Keresés

Részletes keresés

Motley Fool Creative Commons License 2015.01.30 0 0 2335

 

A szteroidod szidni azert mert lehet mellek hatasa nem helyes. Minden gyogyszernek van mellek hatasa es megis szedjuk es szedik az emberek mert tobbet hasznal mint a mellekhatas.

Ha valaki sokaig szedte a szteroidot az en voltam, 76 januartol 81 marciusig.

Nem tapasztaltam olyan mellekhatasokat amiket a tobbi topiktars leirt, viszont megallitotta a betegsegem mielott fiatalon kinyirt volna.

Egyike vagyok azoknak akiken nagyon megviselt a betegseg es maradando kart tett, a tudom 2/3 resze nem funkcional.

Velemenyem szerint akinek az orvos ajanlja a szteroidot annak nem azert javasoljak mert sok van raktaron, hanem mert arra van szuksege.

Csak azert mert nincsenek tisztaban vele, hogy mi okozza attol meg javasolhatjak a jelenleg ismert legjobb megoldast.

 

 

Előzmény: igrim (2334)
igrim Creative Commons License 2015.01.30 0 0 2334

Én nem értem az orvosokat.Nem is tudják mitől van a sarko és nem is tudják kezelni.A szteroid az erősiti az immunrendszert de lehet mellékhatása,és ez sem biztos hogy segit.A férjem a floraxid krauterblut szirupot issza ami egy étrendkiegészitő vassal és vitaminokkal,és nincs szüksége szteroidra.teljesen tünetmentessé vált,pedig neki a tüdején van és a nyelőcsőben.Ameddig ezt nem itta életveszéjes vérszegény volt,és meg akart fulladni.Lehet hogy nem hiszitek,de van a vérszegénységnek köze a sarkóhoz,mert ha kevés a vér kevés az oxigén.nekünk hálisten ez bevált.Szerintem érdemes kipróbálni.ilyenkor az ember megpróbál a legvékonyabb szalmaszálba is belekapaszkodni.Mindenkinek jobbulást kivánok!

subcy Creative Commons License 2015.01.29 0 0 2333

Én sajnos a másik oldalt vagyok: nekem kellett a szteroid, szedtem én a cordyceps-et is, eredménytelenül teljesen. Szóval megpróbálhatsz mást, de ha a doktor mondja hogy ne halogassa a fibrózis miatt pl akkor inkább kezdje el. Nekem szinte semmi mellékhatása nincs és nem is volt, 32mg-al keztem, most 8 még egy hétig, utána 4. Ellenben a gyógyulás az meg szinte egyből a gyógyszer elkezdése után. Gyakorlatilag 1 hónap alatt a röntgenképen semmi nem látszódott, teljesen eltűnt minden.

Előzmény: sebeslab (2331)
HM67 Creative Commons License 2015.01.29 0 0 2332

Szia

Olvasd végig a fórumot. Sokan szedjük a cordycepszet homeopátia és működik. Keresd a facebookon a szarkoidozis oldalt. Nem feltétlenül kell szteroid  :)

Előzmény: sebeslab (2331)
sebeslab Creative Commons License 2015.01.29 0 0 2331

Igen műtötték, mert jól elhatárolható volt és arra gondoltak, hogy itt a vége, sajnos kiújult máshol.

 

Félünk a szteroidtól, még túl fiatal! Most nincs barátja sem, mert tavaly szeptemberben halt meg a párja rákban és amúgy is kész van lelkileg.

 

Nem arra gondoltam, hogy a szteroid mellett szedjen valami vitamint, hanem a 3 hónap alatt, mielőtt elkezdődig a kezelés.

 

Jelenleg elkezdett, egy lúgosító diétát, c-vitaminnal kombinálva, de szerintem 1000 mg c-vitamin naponta kevés, vagy nem?

Előzmény: subcy (2330)
subcy Creative Commons License 2015.01.28 0 0 2330

Műtötték? Az durva... gyógyszeres kezelést nem próbálták meg előtte?

Én már csak 8mg-ot szedek még egy hétig, majd jön a 4mg. Persze már rég teljesen rendben vagyok, a Medrol helyrerakott.

