Keresés

Részletes keresés

TrueBalu Creative Commons License 2023.06.01 0 0 8331

Sziasztok!

Két hete egy urológiai UH-vizsgálat során diagnosztizáltak nálam bal oldalon ujjbegynyire nyitott sérvkaput. Ezután elmentem sebészeti szakrendelésre, ahol (amit én is láttam) a jobb oldalon is nyitva van egyujjnyira a sérvkapu és álló helyzetben csecsemőökölnyi kitüremkedés is látszik. Mivel ebben a rendelőben nem végeznek egynapos műtétet, elkezdtem ez irányban érdeklődni. Végül eljutottam a százhalombattai sebészetre, ahol dr. Szabó Ákos megvizsgált és megállapította köhögéses vizsgálattal, hogy a jobb oldalit megműtené Lichtenstein-módszerrel. Azt mondta, a bal oldal még nem műthető ezzel a módszerrel. Elő is jegyeztek műtétre július 12-re.

A kérdésem az volna, nem járnék-e esetleg jobban laparoszkópos műtéttel, ahol reményeim szerint, mind a két oldali problémát lehetne orvosolni egy műtét alkalmával, és a felépülési idő is jelentősen rövidebb.

Amit még kicsit furcsálltam, hogy Szabó doktor úr azt mondta, egynapos sebészet alkalmával csak ez a Lichtenstein-módszer használható.

Tud esetleg valaki olyan (lehetőleg TB-s) egynapos sebészetet, ahol végeznek laparoszkópiás műtétet? Sajnos a kórházi várólista borzasztó hosszú, a fenti doki a János Kórházban is dolgozik, oda már csak 2024 második félévére lenne hely, a SOTE pedig szerinte 2025-re adna időpontot. 

Van esetleg olyan szempont, amiben a Lichtenstein-féle módszer előnyösebb, mint a laparoszkópiás?

Ami még zavar, hogy mindkét oldalon érzek némi fájdalmat, nyilallásokat, szóval ezért is húzna a szívem a laparoszkópiás felé, ill. nem szeretném sokáig eltolni a műtétet.

Szép napot mindenkinek!

Joleszta Joleszta Creative Commons License 2023.05.31 0 0 8330

Melyik város volna?

Mert ha Miskolc azon nem csodálkoznék.

Előzmény: Judit8805 (8328)
Landsmann_ Creative Commons License 2023.05.25 0 0 8329

Dr. Varga Zsolt. A debreceni klinikán dolgozik, de Nyíregyházán is van magánrendelése.

https://fmedical.hu/szakterulet/16/sebeszet-nyiregyhaza

Előzmény: Judit8805 (8328)
Judit8805 Creative Commons License 2023.05.24 0 0 8328

Sziasztok! Páromnak szeretnék lágyéksérv műtéthez orvost találni Debrecenben. A helyzetet problémássà teszi, hogy nem oda tartozunk, de sajnos a mi kórházunk mészárszék. Tudtok esetleg olyan orvost ajánlani, akihez el lehetne menni egy sebészeti magànrendelésre, aztán esetleg onnan be tudna juttatni a kórházba? Köszönöm előre is!

Vanilyen81 Creative Commons License 2023.05.23 0 0 8327

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy mennyibe került a műtét? Nekem is baloldalt a császárhegnél van.

Előzmény: Szalamandra0822 (8275)
károly, Creative Commons License 2023.05.14 0 0 8326

Na ez jó hír, remélem tényleg nem újult ki, és igaza van a sebésznek.

 

Akkor viszont tényleg keress egy gyógytornászt, hogy ne is újuljon ki.

Előzmény: ezazutolso (8325)
ezazutolso Creative Commons License 2023.05.14 0 0 8325

Ott tartunk, hogy a sebész azt mondja szerinte nem sérv, nem érzi. Az ultrahang szerint 1x1 centis, viszont kell másik ultrahang, mert az előzőt “csak” gasztroenterologus csinálta és ő nem kifejezett ultrahangos.

A panaszaim alapján inkább ideget nyomhat, irritálhat a háló.

