Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1916

Jó, rendben:

Görögország északkeleti tartományaiban számottevő török, zsidó, bolgár és egyéb kisebbség élt.

 

Ez akkor sem támasztja alá Zoronak azt az elméletét, hogy a mai görögség görög nyelven beszélő törökös népcsoport lenne.

 

Különben is mi a fenét jelent az, hogy törökös? Nem tűnik túl tudományos igényű fogalomnak.

Előzmény: showtimes (1914)
showtimes Creative Commons License 2010.11.19 0 0 1915

Szaloniki /Selanek a 2. legnagyobb görög városban törökizált zsidóság volt a legnagyobb népcsoport, utána a törökök, s csak 3. a görög - elég arra utalni itt született Musztafa Kemál, alias Atatürk és a Fiatal Törökök mozgalom...

 

A város etnikai képe, balkánháborúk végén:

Total Population Jewish  Turkish (Muslim)  Greek Bulgarian  Roma  Other groups

 

1913[33] 157,889  61,439  45,889  39,956   6,263    2,721      1,621

 

 

Előzmény: showtimes (1914)
showtimes Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1914

showtimes Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1913

remélem most becsatolja:

Előzmény: showtimes (1912)
showtimes Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1912

 a görögökkel kapcsolatban annyit, hogy folyamatos kiáramlás volt az ókortól a XX. század közepéig, mikor merre :) először kisázsia, aztán dél-itália, szicília, közel-kelet... pl. a XX. század közepéig több százezres görög diaszpóra élt Egyiptomban, főleg Alexandria és kisebb részben Kairó... Kisázsiában pedig a világháború után görög-török háborúig, illetve 1923-as lakosságcsere után  csak Isztambulban és a Márvány-tenger 2 szigetén maradhatott meg a görög közösség.

 

viszont görögország etnikai képe igen csak színes volt!

Nyugat-Trákia török többségű volt, jelentős számú makedónnal, Kelet-Trákia meg muszlim többség (török, pomák) és bulgárok.  A kettő közt lévő Szaloniki meg csökkenő mértékben, de zsidó dominanciájú (20. század elején is még 35-40 százalék). Épeirosz részben albán, a hegyek részben török, részben aromán (vagy vlach) ... albánok attikában, részben peleponnészon, törökök krétán, cipruson, ródoszon...  a két balkánháború és a görög-török háború után elmenekült, vagy elűzték a többségét - így lett görög etnikailag nagyjából homogén ( de  Trákiában még ma is több, mint 10 százalék a török...)

 

egy nemzetiségi térkép 1880-ból ( kék: görög, rózsaszín török)

Előzmény: Törölt nick (1911)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1911

 "görögök esetében lakosságcsere történt, az eredeti ókori dór, ión stb. lakosság azóta elvándorolt, a mai görögök nagyrészt türk illetve törökös nép!"

 

Ezzel nem értek egyet, ill. nem látom bizonyítottnak.

Mikor és hová vándorolt volna el az eredeti ógörög népesség?

És kik költöztek a helyükre?

Oszmán-törökök valóban nagy számban éltek Görögországban, főleg az északkeleti részeken, de soha nem haladták meg az összlakosság 10 %-át.

Előzmény: Törölt nick (1904)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 1908

Ehhez kapcsolódik:

 

Olvastam egy hasonló felmérésről még az 1990-es évek végéről, amikor az EU akkori országainak lakosságát vizsgálták műveltség szempontjából, ill. hogy melyik ország lakói átlag mennyit olvasnak.

Elég szignifikáns eredmények jöttek ki olyan értelemben, hogy az EU északi, protestáns kultúrájú felén az emberek műveltebbek és olvasottabbak voltak, mint a katolikus hagyományokkal bíró déli felén.

Konkrétan a svédek és érdekes módon a finnek is az élmezőnyben végeztek, tőlük a dánok és a hollandok éppen csak lemaradtak. Utánuk a németek és a belgák következtek.

A legrosszabb eredményt a portugálok érték el, éppen csak lemaradva a görögöktől.

