Keresés

Részletes keresés

Mad árka Creative Commons License 2005.08.22 0 0 48

Próbáltam korán lefeküdni, de minden összeesküdött most az álombirkáim ellen. Amúgy két dolog jutott eszembe: a Pajtás büfé helyén ház épült, amennyire én tudom, méghozzá iker. Avvolt a Zokogó Majom, vagy mi, bár szerintem ez a helyiek nyelvén volt a hely neve :). "Nagy" szállodának nemigen van helye ott. Kikötőnek még csak-csak, hiszen a Balatonba lehet terjeszkedni, mint tudjuk.

Hogy lehet valami önkormányzati terület, amit a Balatonból temettek be? Ezt értsem úgy, hogyha én önkormányzatilag kinyesek valahol egy erdőt, arra utána ilyen tulajdonjogot formálhatok? A kérdés komoly, nem tudom, hogy megy ez.

Na, megpróbálok tényleg nyugovóra térni. Albatrosz megkérdezi éccsapját, mi meg utánajárunk helyileg. Nem lenne szép ez a nyár, ha még ráadásul úgy kéne befejezni, hogy elbúcsúzunk a Nacekétől. :-((((((((

Előzmény: *Albatrosz* (45)
*Albatrosz* Creative Commons License 2005.08.21 0 0 47
Apu hallotta, majd megkérdezem tőle.
Előzmény: Mad árka (46)
Mad árka Creative Commons License 2005.08.21 0 0 46

Most beszélgettem anyuékkal erről. Albatrosz, tudnál bővebbet mondani erről? Milyen ismerős, hol látta a terveket stb.

Köszi előre is!

Előzmény: *Albatrosz* (45)
*Albatrosz* Creative Commons License 2005.08.21 0 0 45
Most jöttem haza Szárszóról, és van egy sokaknak szomorú hírem. Állítólag az egyik szabadstrand helyén (Naceke előtt, ahol régen a Pajtás büfé volt) kikötőt építenek, és valahol ott lesz egy nagy szálloda is. Az egyik ismerősöm ott lakik azon a sarkon, és ő látta az építés tervét. Mivel az eégsz terület, amit fel akarnak használni, önkornmányzati, sokminden nem áll útjukban.
*Albatrosz* Creative Commons License 2005.08.13 0 0 43
Kicsit későn vettem észre a hozzászólásokat, azóta már nem is aktuális az információ. Mindenesetre én nem tudok nagyobb kárról, de azt allottam, jégeső volt Szárszón. Én meg pont előző nap húztam el onnan.
Mad árka Creative Commons License 2005.07.01 0 0 41
Lehet, hogy kifejezetten szárszóiak nincsenek köztünk...?
Előzmény: Törölt nick (40)
_paha_ Creative Commons License 2005.06.28 0 0 39
valahol itt lehet...

régen egy vállalati üdülő volt ott, most nem tudom mi van... közvetlen "alatta" van az "úttörőtábor"...
Előzmény: Mad árka (38)
Mad árka Creative Commons License 2005.06.27 0 0 38
Szárszó és Földvár között sokat szoktam sétálni. De vajh' melyik lehet a Gönyetető...?
Előzmény: _paha_ (35)
Mad árka Creative Commons License 2005.06.27 0 0 37

Akkor jól láttam, hogy valahogy megfogyatkozott a táblák száma egy idő után. Pfahh! Azóta biológia szakos is lettem és most extra örömmel vetném magam a "tanösvénybe". Azért maradt még tábla azóta? Egyébként szépek is voltak, van pár képem, igaz, én is rajta vagyok, ami némiképp visszavet az esztétikai élményből. Régebben madárcseresznye volt a becenevem, prunus avium, s az első ilyen tábla, amit megláttunk, az pont a Prunus avium volt.

Néhány tábla már az elhelyezés után ki-kidőlt, jópárat visszatuszkoltunk az eredeti helyére. Szóval még csak picit sem volt lopásbiztos. De az ilyeneket a lebukás után tuti közmunkára ítélném, mehetnének ösvényt takarítani meg hasonlók.

Vannak esetleg képeitek Szárszóról? Helyekről, amik tetszettek vagy amik hozzátok nőttek?

