Keresés

Részletes keresés

valimami Creative Commons License 2010.12.31 0 0 5675

  

 

Kedves Barátaim!

Az év utolsó napján szeretnék nektek minden jót kívánni a következő esztendőre:

Jó egészséget, szeretetet és boldogságot, valamint annyi pénzt, amiből kényelmesen megélhettek. Valamint kívánom, hogy senki ne veszítse el kedvencét, hanem boldogságban, egészségben töltsétek együtt velük az évet.

 

Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!

 

harcsy Creative Commons License 2010.12.25 0 0 5674

Szép Karácsonyt kívánok minden kétlábú és  annál több lábúnak !!!

tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.24 0 0 5673

Hála istennek remekül van, játékos vidám kópé, egy szeretetgombóc az egész kutya, imádjuk.:) REmélem még sokáig velünk marad jó egészségben, csak bírják az ízületei.

 

Békés, áldott Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!:)

 

Előzmény: harcsy (5671)
harcsy Creative Commons License 2010.12.19 0 0 5672

Szerencsésnek mondhatod magadat, hogy ilyen sok évig élnek nálad a kutyák. Azt hiszem, minden kutyás álma, hogy ennyi évet együtt tölthetne a kutyájával.

Előzmény: valimami (5665)
harcsy Creative Commons License 2010.12.19 0 0 5671

Régen néztem be hozzátok.

Örömmel látom , hogy jól van ez a szépséges kutyalány!

 

Előzmény: tunderlala-3 (5670)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 5670

Mai képek:)

Egész nap a havat túrjuk:D    

tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 5669

próbáltam keresni, talán ezen látszik azért....ahol az oldalán bekarikáztam...a bőre felé az a világos réteg, az az a "gyapjas bunda"...az nagyon dús, nagyon pihe-puha, de iszonyat tömör és dús....az ha átnedvesedik mert fürdetik...az életben nem szárad meg:s:)) Felül a vörös, az a fedőszőr, az aljabunda meg világos.

tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 5668

Hát, kár, hogy nem fotóztam le Bella bundáját, amikor a műtét miatt le volt borotválva....azon látszott volna jól a kétrétegű collie-bunda. Mert nekik nem elég, hogy van a hosszú fedőszőrük, de alatta ott van az a nagyon vastag, gyapjú szerű sűrű aljabunda...szóval kétrétegű bundájuk van, ők nem áznak át esőben sem, mert a fedőszőr lesz csak vizes, arról lepereg, az aljabunda száraz marad....viszont cserében ha fürdetve van, még nyári hőségben is min. egy fél nap, mire megszárad, úgyhogy hidegben nem fürdetem, mert az életben nem lehet rendesen megszárítani. Csak ha nagyon varacskosdisznó, mert locspocs és sár van kint, akkor szoktam a hasát-lábait a kádban lezuhanyozni...azokon azért nincs annyira brutál vastag bunda.

 

Amikor bejövünk, én is kislavórban szoktam a pracliját megmosni....az egyetlen megmaradt hátsót kicsit nehézkes, de megoldjuk. Föléállok terpeszben, átnyalábolom alulról a hasánál, úgy emelem fel a hátsó lábát csórikámnak:)

 

Én nagyon szeretem az ilyen hideg, havas időt, mindig is szerettem, kutyával meg pláne, pont a hó és a tiszta tappancsok miatt.:)

Előzmény: valimami (5667)
valimami Creative Commons License 2010.12.15 0 0 5667

Spagi rövid szőre 2-3 törülköző-dörzsölés után majdnem száraz. Maya hosszú haja már nehezebb dió, mert a szárítást nem szereti, de a hajszárítóm se bírna olyan hosszú üzemet, mire ő megszáradna. Így marad, hogy az összes kiselejtezett flottir törülköző és lepedő átmegy kutyatörülközőnek, és addig dörgölöm velük, míg majdnem száraz lesz, aztán a helyére küldöm és betakarom. Nem szoktam túl sűrűn fürdetni őket, októberben fürödtek, amikor már szinte csak bent laktak a lakásban, meg most karácsony előtt megint fürödni fognak. Lábmosás nálunk is minden bejövetelkor kell, néha egyszerűbb, ha belerakom a praclijukat a kis vödörbe, mert olyan sárosak, hogy egyszerű szivacs nem elég. Ilyen havas hideg időben jó, mert elég, ha a veranda szőnyegén letopogják a lábukról a havat, a talpuk tiszta.