Néhány további érdekesség, hogy az általában műveltnek és olvasottnak tartott britek csak a középmezőnyben végeztek, éppen csak megelőzve a franciákat, de jelentősen lemaradva még az osztrákoktól is, akik szintén nem túl előkelő helyen végeztek. A skótokat nem mérték külön, őket a britek közé számítoták, de a katolikus gyökerű írek igen-igen gyönge helyezést értek el, gyakorlatilag az olaszokkal holtversenyben a sereghajtók között voltak. Érdekes, hogy a spanyolok viszont jobb eredményt értek el a vártnál, pl. megelőzték az olaszokat és az íreket is.

 

Mondjuk az az igazság, hogy szerintem az ilyen felmérések nem sokat érnek, de azért érdekesnek érdekesek.

Előzmény: Törölt nick (1898)
Alpesek Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1907

Királyság!:DDD

jamaica2 Creative Commons License 2010.11.10 0 0 1906

1. Spanyolország éghajlata: Az ország fele félsivatag ahol a MESTA középkori szabályai voltak a juhtenyésztés elsőségével a fő szabályzó. Tehát Spanyolország és Portugália nem tudta tudta ellátni korai nagyra nőt partvidéki városai búzával és ezzel tette az ellenséges Hollandiát a világ leggazdagabb országává a XVII században.

2. A félsivatagos Pireneusi félsziget fahiányos vidékké vált. Ismét  Hollandia közelsége a Skandináv-Balti tajgákhoz. Meg kellett venni a fa jelentős részét.

3. Hatalmas non stop háborúk, Törökország, Franciaország, Hollandia, Anglia, a moriszko (muszlim Spanyolországi kisebbség )

ellen. A háborúk miatt eladósodás külföldi és hazai bankárok felé (németek Welser, Fugger, Genova, Olaszország), államcsődök.

4. A hihetelen dolog, Amerika felfedezése után a Spanyol uralom alatti területek népességét az eredeti népesség 0.1 tizedére csökkentik a járványok és a kegyetlen hódítás, bányamunkák. Így Spanyolország kivándorlással próbálja a népességet regenerálni. A moriszkókat kíüzik 1609 ben.

5. A legmélyebb inkviziciós szellemi elnyomás.

6. A korai abszolútikus Kasztilia egy részben elkülönülő Aragonia, Szicilia, Nápolyi királyság, Milánó, Szardinia Belgium, Franche Comte mozaikjából álló széttartó rendi államok keveréke, amelyek a Holland Szabadságharc árnyékában többet engedhettek maguknak (nem járultak hozzá annyival a Birodalom fenntartásához).

7. A lecsökkent népességű Spanyol Amerika tengeri kereskedelmének jelentős része nemesfém export. A Spanyol távolsági kereskedelem hajotere nem tudta ellátni még a normál kereskedelmet sem. Az ellenséges országok csempészete során kb az Európai árucikkek 50%-át hozták ide!!!!!!!!

8 A hatalmas nemesfém beáramlás állandóan felértékelte a spanyol valutarendszert és állandóan a beszállító országok versenyelőnyét növelte. Ez tette tönkre a Katalán kézműipart mint beszállítót.

9. És most jön a mentalitás. A hirtelen jött gazdagság a polgárság meggyöngülése után a feudális mentalitás megerősödésével járt az egész társadalomban, amit a gyöztes ellenreformációs szellemiségű spanyol katolicizmus egyszerűen beleolvasztott az egész társadalomba. A magyar/lengyel köznemességhez összehasonlítható méretű köznemesség (hidalgók).

 

DE ENNEK A KORSZERÜTLEN ÉS BIGOT BIRODALOMNAK KÖSZÖNTHETJÜK? HOGY 1571 ben ITÁLIA KIS ÁLLAMAIVAL, MÁLTAI LOVAGRENDDEL és VELENCÉVEL EGYÜTT MEGMENTETTE EURÓPÁT.

 

Előzmény: Törölt nick (1905)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1903

"Ayn Folk, ayn Raych - Taytcshland!"

 

Mi van? Kivel játszik a Nacionálelf?

Előzmény: Törölt nick (1902)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1902

Érdekes különben, hogy ez a Dolfi, ha beszédet tartott a népnek, hogy bele tudta magát lovagolni a saját baromságaiba. Folyamatosan emelte föl a hangját, a végén már lényegében rekedtre üvöltötte magát.

A másik érdekesség meg az, hogy a nagy "kreatív" németek el is hitték, amit ez a közveszélyes barom mondott.

