Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6712

Hali.

 

Mivel ez egy rózsakeresztes fórum kezdem velük :

 

Jómagam is olvastam Rijckenborgh pár könyvét és anno olyan mély hatással voltak rám , hogy még egy pár nyilvános templomszolgálaton is résztvettem , mint érdeklődő.

Egy únyi hétvégén is ott voltam , bár sokat nem fogtam fel belőle.

A tanítványok nekem szimpatikusak voltak , nem volt szektás érzésem , jól éreztemmagam. Mi volt a baj ? Velem volt.Tulságosan gyenge voltam kitartani az életelvek melett , nekem nem megy a vegetáriánusság és a cigiről se tudtam lemondani.Aztán feltámadt bennem a kételkedés : mi van ha nem igaz ? Szóval rájöttem , hogy kispályás vagyok , maradok is ott.Az érdeklődési köröm szép lassan megváltozott.

 

A mai napig nem tudom mit gondoljak Rijckenborghról és az iskolájáról.

Mindenesetre transzfigurált egyénnel nem találkoztam vagy legalább is nem tudtam róla , hogy az ha esetleg volt ilyen.Lehet hogy a könyvek témája nagyon komoly , viszont egy álmodozó fiunak nagyon magas volt a léc.

 

"Kérdésem:
a „táplálkozási lánc” eggyel magasabb fokát képviseli-e ez a hold? (elvi hold stb.)"

 

G.szerint ez a teremtés sugarának utolsó láncszeme.Valamilyen értelemben tekinthetjük úgy , mint a táplálkozási lánc következő darabját.Az ember a földi bioszférával együtt egy speciális apparátus , ami mkozmikus energiákat transzformál a hold fele.Ezt a hét törvénye és a hozzáadott két sokk törvényével magyarázza , mi vagyunk az egyik sokk.

Az eneagramma szimbólum , amiről sokáig azt hittem , hogy egy önismereti dolog , kiderült , hogy gyakorlatilag az univerzumunk működését irja le.

 

Összefüggés gyanánt leírta az ember belső biokémiai alkímiájának is a menetét a durvább hidrogének átalakítását finomabbá.A szilárd táplálék a levegő és a benyomások egymást kegészítve finomodnak egyre jobban , mig elő nem állnak a finomabb hidrogének , amelyekből felépíthetők a felsőbb testek a keszdzsan(asztrál) , a mentál és a kauzális. A négy alapközpont(mozgási, ösztönös,érzelmi ,értelmi) és a sexközpont melett amlít még két magasabb központot is a felsőbb érzelmit és a felsőbb mentálist , amik állítólag kész vannak csak nemvagyunk közvetlen kapcsolatban velük , mivel alszunk.Szerinte ha előkészítés nélkül használnánk őket közvetlenül megőrülnénk.Szóval a belső anyagok átalakításakor két hozzáadott sokk szükséges.

Az egyik az önemlékezés a másik pedig egy bizonyos érzelmi állapot , amit nem fejt ki bővebben.Érdekes mód a sexközpont és annak működéséről sem ír sokat.Végül is rájöttem , hogy ez nem egy  : csináld magad , hogy húzz el innét könyv.Talán csak figyelemfelkeltés.Egyedül dolgozni szerinte lehetetlen.Csak iskolában lehetséges és az iskolának kapcsolatban kell állnia az ezoterikus belső körrel 7-6-5 és 4 számú emberekkel.Itt felmerül a kérdés , hogy van e ilyen iskola és ha van , hogy lehet felvenni vele a kapcsolatot.A 4. ut akkor kerül képbe valakinél , ha már mindennel próbálkozott az illető , ergo rendelkeznie kell neki egy csomó tapasztalattal.

 

"A Bhaktivedanta által tanított „Krisna-tudat” is egy az egyben holdimádat."

 

Egy ideig engem is nagyon érdekelt a krisna tudat , majdnem az lettem.

Hogy miért nem? A gyengeség és a kétkedés közbeszólt.

Érdekelne , hogy mit értessz a krisnások hold imádata alatt.

 

 

 

 

Ha nem emlékszünk önmagunkra , nem figyelünk a jelenre , a mostra , nem vesszük észre , hogy mit is csinálunk.pl.az ember alapjáraton össze-vissza hazudozik.

A szó objektív értelmében , sokszor azt se tudja mit csinál.

Szóval a hazudozást , a képzelgést és a negatív érzelmeket el kell takarítani.

