Két router hálózatba volt. A WRT120N-t úgy szereztem, hogy már egy hálózatba volt kötve és a beállításai jók voltak nálam is. Nem kellett hozzányúlni és csak a kábeleket kellett bedugni a konfiguráláshoz. Tegnap meg szerettem volna változtatni a jelszót, de nem fogadta al az admin felületbe az "admin" jelszót és ezért reszeteltem. Azt hittem elég lesz csak visszakapcsolni, mint a másik Tplink WR1043ND routert, ami közvetlenül a modem után van.
Nem tudtam vele dűlőre jutni. Már annyi mindent olvastam a neten , hogy statikus ip-t kell a második hardvernek adni meg almaszk meg minden. Elég láma vagyok hozzá és nem nagyon vágom. Most ott tartok, hogy a linksysbe bemásoltam a tplinkl WAN adatait: IP Address: 188.142.253.74 Dynamic IP Subnet Mask: 255.255.252.0 Default Gateway: 188.142.255.254 DNS Server: 213.46.246.53 , 213.46.246.54 http://kepfeltoltes.hu/view/131109/tplink_www.kepfeltoltes.hu_.png
Azóta már reszeteltem minden egyes próbálkozásom után. Jelen pillanatban itt vagyok, de netem nincs.
Problémám lenne a most vásárolt Telenoros ZTE MF821D modemmel. Régebben vettem 3G ZTE MF668A modemet és ahoz egy TP-Link TL-MR3020 routert tökéletesen működött. Tehát a router már adott volt. Hazahoztam az új routert és nem működik.
A roterhez van egy CD lemez amin rajta van a kompatibilis modemek listája és benne van egy ZTE MF821 "D" nélkül. Valahogy életre lehet kelteni ezt a párost?
Ha tud valaki valamilyen megoldást kérem írja meg.
Segítséget szeretnék kérni! Miért van az hogy ha a net kábelt a gépbe dugom kb 5,3mbps a feltöltés viszont ha a routerbe ( asus rt-n12e zsír új) dugom akkor 2,2-2,6mbps a letöltés. Mi lehet a probléma?
Van egy D-Link Dir-600 routerem, alapvetően tökéletesen működik, de van egy gondja amit sehogy se tudok megoldani. Video streaming közben mindig megáll a lejátszás, kb 30-60 másodpercig pufferel utána megint megy a video kb 1 percig utána megint jön a pufferelés. Az eszközeimet már kipróbáltam más Wifi hálózatokon, tökéletesen megy a streaming, tehát kizárásos alapon tuti, hogy a routerrel van gond. Milyen beállításon kellene válzotatnom?
Sziasztok. Kinek mi a tapasztalata a UPC-s wifi modemről? Hétfőn cseréltetem le, mivel jelenlegi router-em eléggé kezd haldokolni. Napi 2-3x ledob legalább.
én szabályoznám egysgesen Mbps / ft minden szolgálatónál 1Mbps rt ne kéressen 500ft-nél többet minek fetni többet mert nem ott laksz hol........ szemét csalás az egész akárki akárit mond........
perrsze jön a blabla hgy nem kötelező előfizetni stb........
Érdekesség: Voltam nem olyan rég a upc-be hogy olvastam a honlapjukon, hogy kérhetek wifis modemet, erre a csaj: a 29-es körzetbe nem jár az nem számít hogy 8e ft-ot fizetek egy 8 megás netért örüljek hogy van.
Simán modemmel semmi baja. Hát igen elég régi a router, az n-es szabványt nem is ismeri de nem is kell neki mert a upc csak 8Mb/s-et tud szolgáltatni. Akkor modem csere! Köszönöm!
Találkoztam már én is ilyennel,hogy nem akar csatlakozni semmi áron le lett cserélve a firmware másikra és jó lett :(
ha a modemet a gépre kötöd közvetlen ugy nincs vele baj? hiába írsz dns-t bárhová is ha nem csatlakozik a szolgáltatóhoz :( kikellene probálni kölcsön routerrel,hogy hogy néz ki a dolog
amugy ez egy régi router még ha új dobozba is dugták bele
Van egy TP-link TL-WR340-es routerem ami adsl internetet dob szét UPC 29-es körzet. A probléma a következő, ha valami oknál fogva áramszünet van, vagy kihúzom bármelyik kábelt a modemből, vagy a routerből, akkor utána nem csatlakozik a router az internethez. A szolgáltatói felhasználó név és jelszó helyesen van beírva többszöri resetelés után és beállítás után sem. A Win7 hibajavító " DNS kiszolgáló nem található " hibát ír. Beírtam a UPC DNS szerver címét. Google DNS szervert de akkor sem. Modem reboot, modem reboot hátán sehol semmi és ilyenkor jön a csoda egyszer csak megjavul de ez kb.: 1-2 óra sz*pás után. Tegnap mikor ugyan így szívtam vele, megjavult de mikor kipipáltam hogy engedélyezem a wifi-t megint csak szétkapcsolt és újra töménytelen szívás után jött csak vissza. Volt firmware frissítés kipróbáltam minden csatornát 1-13-ig aztán egyszer csak a 12-es csatornán csatlakozott, aztán megint szét és automatikus csatorna kiosztás mellett, most megy 1 napja. Az a legnagyobb problémám, hogy nem tudom a hiba okát. Aki tudja a megoldás legyen szíves segítsen!