Az orvos ha minden igaz fel fog írni napi 2 gyomorvédőt és egy káluimot. Meg heti egyszeri vízhajtót. És szépen el fogja mulasztani ha minden igaz. Írták itt a rezrevatrol-os étrend kiegészítőket, de vitamin bombát meg immunerősítőt feletjs el a gyógyszer mellé.

Előzmény: sebeslab (2329)
sebeslab Creative Commons License 2015.01.28 0 0 2329

Sziasztok!

Látom ez egy működő fórum! Tanácsot szeretnék kérni ebben a témában.

A lányom (27 éves) átesett egy boeck szarkoidózis műtéten 3 évvel ezelőtt. A nyakán ejtettek metszést és egy eszközzel eltávolították az érintett területet. A műtét sikerült, tünetmentes volt 2014 -ig. Most viszont újra találtak a tüdő felső lebenyében szarkoidózisos területet, mely úgy tűnik, spontán nem akar eltűnni!

A kezelő orvos előirányozta, hogy amennyiben 3 hónap múlva sem szűkül a területi érintetség, vagy esetleg romlik a helyzet, akkor szteroidos kezelésnek kell alávetnie magát!

Szeretnék tanácsot kérni olyanoktól, akik voltak hasonló helyzetben, hogy a szteroidos kezelésig, milyen étrenddel esetleg étrendkiegészítóvel érdemes próbálkozni! Az is érdekelne, hogy fel lehet e készíteni előre a szervezetet arra, hogy a szteroidos kezelés minnél enyhébb mellékhatásokat okozzon.

 

Előre is köszönöm az esetleges válaszokat, mindenkinek sikeres gyógyulást kíváno!

igrim Creative Commons License 2015.01.21 0 0 2328

Kedves Birknerédi!                                                                                                            Azért irok neked mert mi is végigjártuk ezeket az utakat csak nekünk azaz a férjemnek azt mondták daganatok sokasága a tüdőben a nyelőcsőben és az aortában.Talán egy hónapja van hátra.Nála nem szivódtak fel a vitaminok ezért súlyos vérszegény lett.Az interneten kerestem gyógymódot és elkezdte szedni a vitamin komplexet aminek az lett az eredménye,hogy mire diagnosztizálták a sarkót,úgy összeszedte magát mintha soha nem lett volna beteg.Lehet ez másnál nem válik be de hidd el érdemes kipróbálni.Nem engedi a szervezet legyengülését.Teljesen megszüntek a tünetek,majd március elején lessz újabb ct de remélem sokkal jobb lessz az eddiginél.Ezeket azért irom le mert mikor mi megtudtuk a sarcot azt sem tudtuk,hogy ilyen létezik,és jó érzés megosztani a tapasztalatokat.Én is sokat tanultam tőletek!

birknerévi Creative Commons License 2015.01.20 0 0 2327

Helló Mindenki!

 

Én nem vagyok még olyan szarkoidózis-expert, mint ti sokan. Igazából abban sem vagyok biztos, hogy ez a betegségem :-)

Azt sem tudom konkrétan miért is írok.......talán, mert kezd úgy kinézni a nyakam az állam alatt, mintha lenyeltem volna 5-6 diót egyben, és a fül előtti nyálmirigyem is nevetséges méreteket kezd ölteni (immáron másodszor életemben, és először fél teniszlabdányi lett, most csak fél diónyi ), és minden egyes belső szervem környékén duzzadtak a nyirokcsomók, meg a kulcscsont alatt, meg a végtag hajlatokban, meg a bla-bla-bla.........és a dokik között pattogok oda-vissza, mint egy ping-pong labda :-)

 

Valójában nem panaszkodom, hisz pont egy éve, amikor elmentem a Honvédba egy áll alatti nyirokcsomó duzzanattal és két óra alatt fent voltam a haematológián, hogy jól kiderítsék leukémiás vagyok-e, az érthetően rosszabb volt :-)

 

Hogy mi a rövid story?