Majd le kell számolni azokkal az énekkel , akik akadályozzák a munkát.

Az önemlékezés pillanataiban megjelenhet a tudatosság harmadik állapota.

Ha a harmadik dutatállapot az igazi éber tudat kifejlődött és stabilizálódott és kialakul egy állandó énünk ebből a harmadik tudatállapotból érhető el a negyedik tudatállapot , az objektív tudat , ugyanúgy ahogy a másodikból kikristályosodott a harmadik.

Mondjuk ha azt hisszük , hogy tudatosak vagyunk , nekünk van állandó énünk és mi emlékszünk önmagukra , mik ezek a baromságok???, akkor a fejlődés lehetetlen alszunk tovább és azt álmodjuk , hogy képben vagyunk.

 

Engem az is nagyon érdekelne , hogy miért szakadt meg a munka G. és Ouszpensky között.

 

 

Érdekes , hogy a kundalíniről és a felsőbb testekről való nézete , nincs benn a manapság népszerű "ezoterikus"irodalomban.Ez nagyon izgalmassá teszi a témát.

 

 

 

"Szerinted érdemes az „önmagunkra történő emlékezés” mindennapi gyakorlatát folytatni?
Vannak tapasztalataid erről?

Szerinted mire szolgál ez a gyakorlat?"

 

Szeintem igen.

Az önemlékezéssel tudatosabbak leszünk.

Ha nem aludnának annyira az emberek , most magyarországon nem lenne hitelprobléma.Én megrémültem akkor , amikor belegondoltam , hogy mennyire ki lehet használni azokat az embereket akik alszanak azoknak , akik éberek.

Sajnos vannak énjeim , akik egyáltalán nem akarnak dolgozni.

Ezeket az éneket ütközők választják el egymástól , és ha szakértelem nélkül vannak lebontva , szerintem abból lesz a skizofrénia.Az átleg ember azt hisz egy énje van és ez így is van rendjén.Nem szabad lebontani az ütközőket addíg , amíg az esszenciánk nincs kitisztítva.Szóval szerintem az önemlékezéssel egy kicsit mindig tudatosabbak leszünk , akár csak pillanatokra is.Kevesebbet fogunk hibázni , kevesebb lessz a véletlen.Engem sokkszerű önismereti tréningre vezettek ezek az ideák.Saját tehetetlenségemet és korlátaimat jobban át tudom érezni és meg tudom figyelni.

 

Szerintem az a gyakorlat elsősorban a figyelem fejlesztésére szolgál.

A tudatosság növelésére.

 

G.szerint pedig ez az egyik szükséges hozzáadott sokk a belső kémiai gyárunknak , mivel minden anyag az önmegfigyelés is anygot termel , szóval ez szükséges adalék a finomabb hidrogének előállításához , amiből el lehet készíten a felsőbb testeket , amik G. szerint nekünk nincsenek meg.G. van aki azt gondolja magáról , hogy halhatatlan , pedig csak egy darab hús...

 

Előzmény: trueXman (6707)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6711

Nekem most lesz , bár biztos nem lesz ugyanolyan.

Régebben mindig azt csináltam , hogy küldés elött másoltam a szöveget.

Visszatérek eme szokásra.:)

Előzmény: Törölt nick (6710)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6710

Igen, ilyen bájosan már én is jártam. A legrosszabb, ha az ember a szép nagy két lapnyi szöveget a végén összecsiszolgatja, még gyönyörködve párszor rá is rebegteti a pilláit, aztán megnyomja a küldést, és egész alkotása egy pillanat alatt porba zuhan. :DD

Általában másodjára sosincs erőm újra írni:)

Előzmény: Törölt nick (6709)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6709

Hali.

 

Írtam egy komoly kommentet válaszokkal kifejtésekkel kb. 15 percig , de az elküldés helyett elszállt a szöveg.Most szükséges volt az önemlékezés , mivel legszívesebben kettécsaptam volna az asztalt.

 

Este megpróbálok újra írni.Most mennem kell.

Előzmény: trueXman (6707)
trueXman Creative Commons License 2012.02.01 0 0 6708

„Konkrét működésében látni viszont teljesen más, mint elgondolni. „

-(Úgy gondolom) ez a lényeg.

((elveket látok DINAMIKUS MOZGÁSBAN, mint a fényvillanások, olyanok))

Azt hiszem a világnézetek a statikustól (mozdulatlan) a dinamikus felé fognak változni.