 

Szóval egyelőre várjunk, ne kíméljem magam, de azért  ne is fussak és ne is emlegessek túlságosan nehezet. 

Előzmény: károly, (8322)
károly, Creative Commons License 2023.05.14 0 0 8324
Előzmény: ezazutolso (8321)
károly, Creative Commons License 2023.05.14 0 0 8323

Előzőleg kérdeztem már róluk, járt e itt valaki náluk:

 

https://www.arsmedica.hu/arak-egynapos-mutettel-kapcsolatos-koltsegek-lagyek-koldok-egynapos.html

 

A műtét és az altatást a TB fizeti, a "magánklinikai szolgáltatási díj műanyag hálóval" kell önerővel kifizetni, ami 218 ezer.

 

 

Az érdekesség hogy még ezt is írják: " A háló beültetés elsősorban azoknak a betegeknek ajánlott, akik aktívan sportolnak vagy nehéz fizikai munkát végeznek, ti. ezzel a technikával végzett műtétek után a sérv kiújulási arány 0.3%- alá csökken, (a hagyományos technikával végzett műtétek esetében ez az arány 2-3 %-os) ezért az így végzett műtétekre élethosszig tartó kiújulás elleni garanciát vállalunk!"

 

Gondolom nálam, akinek már kétszer kiújult nem vállalnának garanciát. 

Előzmény: károly, (8322)
károly, Creative Commons License 2023.05.13 0 0 8322

A kiújulásom pontos okára én is kíváncsi lennék, mert mindkét esetben kaptam hálót, ráadásul a második nagyobb is volt. Ezért is kicsi a bizodalmam egy harmadik műtétben, ha az első kettő nem sikerült, a harmadik és további műtéteknek még kisebb az esélye.

 

 

Én Budapesti vagyok, sajnos Szegeden nem ismerek gyógytornászt.

Előzmény: ezazutolso (8321)
ezazutolso Creative Commons License 2023.05.13 0 0 8321

Nem emlékszem, hogy kérdeztem volna. Azt tudom, hogy azt mondta ne fussak. Mindenképpen rá fogok kérdezni mitől lehet. 

 

Többször gondoltam már arra is, hogy munkát kell váltani, de valahogy nem vitt rá a lélek. Összességében szeretem amit csinálok és a kollégákkal is jóban vagyok. Most így gondolkodva lehet, sőt biztos, hogy a “békával” való ~600kg mozgatása sem tesz jót. 

 

Holnapra remélem többet tudok majd.

 

Hol találtál gyógytornászt? Szegeden esetleg tudsz valakit?

Előzmény: Landsmann_ (8320)
Landsmann_ Creative Commons License 2023.05.13 0 0 8320

Szerintem a futás csak megmutatta, hogy baj van, de nem attól lett a sérv. Futás közben lötyög minden odabent és a gravitáció miatt a sérvakupra periodikusan súly nehezedik, ami miatt szakadhat tovább és akkor jelentkezik a fájdalom. Az én esetemben észre sem vettem mikor lett sérvem. Csak egyszer zuhanyzás közben néztem, hogy mik azok a kis huplik. Fájni nem fájt, különösebben nem foglalkoztam vele. Aztán amikor huzamosabb ideig hasaltam a padlószőnyegen és fel akartam állni, úgy fájt mindkét oldalon, alig tudtam feltápászkodni. Utána elmúlt a fájdalom, de ez volt az a pont, amikor egyértelművé vált számomra, hogy az a két hupli az nem kellene hogy ott legyen, valami nincs rendben. A fájdalom meg egyébként is azt jelzi, hogy valami nincs rendben. Egyből sérvre gondoltam, aztán Dr Google-t megkérdeztem és biza valóban az volt. Mintegy 5 hónappal később mentem el a háziorvoshoz a problémával, mert akkor már néha fájt, belenyilallt, egyre gyakrabban okozott problémát. Onnan meg már egyenes út volt a sebészetre. Egyéb vizsgálatok miatt elhúzódott a műtét időpontja, de utóbb már olyan is volt, hogy simán járás közben úgy belenyilallt jobbról, hogy menni is alig bírtam, kis időre meg kellett állni. De ez csak fél,m egy percig tartott. Ekkor már szinte minden mozdulatra vigyáztam, mert volt hogy fájt.