 

Kezdetekkor UH (nyaki, hasi), biopszia áll alatti nyirokcsomóból,nyálmirigyből, áll alatti csomó eltáv+szövettan, csontvelő biopszia, tüdő rtg-k, MR, CT...ezek alapján a Honvéd haematológiáján diagnosztizálták a sarcoidozist. 

 

Innen átküldtek a Honvéd / pulmonólógiára. Itt légzésfunkció (tök OK eredménnyel) és a tüdőgyógyász üzenete: "Hölgyem! Ha önnek nem lenne negatív leukémia lelete, azt mondanám, hogy az! Ez sztem nem sarcoidozis. Menjen át a Korányiba ott van a sarcoidozis magyar szakértője.")

Korányi: leletek áttekintésekor: "Hölgyem! Ez vagy nem sarcoidozis vagy nagyon nem tipikus!" Köv lépés: bronchoscopia, tüdőben lévő nyirokcsomó mintavétel. Megvolt.(Na ez valóban vacak volt....) Eredmény: gyulladt gennyes sejtek, nem támasztja alá a sarcoidozist. Köv lépés: invazív beavatkozással eltávolítani egy újabb nyirokcsomót a tüdőből. eredmény: semmi, mondjuk ez nyilvánvaló, mert erre a pontra jutva elfáradtam.......

A fenti folyamat 4 hónap alatt zajlott le, minden héten mentem kórházba (bááááár a várakozási időket figyelve az egyes vizsgálatok esetében, ezért maximálisan hálásnak kell lennem)

 

Aztán jött a tavasz a nyár, gondoltam én: fityisz az egész kórságnak, toll a fülébe! Hisz ezeken a kis csomókon kívül az ég egy adta világon nincs semmi panaszom. Láz-NO, fáradékonyság-No(heti 2szer futok, 1szer kosarazom, ha lehet bringa-bringa-bringa) fogyás-NO, köhögés-NO, légzésfunkciós panasz-NO.......ergo semmi.

 

 

És itt az útelágazás.....

 

 

Mi legyen? Nosza neki szteroid? (Írtatok pár jó kis mellékhatást, érthetően pirinyót húzódozom tőle.....) Zsupsz bele egy gyógyszerszedésbe, ami tönkreteheti a xy szerv működését, csontritkulás, izületi fájdalom, kórós hízás....ezt ti mind sokkal jobban tudjátok nálam......Mindez azért, hogy ezek a kis vackok eltűnjenek......

Vagy? Mi is a B terv? Ha jól értem nincs :-)

 

Két hét múlva visszajön szabadságról az orvos akinél a Korányiban voltam. Hát visszamegyek. Talán, ahogy az állam alatt, úgy a tüdőben, meg mindenhol máshol is változott a nyirokcsomók képe, mérete talán elküld RTG, CT vizsgálatra, talán az már elég információt fog hordozni arról, hogy ez a fránya cucc, most valóban bekeményített vagy mi a fene történik....(azt mondjuk magam is látom, h amikor az egész kezdődött 1 éve, egy látható csomóm volt az áll alatt, az is kb 5 év alatt nőtt meg ekkorára, mint a most meglévő kb 5-6, amik 1év alatt produkálták ugyanazt a méretet......ez alapján eléggé aktív fázisnak tűnik, nemde? ;-)

 

Szóval meglátjuk :-)

 

Eljutottunk a "miért is írtam" okához.

Csak mert jó.....annyi emberrel beszéltem már erről...és mégis jó most "beszélni" még jó néhánnyal.

Tényleg úgy érzi magát az ember, mintha egyes egyedül lenne a Holdon ezzel a béna kórsággal :-)

 

Hát, majd hozom a fejleményeket.