A rendszer nem értelmezhető mozdulatlanként.

(érdekes, amiket írsz)

Előzmény: Törölt nick (6703)
trueXman Creative Commons License 2012.02.01 0 0 6707

„Az emberiség a hold tápláléka”:

megtalálható még az upanisadokban.
Azt jelenti, hogy két út van:
-a „közönséges ember útja” (=az ősök útja)

-”a jógi útja”
.
A közönséges úton az ember halála után a holdba jut (megeszik az „istenek”), majd a harmattal visszaszáll a földre és újra megszületik. (hogy újra megegyék)

A jógiban még él az emlékezet (önmagáról, eredetéről) ), ezért a „Napba” törekszik... ha sikerül elérnie a célját, akkor nem a balkezes ösvényen (=a holdén), hanem a jobbkezes ösvényen a „Napba” távozik. (nem tér vissza, legfeljebb azért, hogy a vakokat látni tanítsa...

amennyiben lehetséges ilyesmi)

(felismeri az alapvető és elveszíthetetlen azonosságot, az első és egyetlen fény forrását és a vele való azonosságát)

A közismert vallások mind a „holdútra” szoktatják az embereket. Ez a hold (valószínűleg) különbözik a látható holdtól, inkább tekinthető az idők során keletkezett, megjelent stb. holdnak.
….
Kérdésem:
a „táplálkozási lánc” eggyel magasabb fokát képviseli-e ez a hold? (elvi hold stb.)

A (kabbalista alapú) szabadkőműves ezotéria is dugig van holdszimbolikával.

A Bhaktivedanta által tanított „Krisna-tudat” is egy az egyben holdimádat.

 

….....
„Fontos idea még G.-nél , hogy az embereknek van lehetőségük kikristályosítani a kozmikus energiák átalakításával felsőbb testeket , ami a jelenlegi "ezoterikus"közhiedelemmel ellentétben nincs meg az embernek. Ezeknek a testeknek a segítségével elszökhet innét és a galaxison belül halhatatlanná válik.”

-Nagyon érdekes...engem is megragadott...
Úgy gondolom, az emberiség egyfajta mesterséges „altatásban” létezik (vegetál) és valójában nem is akar „felébredni”.
Az kb. biztos, hogy
vagy fel kell építenünk ezeket a magasabb (stabilabb) testeket vagy emlékeznünk kell rájuk, tudatosítanunk kell őket és újra meg kell tanulnunk használni....
….
A másik érdekes gondolat Gurdijeffnél, az, ahogyan a „kundaliniről” vélekedett.
Kb.
a kundalini a villanypásztor és a „gyógyszer”, ami elhiteti a „vágóhídra szánt birkákkal”, hogy valójában jó dolguk van és minden a legnagyobb rendben történik velük.
A kundalini altatja el az embert, a kundalini miatt hisz el hamis „igazságokat”
és emiatt nem keresi a szabadulást....



Véleményem szerint az "Egy ismeretlen tanítás töredékei" című Ouspensky által írt könyv az egyik legkomolyabb magyar nyelven elérhető „ezoterikus irodalom”.
Már többször elolvastam és átjegyzeteltem.

Szerinted érdemes az „önmagunkra történő emlékezés” mindennapi gyakorlatát folytatni?
Vannak tapasztalataid erről?

Szerinted mire szolgál ez a gyakorlat?

Az is nagyon érdekes, hogy egy „kozmikus hatás” alól csak egy másik alá mehetünk át (más választásunk nincsen).
…..
Azt hiszem, ezek a kérdések és gondolatok kapcsolódnak a topik témájához (még ha elsőre úgy is tűnik, hogy nem igazán).

Rijckenborgh írásait is elég jól ismerem. (de az „iskola” nekem furcsa volt... egy idő után „hidegséget” éreztem... egy hideg szellemet). Így tapasztaltam.

Előzmény: Törölt nick (6700)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 6706

Konkrétan én a rózsakeresztességet behatóan nem ismerem, csak egészen felszínes ismereteim vannak róla. Amiben elmélyedtem jobban az asz asztrológia, alkímia, mágia, és hermetikus filozófia. De ezekben is még rengeteg a tanulnivalóm.

 

A nagy mű véghezvitelének az egyik alapfeltétele, hogy az ember ne szajkózza saját ereményeit az emberek előtt:)) Így könnyen egyfajta magamutogatássá válhat a dolog szerintem.

