ebayon azert elofordul hogy nincs mas mod mert az elado olyan (nemeteknel gyakori) es hat sok cucc van amibol nem lehet "csak ugy" masikat talalni. amugy meg telleg pp a legjobb (vagy a kartyazas).
elvileg az iban az fix dij. de be van epitve a trukk a rendszerbe miszerint ha valamelyik banknak "nem tetszik" az iban vagy a hozza megadott egyeb adat (amire egyebkent semmi szukseg nem lenne) akkor mondvan hogy kezi egyeztetest kellett vegezni szo nelkul levonnak egy plusz dijat. es itthon hiaba reklamalsz, azt fogja mondani az ugyintezo hogy o nem tudja mi volt a kinti bank baja, tranzakcio leirasban nincs, biztos nem adtad meg jol valamelyik adatot. ezt meg kend a hajdra nem tudtal meg semmit, o meg xarik rad. es ezzel egyszeruen nem lehet mit csinalni. megjegyzem iban elott 6e ft volt egy utalas angliaba (akkor meg hol volt a pp..., kartyas is csak ritkan plane nem maganszemelynel, csak a western union es tarsai, szoval ahhoz kepest ma mar egesz istenes...).
Ja. Az a legszebb, hogy előre ki sem lehet kalkulálni. Na meg a fogadó banknak is kell fizetni néha(?) valami költséget. Na mindegy én vagy kártyával fizetek netes vásárláskor, vagy PayPal-lal. Ha csak utalni lehet, akkor megveszem inkább máshol.
ibanos eu-n belul az 2e korul van (talan 2100?). de szeretik azt mondani hogy hat kellett a kezi korrekcio ezert mindjart a duplaja. es ugye meg csak tenni se tudsz ellene semmit...
Én ma rendeltem tőlük az Ipod nanomhoz egy tokot: http://www.pixmania.hu/hu/hu/1623076/art/belkin/f8z381eaclr-kristalytok.html
Maga a termék 800 forint, ugyanennyibe fog kerülni a postázás is. Bár túl sok pozitívat nem olvastam velük kapcsolatban, de miután a Belkini tokokat javasolják mindenhol, így rendeltem egyet...ugyanis ezt sehol máshol nem lehet kapni, csak náluk:( 1600-at megér, egy műanyag tokat már csak nem küldenek "hibásan" Majd megírom, hogy hogyan alakult, ma délután utalok nekik.
le tudnal irni kérlek, hogy milyen lépések hatására kaptad vissza a pénzed? Az én pénzemen december eleje óta ülnek.... Emailra mindig a standard szoveg jon: epp most van feldolgozás alatt. ezt legalabb 2-3x megkaptam eddig. Telefonon erdemesebb zaklatni őket?
Sziasztok! Sajnálom,hogy nem olvastam ezt a fórumot,mielőtt rendeltem a Pixmaniától!Nekem is akadt problémám velük: Rendeltem egy mp3 lejátszót,átutaltam a pénzt,3 hét múlva meg is érkezett,de hibás terméket küldtek,ezt másnap jeleztem nekik és pénzvisszatérítést kértem.Már ebből indokolatlanul nagy procedúrát csináltak,de végülis jött a futár a csomagért én meg vártam,hogy utaljanak.Pár hét múlva jött az email,hogy küldik a kijavított terméket,egyből írtam nekik,hogy vételár visszatérítést kértem.Innentől kezdődtek az "érdekes" dolgok.Az amúgy kategorizált emaileket állítólag nem az illetékes osztályok kapták meg,folyamatosan továbbítani kellett nekik,amik persze napokat vettek igénybe és nevetséges kifogásokkal halasztották a dolgot.Legutóbb pl. azt írták,hogy azért nem utalják vissza a pénzt,mert nem küldtem vissza az usb kábelt,küldik a lejátszót én meg küldjem vissza nekik kábelestől,saját költségen.Válaszoltam is egyből,hogy nem kaptam hozzá kábelt,mivel nem is jár ehhez a termékhez.Most ott tart a dolog,hogy nagyon meglepődnék,ha akár így durván megkésve is,de betartanák a pénzvisszatérítési kötelezettségüket,Szerencsém volt,hogy "csak" 14.000 forintal húztak le,de azért jelezni fogom a fogyasztóvédelemnél az esetet,hátha már többen felhívták a figyelmüket a cégre és akit lehet lebeszélek róla,h tőlük rendeljen.
Kérdés: Ha valaki mégis arra adja a fejét, hogy tőlük vásárol és a legkevésbé rossz megoldást választva DPD-vel szállítattja... van-e annak akadálya, hogy ne a ".hu"-ról, hanem a ".com", vagy".de"-oldalról rendeljen euróért? Tehát elzavarnak-e a ".hu"-ra, hogy Mo.-ról csak HUF-ban rendelhetek, vagy mehet az EUR is, "külföldi" oldalról?