Előzmény: tunderlala-3 (5666)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 5666

Maya egy kis tündér, imádnivaló...abban a csíkos takaróban meg ahogy álldogál....gyerekeim nagyon nevetnének:D

 

Bellának télen csak a hasát lábát szoktam a kádban max. megmosdatni, mert napközben ki-be járkál, és persze amikor vizes, akkor nem bír bent maradni.:s Szoktam hajszárítózni "fürdetés" után, de annyi türelme nincs, hogy teljesen meg tudjam szárítani.

Előzmény: valimami (5665)
valimami Creative Commons License 2010.12.15 0 0 5665

A kazánházban van a két kutyaágy, mert ott melegebb van, a verandán meg a nyári medencéjük. Alexa szeret ebben feküdni, onnan belát az üvegajtón a lakásba, viszont ott csak 10 fok körül van éjjel, amikor kint ilyen hideg van. Ott jól elbírja a takarót.

Ez meg egy 2008 szilveszteri kép, bent a lakásban. Lassan megint aktuális lesz a tüzijáték védelem.

Az én lányaim remekül tűrik a takarót, amit főleg fürdetés után szoktam rájuk tenni.

   Spagi

 

    Maya

 

 Amikor Maya náthás lett, infralámpáztam, betakargattam. Mint egy gyereket...

Előzmény: tunderlala-3 (5663)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 5664

Hát egy tenyészetet már megalapíthattam volna, ha annyi kölyköt beszerzek, amennyit hirtelen elköltöttünk a támadás miatt Bellára.:))) De egyik sem Ő lenne...

Előzmény: valimami (5660)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 5663

De helyes:)

Azért azt elképzelem, ahogy hátán a takaróval mászkál:D NÁlunk néha a kiscsajom szokott rárakni a hátára ezt-azt (takaró, pléd, törülköző, konyharuha), ő is eljárkál vele, mi meg röhögünk rajta, mert olyan hatást kelt, mintha nem is tudna róla, hogy valami van rajta, pedig közben úgy néz ki, mint egy öszvér:D

Régebben a kislányom is betakargatta merő jóindulatból, szegény kutya meg ne fázzon, de azt nem viseli el, melege van alatta, elég rövid idő után lecibálja magáról.

Előzmény: valimami (5660)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 5662

Nekem úgy magyarázta a doki a felicavet-ben, hogy ha mondjuk sikerült volna megtartani a lábát, mert megállt volna a fertőzés, de úgy, ahogy odakerültünk, hogy az a lába már vagy 2 centivel meg volt rövidülve, hogy az sokkal rosszabb lett volna a csípője szempontjából, mert akkor oldalra mindig "biccentett" volna minden lépésnél, és ez kicsinálja nagyon hamar a csípőt, ettől nagyon hamar elkopik..szóval, hogy ennél még ez is jobb, hogy nem is próbál arra az oldalra lépni, hanem kenguruzik három lábon csórikám.:) Persze így is nagyobb strapának ki van téve a csípője, mint normál állapotban lenne, hiszen dupla terhelést kap, de a problémák megelőzésére folyamatosan kapja a GF600 tablettát, remélem így még sokáig rohangászik vígan fájdalmak nélkül.:)

Előzmény: valimami (5661)
valimami Creative Commons License 2010.12.15 0 0 5661

Látod, erre a csípő problémára nem is gondoltam, majd megkérdezem tőlük, mit mondott erre az orvos. Emlegettek valami protézis lehetőséget is.

Előzmény: tunderlala-3 (5659)
valimami Creative Commons License 2010.12.15 0 0 5660

Nem zavaros, és tökéletesen értem, mit akartál mondani, meg egyet is értek vele.

 

Nálunk Alexa mindig is kerti kutya volt, bejárási lehetőséggel, bélelt, függönyös kutyaházzal. Lánc, megkötés nem ismeretes nálunk. A lakás melegét csak szilveszterkor tűri (kénytelen), egyébként bejön az egyik ajtón, és odaáll a másik elé, hogy ki akar menni. (A másik kettő viszont ki nem akar menni ebben a hidegben...)

Ezt tegnap este fényképeztem Alexáról. A verandán-kazánházban lakik ilyenkor, és hűvösek az éjszakák. Ki is vakkantgat éjjel, hogy takarjam be, ha víziváskor lemegy róla a takaró. Máskor meg takaróval a hátán sétálgat. Szóval azt hiszem, én se vagyok igazán kertikutyatartó. Ő volt az a kutya, akire 13 évvel ezelőtt azt mondta egy kolláganőm, amikor megtudta mennyit hagytam az állatkórházban, hogy azért már három másik kutyát kaptál volna. És ha nekem ő kell? Egy keverék kaukázusi juhász. Tizenhetedik éve van velem.