Előzmény: Törölt nick (6704)
SanatKumara Creative Commons License 2012.01.31 0 0 6705

1   nem gondolom h van külön rózsakeresztes,buddhista,hinduista stb megvilágosodás...

 

2  nem hiszem,hogy ha leírom ők vagy bárki más mit ért alatta az bárkinek is segít...

 

3  vizsgáld meg hogy nálad fenn áll-e az egyenlet,tedd amit mondtam és mondd el mi történt;)

 

más az elmélet és megint más a gyakorlat...

Előzmény: Törölt nick (6698)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 6704

Remélem nem veszed indiszkréciónak , ha megkérdezem ,hogy milyen szinten valósult meg ez a rózsakeresztes alkémiai eljárás a gyakorlati életedben ?

Előzmény: Törölt nick (6703)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 6703

Az analógiák tudása elméletben, csak a legelső lépés. Pl tudom azt, hogy a mars ezt meg ezt jelenti, ez vagy az marsikus érzelem, ez a mars színe, iránya, ilyen testi adottságok kapcsolhatóak hozzá, stb... De ez még csaka  fogalmak szintjén egy tudás. Konkrét működésében látni viszont teljesen más, mint elgondolni. Az analógiák hozzásegítenek minket ahhoz, hogy összefüggésében, egységben tudjuk majd később látni a létezést. Amennyiben az alap analogiákat megtanultuk, különböző szövegek elmélyült tanulmányozása, vagy asztrológiai, alkímiai processzus segítségével "élőben" tapasztalhatjuk meg a működését. Mint ha elméletben megtanulnám hogy kell biciglizni, de ennek kivitelezéséhez az elmélet nem elég. Gyakolat kell benne, tapasztalat, méghozzá igen sok. Az ilyen szövegek feltételezik a tanult analógiával kapcsolatos alapot, amit aztán felhasználnak arra, hogy az ember az intuiciója segítségével rájöjjön a nagy igazságokra, és ezzel mintegy tapasztalhassa azokat. Pl alkímiai szövegek tele vannak analógiákkal, szimbólumokkal. Először megtanuljuk ezeket, és aztán tudjuk olvasni ezeket a szövegeket, ami alapján élesben is használhatóak lesznek a számunkra. Mivel az analógiák vagy szimbólumok (pl a jupiter) alapvetően szóval ki nem fejezhető, csak érezhető, átlátható princípiumok, így amikor a szövegekben ezekkel dolgozunk, (pl vond ki a kosból a ként), már éreznünk kell belül, hogy miről is van szó. Aztán már csak meg kell csinálnunk az írtak szerint:) De ha nem ismerjük az analógiákat, nem is tudunk mit csinálni, nem értjük a feladatot.

Előzmény: Törölt nick (6702)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 6702

Ez igaz.

Aki viszont tudja az analógiákat , annak mi szüksége Böhm könyveire?

Előzmény: Törölt nick (6701)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 6701

Tökéletesen megérthető, és olvasható a "zagyválása", csak egy dolgot kell hozzá tudni, az analógiákat. Ha ezeket tudod, akkor megvan a nyelved hozzá, hogy olvasd és értsd a szövegeit. Az ilyen analógikus szövegek sokkal többet érnek mint egy egyszerűen megfogalmazott mondat, mert csupán ezek értése és olvasása során felébred az analógikus tudás az emberben, és tisztul a látása, az intuíciója, az ébersége, túla  fogalmiságon.

 

Míg sokszor a legmagasabb tanítások csupán fogalmilag megfogalmazva csupán fogalmak maradnak az emberben, semmilyen hatást nem váltanak ki. Olvassa őket az ember mint a ponyvát.

Előzmény: Törölt nick (6696)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 6700

Ouspenskynél olvastam és Gurdjiefftől származik ez az idea.

Én ezidáig nyíltan sehol máshol nem találkoztam vele , lehet hogy burkolva máshol is szerepel.

Szóval leírom röviden , ahogy én megértettem :

 

A Hold egy nagy elektromágneshez hasonló és az emebrek halálakor az energiájukat magáhot vonza.

Nem mindegy , hogy milyen minőségű energiával rendelkezik egy földi lény.

Az alacsony energiaszintű emberekből több kell.

Fontos idea még G.-nél , hogy az embereknek van lehetőségük kikristályosítani a kozmikus energiák átalakításával felsőbb testeket , ami a jelenlegi "ezoterikus"közhiedelemmel ellentétben nincs meg az embernek. Ezeknek a testeknek a segítségével elszökhet innét és a galaxison belül halhatatlanná válik.

