Keresés

Részletes keresés

courvoisier Creative Commons License 2004.11.29 0 0 383

Én azt gondolom, hogy a 21. században KELL annyira érettnek lennie egy népnek, hogy tájékozódjék, és megpróbálja megérteni maga körül az eseményeket,

Nagyon szeretném, ha valaki elmagyrázná, miért NEM. Hanta nélkül. Egy érvet ha hallanék! De te se mondasz.

 

és ne zsigerből politizáljon.

Szerintem hiba a szívet is a zsigerek közé sorolni. Van a szív, az ész és a zsigerek.

 

Bár orrom alá tolták, nem írtam a alá a népszavazást kezdeményező ívet. De ahogy a helyzet alakult, arra csak az IGEN a jó válasz.

Előzmény: bormester (363)
Vérpistike Creative Commons License 2004.11.29 0 0 382
Nem és nem.

Szvsz, ez a hajcihő nagyon el van hamarkodva, és csak arra jó, hogy azokat a fogalmakat, amelyek nekem sokat jelentenek, felhasználják egy másik párt lejáratására:-/
Ilyen pl a kokárda, nomeg március 15-e...:(

Az pedig, hogy külhonba szakadt testvéreink végre tényleg ide tartozzanak, az EU kell, ill az ottani jog- és oktatási rendszer.Nem műbalhé a nemzethalálról. :ejj:

Uff.


Thor Creative Commons License 2004.11.29 0 0 381

És csupa Patrubányból áll a 3 millió, nem? Jól beadtok Patrubánynak a nemmel, mondhatom.

Patrubánynak sose lesz hatalma, mert otthon is úgy utálják mint a sz@rt. Még a szerencsétlen gyerekét is utálják, a  suliban ahova jár, vetül rá az apja "fényéből" rendesen. Ettől még a  kérdést nem ő találta ki, csak nagyon ügyesen rátalált egy olyanra, ami 3 millió embernek az elevenébe vág. Meg kéne érteni, attól, hogy mocskos szájból hangzik el, a kérdés még lehet létjogosult.

Előzmény: Probatbicol (380)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.29 0 0 380
Patrubány hatalomra tör. Az is hatalmi játszma. Nem csak azok játszhatnak hatalmi játszmát, akiknek hatalmuk  van.
Előzmény: Waters of Styx (369)
WACO Creative Commons License 2004.11.29 0 0 379

(Ha elmegyek:)

 

nem/nem

 

A valahol-valaki által már említett bianco csekk tipikus esete...

Thor Creative Commons License 2004.11.29 0 0 378
Akire válaszoltam az nem? Mindig másutt keressük a szálkát?
Előzmény: özv. Bitera Sándor (375)
originalqszi Creative Commons License 2004.11.29 0 0 377
Ez az Thor!!!! Te igazán tudod, hogy mért kell az IGEN!!!!:))))) Ne félj, ezek is tudják, csak a hatalom elvesztésének félelme miatt mondanak nemet!!!:((((
Előzmény: Thor (372)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 376
"a sajat hulyesege miatt elviselt atrocitasokat"

Mert miért is a saját hülyesége miatt?
Előzmény: kukacindexponthu (373)
özv. Bitera Sándor Creative Commons License 2004.11.29 0 0 375

"...magad állítod ki a bunkómagyar bizonyítványt magadról."

 

Kedves elszakított nemzet-testvérem, elég riasztóan kommunikálsz.

 

:o))

Előzmény: Thor (372)
tüzes fal Creative Commons License 2004.11.29 0 0 374

Ümme-umma, én nem tehetek róla, hogy a külföldi magyarok kint születtek, ümme -umma de a fenekem se vagyok képes felemelni és egy x-et behúzni értük, ümme-umma Pató Pál a kedvenc versem.

 

 

 

"A nagyobb dolog, hogy ezzel a szavazassal az eg egy adta vilagon semmi se tortenik, csak kiabalunk valamit a levegobe oszt kesz"

 

 

Akkor meg mitől is vagytok így bexarva?