Szép estét mindenkinek.

igrim Creative Commons License 2015.01.19 0 0 2326

Sziasztok.                                                                                                                          Azt hiszem még mindig nem értettetek meg.Ha nem hisszük azt hogy daganat nem kerestünk volna alternativ gyógymódot.Semmi más vérszaporitó nem szivódott fel,ami nem engedte a javulást.Minden vizsgálat megvolt amire szükség van,de mivel azt hitték megfog halni hamarosan ezért nem akartak tovább vizsgálódni.Magánklinikán vetettük le a mintát,de ott se biztattak semmi jóval.Amikor az eredmény meglett,nagyon meglepődött az orvos is.És valóban nem tüdőbetegség a sarco mert a férjemnek is van az aortánál és nyelőcsőben is.Viszont javulást ezzel a szérummal értünk el,legalább is egyelőre.És higgyétek el soha nem hitegetnék senkit akár reklám céljából mert tudom milyen érzés amikor valaki meg akar gyógyulni.Nem tennék ilyet mert jó érzés,hogy itt elmondhatom miken mentünk keresztül.És nem ajánlani akarom csak megosztom a tapasztalataimat.Köszi,hogy elolvastátok!                           Kivánom,hogy gyógyuljatok!

Dien81 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 2325

Sziasztok! Bocs, hogy beleszólok, de elhangzott egy mondat, amivel nagyon nem értek egyet:

"...A szarkoidózisnak ugyanis a vérszegénységhez nincs semmi köze...."

Ez nem igaz! Igenis lehet köze, lép érintettség esetén. A sarcoidosis nem kimondottan tüdőbetegség, hanem bármilyen belső szerv érintett lehet. Nálam tüdő és lép érintettség van. Egy rutin labor vizsgálat során derült ki az egész. Olyan mértékű volt a vérszegénység, hogy a dokimat azonnal felhívták a laborból. Azt mondta, hogy gyakorlatilag nem érti hogyan állhatok a lábamon. 

A vörösvértestek a lépben esnek szét. A lép úgymond "meghibásodása" esetén a vörösvértestek jóval hamarabb szétesnek a kelleténél, és nem tudnak ilyen iramban pótlódni, így alakul ki a vérszegénység. Nálam autoimmun vérszegénységet állapítottak meg. Többször szóba került, hogy vért kapok, de hála a Jóistennek sikerült elkerülnöm. A szteroid felhúzta az értékeket a normális szintre. Rendszeres hematológiai ellenőrzés alatt állok. Azt mondták, ha szerencsém van, akkor az autoimmun vérszegénység a szarkóval együtt múlik majd. 

 

Létrehoztunk a facebook-on egy csoportot: Szarkoidozis

Gyertek, csatlakozzatok! 

Nyco Creative Commons License 2015.01.17 0 0 2324

Szia Igrim!

Értelek Téged, de az orvosokat nem.

Már egy szimpla tüdőszűrő röntgenkép alapján is egy hozzáértő orvos meg tudja különböztetni a szarkot a daganattó. Persze, ezt CT-vizsgálattal szükséges pontosabban eldönteni.

Utána szövetmintavétel a következő, ami segít az orvosnak felállítani a diagnózist.

Ha mindez megvolt, nem tudom, milyen orvosok voltak, akik tüdőrákot "feltételeztek"??

Egyébként a szarkoidóisnak két kimenetele van: vagy elmúlik magátó, vagy ha nem, akkor szteroiddal szokták gyógyítani.

Az alternatív gyógymódok azért nem javasoltak, mert még az orvosok sem tudják a szarkoidózis okát, csak feltéelezi, hogy autoimmun betegség lehet.

Ebben az esetben viszont az immunrendszer erősítése étrend-kiegészítőkkel nem biztos, hogy szerencsés, sőt..

Sajnos per pill az orvostudomány számára a szarkoidózis elég "érthetetlen" betegség.

Nekem sem tudták megmondani, mi lehet az oka.

Előzmény: igrim (2323)
igrim Creative Commons License 2015.01.17 0 0 2323

sziasztok. kedves nyco.                                                                                                                                                elhiszem,hogy kételkedsz abban amit leirtam.Lehet én is ezt érezném,mert valoban hihetetlen.Én soha nem reklámoznám a terméket ha nem volnék biztos a hatásban.Először is mi nem tudtunk a sarcoidozisrol,mi azt hittük,hogy rosszindulatú tüdődaganat ami nagyon gyors lefolyású,ebben több magasrangú orvos megerősitett minket és talán karácsonyig élhet ezt mondták.Nem szivódott fel a vitamin a szervezetébe és rohamosan fogyott a férjem.Interneten találtam ezt a vitamint,amitől elkezdett javulni,de még mindig nem tudtuk,hogy ez a baja.Mi csak szebbé és jobbá akartuk tenni a kis időt ami még hátra van.Mire megtudtuk hogy nem rákos hanem CSAK sarcoja van,addig annyira jól volt és van ,hogy nincs szüksége szteroidra.Azt mondta az dr,folytassa igy tovább mert ez nagyon ritka.már dolgozik és jól van és csak ezt issza.