A földi bioszférát amúgy is egy kozmikus energia-átalakító rendszerként vázolja fel , amelyik a kozmikus energiákat tovább transzformálja.

Két lábon járó biokémiai gyárak vagyunk.

 

 

Az , hogy ennek mennyi a realitása fogalmam sincs.

 

Érdemes elolvasni az "Egy ismeretlen tanítás töredékei" című könyvet , ha más nem a szórakozás kedvéért.

Szerintem sok valós dolog szerepel benn , például az emberi pszihizmus gépies működését saját magunkon a mindennapokban is meg lehet figyelni.

Nekem annyit sikerült megértenem , megfigyelnem , hogy mennyire tehetetlen vagyok sokmindennel szemben.

Érdemes másnak is megpróbálni.Egy jobb adottságokkal rendelkező embernek talán sikerül több mindent elérnie.

 

 

 

Előzmény: trueXman (6699)
trueXman Creative Commons License 2012.01.30 0 0 6699

Becsülöm az őszinteségedet. :-)

 

Hiánycikk manapság.

...

Mit jelent az, hogy: az ember a hold tápláléka?

 

(nem vizsgáztatni akarlak, de valóban érdekel ez a téma)

Előzmény: Törölt nick (6696)
SanatKumara Creative Commons License 2012.01.30 0 0 6697

pontosan ez történt jelen esetben is

Előzmény: Törölt nick (6693)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.30 0 0 6696

Kösz.

 

Okosabb nem lettem tőlük.

 

Jakob Böhm zagyválásait , csak az érti meg , aki amúgy is ért és tud mindent.

Akkor meg már minek elovasni???

 

Mindig is töprengtem rajt , hogy minek ez a paradox?

 

A legszntebb trinozófiából se értettem egy kukkot se...

Előzmény: Törölt nick (6692)
SanatKumara Creative Commons License 2012.01.29 0 0 6691

kár h nem "érted"...

Előzmény: Törölt nick (6687)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.29 0 0 6690

Szia.

"eredeti rózsakeresztes könyvek"

 

Melyek azok ?

 

Rózsakereszt Krisztián alkémiai mennyegzője , Kristianopolis ?

Előzmény: Törölt nick (6689)
bélasuska Creative Commons License 2012.01.29 0 0 6688

látom nálad még nem változott semmi az utóbbi 6-7 évben

 

legalábbis a magas lóról még nem sikerült lemásznod

 

valami bekattintotta a lemezt, és ugyanaz pörög körbe körbe körbe körbe körbe... emlékszem régen, amikor még használtam lemezjátszót, ilyenkor jót tett neki ha kicsit oldalba csaptam ... majdcsak oldalbavág téged is valaki, valami, az élet... ha meg nem akkor marad a körbe körbe körbe körbe körbe körbe körbe...  :)

 

Előzmény: Törölt nick (6687)
Mirdad Creative Commons License 2012.01.29 0 0 6685

 

  "A régiek itt vannak és rajtatok tartják a szemüket!;)"

 

  ;) :)

 

 

  Engem pl. a Facebook csábitott el...:) Ott találtam ezt is:

 

  "Fast-food gnózis és apokrifok" :) - mondhatnánk.

 

  Könnyed stilus, - népszerű -, ám mégis alapos. Ilyen lazán tálalva még nem láthattuk szerintem a témát, de jó :)

 

 

 

 

Előzmény: SanatKumara (6684)
SanatKumara Creative Commons License 2012.01.25 0 0 6684

A régiek itt vannak és rajtatok tartják a szemüket!;)

 

Instant Megvilágosodás 3 lépésben:

 

1 Az egyenlet: A (meg nem világosodott) vagyok és bizonyos IDŐ (gyakorlás,hajlongás,mantrázás,meditálás,vegetáriánus étrend ésatöbbi...) után B (megvilágosodott) leszek

2 Vegyük el a következőket: A,B,IDŐ

3 Röhögjünk magunkon egy jót

 

Készen is vagyunk! :P

 

trueXman Creative Commons License 2012.01.24 0 0 6683

Ozirisz elveszett gyűrűje



Mottó: „Nincs olyan elrejtett, ami napvilágra ne jönne...”



Mi történt?

Volt valamikor az Aranykor. (Nem mese; tényleg létezett).

Bekövetkezett a „baleset”.