6-8-10%-kal magasabbak a Forintos áraik, mint az aktuális deviza eladási árfolyammal számolt eurósak... ha bankkártyával fizetek.
Sok esetben ez (jóval) többet jelent, mint ingyen "postaköltség".
....és szerinted a lopós-elhagyós futárt nekem kell kinyomozni és nekem kell kiverni belőle a cuccot, ha valaha meg akarom kapni a rendelésemet? Szerintem nem, de úgy gondolom, hogy a polgári jog szerint sem. Amúgy bocs, hogy élek és le merem írni a véleményemet.
Én is pont erről beszélek...Ez olcsó vigasz magának a károsultnak. Mit kezdjek én XY lopós-elhagyós futárral, akinek a személye nem is érdekel és nem is fogom soha megtudni?!?! És maga a futárcég sem érdekel.
es a legtobb trackelt szolgaltatas mar alapban tartalmaz egy eleg rendes osszegu ertekbiztositast is. mivel az ilyen cegeknel minden dolgozo sajat koddal szerepel a rendszerben igy nagyon konnyen utana tudnak keresni kinel tunt el a cucc. ezert megbizhato a trackes kuldes. azert a sima dhl csomaggal se lenne gond ha nem a magyar posta hozna (szintugy az ems) a magyar szakaszon. itt van a bibi, azok ugy lopnak mint egy bolti szarka, szemermetlenul es pofatlanul, sajnos tapasztalatbol mondom.
A honlapon indítottam a reklamációt, e-mailben folytattuk a levelezést és tőlem is kérték az általad leírt dolgokat. Kitöltöttem, scannelve elküldtem nekik és másnapra már válaszoltak is.
Most várom a pénzem. Remélem valóban megérkezik előbb vagy utóbb... Őszintén, már azt sem bánom ha utóbb, csak adják vissza...!!!
Amúgy azoknak, akik jönnek ezzel a nyomonkövethetőségi szöveggel: mivel vagyok előrébb, ha tudom, hogy elvileg hol jár a csomagom, ha a végeredmény ugyanaz: nem kapom meg a csomagot.
Azzal vagy előrébb, hogy pontosan látod hol tart a dolog: egyáltalán átadták-e a kézbesítő cégnek és ha igen akkor az hol és mit tököl vele. Másrészt meg a nyomon követett csomagok 99,9%-ban megérkeznek, azt ugyanis pont a nyomon követhetőség miatt nem merik a kézbesítők ellopni - pardon, "elveszteni". A maradék 0,1%-ban pedig egyértelmű a kártérítés (és mellékesen a kézbesítő cégnél is megkapja "jutalmát" a csomagot ellopó - pardon, "elvesztő" - alkalmazott).
Egyébként érdemes elgondolkodni azon, hogy nem "véletlenül" szándékos-e ez a dolog. Bizonyos esetekben valóban küldik a csomagot és meg is érkezik viszonylag hamar. De mi van akkor, ha csak használják az ember pénzét néhány hónapig, mire vagy tényleg küldik a cuccot, vagy visszafizetik a pénzt. Pár száz ember pár tízezer forinttal számolva pár hónapra = nem rossz kamat. (Esetemben holnap lesz 1 hónapja, hogy megérkezett hozzájuk a pénz.) Jelenleg se csomag, se pénz.
Velem egy semmitmondó nyilatkozatot töltettek ki e-mailben, amit elvileg alá is kellett volna írni. (kivizsgálás kezdeményezése a meg nem kapott csomag miatt) Két kérdés: hogy írjam alá, vagy küldjem eredetiben Párizsba? Mert hogy magyarországi címük nincs. Ezzel is nyertek vagy 10-15 napot. Mellesleg a nyilatkozaton azok az adatok szerepelnek, amelyeket a regisztrációkor már közöltem.
A másik: küldjem el fénymásolatban a személyi igazolványomat. Ugyan minek??? Amikor regisztráltam, rendeltem és utaltam, senki sem volt kíváncsi a személyi igazolványomra. Akkor most se legyen.
Reméljük nem korai örömről van szó, és pár napon belül tisztázódik a helyzet. Egyébként milyen módon történt a reklamálás (telefon, e-mail...stb.)?
Már csak azért, mert az én esetemben dec. 19-re ígérték a kivizsgálás végét (bár kíváncsi lennék, hogy mi történik a "kivizsgálás" keretein belül). Persze nem történt semmilyen értesítés, kapcsolatfelvétel a részükről, majd 21-én írtam nekik e-mailt a honlapjukon levő rendszerben. Na, ehhez képest még mindig nem jött semmiféle válasz.
Továbbra is az a véleményem, hogy egy abszolut megbízhatatlan cégről van szó.
Amúgy azoknak, akik jönnek ezzel a nyomonkövethetőségi szöveggel: mivel vagyok előrébb, ha tudom, hogy elvileg hol jár a csomagom, ha a végeredmény ugyanaz: nem kapom meg a csomagot. Mint korábban írtam: szerződéses kapcsolatban a pixmaniával állok (sajnos).