Előzmény: károly, (8319)
károly, Creative Commons License 2023.05.13 0 0 8319

És a sebészed mondott valamit, hogy miért újult ki a sérved? Az enyém csak annyit, hogy gyengék a hasizmaim, amit alátámasztott az ultrahang is. Ezért nagyon bánom hogy anno 2013-ban abba hagytam a sportot. Mert előtte nem volt semmi ilyen gondom. 120 kilót tudtam fekvenyomni, és ugyanennyit guggoltam is, miközben edzésenként tonnákat mozgattam meg. Azután sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a munka miatt minden sport tevékenységet felhagytam, és 2017-ben szereztem az első sérvemet.

 

Szerintem a futás helyett inkább a 20 kilók emelgetése ami kiválthatta nálad az újabb sérvet. Bár ha futás után jelentkeztek a tünetek, az sem kizárt.

 

A gyógytorna jó dolog, és nekem muszáj is a gerincem miatt. Már fiatalon gerincferdülésem volt, de a súlyzós edzésektől erősek voltak az izmok, és tartást adtak. A sport befejezése után viszont folyamatosan romlott a gerincem is olyannyira, hogy elcsúszott egy csigolyám és gerinc sérvet kaptam. Ezután olyan gyógytornászt kerestem, aki gerinc mellett foglalkozik hasi sérvvel is. Egyébként nem minden gyógytornász foglalkozik ezzel. A kb. 15 gyógytornász közül csak hárman vállalták a hasi sérvet.

 

Úgyhogy mindennap edzem gyógytorna gyakorlatokkal a has izmait is. Heti háromszor meg súlyzózók, és szintén háromszor bokszolok. 

 

Írj majd hogy mit mondott neked a sebész, mik a lehetőségek és kilátások.

Előzmény: ezazutolso (8318)
ezazutolso Creative Commons License 2023.05.12 0 0 8318

Nekem eddig nem mondta a doki, hogy harmadjára nem csinálja meg. (Mondjuk még mondhatja) Azt mondta meg akarja mutatni egy kollégájának. Nagyon remelem lesz valami megoldás.

 

Én is azon vagyok, hogy mozogjak és erősítsem az izmokat. Gondolkodtam a gyógytornán is, de végül elmaradt. Elkezdtem futni és pár alkalom után kezdtem a szúró fájdalmat érezni. Valahogy fura nekem, hogy futástól sérvet kapjak. Lehet a futás csak a pont volt az i-re és a munkám a fő ok?! Kereskedelemben vagyok áruátvételen és hiába próbálom okosan csinálni, van olyan, hogy 20+ kilót kell emlegetni.

Előzmény: károly, (8317)
károly, Creative Commons License 2023.05.12 0 0 8317

Üdv a csapatban!

 

Bár csak a saját nevemben tudok szólni, de én is hasonló problémákkal küzdök. Annyi különbséggel, hogy nekem 43 évig nem volt sérvem. 22 évig testépítéssel foglalkoztam, aztán futottam és bokszoltam, majd abba hagytam mindenfajta sport tevékenységet, és 5 év múlva kaptam az első sérvemet, amit laparoszkópos műtéttel operáltak. 1 év múlva kiújult, utána ismét megműtöttek de már hagyományos vágással, de sajnos 1 év múlva újra kiújult. Aki operált legutóbb az újabb műtétet nem akart, és másik sebész akinek szintén megmutattam, ő sem javasol harmadik műtétet.

 

Én jelenleg itt tartok, és várom a csodát. Egyébként óvatosan újra kezdtem sportolni, mert ezt javasolta aki másodszor műtött. Gyengék ugyanis a lágyéknál lévő izmok. Gyógytornázom minden nap (amit egy gyógytornász állított össze), és óvatosan nagyon kicsi súlyokkal edzek, és szintén óvatosan ökölvívók. 1 éve tart ez az állapot, hogy a kiújult a sérv mellett tudok sportolni.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: ezazutolso (8315)
Landsmann_ Creative Commons License 2023.05.12 0 0 8316

Úgy tudom, kiújult sérvet csak hagyományos szikés módszerrel műtenek, a laparoszkópos már nem jöhet szóba. Sajnos minél többször van műtve az adott terület, annál valószínűbb a kiújulás. Véleményem szerint kíméletesebb életmódot kellene majd folytatnod ha újból megműtenek. Ez már csak egyre rosszabb lesz.