Nyco67 Creative Commons License 2015.01.12 0 0 2322

Kedves Igrim!

 

Először is, örülök, hogy a férjed jobban van!

Másodszor, komoly kétségeim vannak az általad leírtakat illetően.

Ezt a fórumot, - valamint minden fellelhető szarkoidózissal foglalkozó weboldalt végigolvastam. A Te hozzászólásod volt szinte az egyetlen, amin megakadtam.

A "csodaszer", amiről írtál, mint megoldás, nem más, mint vastartalmú vitamin-komplex. Valóban megfelelő lehet vérszegénység, legyengültség esetén, de a szarkoidózisra biztos, hogy nincs közvetlen hatással. Legalábbis nem jobban, mint bármi más egyszerű vitamin-komplex.

A szarkoidózisnak ugyanis a vérszegénységhez nincs semmi köze.

Annyira látványos javulást, mint amiről írtál, ebben a betegségben, -főleg amilyen súlyosnak leírtad, kétlem hogy el lehetne vele érni.

Tudom, a beteg ember mindent megpróbál, amit lehet, és a hit hegyeket mozgat, de véleményem szerint ezt a terméket nem kéne úgy reklámozni, mint a szarkoidózis kezelési lehetőségét.

Bocsánat, hogy kivételesen kritikát fogalmaztam meg, de kétségeim vannak az általad leírtak hitelességét illetően. Csak remélni tudom, hogy nem reklámról van szó..

Nos, a leírtaktól függetlenül további javulást kívánok!

Előzmény: igrim (2321)
igrim Creative Commons License 2015.01.12 0 0 2321

Kedves Sanyi!                                                                                                                                                           Hidd el nagyon nehéz időszakon vagyunk túl.Igaz nem irtam a jelenlegi állapotáról mert kontrol ct március elején lesz,de az biztos hogy tünetmentes,nem köhög és jól érzi magát.Ő nem kap szterót mert nincs rá szüksége.Csak kizárólag ezt a vitamint issza napi 2szer10milit.Ezt azért kezdtük el mert a vérképe súlyos életveszélyes vérszegénységet mutatott.azt hiszem éppen beletrafáltunk a gyógymódba véletlen.Én is várom az új vizsgálatot mert ez soha nem múlik el de ha tünetmentes az már fél gyógyulás.Fogok folyamatosan irni ide mert ha csak pár embernek tudok ezzel segiteni, már megérte!                                                                        Szia,és kivánom,hogy neked is sikerüljön!             

70sanyi Creative Commons License 2015.01.10 0 0 2320
Sziasztok!

Nemlaci örülök hogy jól érzed magad, remélem sok követőd lessz innét szeretnék én is köztük lenni!

Igrim azt kérdezném hogy mi lett a férjed holyagocskáival megvannak vagy eltüntek az erősödés után?
Csak azért mert írásodböl konkrétan nem derűl ki, csak hogy jól van és visszaszedte a kilókat?
Egyébként kicsit magamra ismertem az eset kapcsán, de ahogy látom nem biztos hogy nevesebb dokik biztos tutira fején találják a szöget. Ezt már én is tapasztaltam.

