiatalabb koromban egy lányt szerelmesítettem így magamba. Tudom nem éppen illendő dolog.

Azelőtt én soha nem olvastam hasonló információkat a telepátiáról. Magamtól jöttem rá és fejlesztettem ki technikákat. Szerintem a lényeg azon van, hogy fejlesszünk ki magunkban egy felhasználói felületet amin keresztül hisszük hogy irányítjuk a dolgokat. Én is éreztem, hogy az embereknek vannak mentális pajzsai, több kevesebb sikerrel át is jutottam ezeken.

Talán már több mint egy éve nem foglalkoztam a dologgal mélyebben, nem másztam bele senki fejébe és nem sugalltam senkinek semmit.

 

Véleményem és tapasztalatom szerintem minden lehetséges csak hinni kell benne és el kell tudni képzelni.

A párom is hisz az ilyen dolgokban és köztünk is az idők folyamán egyre erősebb lett ez a kapcsolat. Rá sem kell néznem egy családi vacsorán hogy tudjam, baj van, nem érzi jól magát és azt is érzem hogy miért nem. Utólag mindig rákérdezek és ritkán tévedtem.

 

 

szmel Creative Commons License 2004.12.28 0 0 20


Úgy gondolom, hogy a telepátia ember és állat között is létezik. Amikor nagy öröm ért a falun lakó macskám mindenáron el akart indulni hozzám, anyának vissza kellett őt tartania...
Mindez anyukám elmondásából derült ki...
A macskám és köztem szoros a kapocs, bár egy héten egyszer találkozok vele...
Hardy Creative Commons License 2004.12.27 0 0 19
Érdekes, amit írsz! Kísérleteztél is már vele?
Előzmény: Hell'O Drome (15)
hologramma Creative Commons License 2004.12.27 0 0 18

Csak az utóbbi néhány nap termése:

 

Egyik éjszaka ezt álmodtam: családommal mentem dolgozni [soha nem szoktam]. Egy munkatárs házánál vagyunk szürkületben, a közelben egy nagy fehér ház áll romokban, leégve, berobbanva, benne egy halott ember.

Másnap történik: indultam dolgozni, a családom jönne velem, nem akarnak otthon ülni. Jöjjenek. Szürkületre kiértem a területemre, elintéztem a dolgomat. Munkatárs: nézd meg, feljebb az utcában azt a nagy fehér házat. Az éjszaka felgyulladt, két gázpalack felrobbant, a ház összedőlt, benne a tulajdonos, felakasztotta magát.

 

 

Az ünnepekben egyik este igen rosszul éreztem magam, minden előzmény nélkül. Pánikba estem, mi lehet, szokatlanul sz***l voltam, aztán egyszerre csak hirtelen elmúlt. Később kiderült, hogy ebben az időben történt a szökőárt kiváltó vulkánkitörés Indonéziában.

 

 

stb.stb.stb.

szmel Creative Commons License 2004.12.27 0 0 17
Jó a topic név:)
Boldog új éesztendőt kívánok előre is mindenkinek!
Hell'O Drome Creative Commons License 2004.12.15 0 0 15
Végre egy tisztán parapszi ággal foglalkozó topik! Kösz!

No, had írjak pár érdekességet, hátha mentek vele valamire:

A telepátia típusai:
- gondolatok érzékelése
- gondolatok formálása
- gondolatok küldése
A gondolat lehet kép, hang, vagy bármi, üzenetértékkel bíró közlés.
- empátia: az érzelmekkel való ügyködés külön fejezetet kapott, nagyrészt érthető okokból, meg mert a pszichológia sokat segít itt, mert a legtöbb vizsgálat ezen a téren közvetlen közeli (látják egymást az alanyok) érintkezés formájában törtánik.

A jelenséget bizonyították, statisztikai módszerekkel, és néhány kiemelkedő képességűá telepatát is ismer a nagyközönség (az oroszok meg hivatalosan is foglalkoznak a dologgal stb.).

Érdekes két alterület:
- állati telepátia
- növényi telepátia.
Tudom, hogy a növényeknek nincs idegrendszere (legalábbis hagyományos értelembe), mégis bizonyítható volt ilyen típusú érzékelésük. A kísérlet leírása:
- Egy kutató/alany egy virágot gondozott, de néha gyufával (ti.: nyílt láng használata) megpörkölte a növény leveleit. Egy idő után (a növényen folyamatosan mértek minden elérhető adatot) a növény már akkor reagált a kutató szándékára, amikor a független megfigyelőjk még semmilyen jelét nem látták annak, hogy a szándék megmutatkozott volna.
- Egy másik változatban volt egy kedves és egy pirós fickó, és a jelenlétükre való reakciót figyelték, az eredmény azonos volt (bár itt el tuok képzelni hagyományosabb (rész)magyarázatot is).