Előzmény: Törölt nick (36)
_paha_ Creative Commons License 2005.06.27 0 0 35
régen mi is sokat jártunk le a családdal, bár egészen pontosan Szárszó és Földvár "határán", Gönyetetőn (mond ez a név valakinek valamit? (-:) voltunk... csodálatos emlékek fűznek oda...

ha arra járok kocsival, mindig megállok, ha jó idő van, fürdök is! (-:
Mad árka Creative Commons License 2005.06.26 0 0 34

Voltál már a Balatontól "elfele" sétálni azon a helyen, ahol a fák neveit kis fatáblákon jelzik? Minek hívják azt a környéket?

Előzmény: Törölt nick (33)
Mad árka Creative Commons License 2005.06.22 0 0 32

Nem hallottam erről semmit... (Én a másik szabadstrandra járok.) A strandok többsége, ha már fizetős, legalább nyújt valami szolgáltatást. S azt kétlem, hogy fejlesztésben gondolkodnának. A megszüntetés pedig nem indokolt, mert azért elég jól ment ott nyáron a fagyizóknak és más kajáldáknak. Vagy más ok játszhat közre? Jó, tudom, jó, hogy Tőled kérdezem, mikor Te vetetted fel a témát. :-)

Hol hallottad a hírt?

Előzmény: Törölt nick (31)
ReklámÁron Creative Commons License 2005.02.21 0 0 30
Szio!

Engem érdekel mi van Szárszón! Sőt, talán mást is.

Közel egy éve kezdtem bele a balatoniságba. Azóta majd' naponta frissítgetem, de mivel egyszerre nem lehetek ott mindenütt, jó volna, ha azok közül akik Szárszón laknak, dolgoznak, nyaralnak... etc. kedve volna valakinek bejegyezni ezt azt Szárszóról: szubjektív tudósítások formájában. Jó lenne tudni, ki hol száll meg, hol érdemes kajálni, stb. Egyáltalán: miért pont Szárszó? Száz szónak is egy a vége: Szárszó? b
Mad árka Creative Commons License 2005.02.20 0 0 29

Téli Balaton...?

Hogy vagytok vele? Szoktatok kirándulni, nézelődni, havat taposni a partokon?

Remélem, nemcsak nyáron lehetünk pörgősek... :)

Mad árka Creative Commons License 2004.10.16 0 0 28
Sanyago! Szeretnék Neked küldeni egy e-mailt. El tudlak valahogy érni?
hugikaa Creative Commons License 2004.10.05 0 0 27

Sziasztok!!!

Ezt az oldalt a tesóm mutatta nem rég...Miért írok? Mert Balatonszárszón lakom már 16 éve és mi is voltunk szigeten 6an 7en és lehet ismerem azt a lány-t akiről szólt a levelezés...ha valaki látja akit ez érdekel akkor firkantson a  hugikaa@vipmail.hu-re!

Előzmény: XpadreX (3)
Mad árka Creative Commons License 2004.09.14 0 0 26

Hoppá! Ez aztán igazán szép eredmény. Ezek szerint ennyire tudatos volt a virágosítás Szárszón?

Sanyago, a Szárszó - Földvár közötti "erdőt" mennyire ismered? Egész meglepődtem, hogy kis táblákkal jelölték a különféle fafajtákat. Mint "nagy zöld ember", erre a mai napig nagy mosollyal gondolok.

(Vagy ezt már írtam korábban...? ;)

sanyago Creative Commons License 2004.09.13 0 0 25

Sziasztok!

Újra előkerültem, és mindjárt egy jó hír!

"Város kategóriában Kaposvár arany, falu kategóriában Balatonszárszó ezüstérmet nyert az Európai Virágosítási és Környezetszépítő versenyben - közölte a szervező Magyar Turizmus Rt. (MT Rt.) hétfőn az MTI-vel.

Az MT Rt. közleménye szerint a szeptember 10-én a franciaországi Aix-les Bains városában megrendezett díjkiosztón város kategóriában hat, falu kategóriában öt aranyérmet osztottak ki. Magyarország 15 éve szerepel a nemzetközi versenyben, eddig összesen három aranyérmet szerzett: a most győztes Kaposvár mellett 1997-ben Siófok, 2002-ben Géderlak.

Az európai versenyben tizenegy ország vesz részt. Így Ausztria, Belgium, Csehország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Írország, Magyarország, Nagy Britannia, Németország és Szlovénia."