Jó egészséget, maradjatok azért itt is ! Nem mindenki facebookol. :-) !
Előzmény: igrim (2319)
igrim Creative Commons License 2015.01.10 0 0 2319

a férjemnek kb féléve tüdőgyulladása volt.két hónapig kezelték különféle antibiotikummal,semmijavulás.10kgot fogyott és ugy legyengült,hogy már nem tudott a lábán megállni,a köhögés pedig sokszor majdnem megfujtotta,ct vizsgálat kimutatott számtalan féle és fajta holyagocskát.ekkor már 4 kúra antibiotikumos kezelésen volt túl.minden neves intézményt felkerestünk sok neves professzorral referáltunk aminek a diagnozisai kivétel nélkül,rosszindulatu nagyon intenziv tüdődaganat.nagyon megijedtünk mert csak minimális időt jósoltak és azonnal szövetmintát vetettünk egy neves klinika még nevesebb orvosával,és nem vártuk ölbe tett kézzel az eredményt hanem minden fórumon valami olyan dolgot kerestünk ami segithet.igy találtuk meg a gyogyszert aminek a neve KRAUTERBLUT egy vitamin bomba ami végül minden várakozást felülmult.az első pár nap után elkezdte vissza hizni a lefogyott kilókat.mire eredmény született ő már a régi súlyát elérte.az eredmény sarcoidosis,amiről azt sem tudtuk mit jelent.de mivel igy felerősödött nincs szüksége szteroidokra,és amikor gyengébb ujra issza a koncentrátumot.azóta már dolgozik újra.

nemlaszlo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 2318

hálisten eljutottam arra a szintre,hogy nem érzem magam betegnek :) Nem fáj semmi,sem a,oda tudok figyelni a munkámra,és már van olyan nap ,hogy nem jut eszembe ,hogy beteg vagyok,voltam :) 

nemlaszlo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 2317

hálisten eljutottam arra a szintre,hogy nem érzem magam betegnek :) Nem fáj semmi,oda tudok figyelni a munkámra,és nem már van olyan nap ,hogy nem jut eszembe ,hogy beteg vagyok,voltam :) 

Dien81 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 2316

Gyertek a facebook csoportba, könnyebb beszélgetni! 

https://www.facebook.com/groups/395977883895790/

HM67 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 2315

Sziasztok

Létrehoztam a facebookon egy zárt csoportot szarkoidozis néven ha valaki szeretne csatlakozzon. 

Bibcsi2014 Creative Commons License 2015.01.02 0 0 2314

Szia!  Én 1 évig szedtem a szterót, 80mg 64, 32......... egészen 4 mg volt az utolsó dózis"méret". Ahogy én írtam nekem a bőr  és a tüdő érintett. Most kezdtem el szedni a Bálint tüdő cseppeket, ami gyógynövényeket tartalmaz, Gyuri bácsi gyógyteája közül a közönséges galaj és fagyöngy teakeveréket.  3 hónap múlva kell mennem controllra, de egyáltalán nem vagyok nyugodt, mert nem tudom, hogy MIT CSINÁLJAK VAGY "CSINÁLHATOK"  MAGAMMAL A GYÓGYULÁS REMÉNYÉBEN. Szívesen kikérném  és ki is fogom kérni orvosok véleményét és állásfoglalását a betegség gyógyításával kapcsolatban. Igaz tudom hogy még azt sem tudják hogy egyáltalán mitől alakul ez ki a szervezetünkben, de legalább annyit szeretnék megtudni, hogy mi ez az immunrendszer legyengülésétől vagy esetleg " túlpörgésétől" alakult ki. Olvastam ezt is és azt is, és mindkettő abban a helyzetben teljesen logikusnak tűnt, mármint az ok magyarázat. Szóval most úgy érzem magam mint a vak vezet világtalant. Mit tegyek? Az általad írt cordysept azt ki ajánlotta? Doktor? Természetgyógyász?  Várom szíves válaszod és kitartás Mindenkinek!

Előzmény: Dien81 (2313)
Dien81 Creative Commons License 2015.01.01 0 0 2313

Sajnos az, hogy valami bevált, még nem biztos. Nekem a CT "igen jelentős regressziót" írt le 2 hónap szteró szedés után. Aztán ahogy fél év alatt szépen levittük az adagot, úgy szépen jött is visszafelé a betegség. Ezért szeretném most szteró mellett elkezdeni a Cordyceps-et. Remélem csinál valamit. Egyébként nekem a tüdő és a lép érintett. Az már jó, hogy Tőled el tudták venni a szterót! Mennyi ideig szedted? Én 8 hónapja szedem. 

afintha Creative Commons License 2014.12.29 0 0 2312

Van egy terápia, ami ezek szerint bevált, a CT alapján regresszió mutatkozik.