Amúgy a tudatalattit is lehet kondícionálni, ahogy a passzív izmokat is (pl. szív, bélrendszer, vagy akár a hormonműködés).

Ha gyakorlati tanácsra is kíváncsiak vagytok:
Az egyik legalapvetőbb gyakorlat, hogy miközben igyekszel normálisan gondolkodni, beszélni, cselekedni, magadban egy egyszerű mondókát/rigmust (rövid vers)/ nyelvtörőt ismételgetsz folyamatosan. Ez siokat segít a fondolkodási folyamataid jobb irányításában.

A mentális pajzsok felhúzásával a legnagyobb baj, hogy az európai (ti.: fehér) ember agya nem rendezkedett be a meditációs technikákra, amik alapjai az elme művészetének. Hónapokba telik egyáéltalán a kellő lazaság elérése (mind testi, mind szellemi téren (saját tapasztalat)), és ehhez a továbbiakban aktív alkotóerőt, vagy figyelmet is kell társítani, ami szinte kínszenvedésswel ér fel, de megéri (szerintem).


Másfelől nézve mivel ez egy parapszichológiai jeléenség, szükséges, hogy gyakorlással meggyőzd az agyad, hogy igenis képes vagy alkalmazni ezt a rejtőző képességet (legyen fejlődés, vagy visszafejlődés eredménye a klépesség). A nagy akarás pedig nem fog eredményre vezetni a gyakorlás során. Ha túlságosan erőlködsz, az blokkolja a klépességet, és gyakran számolnbka be fejfájásról is (ez szerintem természetes védekezési mechanizmus).

Amúgy a telepátia egy esetben vaklóban a vevő és az adó agyhullámainak (ők azt mondták, gondolataiknak) összehangolódásával járt (100%-os eredményt voltak képesek produkálni egymással).
Úgy tűnik, kapcsolatban van az elektromágnesességgel ez a képesség is, de nem tsztán, vagy egy olyan formával, ami ma még ismeretlen.

Amúgy tény, hogy a távolság nem befolyásolja ezt a képességet, ellenben erősebb, jobb lehetőség van rá közvetrlen ébredés után, vagy félálomban (az agy ilyenkor "nem szavakkal" gondolkodik), bizonyios drogok (nem feltétlenül kábítószerek, azoknak nem minden formája, és ált. csak utatók, vagy katonaság birtokol ilyen anyagokat/infót ilyen anyagok hatásairól). A serkentőszerek ált. gátolják a képességet (pl. energiaitalok (saját tapasztalat is), speed (bizonyított tény), ellenben hipnózis mélyebb állapotaiban erős spontán képességek figyelhetőek megf (nem feltétlenül telepátia).

Asszem mostanra eleget írtam:)
monsoon Creative Commons License 2004.12.10 0 0 14

 

Nekem azt hiszem van ilyen tapasztalatom. Egyszer nagyon dühös voltam valakire, aki békésen aludt mellettem. Gondolatban rákiabáltam, hogy ne aludj már, amire

azonnal felébredt és azt kérdezte, hogy szóltam-e valamit. Hangsúlyozom, hogy nem szólaltam meg hangosan és nem is mozdultam meg.

Azóta hiába próbáltam, nem tudtam felébreszteni, igaz egyszer sem voltam dühös.

Persze lehet, hogy véletlenül éppen álmodott valamit, nem tudom. Nekem az volt

az érzésem és most is az, hogy én ébresztettem fel.

 

 

Gigi_50 Creative Commons License 2004.12.09 0 0 13

Én ezt el is fogadom, nem kötözködésből kérdeztem. Nekem is voltak már tapasztalataim, és tudom, hogy nem lehet átadni.

 

Előzmény: sLeuth (12)
sLeuth Creative Commons License 2004.12.09 0 0 12

ha azt mondom tapasztalatból, te kérhetnéd bizonyítsam be. mivel tudományosan lehetne ezt bizonyítani, arra nem vagyok ugye képes, csak azt mondhatnám, érzem tudom hiszem hogy így van.

de a másik oldalról megközelítve igen tapasztaltam.

azért nem lehet ezt elhinni, mert ez mindenkinek a belsőjében zajlik, és egyszer valaki azt mondta, amit megtapasztaltál az a tied, nem vehetik el tőled, nekem ne is mond el, én nem is érteném, megvan a sajátom.