*Albatrosz* Creative Commons License 2004.08.27 0 0 24
A Vén Diófában nagyon régen voltam, mert hallottam, hogy mostanság már nem jó. Pedig régen (=kb. 15 éve:) szerettem, hangulatos hely volt. Én is szoktam menni a Sorra, meg a Retourba is, mert 4-800 Ft-ért adják azokat a koktélokat, amikhez itthon, Bp.-en 1200 Ft-ért lehet hozzájutni. És finomak is. Meg hát a csócsó- és biliárdasztalok megléte sem hátrány.:) Jó hétvégét Szárszón!
Előzmény: sanyago (23)
sanyago Creative Commons License 2004.08.27 0 0 23

Szia!

Mi a Sorra járunk, ott vannak régi ismerősök, barátok.

Amit érdemes elkerülni, az a Vén Diófa!!!!

Most hétvén is megyek le, utána folytathatjuk a csevegést

Addig is helló!

Előzmény: *Albatrosz* (22)
*Albatrosz* Creative Commons License 2004.08.27 0 0 22
No igen, az Adria már sokkal többet mond. Nagyon régen (nagyon ritkán) ebédeltünk ott, de annyira nem volt jó. A fagyijukra viszont én is emlékszem, az baromi jó volt. Aztán lett valami háztartási cikkeket árusító bolt, most meg el akarják adni... Nincs valami előnyös helyen. Ti voltatok már a Tavernában? Nem olcsó, de nagyon fincsi. Kagylósali előételnek, ami felér egy főétellel, annyira nagy adag - kb. 900 Ft. Persze erre még rájön az ital, szóval nem olcsó mulatság, de egyszer-kétszer érdemes kipróbálni.
Előzmény: sanyago (21)
sanyago Creative Commons License 2004.08.26 0 0 21

Ez is jó, de én a régi Vári-cukrászdára gondolok. Öreg házaspár, akik halála után a fiatalok nem bírták az iramot, Adria-büfé-étterem néven futott, majd napjainkra "elsüllyedt". Hányszor tiltottak ki minket onnan... De a fagyi akkor még ritkán volt jó, ott azonban nagyon!

Előzmény: *Albatrosz* (20)
*Albatrosz* Creative Commons License 2004.08.26 0 0 20
Igazad van, ezen mi is zsörtölődünk időnként - valamit igazán lehetne csinálni azzal az épülettel.

Nekem Vári Attila jut csak eszembe.:)
Előzmény: sanyago (19)
sanyago Creative Commons License 2004.08.26 0 0 19

Ami a fejlődést illeti, igaz. Egy dolog szúr csak szemet. A Fő téren szép a park, csináltak parkolót (bár még az abc előtt mindig káosz van). De az az épület vakolatlanul, lakatlanul.

Apropó! Kinek mond valamit a Vári név? És mit?

sanyago Creative Commons License 2004.08.26 0 0 18

Én a Zöldfok Rt-Önkormányzat "koalíciót" látom mögötte. Az a fejetlenség, ami év elején volt a matricákkal.... Ragasszuk, ne ragasszuk. Aztán minden maradt a régiben!

A legrendesebbek a kukásautók kezelői: Soha sem hagynak ott zsákokat, még ha valaki többet rak ki egyszerre, akkor sem.

Előzmény: *Albatrosz* (16)
Mad árka Creative Commons License 2004.08.26 0 0 17

Jaj, hát látszik, hogy én szemellenzővel járok. Amióta kiderült, hogy kedves barátném (Albatrosz) is Szárszón nyaral, már egynél többször jártam a Berzsenyi D. u. felé (noha én igen messze, a Mikszáth K. utcában nyaralok ;), de ebből a szemétdologból kimaradtam. :-/ Én Vízpart utcánál lévő szabadstrandot láttam nap, mint nap, s az az elmúlt évekhez képest sokat fejlődött. Igaz, most augusztusban alig voltak...

A fákat láttátok a névtáblákkal? Földvár felé, még a löszös rész előtt. Szerintem nagyon hangulatos... Ha otthon leszek, teszek is fel képet (aztán ilyenkor szokott kiderülni, hogy valójában már mindenkinek van otthon úgy 1000 darabja azokról a fákról, csak én hiszem magamat nagyon okosnak ;)).