Miért kezdenél el most mást?

Minek kezdenél el hatástalan "vitaminkészítményeket" szedni, egy csomó pénz kidobni?

Előzmény: Bibcsi2014 (2311)
Bibcsi2014 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 2311

Köszönöm a választ, de igazából még bizonytalanabb lettem, mint voltam a betegség gyógyulásával kapcsolatban. Bőr és tüdő szarko-m van. 1 éves medrol kúra után mérsékelt regresszio van a CT alapján. Nyilván ennek is örülni kell, mert nem enyhe hanem mérsékelt a javulás (igaz volt/van ott mit rendbe tenni)

De nagyon sok betegtársam írt arról, hogy különböző vitaminokat  és antioxidánsokat  stb... szedtek a betegségükre, amivel én teljes mértékben egyetértek, igaz én nem tettem le a "Hippokratész esküjét".

 

Segítenél a véleményeddel, akkor mit tegyek/ünk a betegség ellen? Természetgyógyászat? Energy-k? Stb...

 

Köszönöm a válaszod!!!

 

Várom....

 

Üdv.: B.

Előzmény: afintha (2310)
afintha Creative Commons License 2014.12.29 0 0 2310

Azert nem szedhetsz D-vitamint, es Calciumot, mert a sarcoidosisban es egyeb granulomatosus gyulladasos betegsegekben a calcium verbeli szntje magas amaitt, hogy a gyulladas miatt magasabb a verbeli D-vitamin szint.

Ha erre meg rateszel egy lapattal (vagy kettovel), akkor a magas verbeli calcium szint es vizelet calcium urites miatt veseko alakul ki az atlagoshoz kepest nagyobb valoszinuseggel.

Előzmény: Bibcsi2014 (2306)
afintha Creative Commons License 2014.12.29 0 0 2309

Teljesen felesleges "erositeni" az immunrendszert.

 

A szeles korben interneten "targyalt" modszerek (vitaminbevitel) hatastalan.

 

Ha "gyenge" lenne az immunrendszered, akkor orakon belul meghalnal (fertozesek es egyeb komplikaciok).

Előzmény: Bibcsi2014 (2308)
Bibcsi2014 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 2308

Szia afintha! :-)

 

Úgy tudom, hogy a sztero után igencsak gyenge az immunrendszer, de ahhoz, hogy a szarko ellen hatásosan fellépjen,  meg kell erősíteni. Béres csepp, C vitamin,  stb... olvastam. De olvastam arról is, hogy  Ca és a D vitamin nem ajánlott szarkóra.

 

Erről tudsz/tudtok valamit?

 

 

Köszönöm a válaszokat :-) !

Előzmény: afintha (2307)
afintha Creative Commons License 2014.12.29 0 0 2307

Mit akarsz az immunrendszereden "erositeni"?

Előzmény: Bibcsi2014 (2306)
Bibcsi2014 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 2306

Sziasztok!

 

Új vagyok itt, de régi olvasója ennek a csoportnak. Sok hasznos tanácsot és tapasztalatot olvastam és kaptam Tőletek, de segítsetek már  1-2 dolgot helyretenni az "agyamban"  :-)

Medrol kúrán vagyok én is túl, ahogy nagyon sok betegtársam. Főszabályként ha jól tudom, a szervezetünktől is várjuk, hogy segítsen a betegség legyőzésében, de végül nem találtam egyértelmű állásfoglalást, véleményt, tapasztalatot arról,

  1. hogy ezzel a betegséggel szabad-e az immunrendszerünket erősíteni? ( mert olvastam, hogy antioxidánsokat kell bevinni a szervezetünkbe, amelynek többek között gyulladáscsökkentő  hatása van)
  2. miért nem szedhetek D vitamint és Kálcium tablettát a betegség mellett?

Valaki tudna nekem segíteni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!