Előzmény: tunderlala-3 (5658)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 5659

És ezzel, hogy három ujja le van vágva tudja azt a lábát majd rendesen használni, rá tud lépni rendesen, vagy bicegni fog?

Ezt amiatt kérdezem, mert anno nekem az állatorvosok azt magyarázták -hangsúlyozva, hogy nem pusztán "megnyugtatás képpen"-, hogy a későbbiekre nézve jobb egy amputáció, mint ha végérvényesen bicegne a kutya. Mert a bicegés jobban kicsinálja a csípőízületet, mint ha hátul egy lába marad, amivel gyakorlatilag "utánaugrik" az elsőknek, mert ettől nem kopik úgy, mintha bicegne...a bicegéstől hamarabb elkopik és fájdalmai lesznek.

Előzmény: valimami (5657)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 5658

:)

 

Hát, tudod nem a pedigree számít azt hiszem, hanem az, hogy mennyire lehet őket szeretni.

Na mondjuk igazán szeretni is csak egy tényleg "családi kutyát" lehet, aki hozzád van nőve, veled fekszik és ébred, részt vesz az életedben, nem csak úgy tartozékként ki van kötve a hátsó kertben, hogy ugasson. Mert az olyan kutya "fogyóeszköz", ha kiszökne és így járna, biztosan nem költenének rá százezreket...na mondjuk az is más kérdés, hogy a két "gazdatípust":D (szerintem) nem lehet egy lapon említeni, mert aki láncon tartja, az számomra nem kutyatartó, hanem csak van egy kutyája, nekem óriási a különbség a kettő között...na ezt jól megaszondtam, biztosan zavaros lett:D

Előzmény: valimami (5657)
valimami Creative Commons License 2010.12.14 0 0 5657

Látod én mondtam, hogy nem kéne gyereknek megmutatni Spagi Mikulás képét, mert rosszat tesz neki :-DDD

 

Egyébként pont nemrég meséltem egy ismerősömnek Belláról. Megkerestek, hogy segítsek feltenni több helyen a netre, hogy keresik a kutyájukat, mert szombaton kiszökött. Gondoltam, előbb körülnézek, hátha feltették, hogy valaki megtalálta. Az első címen ott volt a kutyus, infúzióra kötve egy orvosnál lefényképezve. Elütötték. Ne nem így gondoltam , hogy segítek nekik...

Rohantak a megadott címre az orvoshoz, csúnyán össze volt törve a kutyus, valszeg le kell vágni az egyik hátsó lábát. Ott tanakodtak, hogy mi lenne jobb a kutyának, akkor meséltem nekik Belláról. Végül nem altatták el, hanem megműtötték, előbb egy, majd még egy, végül 3 ujját elég volt levágni, mostmár a gyógyulás útján jár. Igaz, több százezret ráköltöttek már, pedig egy talált, befogadott kutya volt, semmi pedigree, CSAK állatszeretet... Több kilót fogyott a család az idegességtől, mi lesz a kis kedvenccel. Emlegették is, hogy mosolyogtak rajtam tavaly, amikor én kutyaápolási szabadságon voltam, de most ők kerültek ilyen helyzetbe, és már megértenek engem.

Előzmény: tunderlala-3 (5655)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.12 0 0 5656

 

 

Na ezeken az az oldala látszik, szintén szeptemberi képek, a kis barátja volt itt játszani a szomszédból...ez a szegény kiskutya már nincs meg, eltűnt 2 hete.:( Nagyon sajnáljuk,m ert nagyon barátságos kutyus volt, szegény Bella azóta is keresi.:(

tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.12 0 0 5655

HÁt azért látszik az, csórikám elég hiányosnak tűnik oldalról....még mindig nem nőtt ki a bundája rendesen, majd jobb lesz, ha már a farkán és a lábán, meg az oldalán megnő rendesen...de akkor  is látszani fog persze, csak nem lesz annyira szembetűnő, mint most...azért már most is sokkal jobb, mint nyáron volt.

csak nyári képem van, mostanában nem nagyon készültek képek...

 

Ez szeptemberi kép (júniusban amputálták). Előtte már le volt nyírva a szőre teljesen a hátsó lábán, a farkán, hasán az előző műtétek miatt, és hogy jobban tisztán tartható legyen, mert nagyon váladékoztak a sebei...látszik, hogy szeptemberig már növesztett azért, de közel sem az igazi....már kicsit jobb azért. Majd csinálok megint képeket róla.