Kialakult a Birodalom. A Birodalmak Birodalma.

(7 alma) (a Fáraó és az Ő hatalma) (ha akarom „Egyiptomnak hívom”)
(„vigyázz, a te szemed meg ne csaljon téged”)

Ez volt a Birodalom, ez volt az Elveszett Birodalom (ősi Babylon)

„Sét” elveszejtette a Fáraót (legyen „Ozirisz” a misztikus neve).

„Sét” és társai valamilyen okból „feldarabolták” a Fáraót.

Ozirisz nem halt meg, alvilágra szállt, az Alvilág Ura lett belőle. ( STN )

(Vámpírikus létbe süllyedt, hívjam-e „Holdnak”? Nevezzem-e sötét, gonosz láthatatlan „holdnak”?

((amikor titkos nevekről szólnak neked, használd az értelmedet))

A Fáraó (=”Ozirisz”) özvegye (Az Özvegy !) keresni kezdte a Fáraó tetemének darabjait,
meg is találta (nagyon hosszú keresés és munka után) mindet,
egyetlen darab kivételével.
….........
ThotMósze leromboltatta az összes (valójában egyetlen, egyféle) kultusz templomait és csak az Örök Napot imádta és imádtatta.
(a Transzcendentális Központi Napról van szó, a Lelkek Lelkéről )

A fiatal fáraónak egyetlen igaz barátja volt csak (elnevezem a bibliai „Mózesnek”)
( mézesnek, tisztának és édesnek ).

Mikor oly nagy lett a nyomás a fiatal fáraón, átadta az általa őrzött Egyetlen Darabot (=a hiányzó darabot) fiatal barátjának, „Mózesnek” (Mószének.)

Az ifjú Mósze harcos volt és bátor, egy szűk közösség élén elhagyta „Egyiptomot”,
magával vitte a Titokzatos Jelképet (=a hiányzó darabot).

((( Jelenkori tanítvány! Látnod és értened kell a párhuzamokat Tolkien művével, a Gyűrűk Urával. )))

((( Ha kulcsot kapsz a kezedbe, használd!... ( Ne csak szorongasd, mint Péter. ) )))

Mószénél volt az Oziriszi …...., a hatalom, uralom legfőbb (jel)képe. (hívjuk most „Gyűrűnek” )

Kísértette Mószét végig az úton, (hogy használja, éljen vele), mert visszakívánkozott Oziriszhez.

„Ozirisz Gyűrűje” lassan megosztotta és megőrjítette Mósze társait akik gyakran ellene fordultak;
folyamatosan viszályt és megosztást keltett soraikban.

Mószének végül is sikerült biztonságba helyeznie „Ozirisz utolsó testrészét”,
ezzel küldetését (részéről) befejezte.
Békében halt meg (az Isten Embere).

Mi volt a sivatagi vándorlás során épített Szent Ládában (a Szövetség Ládájában) ?

Mi lett volna más: az „Elrejtett Titok”.

Nagyon nehéz volt vinni az „Elrejtett Titkot”, emberfeletti módon nehéz volt vinni az „Elrejtett Titkot”.

Miért?

Mert ez a titok: hatalom. Ez a titok az oziriszi hatalom titka.

/// Ez a föld a világdrámáról szól. Amikor megszűnik a világdráma: ez a föld is megszűnik. \

A Sötét Úr maradék energiájával, Egyetlen Halhatatlan Szemével egyre csak a világokat kémlelte; vágyott már arra,
hogy újra egésszé legyen, régi dicsőségében pompázzék.

Hívei, barátai, katonái sem múltak el (teljesen), az idők során folyamatosan részt vettek a keresésben,
mert vágyakoztak a „Restaurációra” ( Re-Stau-Ráció ).

A Halott Úr régi és új hívei Szövetséget kötöttek (egymással és „Ozirisszel”) és fáradhatatlanul dolgoztak a Restauráció művén.

Mi a restauráció célja?

A restauráció célja „Ozirisz” feltámasztása és a Birodalom helyreállítása.

Mósze társairól:
Mósze és társai egy szellemi rasszt alkottak, nem voltak test és vér szerint egy nép. Ők is alkottak egy szövetséget.

Mi célból?

„Ozirisz” legfőbb tagjának elrejtése céljából alkották a szövetséget,
azért alkották a szövetséget,
hogy a „jelkép” ne kerülhessen vissza „Oziriszhez” (és így „Ozirisz” ne támadhasson fel (teljesen).