Előzmény: kukacindexponthu (373)
kukacindexponthu Creative Commons License 2004.11.29 0 0 373
A ma Magyarorszagon elo egyszeru emberek felelosek azert, hogy akar Romaniaban, akar Szerbiaban, Ukrajnaban, (Cseh)szlovakiaban, stb. szivattak, bantottak akar szoban, akar fizikailag az ott elo magyarajkuakat?? Vazze, en nem tehetek errol! Nem tehetek arrol sem, hogy a hataron tul elok azt mondtak maguknak, hogy ha beszarunk is, kibirjuk, mert majd egyszer megint lehetunk magyar allampolgarok, vegre "elismer" es "befogad" minket is a haza. Ez egy baromsag, de az o dolguk, ahogy pl. a vallasi meggyozodes, es annak torvenyei szerinti mindennapi elet. De ehhez a Magyarorszagon elo egyszeru embernek (nem a politikusnak!) marhara semmi koze! Ne akarjon mar felelossegre vonni senki azert, hogy o keres nelkul, sot, a sajat hulyesege miatt elviselt atrocitasokat, most tessek ezt azzal elismerni, hogy magyar allampolgarsagot kaphat.
De ez egy dolog.
A nagyobb dolog, hogy ezzel a szavazassal az eg egy adta vilagon semmi se tortenik, csak kiabalunk valamit a levegobe oszt kesz. soha a budos eletbe nem lesz meg az a torveny, amitol telleg kaphatnak magyar allampolgarsagot a hataron tul elok, mert nem lesz 2/3-os parlamenti tobbseg ehhez. (Es jo is, hogy nem lesz, ujabb allatsagba hajkuraszodna Magyarorszag bele!) Jo, akkor csinaljunk ugy, mint amikor a gyerek borzalmas krixkraxara mondjuk, hogy szep, hat, hogy ezt szeretne hallani. Hat halljak azt a hataron tuli magyarok, amit szeretnenek, aztan legyenek boldogok tole. Akkor majd lehet tovabbra is utalni a magyarorszagi politikusokat (ez nem ugyanaz forditva kulonben, mint amit a hatarontuliak panaszolnak??), es a magyarorszagi magyarokat meg szeretni, hat ok szeretnek minket, es kebelukre akrnak olelni, hurra, hat megmondtak a nepszavazason! Es lehet tovabbra is abrandozni-almodozni arrol, hogy egyszer megint lehetunk magyar allampolgarok is. Ez valami lathatatlan pajzs lehet, ami megved minden rossz szellemtol vagy mi.
Europai gondolkodas, ja.
Thor Creative Commons License 2004.11.29 0 0 372

Sértegess csak a csodálatos döntésed mellett, magad állítod ki a bunkómagyar bizonyítványt magadról.

Kívánom neked és minden hozzád hasonlónak, hogy kapja ugyanezt vissza egyszer és közben magyarázzák meg jóságosan a pofájába, hogy nem is ütnek, ez csak illúzió, és biztos hülye vagy gazember, ha ezt érzi.

Előzmény: bormester (368)
esotherica Creative Commons License 2004.11.29 0 0 371

Amúgy pedig az állampolgárság épp annyira elismerése a magyarságnak, mint a diploma a tudásnak. Nyilván nem a diploma átvételével kapod a tudást, ahogy diploma nélkül is lehetsz okos. Mégis annak van nagyobb esélye a munkaerőpiacon, aki mindkettővel rendelkezik.

Nem egyenlő a két fogalom, de ha nem "adunk" állampolgárságot, akkor hogyan ismerjük el őket? Átmegyünk a határon, és keblünkre öleljük őket? Ne röhögtess...

Előzmény: bormester (368)
esotherica Creative Commons License 2004.11.29 0 0 370

"Aki szerint az állampolgárság a magyarság elismerése, az vagy hülye, vagy tanulatlan és át van verve, vagy beivott, vagy gazember."

Azt vajon hogy hívják, aki ilyesmivel dobálózik?

A gazemberség a legviccesebb, nem tudom, hogy jön ide. Ennél ütősebb ocsmányság nem is jutott eszedbe?

 

eso.duplaigen

Előzmény: bormester (368)
Waters of Styx Creative Commons License 2004.11.29 0 0 369

Patrubányra és a mocskos hatalmi játszmájára mondok nemet.

 

MILYEN hatalma van/lehet Patrubánynak? SEMMILYEN.