 

Előzmény: Gigi_50 (11)
Gigi_50 Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11

Tapasztalatból beszélsz, vagy ez csak egy tetszetős elmélet?

 

Előzmény: sLeuth (9)
sLeuth Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10
bocs hogy a nevedben beszéltem serenic. ezt még talán meg lehet bocsájtani, de a neved is rosszul írtam. sorry.. :)
sLeuth Creative Commons License 2004.12.09 0 0 9

ahogy selenic mondaná, eltolódnak a frekvenciák a két ember agya között.

ahogy én mondanám, pezárul a pajzs, amit eddig nyitva tartott a szeretet és a bizalom, az egy pillanat alatt, a védekező mehanizmus hatására bezáródik.

Előzmény: Gigi_50 (7)
sLeuth Creative Commons License 2004.12.09 0 0 8

te a tudományos, én az ezoterikus megközelítését képviselem a témának. ez nem baj, sőt :)

valamikor úgyis rájönnek és leírják képletekkel, rezgésekkel, hullámokkal szépen okosan. de ez akkor sem fogja soha helyettesíteni az a gyakorlatot, ami egy emberben zajlik. persze jó lenne egy tablettát bekapni és telepátiázni amíg hat :))

 

Gigi_50 Creative Commons License 2004.12.09 0 0 7

"Ezért látjuk néha reménytelennek, ha elkezdünk egymással veszekedni, mert szinte drámai hatást vált ki, ha a szerettünkkel való tudatalatti kommunikáció hirtelen megszakad."

 

Ezt a mondatod nem egészen értem, egyébként érdekes, amiket írsz.

Megkérdezhetem, milyen konkrét élményeid, illetve tapasztalataid vannak?



 

Előzmény: Törölt nick (3)
sLeuth Creative Commons License 2004.12.09 0 0 5
de ezen az úton, egy hozzáértő nélkül "mester", ne is induljon el senki. marha veszélyes.
sLeuth Creative Commons License 2004.12.09 0 0 4

jól írod. igen.

nem szavak, mondatok formájában működik. képek, érzetek, sajátnak vélt gondolatok.

meg azt figyeltem meg, ha nem nyelvi szinten gondolkodom, tehát nem fogalmazok magyar mondatokat magamban, akkor mintha eltűnne egy gát és sokkal gyorsabban jutok ugyanarra az eredményre. de az is előfordul, hogy miután megszabadultam a gondolkodást lassító nyelvi gáttól, összezavarodom, és nemtudom irányítani, vissza kell térnem a nyelvhez, hogy helyes irányba tereljem magam. azt hiszem a nyelvi gondolkodáshoz hozzászoktam, ezért elpuhult a gyorsabb gondolkodási képesség, így nem tudom irányítani. szal valszeg gyakorlat kérdése és menne. bár ehhez tibetbe kellene költöznöm. ott adottak a feltételek :)

ja. minden embernek van mentális "védőpajzsa". ha valaki telepatikus úton be akar juttatni infót a másik fejébe, ez működésbe lép, és lepattan. persze attól függ mekkora energiával küldi, be is lehet törni, de ez nem illendő. normál ember nem is képes rá. engedélyt kell kérni, vagy a vevőnek ki kell alakítani egy protokollt, tűzfalat a saját mentális pajzsán, hogy ha hívás érkezik engedélyezze a belépést.

 

sLeuth Creative Commons License 2004.12.09 0 0 2

tényleg szörnyű :)

 

szal, telepátia, eltemetett képesség minden emberben. nem is eltemetett, inkább elkorcsosult/elpuhult, ahogy az izmok ha nem használják őket.

legalacsonyabb formáját tapasztaltam, ahogy te is írtad, egymásrahangolódott bevillanós gondolatelkapós egyszerre ugyanarragondolóst. ez nap mint nap mindenkinél működik, felismerhető a felkiáltásból "a számból vetted ki a szót!", "ugyanerre gondoltam!". magasabb szinten el lehet érni tudatosan másvalaki számára érzetek, gondolatok, képek továbbítását, "úgy érzem most fel kell hívnom..".

mégmagasabbra kapaszkodva ha mindkét fél remek adóvevőnek képezte már ki magát, bármikor tudnak eszmét cserélni.

szerintem.

Tombolda Creative Commons License 2004.12.08 0 0 0
Akkor nekem nincs mit mondani, mivel 0-át értek hozzá.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 topiknyitó
Elsősorban olyanok véleményét várom, akik tudják, miről van szó, tehát van benne tapasztalatuk, illetve tudatosították már magukban.
Szóval, hogyan működik a telepátia és miként, mire lehet használni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!