Csak azért nem tettem még feljelentést, mert az érték alatta van a 20.000.-forintnak és így csak szabálysértés, viszont szabálysértési eljárást csak ismert elkövető ellen lehet lefolytatni. Azonban az üzletszerűség "felminősíti" a szabálysértést bűncselekménnyé. Ha azonban összeáll néhány károsult (akár 20.000.-forint alatti, akár fölötti), akiknek nagyjából hasonló az időpontjuk (pár hónapon belüli) akkor bizony lehetséges, hogy a rendőrség elrendeljen egy nyomozást, mondjuk csalás miatt.
Tehát ha valakik rendőrségi ügyet szeretnének csinálni a dologból, akkor álljanak össze páran és vagy együtt, vagy külön-külön, de azonos időpontban tegyenek feljelentést ugyanazon rendőrségen.
Én még várok pár hetet ezzel, de úgy látom hamar össze tudunk gyűlni páran ahhoz, hogy meglegyen az üzletszerűség.
mi az hogy a dhl takarekossagbol postan kuldte. ezt a mondatot mar onmagaban se ertem (milyen posta? hisz a dhl mar onmagaban egy posta ceg). de ettol fuggetlenul mikor kivalasztottad a kuldes modjat akkor az milyen volt? trackelt kovetos? mert ha azt valasztottad es azt szamlaztak akkor olyan nincs hogy takarekossagbol mashogy jon. mert akkor kinek takarekoskodtak, neked vagy maguknak? meg ha te valasztottal valamit x dijert akkor ok csak akkor terhetnek el ettol ha te erre engedelyt adsz (es fizeted a pluszt vagy visszakapod a kulonbseget). amugy meg tok mindegy, amit valasztottal (es amit fizettel) annak megfeleloen jojjon a csomag.
Megreklamáltam a Pixmania-nál az eltűnt csomagomat és ma jött a válasz, hogy kivizsgálták és a DHL elhagyta. Így választhatok, hogy ujraküldjék az árut, vásárlási utalványt kérek vagy a pénzemet vissza. Szerintem ez korrekt magatartás.
De ettől függetlenül a továbbiakban kerülni fogom a náluk történő vásárlást.
Sziasztok Én NOVEMBER 23-án rendeltem egy kütyüt Pixéktől, az árát is természetesen akkor elutaltam. Kiszállításra a DHL-t választottam (hiba volt), és csak vártam, vártam és vártam. December 10-re elfogyott a türelmem, felhívtam az ügyfélszolgálatukat, ahol felvették a panaszomat, száz e-mailben közölték, hogy éppen melyik osztályukon tart a vizsgálat (mellesleg közvéleményt kutattak rajtam, hogy mennyire vagyok megelégedve a szolgáltatásaikkal), aztán megállapították, hogy mivel a DHL futár világcég takarékossági okokból postán - mindenféle utánkövethetőség nélkül - küldte el a csomagomat, az valahol útközben elveszett. De, sebaj, mert újrapostázzák és ugyanezen a jól kitaposott úton küldik! Természetesen a mai napig nem érkezett meg az eredetileg karácsonyra szánt szerkentyű. Ismét felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol próbáltak megnyugtatni, hogy ma vagy legkésőbb holnap meg kell, hogy kapjam a terméket! Úgy legyen! De soha többet Pixmania! És a jövőben mindenkit le fogok beszélni róluk!
Én a pixmaniával állok szerződéses kapcsolatban, azaz az árut tőlük rendeltem, a pénzt nekik utaltam. Innentől kezdve lesz@rom a kifogásaikat a futárszolgálatokkal kapcsolatban.
december 15.-én rendeltem meg egy mikro-hifit, bankkártyával fizettem. Sajnos a fórumhozzászólásokra csak ezután leltem rá, de ekkor már késő volt, csak reménykedni tudtam (ha előbb olvasom ezeket, tutira nem tőlük rendelek). Nem bíztam benne, hogy Karácsonyra megérkezik, de 19.-én délelőtt már Pesten is volt! A DPD-nél folyamatosan nyomon követtem az útját, és időt spóroltam meg vele, hogy nem kértem végül a házhozszállítást, hanem rögtön bementem a Késmárk utcai telepükre, ahol gond nélkül át tudtam venni a cuccot. Nekem teljesen pozitív a véleményem, főleg ebben a Karácsony előtti időszakban azért ez szép teljesítmény! A DPD-t mindenkinek csak ajánlani tudom, a nyomonkövető rendszerük korrekt, naprakész, ügyfélszolgálatuk nagyon készséges.
az ems is ugyanez, mo-on mar a magyar posta. onnantol meg nagyjbol keresztet is lehet vetni ra.
sosem rendelunk kulhonbol track es ertekbiztositas nelkul semmit, ezt hozza kell kalkulalni az arhoz, barmilyen baratinak is tunik nelkule. ez a hazai realitas.