 

Előzmény: Törölt nick (354)
bormester Creative Commons License 2004.11.29 0 0 368
Hülyeség, kedves Thor.

NEM ez jelenti a magyarság elismerését. A magyar nemzet sosem volt egyenlő a magyar állampolgársággal, és sosem kellett állampolgárnak lenni ahhoz, hogy valaki magyarnak tarthassa magát. Az állampolgárság egy bizonytalan, politikafüggő, kontingens dolog. Legnagyobb alakjaink egy jórészét vagy elüldözték innen, vagy maguk mentek el a magyar államból, mert a magyar ÁLLAM (vö. állampolgárság) szemben állt a magyarság eszményükkel.

"Bartók ma nem lehetne magyar állampolgár" - kampányoltok ekképpen. Csakhát: egyrészt lehetne, másrészt eminens példa arra, hogy úgy tudta megőrizni magyarságát, ha elment a magyar államból jó messzire. "Márai ma nem lehetne magyar állampolgár" - dittó.

Aki szerint az állampolgárság a magyarság elismerése, az vagy hülye, vagy tanulatlan és át van verve, vagy beivott, vagy gazember.
Előzmény: Thor (367)
Thor Creative Commons License 2004.11.29 0 0 367

Elismerést.

Mondjon akárki akármit, juttatásokat, útlevelet, marhaságokat.

Én PONTOSAN tudom, mert onnan jövök, semmi mást nem jelent ez nekik, mint az elismerést, hogy igen, ti is magyarok vagytok, úgy mint mi, és akarunk veletek egy magyarságba tartozni.

Tudom, hogy fura ez olyannak, akinek a magyar állampolgárság mindig természetes volt, mint a levegő, amit beszív, hogy egy dolog önmagáért is lehet olyan fontos, mint az élet, nem pedig azért, hogy mit lehet vásárolni vagy nyerni rajta.

Előzmény: Degeczi (366)
Degeczi Creative Commons License 2004.11.29 0 0 366
nem lenne rossz tudni egyáltalán: mit is jelent pontosan az egész...

pl útlevelet? meddig lesz használható? ha uis végre (1-2 éven belül) leomlana az ausztriai határ az csak akkor fog megvalósulni, ha az ország tudja garantálni a saját, egyéb határainak szigorú őrizetét
ezzel pedig nagyon nem fér össze a KÁP: akár egyébként vízumra is kötelezetteket engednénk be nem Magyarországra, hanem az Eu-ba
Előzmény: Thor (365)
Thor Creative Commons License 2004.11.28 0 0 365

Lehet ám nyakatekert elméleteket kitalálni, de a szavazás akkor is csak arról szól, hogy kaphasson-e olyan magyar is magyar állampolgárságot, aki ott akar maradni, ahol épp él, vagy sem. És bármilyen ezer más motivációval, de erre fogtok szavazni.

Az érettséget meg esetleg abban is mérik, hogy az itteniek is tájékozódnak-e arról, hogy mit okoznak másokban ilyen vagy olyan döntéssel, vagy leragadnak a szokásos módon a jó kis politikai haj- és szájtépésnél.

Előzmény: bormester (363)
bormester Creative Commons License 2004.11.28 0 0 363
Kedves Thor,

pofáncsapásként ezt akkor, és csak akkor éli át az a "3 millió ember", ha elegendően sok olyan lelkiismeretlen gazember van, aki azt üvölti nekik, hogy ez pofáncsapás, és kevesen vannak, aki elmagyaráznák, hogy nem az. Én azt gondolom, hogy a 21. században KELL annyira érettnek lennie egy népnek, hogy tájékozódjék, és megpróbálja megérteni maga körül az eseményeket, és ne zsigerből politizáljon. Ezerszeresen áll ez egy kisebbségre. Ha ez nem megy, akkor nagyon nagy baj van.

Ha tehát ezt a dolgot pofáncsapásként éli át a a "3 millió ember", akkor hamis prófétákra hallgat, és ha így van, akkor meg is érdemli.
Előzmény: Thor (361)
mibi Creative Commons License 2004.11.28 0 0 362
NEM, NEM
Thor Creative Commons License 2004.11.28 0 0 361

Tudod, ez most kapcsolt áru. Nincs olyan, hogy erre nem de arra igen. A szavazócéduládon nem lesz olyan, hogy "nem, de ..." Nem tudod úgy felrúgni a pártokat, hogy ne üss egyúttal arcul pár millió embert, aki ezt nem érdemelte az elszenvedettekért, a kitartásáért, a magyarsága megtartásáért.