S ismét más. Furcsa volt augusztus végén, hogy egyik pillanatról a másikra "minden" bezárt. Az újságos az állomástól nem messze, ha jól emlékszem, 21-én már ki se nyitott, nem különben pár kajálda. Egészen kísértetkastély hangulata lett Szárszónak, emberek is alig, mozgás semmi...

Voltatok már télen Szárszón? Még tágabban: a Balatonnál?

*Albatrosz* Creative Commons License 2004.08.25 0 0 16
A Berzsenyi-Töhötöm sarkára gondoltam. (Hát igen, több helyen bűzlik a szemét.)
Nem tudom, kik hoznak döntést ilyen változtatásokról, de ez nagyon ésszerűtlen volt.

Persze nemcsak szidni tudom én Szárszót, mert az utóbbi 15 évben baromi sokat fejlődött.
Előzmény: sanyago (15)
sanyago Creative Commons License 2004.08.25 0 0 15

Nem véletlenül a Berzsenyi-Botond sarkára gondolsz, mert ott mindig szeméthegyek "nőttek"?

Én láttam sajnos, sőt szerencsétlen telektulajdonossal is jóba vagyok, sokat panaszkodott. Ez a rendszer neki tetszik, nekem nem.

Mi az, hogy hétfőn és pénteken viszik el?????? Nyaral a 6 fős család, 2 naponta egy zsák megtelik. Most vagy a telken bűzölög a 35 fokban, legyekkel körüldongva, vagy ugyanez az utcán történik, túristák szeme láttára, ahol a kóbor állatok rendszeresen szétszedik.

Előzmény: *Albatrosz* (14)
*Albatrosz* Creative Commons License 2004.08.25 0 0 14
"De megkérdem a másik madarat, ő mit látott, mert lehet, elbeszélünk egymás mellett."

Jó sok évvel ezelőtt az volt a helyzet, hogy bizonyos utcasarkokra ki lehetett rakni a nagy szemétzacskókat, onnan pedig elvitte egy autó. Kultúrálatlan és büdös volt. Ezután jött egy olyan megoldás, hogy befúrtak a földbe jó mélyen, nagy szemetes, és oda lehetett rakni a zacsikat. Ha megtelt, mellérakták, így sokszor még mindig büdös volt, de mindeddig a legjobb rendszer, amit kitaláltak, mert így ha vki végigsétál a nyaraló rész egyik főutcáján (Berzsenyi D. u.), akkor kb. 6-8 percenként útjába kerül egy szemetes. Aztán Szárszó city önkormányzata úgy döntött, ez nem jó, s felszedették ezeket a hatalmas, földbe ásott kukákat, és meghagyták, hogy mindenki a saját háza elé rakja ki a szemetét, heti x-et elvisznek ingyen, a többihez itt és itt venni kell zacsit, és abban kell kirakni. Következmény: ha valaki végigsétál az úton, mindenütt szemeteszacsikat lát a hét két napján biztosan, amikből jópár szét is van szedve (mert ugya állatok is vannak). Továbbá nincs szemetes a járókelőknek, hogy a jégkrém csomagolását, pálcikáját, vagy a zacsiba felszedett kutyakakit kidobják. Ez utóbbiban én is érdekelt vagyok, mert ugye hiába vigyázok a környezetem tisztaságára, azért mégiscsak dühító, ha egész séta alatt lóbálom magam mellett a kutyám alkotását. No és most konkrétan Madárka kérdésére válaszolva: a körülményekhez képest tényleg nincs szemét eldobálva (ezen csodálkozom is), de a legelső rendszert sokan nem felejtették el, és a mi utcasarkunkra hozzák a szemetet, pedig onnan már régóta nem viszik el. Tehát bűzlik a sarok, és tele van szeméttel. Bocs, ha hosszúra nyúltam, be is fejezem.
Előzmény: Mad árka (2)
sanyago Creative Commons License 2004.08.24 0 0 13

Helló!

Örömmel vettem, hogy "beindult" a topic!

Bocs, hogy most írok, de szabin voltam eddig - Szárszón!

Ebből láthatod, hogy "csak" nyaraló vagyok, de az igen régi. Először 11 napos(!) koromban vittek le szüleim. akkor még 4 ház volt a környékünkön. Minden nyarat lent töltök, most már (még) én hordom le csemetéimet.

Előzmény: Mad árka (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!