Legalábbis a nagy részük.

 

Ma már az ilyen politkai szónokot, mint amilyen az Adolf volt, többségében csak kiröhögnének, sőt egy idő után valószínű, hogy elmegyógyintézetbe csuknának.

Fölöttébb érdekes, hogy a Friccföldön 12 évig hatalmon tudott maradni, bár ebben valószínűleg a német ipari nagytőke az egyik fő ludas.

 

Ayn Folk, ayn Raych - Taytcshland!

Előzmény: Törölt nick (1897)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.08 0 0 1901

A császárkori Rómában a germánokat általában ostoba, nehézkes fölfogású és lusta embereknek tartották. Olyan nagydarab tohonyáknak, akik latinuk egy értelmes mondatot sem tudtak kinyögni:-)

Nyilván ennek az is az oka volt, hogy a germánok, akik rabszolgaként vagy csatlósként kerültek a birodalomba, azok egy egyszerű, rusztikus világból érkeztek, akik kezdetben igen nehezen igazodtak el a városiasodott birodalom bürokratikus és egyéb útvesztőiben.

 

Ezzel szemben ma  a germán népeket általában igen keményen dolgozó, szorgalmas embereknek tartjuk, adott esetben még kreatívnak is.

 

Az antik Rómában mindenki a görögök szellemi képességeiről és kreativitásáról zengett ódákat.

Ezzel szemben a mai görögöket többynire lusta, alacsony munkabírású és nem túl kreatív embereknek tartjuk.

A modern Európa szégyenfoltjának, akik még egy normális vasúti közlekedési rendszert sem tudnak az országukban kiépíteni és üzemeltetni...:-(((((

 

Szóval ennyit az ilyen történelmi klisékről, amikre te hivatkozol.

Előzmény: Törölt nick (1899)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1898

"Azért tegyük hozzá, hogy az USA-t is a germán elem (skótok, angolok és németek + svédek) tette naggyá, ezen ipari államok tehetséges innovatív feltaláló elméi közül is sokan kivándoroltak 1760-1960 között oda, ami igenis nagyban elősegítette annak az ipari kultúrának a létrejöttét. Hiába volt annyi felszabaduló pénz kutatásra és új rendszerek kialakítására, teremtő elme hiányában soha nem valósult volna meg az, ami.

 

És ezzel nem azt akarom állítani, hogy a latinok vagy a szlávok erre nem voltak képesek... csak a mellékelt példa szerint nem olyan magas szinten."

 

Szerintem ebben a formában ez is erősen félrevezető. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a XIX. sz. végéig az USA-ba bevándorlók zömében Európa északabbi, protestáns vidékeiről érkeztek, akik egy teljesen más kultúrát és mentalitást vittek magukkal az Újvilágba, mint a katolikus spanyolok és portugálok.

Amellett Európa északnyugati fertálya pont abban az időben fejlettebb volt, mint a többi, így eleve polgárosodottabb gondolkodású, kreatívabb elemek  kerültek É-Amerikába, mint Dél-Amerikába, ahová főleg a merev feudalizmusban élő katolikus Ibériából és Itáliából kerültek ki a népek.

 

Szerintem ennek édeskevés köze van ahhoz, hogy ki milyen nyelvcsaládhoz tartozik vagy éppen milyen embertani jellegeket hordoz...

Előzmény: Törölt nick (1888)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1897

Hitler maga sem volt nordikus jellegű, jóllehet nagyon szeretett volna annak látszani.

Állítólag még a róla készült festményeket is el kellett egy kicsit a festőknek torzítaniuk, hogy nordikusabbnak mutassák az arcvonásait.

 

Nemrég különben olvastam egy érdekes cikket, hogy Hitler egyik férfiági rokonától Y-DNA mintát vettek és az eredmény az ún. E1b1 haplocsoportba tartozott.

No ez a haplocsoport sem éppen ősi germán jelleg, hiszen a genetikusok szerint a Mediterráneumból, ill. Észak-Afrikából származik.

 

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az Adolf észak-afrikai volt, de elképzelhető, hogy végső soron a mediterrán térségből származtak a férfiági ősei.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1896

"És ha megnézed a rasszjegyeiket (pl. a szlávoknál átlagosan magasabb termet, vörös és szőke haj gyakorisága), szerintem génállományban igenis lehettek közös őseik, vagyis ez nem is tűnik olyan komplett hülyeségnek."