A „gyűrűhordozókat” az évezredek során végig üldözték és kísértették „Ozirisz” árnyhadseregének tagjai.

Nagy meghasonlások támadtak köztük és sok minden a visszájára fordult náluk, lassan el is feledték a küldetésüket és önmagukat kezdték imádni és isteníteni.
Soraikban zavar keletkezett és sok mindent fordítva értelmeztek (az ozirikus hatás miatt).

Mi a helyzet napjainkban?

Napjainkban „Ozirisz” („”Óz-Írisz”) hatása igen erős, viszont a „leleplezés, lelepleződés” is igen erős lett...
feltárulnak a titkok. (legyenek igazak vagy hamisak)

Hívhatom-e „Oziriszt” „Holdnak” ? (a te szemed meg ne csaljon téged )

HÍVJAM INKÁBB SZELLEMNEK „OZIRISZT” ???

„Ízisz”, az „özvegy”: fáradhatatlan...

Mi a szándéka?

Meg akarja szülni „Hóruszt”. ( szülni vagy születni )

Miért?

Mert „Hórusz” végzi el a Re-Stau-Ráció művét (és) a Birodalom totális helyreállítását.

Éberek legyetek, a ti szemetek (!) , a cselek , a csalások , a trükkök ,

na és a kollektivitás által fellépő mágikus hatás
meg ne csaljanak benneteket!

Ma „Ozirisz” hívei fornálják a politikát, a világot, a gazdaságot, a tudatot
RAJTATOK KERESZTÜL ÉS ÁLTALATOK,
BELŐLETEK ÉS NEKTEK.

Mágiának hívom ezt és mágikus műveleteknek hívom az ilyen műveleteket (fekete mágikus műveleteknek; „felhő alapú” fekete mágikus műveleteknek).

Nem feltétlenül a mágiával van a probléma (bár az igazán bölcs csak ritkán (=szükségből) fordul hozzá).

Van egy Szem (Egy Szem) és folyamatosan néz téged.

Általad akar újjászületni, azért néz.

(a te szemed (!) meg ne csaljon téged)
(ha elkészül a restauráció műve
lehet, hogy véged)

A Szem , a Szem , a Szem.
A fáradhatatlan, a páratlan,
az ősi , az Egyetlen SZEM.

A SZEM körül forog ma minden?




enuma elis Creative Commons License 2012.01.24 0 0 6682

Egy "örökségnél" először is fel kellene tudni ismerni az örökséget......

 

Egy szellemi örökséget szellemileg lehet továbbvinni. A többi csak történelemóra, régészet, hermeneutika.

trueXman Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6676

Ha tökéletes a „teremtés”,
hogyan keletkezhet hiba benne?

Azt mondod erre: lefokozott az érzékelésem, azért látom így.

Ha tökéletes a „teremtés”,
hogyan fokozódhat le az érzékelésem?

Hiszem, hogy
nincsen kívül semmilyen isten.... (akit imádhatnék vagy aki elé leborulhatnék)...
bár imaginációmban olyanokat „teremthetek”,
amilyeneket akarok

Hiszem, hogy
vannak elvek
akár a villám
dinamikusan világítanak
beleragyognak az éjszakába
akár a Nap.

Hiszem, hogy nincs semmilyen „abszolútum”,
amit el kellene érnem, vagy realizálnom kellene.
(ha lenne, újabb „abszolútumokat” ellene)

Hiszem, hogy
pillanatról pillanatra
változhat a hitem.

Hiszem, hogy
az ember
nem kő...
inkább
reaktívan és
átmenetileg
megjelenő formáló
és formált erő.

Hiszem, hogy
az elveket (ideákat)
senki meg nem foghatja
(mozgásukban viszont gyönyörködhet)
(ahogyan megteremtik eget és földet).

….....
Zoroastro! Az ősi Irán hite valamikor ragyogott, a(z indiai) védák viszont elfeketedtek és éjjé lettek.

Az ősi Irán tiszta volt, nem találtatott rajta folt (felszámolta a Kába Kő fekete serege).
Kábaság köve
minden rossz töve?


A vizek háborogni kezdtek
és elfeketedtek
a mélyből feljött egy kígyó
fallosszá lett
adott mindenkinek
új hitet
új keretet
a kígyó és a fallosz
lett a törvény
mindeneket elnyel az örvény.

trueXman Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6675

Zoroastro!

