Napokban eladósorba kényszerült remek 1.6-os Nivám.Leendő gazdájának viszont nincs szüksége a rajta levő 6000 lbs (durván 2.8T)teherbírású minőségi(nem kínai piacos) Horn csörlőre.Ha vkit érdekelne, örömmel adnám át a részére a vezeték nélküli vezérlőjével és spec. tartó konzollal egyetemben, amit kb. 1 óra alatt feltesz egy jó lakatos, a villanyász pedig 5 perc alatt beköti.Ha meg tudunk egyezni, akár én is felszerelem amennyiben nem alkuszik a csekély , azaz 130000 magyar forintból.
Kép felrakása ide vmiért nem sikerült, de ha adtok egy emilcímet, szivesen küldök.
Hasonló szettnek a bolti ára 5000lbs csörlővel, vezetékes vezérlővel 230000 ft, Ami nem is eredeti lökhárítóval van szerelve és (sztem rondább)magasabban is van a húzó síkja.
Kérdésem lenne. 1.6-os karbis Nivám van. A hátsó difi és a hátsó kardán között nagy a holtjáték. Kb 1/4 1/3 fordulat a kardánnál. Koppan is menet közben. Lehet e javítani a hátsó híd leszerelése nélkül, vagy mindenképp szervíz a vége? Köszi a válaszokat.
1.7-es hengerenkénti injektoros nivám hidegen beindul-leáll,beindul-leáll,ha a légtömeg mérőt lehúzom azonnal beindul.Viszont ha megyek vele,90 foknál se kapcsol be a hűtőventilátor ha rajta van vagy nincs a légtömegmérő akkor sem. Mi lehet a gond.
Küzdünk egy niva 1,7i-vel.Hengerenkénti befecskendezős,de nem akar menni.Hengernyomás jó,gyertyák is,viszont kéthengerezik,ès durrog is.Próbáltuk a hibakiolvasást,de egyik program se talàlta a típust.Műszerfalon nincs hibajelzés,de lehet a lámpa nem jó.Nincs esetleg tipp,hogy mit nézzünk meg.Kerestem magyar nyelvü szerelésit,meg könyvet is,de azt sem találok sehol.
Bármilyen mad- gyilkos gumid van, van olyan terep ami kifog rajta.A gyári guminál én nem tudok használhatóbbat-ami nem jelenti azt hogy nincs. Ha aszfalton nem sokat közlekedsz, esetleg minimálisan megemelheted a hasmagasságot.
A kérdésem az lenne, hogy ha vennék az autóra egy Simex mintás terepgumit akkor azzal megbirkózna az autó vagy pedig tényleg tönkre tenné a féltengely?
Vadászni szeretnék kijárni az autóval nehezebb terepre és vagy egy job b gumit szeretnék mint a gyári vagy pedig egy jó csörlő.
Mert a VAZ-2123 azaz az új Niva gyártását úgy tudták beindítani, hogy a Chevrolettel közös konzorciumot alapítottak a gyártására. A pénzt adta a Chevrolet, a márkanevet és a technikát a VAZ. Az, hogy az új típus gyártása után a régibe elkezdték visszapakolni az újabb technikákat és tizenévvel később még modernizálják is, az valahol nem normális. De mivel a 2123 lett a Niva, a 2121 újabb változatait már nem lehetett így árulni. Ezért lettek Lada 4x4-ek.
A traktormintás gumiknak az én tapasztalatom szerint nincsen oldaltatása megfelelő... és a gátoldal...az gátoldal...:)
Nekem most félterep gumi van a gépen és meglepően ügyes a sárban is. Az előző gépemen pedig vadi új orosz terep gumi volt, az nagyon jó, ...csak úgy morzsolja maga alatt a sarat...és megy ....és megy...és megy....de az aszfalton jóval hangosabb.
...ez itt a fő kérdés...hol használod többet....
Soroksáron az új gyári terep gumit vettem 14.000 Ft alatt számlásan, belsővel együtt.