Előzmény: ezazutolso (8315)
ezazutolso Creative Commons License 2023.05.12 0 0 8315

Üdv!

 

Már egy ideje érlelődik bennem, hogy leírjam sérveim történetét. Azt nem tudom, hogy mit várok ettől(talán egy kis megnyugvást a lelkemnek?) 

 

Gyerekként, 5-6 éves koromban volt az első műtét, rögtön három sérvet operáltak egyszerre. Jobb oldali lágyék, köldök és kicsivel felette egy hasi sérv.  

 

Minden szuper volt, egészen ~21 éves koromig. Ekkor a köldökömnél lévő sérv kiújult. Ezt hálós technikával operálták meg. Ezzel (kopp-kopp) a mai napig nincs problémám.

 

A következő probléma 33 évesen jött elő a jobb lágyékomnál. Sajnos túl nagy súlyt raktam a “lábtoló” gépre. Ezt egy fél év várakozás után (covid miatt nem volt műtét) laparoszkópos megoldással operálták. Kedden hívtak, ha szerdán tudok menni vizsgálatokra akkor csütörtökön műtét… ez volt áprilisban. Nem volt semmi szövődmény, gyorsan gyógyultam.

 

Pár hónapig rendben volt minden, majd jött az ismerős “valami nem jó ott” érzés. Vissza a sebészhez, igen sajnos kiújult. Novemberben újabb műtét, most nyitott “Lichtenstein” eljárással. Ez a műtét sokkal jobban megviselt, mint a laparoszkópos. Szeróma alakult ki, kétszer is le kellett szívni.

 

Most, ismét kiújult. Valahogy ez most sokkal rosszabb, mint az eddigiek. Eddig tompa, nyomó fájdalmat éreztem, viszont most sokszor igen erős szúró, nyilaló. Vasárnap megyek, megnézi egy másik sebész is, kiváncsi vagyok mi lesz a véleménye.

 

Köszönöm, hogy leírhattam.

Minden ötletet, tanácsot szívesen fogadok.

 

Zoli

 

 

Bendegúz76 Creative Commons License 2023.05.07 0 0 8314

Ha kényes a bőröd akkor csináld meg te otthon azzal amivel szoktad!

 

Ott azzal csinálják ami van éppen és nem nézik, hogy érzékeny a bőröd vagy sem!

 

Én megcsináltam magamnak, így nem kellett ezzel még külön vacakolni ott a műtét előtt!

Előzmény: Halbmond (8310)
Joleszta Joleszta Creative Commons License 2023.05.04 0 0 8313

Üdvözletem.

Volna itt közületek olyan akit Miskolcon műtöttek vagy fognak műteni az álltalános sebészeten a megyei kórházban? 

károly, Creative Commons License 2023.05.04 0 0 8312

Én mindkét műtétem előtt borotválkoztam, aminek nagyon örültek. De ez nincs előírva, hogy neked kell.

Előzmény: Halbmond (8310)
Landsmann_ Creative Commons License 2023.05.01 0 0 8311

Nincs előírva. Megcsinálhatod magad is, vagy ott a műtét előtt megejtik.

Előzmény: Halbmond (8310)
Halbmond Creative Commons License 2023.04.30 0 0 8310

Szervusztok. Egy bő hónap van a műtétemig, lágyéksérv a baloldalon. Előtte kell borotválkozni? Eddig csak az arcomat kaszaboltam össze....