 

Pedig az, komplett baromság.

Az ukránok semmivel sem germánabbak a többi szláv népnél.

Sőt, egyes észak- és középorosz csoportok pl. szőkébbek az ukránoknál.

Különben meg a szőke- és vöröshajúságról már rég be van bizonyítva, hogy nem kizárólagosan germán eredetű rasszjegy.

Pl, a vöröshajúság a kelta íreknél és skótoknál jóval magasabb arányú, mint a germánoknál.

Előzmény: Törölt nick (1888)
Bundi1000 Creative Commons License 2010.10.27 0 0 1894
Én is csak találgatni tudok, de szerintem nem lett volna hosszú életű a 3. Birodalom. Hitler a háború megnyerése után néhány évvel elhunyt volna, mert a gyógyszerek amiket szedett erős parkinson-kór kialakulásához vezettek volna, és mint tudjuk, már életében is súlyos rohamai voltak.

Másrészt nem hiszem, hogy behódoltak volna neki. A leigázott népek lehajtják fejüket neki, de nem alázkodnak meg, bár erre kényszerítette volna őket. Vissza akarta állítani ugyebár a Római birodalmat.. Gondoljunk csak bele, mik voltak a Római birodalom problémái felbomlása előtt. Legfőbb probléma az idő és térbeli korlát,a birodalom véges kiterjedése. Hitler elképzelése hasonló lett volna, leigázni az egész világot, hogy mindenki a német uralom alatt éljen. Ez azonban nem csak a Krisztus utáni 1-5. században volt lehetetlen vállalkozás, a 20. században sem lett volna lehetséges ezt kivitelezni. Egy ekkora birodalmat irányítani és összefogni szinte lehetetlen.

De eleve miért is beszélünk erről, Hitler győzelmének saját hadserege és emberei is ellenségei voltak. Lázadtak ellene, a háta mögött szövetkeztek, s már-már azt tervezték, hogy ki fogja irányítani a birodalmat a Führer halála után. Még ha meg is szerzi a hatalmat Hitler és győz, saját emberei is annyira elvakultak és elvetemültek voltak, mint ő maga, így nem sokáig hagyták volna uralkodni.

De mindenesetre ha Hitler győz, folytatódtak volna a deportálások, a borzalmas emberkínzások és emberpróbáló hadjáratok, feleslegesen harcba küldött egységek és az elpazarolt muníció. Minden német mintára született volna, úgy, ahogyan a németek akarták volna. A világ talán elvesztette volna saját mibenlétét, azt, amitől Föld a Föld.
sierra Creative Commons License 2010.09.25 0 0 1893
Mintha fenyegetne...
Előzmény: jamaica2 (1892)
jamaica2 Creative Commons License 2010.09.25 0 0 1892
Aki az olaszok kreatívitását vitatja az ne üljön ferrariba/maseratiba/lamborghiniba.
Előzmény: Törölt nick (1888)
sierra Creative Commons License 2010.09.24 0 0 1891
A kristályéjszaka még e vezetést is megosztotta. Göring mint belügyminiszter Goebbels lemondatását követelte.
Előzmény: korieander (1885)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1890

Ajanlok meg egy olyan hirhedt dokumentumot, aminek az a neve:

,,Magatartasi szabalyok a hadsereg es nemet adminisztracio szamara a Barbarossa muveleti teruleten,,. Illetve ,,Emlekezteto a nemet katonak reszere,,.

Előzmény: Törölt nick (1887)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1889

,,Olvasd el a Mein Kampfot vagy olvass más náci ideológusokat: a szlávokat nem kiirtani, hanem az életterüket hasznosítani akarta volna Hitler és szűk vezérkara.,,

 

Olvastam. Es masokat is. Kifejezetten irtasrol beszelt, meghagyva a lehetoseget, hogy asszimilaljak a ,,kivalasztottakat,,...