Én a gyári gumit biztos nem fogom lecserélni! Olyan traktornyomos sártengereken keresztül vitt már, hogy azt űberelni nehéz. Ami lényeg, vissza is mindig ott jöttem. Ha vki ugyanis csak átvánszorog szerencsésen egy terepen, az keres vissza egy másik utat. Nekem meg sem fordult a fejemben hogy másfelé menjek, annyira stabilnak éreztem a technikát.
szia nekem holnap lesz a kuplung munkahenger csere feltève ha nem fog szakadni az esö a gumicsövet is lecserèlem ès a folyadèkot is persze jó drága volt 400ft :)
A Check engine működik rendesen. Indítás előtt világít, indítás után rögtön kialszik. A munkahengereket gondoltam én is cserélni első körben. Aztán a szerkezetet, de ha az lenne, akkor folyton szarakodna szerintem. Mégegyszer köszi a gyors választ!
1. Látni kellene, lehet hibás működés is, alapjárati léptetőmotort lehet érdemes lenne cserélni. Lehet fojtószelep helyzetjeladót is.Meg kéne nézni, a terepváltón a km spirál mellett megvan-e a sebesség jeladó, és a három vezeték sértetlen-e.
A normál működés: Gyújtást ráadva bal alul a Check Engine sárga lámpa világít, beindulás után ki kell aludnia. Ha egyáltalán nem világít, akkor kiégett a lámpa, vagy direkt kivették. Ekkor nem tudhatod, nem érzékel-e eleve hibákat.
Amíg nem melegszik be teljesen, addig gurulás közben próbálja magas fordulaton tartani, gurulás közben eleve nem engedi 1500 alá (emelt alapjárat). Ha jól rémlik 3 km/h alatt engedi visszaesni normál alapjáratra.
2. Át kell nézni a kuplunghengereket, egyáltalán van-e elég folyadék a tartályban. (Fékfolyadék tartály melletti kisebb tartály, ugyanúgy DOT-4 fékfolyadék való bele.) Nekem kuplung főhenger gyanúsnak tűnik.
3. Nem ördöngős, ha valaki látott már szétszedve, de tud szivatós lenni.
Először is középkonzolt ki kell szedni, ez most úgy rémlik 5 csavar. De utána még útban lesz az összes elektromos kábel, a fűtésbowdenek.
Ha kiszabadítod a fűtődobozt, az oldalán van 4 "béka", avagy "klampni", amit le kell pattintani, Akkor lejön az alja, amiben a ventillátor van.
Édesapám nemrég vett egy nivát. 1.7i 1996-os, gyári fényezés, kevés kilométer, nulla korrózió(!). Viszont van egynéhány hiba a járgányon, pl.: 1. A fordulatszám nem esik vissza váltáskor alapjáratra, hanem 3000környékén marad és csak nagyon lassan megy vissza, emiatt váltáskor elég csattanósan váltok. Illetve, 1500nál marad, csak akkor esik vissza 1000re, ha kiveszem sebességből és állok, gurulok.
2. A kuplung néha jó, néha beragad. Beragadás alatt azt értem, hogy a pedál benyomása után nem jön vissza a pedál, csak félig, majd onnan szép lassan teljesen visszaáll. Ilzenkor nagyon lent fog a kuplung, elinduláskor általában hatalmasat rántva lefullad. Tisztára tanulóvezetős érzés...
3. A befúvómotor rettentően visít, mennyire nehéz cserélni?
1996 - 21214 központi injektor, még nem elektromos ventillátor, még van pillangóablak.
???? - 21214-10 ugyanez, de már dupla elektromos ventillátor, nincs pillangóablak.
2000 - 21214-20 hengerenkénti injektor
.
.
.
2011 - 21214M új indexek, belülről állítható tükrök, ABS
2015 - Classic és Urban, a Priora 1,6-os motorjával.
A kipontozott résznél folyamatos változtatások a környezetvédelmi normák miatt, illetve a 2123 típusból (Chevrolet Niva) sok minden visszakerül a régibe. Nagyobb változás kb 2003-2004 erősített féltengelyek, 22 helyett 24 foggal.
2006-2007 körül szervókormány.
Azt kell még tudni, hogy adott modellév nem januárban, hanem nyáron kezdődik. Így 2000 elején gyártották még központival az orosz államadósság alapján kapott autókat, (ezekből létezik olyan ami ennek ellenére csak 2001- ben lett forgalomba helyezve) míg ősszel már jöttek le a hengerenkéntisek a sorról.
Bonyolítja még a dolgot, hogy vannak alváltozatok, amik együtt is futottak. (Belpiacos karburátorosok az injektorosok mellett.)