 

A fiamnak annyira tetszett Spagi mikulás képe, hogy az msn-en az van neki beállítva saját képnek:D

 

 

Nagoyn jók a képek a cicával!:)

Előzmény: valimami (5653)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.12 0 0 5654

Hát, azért nem kell ennyire eltúlozni, csak megmentettük, akit szeretünk, azt akartuk, hogy minél tovább velünk legyen....még az is lehet, hogy önzőek voltunk? Többen mondták már ezt, hogy ez csak nekünk volt jó, inkább magunkat néztük, nem a kutyát, stb....de amikor látom vidáman rohangálni és labdázni, meg hogy mennyire ragaszkodik hozzánk, én nem hiszem, hogy ha választhatott volna, nem ezt választja...mármint, hogy velünk legyen továbbra is, még ha három lábbal is....ha el akart volna menni, akkor feladhatta volna, de végigküzdötte, nagyon látszott rajta, hogy élni akar.:)

 

van egy fotóalbumunk, ha van kedved, itt rengeteg kép van róla, bár már elég régen nem töltöttem fel képeket....az az igazság, hogy vagy két hónapig nem volt netünk:(
http://szurofka.fotoalbum.hu/

Előzmény: Törölt nick (5651)
valimami Creative Commons License 2010.12.12 0 0 5653

Bellának olyan gyönyörű a szőre, hogy fel se tűnik az embernek az a kis hiányosság...

A harmadik képen az a gyönyörű vidám huncut pofi, tényleg nagyon jó kép.

Előzmény: tunderlala-3 (5650)
valimami Creative Commons License 2010.12.12 0 0 5652

Igen, elvégre fiúk, náluk nehezebben megy a befogadás. Az én lányaimnál nem volt baj. Egy orrpuszi, egy farokcsóva, és már bent is voltak az újak a csapatban. Nálunk egyedül a macska morgott, amikor Spagit hoztam, aztán ő is megbékélt, de Mayát már ő is orrpuszival üdvözölte, azóta is a legjobb barátok.

Alexa és Spagi első találkozása.

 

Nyau félelmetesre felfújta magát és morgott.

 

Mayához már félelem nélkül odament

 

Egymás mellett esznek-isznak, nincs semmi gond. Néha a macska ki is lop 1-1 falatot Maya tányérjából, még csak rá se mordul. Hülye gazdája meg azt állította, nem ő dobta ki az emeletről Mayát, hanem a macska után ugrott át a korláton. (Arról nem beszélve, hogy egyetlen macska se olyan hülye, hogy leugorjon az emeletről, még egy kutya elől se.)

Előzmény: kiváncsi 6 (5646)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.11 0 0 5651

Szia Tunderlala!

A 3. képre szavazok! Amikor feltetted a másik topikba le is töltöttem, annyira tetszik! Minden tiszteletem a tiétek! Sokan példát vehetnének rólatok, hogy mik is azok a cselekedetek, amik magasan kiemelnek embereket a többi közül!

Előzmény: tunderlala-3 (5650)
tunderlala-3 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 5650

Szia Erika!

 

Hát igen, ő igazi családtag, ő a 4. gyerek a családban, persze, hogy mindent megtettünk érte, imádjuk:)

   

Nagyon jól van azóta hála istennek, újra vidám, játékos kölyök, imád rohangálni és labdázni, a többi kutyától sem tart, kivétel a nagy feketék, de hát az érthető a rottweiler után.:(

Előzmény: Törölt nick (5649)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 5649

Szia Tunderlala!

Olvastam a "kutyanevelés" topikban, mi történt veletek és megkönnyeztelek benneteket! Csodálatos család vagytok, a kicsi Bella pedig gyönyörű, kitartó és erős kutyus! (Nekem az egyik bernimet hívják Bellának.)

Előzmény: tunderlala-3 (5637)
kiváncsi 6 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 5647

Nagyon aranyos ö is és ahogy nézem nem sovány, mert Lütyivel az a baj, hogy sokat eszik/ még Dönci maradékát is, ha van/ és mégis egyre soványabb.

Előzmény: valimami (5645)
kiváncsi 6 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 5646

Szörnyű  csoda, hogy tulélte. Lütyi  4 hetes kora ota a mienk, 9 éves koráig az apjával volt aki 13 éves volt mikor elment/az örök vadászmezőre/ ezért csodálkozik a család, hogy Lütyi még igy birja, Döncit is elfogadta, igaz eleinte nehezen ment, mindig morgaott, meg utána kapott.

Előzmény: valimami (5644)
valimami Creative Commons License 2010.12.10 0 0 5645

Édes kis ősz öreg, szép kort megért ő is.

Nekem is van még egy 17 éves, és ő biztosan annyi, mert 4 hetes kora óta velem van.

Ő Spagi boxer ágyába szereti belepréselni magát.

 

Előzmény: kiváncsi 6 (5642)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!