Előzmény: Törölt nick (1887)
Némedi László __ Creative Commons License 2010.08.17 0 0 1886
olvastad az Ordinary people-t? hidd el könnyedén csinálták volna...
olvasd el, alapmű!
Előzmény: korieander (1885)
korieander Creative Commons License 2010.08.17 0 0 1885
azért más dolog egy véres háború közepén lelőni a "partizán, kommunista" zsidókat szlávokat, amikor a mezei német katona télleg félhetett a partizánoktól, mint a végső győzelem után milliószámra kiirtani mindenféle nemnémet nációt Európában...

bármennyire megfertőzte a németeket a nácizmus, sztem ez nem lett volna sétagalopp, még akkor sem ha a top vezetésben esetleg a keményvonalasok ültek volna az adott évtizedben/évtizedekben...Ha jól emlékszem még a kristalnachtot sem nézte egyértelműen jó szemmel a polgári lakosság. (nem is nagyon voltak utána nyilvános zsidópogromok német területeken)

persze lehet, h naív vagyok de nem hinném hogy sok németnek lett volna kedve évekig kergetőzni a Brjanszki erdőkben a győzelem után. (Most olvasom Hardy Kálmán emlékiratait és elég érdekes sztorikat írle a német közhangulatról)
Előzmény: jamaica2 (1878)
Aventinus Creative Commons License 2010.08.17 0 0 1884

Nem fogom élből bezárni, megpróbálható a téma.
Előzmény: jamaica2 (1877)
sierra Creative Commons License 2010.08.17 0 0 1883
Abszolút irányadó véleményem szerint fogalmam sincs.
Majd a moderáció megmondja.
Előzmény: jamaica2 (1877)
Némedi László __ Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1882
http://en.wikipedia.org/wiki/Generalplan_Ost

és a külső linkeknél lehet találni az eredeti tervet németül.
jamaica2 Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1881

Nem az összes szláv irtásába, hanem a németekre nem hasonlító szlávok irtásába. A többi szlávra meg 100-200 év alatt németté válás várt volna.

 

Igen 1942 után a németekkel együttműködő szávok nélkül már 1944-ben szovjet zászló lengett volna a Reichtstag-on. Gyorsan mély titokba került a szláv genocidium terv (angol-holland-flamand-svéd-fríz-izlandi-norvég-dán-déltiroli-volkdeutch germán telepítési terv) és helyette, hogy Hitler dühét kielégítsék (A. Hitler:" miközbe milliós veszteséget szenved a Wermacht a frontokon a zsidók meg vidáman élnek a gettóikban....) Wansee-i konferencián elindítják a halálgyárakat a zsidók ellen.

Előzmény: showtimes (1880)
showtimes Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1880
véletlenül se akarom relativizálni az E groppék tevékenységét, meg a KZ lágereket, de az más nagyságrend, sokkal kisebb, mintha szisztematikusan belefogtak volna a szlávok irtásába. Ráadásul a zsidókkal kapcsolatban más idegológiai megfontolások játszottak szerepet.

A szlávokra mint munkaerőre, a "megbízhatóakra" pedig segéderőként szükségük volt 42-től. Lengyelek, csehek nélkül megállt volna a német hadiipar, ukránok nélkül pedig a sereg élelmiszerellátása, s akkor még a szövetséges, közepesen megbízható szlovákokat, bulgárokat nem is említettük, akárcsak a feltétlen megbízható horvátokat...
Előzmény: jamaica2 (1879)
jamaica2 Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1879

SZVSZ mivel Roosevelt és Churchill tudtak a különítmények gyilkolászáról és a 4 lengyelországi halálgyár 1942-ös tevékenységéről (amíg a halálgyárak/különítmények át nem álltak telefonra a rádióról) érthetővé válik a feltétel nélküli megadás Casablankában történt elfogadása.

Az Ultra titkának védelme miatt a Világ nem sokat tudott a halálgyárak működéséről egészen az Auschwicz-ből megszökött foglyok információi beérkeztéig. Csak Churchill és Roosvelt és néhány bennfentes és az Ultra szakemberein kívül nem sokan tudtak addig róla.

Előzmény: jamaica2 (1878)
jamaica2 Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1878
A népességirtásba már belekezdtek lsd a 4 front utáni különítmény elképesztő gyilkolászását. Az Ultrán ezt a britek remekül megfejtették és tudtak róla, mint a legyel zsidók 1942-es elgázosításáról (legalábbis Churchil és néhány az Ultra ilyen megfejtéséhez hozzájutó személy pld Roosevelt).
Előzmény: showtimes (1876)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!