Bandó1968 Creative Commons License 2023.04.28 0 0 8309

Üdvözlet! már több, mint egy éve műtöttek lágyéksérvre a Szent Rafaelben Zalaegerszegen. Csordás doktor volt a tettes, hát nem ajánlom azt a dokit senkinek! Még mindig fáj a műtét helye, ha dolgozok este már igen erősen érzem. Belül vastag, a varrat meg úgy áll bennem, mintha egy sünt lakna ott. A doki hónapok múlva azt mondta jegeljem! Mit mondjak, elb@szta rendesen, aztán csak a vállát vonogatta, hogy jó az. Jó a q....a anyjának! Na ennyit egy osztályvezető orvos tudásáról.

Atomfizikus_ Creative Commons License 2023.04.27 0 0 8308

Ez a műtét utáni állapot olyan betegség, mint a fiatalság,napról napra gyógyul... 😃 Jobbulást és mielőbbi teljes felépülést! 

Előzmény: Bendegúz76 (8307)
Bendegúz76 Creative Commons License 2023.04.27 0 0 8307

Sziasztok!

 

Hát túléltem a dolgot,kedden reggel 7-kor bementem a sebészetre,bekötöttek infúziót,11óra körül megműtöttek!

Semmire nem emlékszem,annyi van meg hogy az altató orvos azt mondta hogy elkezdem adagolni a szert!Mondom neki,rendben,köszönöm,és utána az a kép van meg hogy a párom ott áll a szobában az ágyam mellett!

Pár óra regenerálás után mondták hogy ihatok kortyonként!

Kaja nincs csak előtte lévő este egy laza vacsora!
Esti lefekvés előtt kértem egy fájdalom csillapítót vénába és jó éjszakát!

Szerda reggel ébredés,vizit és irány haza!

Itthon minden jobb,nem vészes a dolog fájdalom csillapítóval semmi gond!

Rosszabbra számítottam,meg könnyebbülve azt mondom akinek van ilyen baja azonnal el kell indulni vele! Tudok járkálni,ülni,hajolni csak mindent lassabban!
Minél elöbb elindul az ember annál könnyebb, és egyszerűbb!Nekem sikerült még laporoszkópiával megcsinálni!

 

Bendegúz76 Creative Commons License 2023.04.17 0 0 8306

Hát én nem tudom, hogy miért csinálta akkor ezt, de már lassan 4hetes lenne a műtétem!

Most meg arra készülök hogy a héten pénteken altató orvos, jövő hét kedd műtét!

 

Remélem semmit nem találnak ki már!

 

 

Előzmény: Ariel_500 (8302)
Atomfizikus_ Creative Commons License 2023.04.15 0 0 8305

Kitartás, nekem kb.3 hónap után múlt el ez az érzékenység.

Előzmény: Elar (8303)
Landsmann_ Creative Commons License 2023.04.11 0 0 8304

Pedig most jön a meleg, a nyár, lógni fog. 

Előzmény: Elar (8303)
Elar Creative Commons License 2023.04.11 0 0 8303

Sziasztok

2 hónapja volt a műtét. 

Igazából maga a műtét es a "seb" semmi extra. Időnként érzékenyebb "belül" de ugyanúgy terhelem mont előtte. Pakolom a boros kartonokat, kerti meló.

 

Ellenben még mindig érzékeny a műtött oldali herém. 

Van amikor kevésbé van amikor jobban. Nem tudom mihez kötni h mitől függ. 

Van amikor a zavaró séta közben is. 

Érdekes, h pl amikor fel van húzodva akkor minden ok de amikor lóg a zacsi (ezt a dumát :)), az nem jo.

 

Remélem elmúlik idővel 

Ariel_500 Creative Commons License 2023.04.08 0 0 8302

160/90 lett, ami azt jeleni, hogy nem műtenek meg 150felett!"

Az valami kisdedóvó lehet :)

170-re semmit nem szólt az altató, persze láthatta a "felhőben" hogy szedek csökkentőt Operáció hajnalában 200 volt, merthogy vittem magammal v.nyomásmérőt

Simán megműtöttek, alsó lábszár érszűkület

 

Csütörtökön kaptam egy telefont hogy december helyett május 16án mehetek lágyéksérv műtétre ha akarok. Én is azt gondoltam, legyünk túl rajta

Előzmény: Bendegúz76 (8297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!