És most már nincs olyan, hogy ezt nem kellett volna, meg mi lett volna másként, hogyha ... mostmár csak A KÉRDÉS van és az igen/nem. És ha "nem" lesz a végeredmény, nem folytatódik ám úgy az élet, mintha mi sem történt volna. Akkor nem ugyanez lesz ami most, egy kis vihar a biliben után. Akkor gyűlölet lesz, és elkeseredés lesz, és csalódottság lesz, és okkal.

És mostmár csak azt lehet mérlegelni, akár jó akár rossz a kérdés, és akárkik játéka vezetett ide, hogy neked személy szerint a dacod, a felháborodásod, akármid, megér-e annyit, hogy azért, hogy pofáncsaphass huszonhat mocskos politikust, pofán csapj egyúttal 3 millió (esetleg) rendes embert is?

Előzmény: Törölt nick (354)
csakis_3 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 359
Egyszerűen elferdíted
Előzmény: csakis_3 (358)
csakis_3 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 358
Szerintem meg az nem igaz, ahogy te leírtad. Egyszerűen elferítad az ott írtakat.
Előzmény: Törölt nick (356)
nurej Creative Commons License 2004.11.28 0 0 357
  Igen voksra buzdított a debreceni zsidó hitközség ügyvezetője

Ha az esőben testvérünk az ajtón kopogtat, nem kérdezünk tőle semmit: beengedjük. Ezt kell tenni a határon túli testvéreinkkel is, és igennel kell szavazni a december 5-i népszavazáson - mondta Halmos Sándor, a debreceni zsidó hitközség ügyvezető igazgatója

Thor Creative Commons License 2004.11.28 0 0 355
És kiöntöd a fürdővízzel a gyereket is. Okos döntés.
Előzmény: Törölt nick (354)
Thor Creative Commons License 2004.11.28 0 0 353

Nem pártmocskokkal kéne foglalkoznod, hanem azokkal, akikről ez a döntés szól.

Semmit nem fognak látni az itteni pártmocskolódásból, csak az elutasítást. Hogy nem kellenek, mintha valami szemetet dobnátok ki a kukába. Nem igaz, hogy ennyi embernek, egyébként értelmeseknek is így eltakarja a látását ez a színjáték, ami itt zajlik, és nem látnak tovább a vetített képeknél, amit itt nyomnak ezerrel az arcukba!

Valszeg bele fogok szakadni, de nekem tovább nem lesznek a barátaim azok, akik most nemmel szavaznak. Nem lehet a barátom senki, még az sem, aki tizenéve mosolyog a szemembe, és úgy tesz, mintha nem tartana bevándorolt szemétnek, miközben nemet mond az anyámra, apámra, testvéreimre! És nem lehet mentség a számára az, hogy utálja az Orbánviktort, ez sokkal drámaibb elutasítása az enyéimnek, semhogy nekem egyáltalán képbe kerülne valamelyik politikus hányadék és az ő érdekei. Tőlem orgazmáljon innen kezdve naponta tízszer, az se érdekel, csak az enyéim kapják meg azt az elégtételt, aminek a reménye, amióta az eszemet tudom, minket ott életbentartott.

Előzmény: Törölt nick (350)
baksim Creative Commons License 2004.11.28 0 0 352
IGEN IGEN
DJ Bill Creative Commons License 2004.11.28 0 0 351
Időnként nekem is ilyen érzéseim vannak.
Előzmény: Törölt nick (348)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.28 0 0 350
:-( nem értesz... senki ellen nem fogok szavazni... most, mert a választásokon nincs kiért szavaznom: egy párt, féloldal sem hiteles a számomra... mellé viszont ilyen mcsokok mellé nem lehet állni, mert ha halgatnak, akkor is hazudnak... de ez a szavazás most nem ezekről szól... amúgy nem egy vagy két kellemetlen hang miatt, ezzel csak kicsordult a pohár... mint neked is attól, hogy őszintén leírtam ide...
Előzmény: Thor (346)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!