Igen, de, pont azt írtam, hogy engem a rádiós része nem nagyon foglalkoztat. A gyerek a mostani nettel is elégedett, gyakorlatilag csak azért van router, hogy nála is legyen... A családi asztali gépen (amiben a nick-emnek megadott APU dolgozik) viszont alapból gigabites lanja van, a net meg 120MB/s, amit nem tudok elérni lanon sem, mert a router lan 10/100. Elsődlegesen tehát egy olyan router kell, ami képes kiadni ezt lanon, ergo gigabit lannal megáldott router kell :) Ezen túl pedig, ha egyéb körülmények nem merülnek fel (terhelt hálózat, terhelt céloldal stb.) akkor stabilan hozzon egy jó sávszélt, ne pedig úgy, hogy 10 percenként reboot-olni kelljen a sávszélességért! Persze bármilyen router-ből kifoghatok jót is, rossazt is.
Helló, köszi a válaszokat! A zseton valóban egy fogas kérdés, nincsenek extra nagy igényeim, így beérném a 3600-as TP-vel is. Gyakorlatilag csak azért van beiktatva a router, hogy a szomszéd szobában a 15 éves fiamnak is legyen net. Igazából nem halok én bele abba, hogy ha "csak" mondjuk 60-80MB/s-ot képes átereszteni, de azt viszont akkor hozza folyamatosan... Egyébként meg a jelenlegi router-em tényleg atomrégi :) Csak hát úgy van vele az ember, hogy jóóóó ez... Aztán néha kiderül, hogy mégsem! Más fórumon is érdeklődtem, és ott is meleg szívvel ajánlották ezt a 3600-ast, feltehetőleg ez lesz megvásárolva. Köszönöm a tanácsot! Üdv.
És egyenes kötésű, vagy fordított kábel kell hozzá? Illetve még az érdekelne, hogy ha megvan minden, akkor a wifi antennát egyenesen a routerbe kössem, vagy az a kábel kell bele, amit a gépbe tugok? Az vevő egy ilyen pici átalakítóban van most dugva, ahonnan az antenna az áramot is kapja....
Sziasztok, egy új router vásárlásán töröm a fejem, ebben kérnék segítséget, ha lehet! A helyzet a következő: 120MB-es UPC FP netem van. Router azért lett vásárolva, mert a fiam asztali gépe a lakás másik felében található, így ő wifi-n kapja a netet. Az ő esetében a sebesség nem meghatározó tényező, így ebből a szempontból bármilyen router jó. Az én netemet áprilisban duplázta a UPC az akkori 60MB FP-ről 120-ra, így aztán nekem sem kellett egy extra router. Az én gépem (a családi gép úgymond) vezetéken csatlakozik a routerhez, tehát nekem LAN-on jön a net. A jelenlegi router egy TP-LINK WR542G, ez 10/100-as LAN csatlakozókkal van ellátva, illetve 54MB-et tud wifi-n. Belátható, hogy ezzel én már nem tudom kihasználni a rendelkezésemre álló sávszélességet, tehát azt gondolom, hogy gigabites router-t kellene vennem. Emiatt még nem is gondolkodnék a váltáson, DE: a napokban sok régi és új fórumon olvastam, hogy rengeteg probléma van ezekkel a TP-LINK router-ekkel. Sokan panaszkodtak, hogy ledobálja őket, megszakad a net, stb. Nálam ilyen nincs, viszont tetű lassú a net (a sávszélhez képest), de mindig úgy voltam vele, hogy a UPC garantált sávszél megvan, hát nem ugrálhatok.... Na most vagy két hete tettem egy próbát, nyomtam neki egy reboot-ot, hát láss csodát, full szélességű lett a letöltés! Azóta ezt már számtalanszor eljátszottam, az eredmény az, hogy ilyenkor 10-30 percig bírja a teljes sávszélt hozni, utána újra reboot kell. Utólag visszagondolva valószínű, hogy legkevesebb 1-2 éve szívat így, de erre nem gondoltam sosem, mivel nálam se szakadás, se ledobálás nincs, így azt hittem semmi gond, csak a UPC nem tudja hozni a nagyobb sávszélt... Mint írtam a garantált sebesség mindig megvolt. FW frissítés nem változtatott semmin, sőt, most inkább még kevesebb ideig bírja a maximumot :S Szóval, az érdekelne, milyen router-t ajánlanátok? Gondolom olyant nem nehéz, ami annyit legalább tud, mint ez (elég sok funkcióját használom), ez egy elég régi típus, a maiak gyanítom már mind inkább többet tudnak (pár típust megnéztem már). Ha már váltok, akkor persze jó lenne gigabitesre, hogy ki is használhassam a rendelkezésre álló sávot. Wifi sebessége nem életbevágó, de gondolom a gigabites router-ek ebben is versenyképesek azért :) Várom segítségeteket! Köszi előre is. Üdv.
Igen, maradt az, ha bekötöm, létrehoz egy hálózatot, amire persze én nem tudok csatlakozni. Gondolom mindent törölni kell, aztán magam szerint átállítani. De az eredetileg hozzá tartozó cd-t nem lelem, meg gondolom kell még másminő kábel is, hogy a gépemmel tudjon kommunikálni, mármint gépről átprogramozhassam. :( Csak a router van, meg áramhoz tudom juttatni, gondolom ez édeskevés.