„Az isteni teremtésnek célja van és műveiben tökéletes.”

-Na igen, ezt naponta tapasztaljuk. :-)

„Fejlődés”

-Szépen hangzik. A szamárnak is tetszik (egy darabig) a szája elé lógó szénaköteg, húz is derekasan, hogy elérje. :-)

...Fejlődés. :-)


„Mit érdemes tanulni ? -”Csak olyasmit, ami a testi-szellemi-lelki fejlődésünket szolgálja.”

-Megemlíteném újra a szamarat és a szénát. :-)


„fogalmatok sincsen az R.F.C. eredeti filozófiájáról”

:-) („eredeti filozófiát” bárki alkothat, aki képes rá, ha szerencséje van, akár még túl is élheti őt...ha lehet vele „operálni, húzni, pénzt keresni, sebet gyógyítani, bárányokat terelni” (=használható), akkor túl is élheti őt...
ilyenek ezek az „eredeti (kizárólagos) filozófiák” :-)

6658-as idézet:
jó kis (kibővített) kabbalista „limonádé”...
sok szódával elmegy... :-)
(valamikor én is buktam az ilyesmire).

Egyébként tisztellek és csak poénkodni igyekeztem. Remélem, nincs harag.


„nem őrzik őrök
azt ami örök
magukat őrzik
a legbelső körök”

enuma elis Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6674

Ezek jók, köszi.

 

Érdemes a Rózsakeresztes Szellemi Iskola oldalán is böngészni, rengeteg kincs van ott.

 

Korábban irtak ide onnan. Ott is volt egy jó fórum, amig be nem zárták....:-(

 

Petagram folyóirat-cikkek, könyvek vannak fenn, jelképtár, minden, ami a belső kereszténységgel kapcsolatos.

 

http://lectorium.hu/

 

Üdv.

 

Előzmény: Törölt nick (6672)
enuma elis Creative Commons License 2012.01.19 0 0 6673

"szerintem meg egyszerűen megúnták a száj-szkandert :)"

 

ez valószinü :-)

Ha megfigyelitek a legtöbb vallási-filozófiai topik, beirás, akármilyen vallásról is legyen szó, kevés kivételtől eltekintve

 

vagy találgatás, vagy erőből odavetett "ellenmondás".... Az igazán előrevivő, pozitiv, inspiráló hozzászólás sokkal kevesebb.

2 éve volt itt nagy élet, akkorra érdemes visszakeresni, akit nagyon érdekel a téma :-) Sajna.... :-) 

Előzmény: bélasuska (6666)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.18 0 0 6672

Johann Valentin Andreae:

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Johann_Valentin_Andreae

 

vagy itt van a germán nyelvű, az sokkal részletesebb:

 

http://de.wikipedia.org/wiki/Johann_Valentin_Andreae

Előzmény: Törölt nick (6671)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.18 0 0 6671

Christian Rosenkreuz biztos hogy létezett egyáltalán?

A legtöbb tudós szerint csak kitalált figura, a már említett német evangélikus pap kitalációja.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.18 0 0 6670

Szia Zoro!

 

Egyáltalában létezik ilyen, hogy egységes rózsakeresztes filozófia?

Meg kik a képviselői, követői? Mennyire jelentősek ma a rózsakeresztesek, hányan lehetnek pl. Magyarországon?

 

Mer olyan vélekedést is olvasni ám, hogy ez az egész rózsakeresztesség egy XVII. sz. eleji német humbug csupán, meg hogy az egészet egy tübingeni német evangélikus pap találta ki, aki filozófiát és teológiát tanított a tübingeni egyetemen, ill. hogy volt néhány a filozófiára és a misztikára rendkívül fogékony diákja, azt azokkal közösen, kvázi velük vitatkozva írták a rózsakeresztes irományokat, mint egyfajta ideológia vitairatokat.

 

Nem szabad azt sem elfeledni, hogy a rózsakeresztesek többsége eredetileg evangélikus (lutheránus) volt, talán az sem véletlen, hogy a lutheránus egyház emblémája is rózsa, mégpedig a Luther-rózsa.

 

Igaz, hogy Németországban a rózsakeresztes mozgalom már az 1630-as években elhalt, később aztán nyugat-európai misztikusok és ezoterikusok támasztották fel ezt az egészet, de ennek már nem sok köze volt az eredeti rózsakeresztes mozgalomhoz.

 

Így van-e, kedves Zoro?

Előzmény: Törölt nick (6667)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!